Pieczecie babki? Ja nieczęsto, chociaż właśnie ostatnio zastanawiałam się dlaczego?! Jest tyle rodzajów bab, tyle możliwości. Będę musiała to nadrobić. Dzisiaj mam dla was babkę z
Polska ZupaKrólik – mięso delikatne, chude i – jak na mięso właśnie – zdrowe. W ostatnich latach zdecydowanie wróciło w naszym kraju do łask i jest łatwo dostępne w zupełnie
Kulinarna PokusaIdealne ciasto na niedziele. Szybka, prosta babka kawowo- bananowa. I moja kolejna nieśmiała próba upieczenia babki, tym razem wyszła rewelacyjnie i smacznie. Zachęcam zrobienie takiej babki
W Moim Magicznym DomuSerniki należą do moich ulubionych wypieków. Uwielbiam ich zapach unoszący się w kuchni podczas pieczenia, a o smaku nawet już nie wspomnę. Serniki pieczone, gotowane, czy
mojewypiekiinietylkoTania i prosta w przygotowaniu :) Składniki: 4-5 ziemniaków 4 jajka 1/2 puszki kukurydzy 4 kiszone ogórki 1 czerwona cebula 10 dkg dobrej szynki wieprzowej 2
czarrna od kuchniSmaczna i efektowna przystawka na przyjęcie. Składniki mięso z kurczaka 1/2 kg kukurydza w puszce 1/2 puszki sałata lodowa 1/2 główki ogórki kiszone 4 szt cebula
czarrna od kuchniBardzo lubię wędzonego łososia. Doskonale sprawdza się w połączeniu z jajkami. Mam dla Was dzisiaj propozycję na wielkanocne śniadanie- jajka nadziewane pastą łososiową. Robi się je
Smakołyki AsiDzisiaj zakwas. Tym razem jednak zakwas nie na chleb, a na jedną z naszych ulubionych zup – barszcz biały lub żurek. Taki domowy barszcz biały, z
Mieszam w GarnkuBarszcz biały i żur. Obie podstawy tych zup – zakwasy – możecie przygotować sami, w domowej kuchni, bez żadnych wymyślnych narzędzi, trudnych do zdobycia produktów i nawet nie
Karo in the KitchenWitajcie :) Nie długo święta więc kolejna propozycja pysznych babeczek z makiem i Wiśnią w czekoladzie od Eterno . Do upieczenia babeczek użyłam papilotek od PapilArt
Sama słodycz i szczypta chiliSkoro żurek to na zakwasie! Spotkałam się z głosami że przygotowywanie zakwasu jest nieżyciowe. Kto go przygotowuje kilka dni wcześniej skoro można kupić gotowy? Ja! Gdy
Pyry na GazMurzynek to ciasto z kakaem i dżemem, oblany czekoladową polewą. Dzięki dodatkowi dżemu ciasto jest wilgotne i mięsiste. Musi być tylko upieczone w punkt. Pieczony za
Moja DelicjaW końcu dzielę się z Wami przepisem na ciasto, które od chyba kilkunastu już lat gości na stole w każde święta. To moje ulubione, ale sama
Kuchnia w czekoladzieŻurek z jajkiem sadzonym... Składniki: 6 surowych białych kiełbas ok. 40 dkg surowego boczku wędzonego ok. 40 dkg wędzonego żeberka 1 marchewka 2 cebule 3 ząbki
Pelusiowa KuchniaBabka piaskowa - dwukolorowa i dwusmakowa. Idealny wypiek na wielkanocny stół. Babka zachowuje świeżość przez kilka dni. Przed podaniem posypcie ją cukrem pudrem. Babka dwukolorowa jest łatwa
Ugotować