
Dzisiaj zakwas. Tym razem jednak zakwas nie na chleb, a na jedną z naszych ulubionych zup – barszcz biały lub żurek. Taki domowy barszcz biały, z jajkiem o ostrawym smaku, drapiącym w gardle, z dużą dawką przypraw i czosnku. Taki barszcz właśnie uwielbiamy:) Taki barszcz może być zrobiony tylko na dobrym zakwasie. Zakwas możemy robić na bazie chleba żytniego, pieczonego oczywiście na zakwasie i obowiązkowo chleba domowego. Innym rozwiązaniem jest zastosowanie zakwasu do chleba, jako startera. W tym d... czytaj dalej...

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...
Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...