likier musimy chować same przed sobą;))) Niestety nie udaje się nam to...znika szybko. Anioły kochają słodkie alkohole;) Składniki; puszka mleka skondensowanego słodzonego, 250 ml wódki, Wykonanie;Skondensowane mleko zalewamy wodą i gotujemy przez 2 godziny, dolewając wodę /puszka ma być zawsze przykryta wodą/.Studzimy. Miksujemy z wódką. Przelewamy do karafki lub butelki. Z podanych składników wychodzi(...)likieru...anielski smak;))) Polecamy na karnawał
Anioły w kuchniDzisiaj mam dla Was coś na poprawę humoru, coś słodkiego i rozgrzewającego- przepyszny kremowy likier, oczywiście, domowej roboty:)Przepis jest bardzo prosty i wystarczy, dosłownie, 5 minut by móc delektować się tym aksamitnie czekoladowym smakiem.Tak więc, moi drodzy, do dzieła, bo karnawał się zbliża i wypada zaopatrzyć się w dobre % :)Tak dla przypomnienia karnawał w 2014 roku zaczyna się(...)stycznia i trwa do 4 marca więc 2 litry likieru powinny wystarczyć:)* whisky- 2 szkl.* mleko skondensowane słodzone- 3 puszki* mleko skondensowane niesłodzone- 2 puszki* kakao- 6 łyżekDo dużej miski wlać whisky, dwa rodzaje mleka oraz kakao, dokładnie wymieszać (w razie problemów z wymieszaniem kakao należy użyć blendera) i przelać do butelki/karafki. Przechowywać w lodówce, a przed
Kraina Miodem PłynącaZapraszam do zrobienia samemu świątecznego alkoholu.To likier kawowy, mam nadzieję, że będzie smaczny.Roboty przy nim niewiele, a i składniki nie wyszukane.Będzie czym zaskoczyć gości :)Składniki :3 litry dobrego czerwonego wina1 butelka rumu750 g brązowego kandyzowanego cukru lub miód2 opakowania cukru waniliowego90 całych ziaren kawyPrzygotowanie :Wszystkie składniki łączymy ze sobą i wlewamy do nieprzezroczystego naczynia (najlepiej porcelanowego)Odstawiamy(...)codziennie mieszamy butelkąPo 10 dniach wyjmujemy ziarenka kawy, a likier przelewamy do butelekPodajemy dobrze schłodzone. Smacznego !przepis pochodzi z "Palce lizać" z dn. 2 grudnia
Proste Potrawyuzyskania jednolitej masy. Przelewamy do butelki i chłodzimy w lodówce. Jak dla mnie alkohol musi się przegryźć, ale można krówkę pić od razu po przygotowaniu ;) Jeżeli lubimy gęstsze likiery możemy dodać więcej śmietanki, a jeśli wolicie rzadsze to możecie całkowicie z niej rezygnować. Z podanych składników otrzymamy ok. 600 ml likieru. Pamiętajcie, żeby przed użyciem wstrząsnąć
Emcia Pichcipiję alkoholu. Zazwyczaj...Praktycznie nigdy. Jednakże likiery, nalewki, wina...Robię. I częstuję wszystkich dookoła.Posiłkuję się ... nie książkami, ale gustami smakowymi tych,których chcę obdarować swoim wyrobem.Domowe najlepsze!A wesoła mina...Dopowiedzcie sobie sami, o co chodzi, skorojuż po lampce wytrawnego wina mam miękkie kolana xd LIKIER CZEKOLADOWO-KAWOWO-ŚMIETANKOWY(całkowicie autorski! ;)1 puszka gotowej masy krówkowej (kakaowej
W kuchni Karmel-itkipiję alkoholu, bo nie lubię... Tak uwielbiam przyrządzać różne nalewki, likiery czy inne trunki,prócz drinków, które potem z zadowoleniem i niejaką dumą stawiam na stole gościom. Z niepewnościąwyczekuję pierwszego łyczka degustatorów, aby w następnej fazie stwierdzili, czy można to wypić, czy raczejjest tak marne, aż wstyd.Kiedyś mój Tato powiedział mi pewną rzecz. "Pamiętaj: wypomną Ci niedopieczone ciasto(...)przesoloną zupę.Ale nigdy, przenigdy facet nie wypomni Ci, że smakowany przez niego alkohol jest do niczego."I wiecie co? To rzeczywiście prawda! LIKIER KUKUŁKA. /receptura własna;/ 500 g cukierków Kukułka 2 szklanki wrzątku litr czystej wódki puszka skondensowanego mleka Cukierki rozpuszczam we wrzątku. Mleko podgrzewam, aby miało dość lejącą, rzadką konsystencję. Rozpuszczone cukierki, skondensowane mleko i wódkę
W kuchni Karmel-itkiPyszne, słodkie, a przede wszystkim banalne w przygotowaniu. Homemade Malibu robi u mnie furrorę;) Co prawda nie jest to prawdziwe,ale likier kokosowy z tego przepisu jest boski w smaku. Warto samemu przygotować. Myślę, że podbije serca Pań;)Składniki; 100 g wiórek kokosowych, puszka mleka skondensowanego, 1/2 l wódki, Wykonanie;Wiórki zalewamy alkoholem na noc. Po tym czasie odcedzamy
Anioły w kuchniPost Tort cappuccino z białą czekoladą i likierem kawowym pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne PrzebojeUsiądź obok mnie, zaraz czegoś spróbujesz. Nie licz na wódkę czy kupne wino, którego markę znają wszyscy, a które smakuje jak stary kompot. Usiądź i powąchaj
W kuchni Karmel-itkigotujemy z mlekiem skondensowanym niesłodzonym w rondelku. Cały czas mieszamy. Gdy kukułki już nam się całkowicie rozpuszczą to odstawiamy do ostygnięcia. Następnie wolnym strumieniem wlewamy spirytus, cały czas mieszamy. Likier przelewamy do karafki i odstawiamy. Można pić już na następny dzień
Aga w kuchnizbliżający się weekend zapraszam wszystkich na malibu :) Pyszny likier kokosowy, polecam :) Wiórki kokosowe można ponownie wykorzystać, ja zrobiłam z nich rafaello.Składniki: 250 ml spirytusu, 100 ml wódki, 200 g wiórków kokosowych, 1 mleko skondensowane słodzone, 1 mleko skondensowane niesłodzone. Przygotowanie: Wiórki kokosowe zalewamy spirytusem i wódką. Zamykamy szczelnie w słoiku i odstawiamy
Aga w kuchnidużą paczkę do testowania z produktami firmy Emix. Nawet nie wiedziałam, że mają tak dużą ofertę produktów klik. Od razu miałam kilka pomysł na wykorzystanie produktów. Dzisiaj pierwszy - likier piernikowy. Ale jest tak pyszny i aromatyczny, że z powodzeniem możecie robić. Na rozgrzewkę i przy pieczeniu ciasteczek po jednym kieliszeczku jak znalazł. A i na prezent się nadaje
Ala piecze i gotujeCześć!Święta, święta i po świętach...A wkrótce karnawał, zatem zapraszam Was do wykonania likieru kokosowego! Jeśli lubicie samodzielnie robić alkohole i lubicie kokosa, to zapraszam do wykonania!Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym www.poracoszjesc.pl
Pora coś zjeśćzrobić z tą połową szklanki syropu rabarbarowego? Likier! Również z Kwestia Smaku . Wykonanie go to już była bajka! Składniki: 100 ml wódki 100 ml Syropu z Rabarbaru Wykonanie: Wódkę i syrop wlałam do jednej butelki, wymieszałam, odstawiłam do lodówki. NA ZDROWIE życzy BLONDYNKA
Blondynka GotujeProsty i szybki do wykonania. I nie trzeba czekać miesiącami na efekt końcowy. Nie będę się rozpisywała... Musicie go sami spróbować..
Anioły w kuchni