wypróbujcie. Składniki na spód: 250 g ciastek typu digestive w gorzkiej lub mlecznej czekoladzie 80 g masła, roztopionego Ciastka kruszymy w malakserze na drobny pył. Masło roztapiamy, dodajemy do herbatników i mieszamy do połączenia. Tortownicę o średnicy 25 cm wykładamy papierem do pieczenia, samo dno. Na papier wysypujemy masę ciasteczkową. Wyrównujemy, dociskamy w dno formy, chłodzimy przez pół godziny
Made By Mom And SonNAJLEPSZY! Muszę przyznać, że jestem sernikożercą i żyć bez serników po prostu nie mogę :) A to jest zdecydowanie najlepszy sernik jaki dotąd robiłam. Naprawdę polecam. SPÓD CIASTECZKOWY Opakowanie herbatników wieloziarnistych, bądź zwykłych ( lub ciasteczek Digestive – te są najlepsze. 80 g roztopionego masła Masło roztopić, ciastka pokruszyć, najlepiej malakserem/ blenderem. Wymieszać składniki, tak by powstał mokry piasek i wyłożyć
Calzonella.comzasuszyłam kilka robionych wcześniej pączków. Do przygotowania takiej rolady (podobnie, jak i ziemniaczków) nada się każde "suche" ciasto: piaskowe, biszkoptowe, kruche, w ostateczności nawet kupione w sklepie herbatniki. Roladę najlepiej przygotować dzień wcześniej. składniki: krem: ok 300 g suchego ciasta 1 i 1/2 szkl mleka 100 g masła budyń czekoladowy 3 łyżki kakao 3 jajka ponadto: słoik kwaśnego dżemu
6niebokońcu się doczekało, że zrobiłam. Teraz wiem, że jest pyszne. Bez pieczenia, szybkie do zrobienia, mało pracy. Koniecznie musicie wypróbować, bo warto. Składniki Spód ciasta 170 g ciastek herbatników 90 g masła Ciastka pokruszyć na drobno, wlać roztopione masło i wymieszać. Powinno mieć konsystencję mokrego piasku. Wyłożyć dno tortownicy (o średnicy 26 cm.) i mocno ubić. Włożyć
O kuchni z uczuciemkoniecznie spróbujcie tego przepisu :) Czego potrzebujemy? - 1,5 szklanki kaszy jaglanej, - 4 szklanki mleka (roślinne kokosowe lub krowie), - 1 opakowanie budyniu waniliowego, - pół szklanki cukru, - okrągłe biszkopty lub herbatniki, - kilka kropel aromatu waniliowego, - pół szklanki wiórków kokosowych (opcjonalnie) - mus truskawkowy, - opakowanie galaretki truskawkowej. Przygotowanie: 1. Kaszę jaglaną podprażyć w garnku lub na patelni. Następnie przelać wrzątkiem na sitku. Włożyć
two broke sistersspód: 150g ciasteczek / czekoladowe herbatniki i ciasteczka owsiane 80g masła 2 łyżki miodu krem : 4 średnie cytryny otarta skórka z cytryny 6 żółtek 2 łyżki śmietany kwaśnej 18% 200g masła 82% tłuszczu 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 szklanka cukru Ciasteczka mielimy na pył. Dodajemy miód i roztopione wcześniej masło. Całość mieszamy. Wykładamy na formę do tarty. Ważne jest
KuchcikoweLovekostki masła ½ kostki margaryny ½ szklanki cukru pudru 10 dag wiórków kokosowych sok z cytryny do smaku Składniki na masę czekoladową: ½ szklanki cukru ½ szklanki wody 3 łyżki kakao 3 paczki herbatników szkolnych 1 cukier waniliowy Wykonanie masy kokosowej: Masło utrzeć z margaryną, dodać cukier puder, sok z cytryny do smaku i wiórki kokosowe. Dokładnie wyrobić masę i przenieść do lodówki
Tradycyjna KuchniaBardzo szybki, banalnie łatwy sernik z jogurtów z kawałkami owoców. Składniki: spód 100 g herbatników w czekoladzie 50 g masła miękkiego masa jogurtowa 1L jogurtów z owocami (u mnie 8 szt każdy po 125 ml) 6 łyżeczek żelatyny dodatkowo galaretka Wykonanie: Ciastka pokruszyć, dodać miękkie masło i dokładnie wymieszać. Przełożyć do tortownicy o średnicy 22 cm wyłożonej papierem
magiczna kuchnia Kasiaksamitnie kremowej konsystencji zwieńczony przepysznym pomarańczowym kremem, należy do takich właśnie podkręconych pomarańczą ciast. Polecam! Składniki: Spód: 180 g kruchych ciastek typu Digestive (w wersji bez glutenu należy użyć herbatników bezglutenowych np. Digestive Landtaler Schar) 60 g masła Ciastka bardzo drobno pokruszyć w malakserze lub po prostu wrzucić je do torebki i pokruszyć wałkiem. Dodać masło, zagnieść do połączenia
maniapieczeniawykonaniu i nie wymagający pieczenia. Zaskakuje lekkością i puszystą konsystencją, a dodatek likieru sprawia, że jego smak jest miłą niespodzianką. Składniki: (na tortownicę o średnicy 28cm) spód: 180g zmielonych herbatników 90g stopionego masła 2 łyżeczki cukru pudru 2 łyżeczki kakao łyżeczka kawy rozpuszczalnej masa: 1kg sera twarogowego o temperaturze pokojowej 350ml śmietany kremówki 150ml + 50ml likieru Baileys
Pyry na GazKawiarnia otwarta jest codziennie w godzinach 8 – 21. Oto kilka zdjęć z otwarcia. Załączam również przepis na wspomniany Sernik limonkowy. Składniki na tortownicę 23: Spód ciasteczkowy: 270 g herbatników maślanych 100 g rozpuszczonego masła Składniki umieścić w misie malaksera i zmielić na kruszonkę o konsystencji mokrego piasku. Tortownicę wysmarować masłem, wyłożyć ciasteczka, mocno wgnieść w dno tortownicy, wyrównać
moj przepis nasmakiem. W tym przypadku oczywiście do ich wykonania używam często pozostałych ciast, choćby makowca, każdego kruchego ciasta. A jeśli mamy tego zbyt mało, to nadadzą się różne ciasteczka: biszkopty, herbatniki, ciastka maślane. Jest to deser bardzo prosty, bez pieczenia. Trufle w różnych posypkach Składniki: ciasto na trufle: – ciastka i ciasta różne – 1 łyżeczka marmolady (u mnie różana) – 1 mały
Kuchnia co dniadzień, bo jest dziecinnie prosty do zrobienia. A może zechcecie oczarować swoich gości na karnawałowej imprezie...?:)) SKŁADNIKI NA SPÓD: 200 g herbatników (użyłam pełnoziarnistych) 70 g masła 2 pełne łyżki ciemnego kakao SKŁADNIKI NA MASĘ SEROWĄ: 500 g twarogu naturalnego z wiaderka (użyłam "Delfiko") 500 g mascarpone 1,5 szklanki cukru
Słodko-Słony Świat Ilonyjest. Solidna warstwa korzennego spodu , do tego kremowa masa serowa z porcją słodkich lepkich daktyli , a to wszystko przełamane odrobiną gorzkiej czekolady. Składniki: Spód : 200g czekoladowych ciastek (biszkopty, herbatniki, maślane ) 1 łyżeczka przyprawy do piernika 100 g rozpuszczonego masła Masa serowa: 1 kg sera zmielonego ( u mnie wiaderkowy ) 4 łyżki miodu 2 łyżki cukru 4 jajka
Malinowa Kawiarenka