smalcu jajko łyżka kwaśnej śmietany Masa mleczno-czekoladowa: 1/2 szkl mleka 1/2 szkl cukru 1 1/3 szkl mleka w proszku (nie granulowanego) 140 g masła 1/3 szkl drobno pokruszonych herbatników kilka suszonych daktyli 50 g płatków migdałowych 50 g wiórków kokosowych 1/3 szkl siekanych orzechów włoskich 2/3 gorzkiej czekolady Terravita 70% Do ozdoby: czekoladowe jajeczka płatki migdałów kolorowe kandyzowane
Smakołyki AsiPolecam nawet niedoświadczonym w kuchni, gdyż jest bardzo łatwy w przygotowaniu:) Scroll down for recipe in English Sernik chałwowy (12 porcji) Składniki na spód: 120 g ciasteczek digestive lub herbatników 3 łyżki k akao 100 g miękkiego masła Składniki na sernik: 1 kg mielonego sera białego 4 jajka 1 szklanka cukru 2 łyżki mąki ziemniaczanej 150 g chałwy
karmelowywww.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Inspiracja z blogu: Feerie Smaków . Masło orzechowe w łatwy sposób można przyrządzić samemu ( klik ). Ciasteczka są reeewelacyjne. Przypominają orzechowe herbatniki, a samo masło nie dominuje smaku i w żaden sposób go nie przytłacza. Cukrowa otoczka idealnie komponuje się z kruchym i sypkim ciastkiem. Przyznam, że często je piekę, jeśli mam dylemat
Di gotujesezam. W każdym razie sernik bardzo mi posmakował i zrobię go ponownie. Polecam. SERNIK TAHINI (Tahini cheesecake) Składniki: (forma 24 cm) spód: 150 g herbatników typu Petit 3 łyżki sezamu 1 łyżka miodu 50 g masła masa serowa: 500 g sera (najlepiej już przemielonego) 200 g cukru 1 cukier waniliowy 80 ml śmietany
Bon appetit mon amienapiszę jak zrobić wyjątkowy, kremowy i lekko egzotyczny sernikiem pistacjowy. SERNIK PISTACJOWY Z NUTĄ IMBIRU (pistachio & lime cheesecake) Składniki: spód: 100 g herbatników 4 łyżki wiórków kokosowych sok z 1/2 limonki 1 łyżka miodu 50 g masła masa serowa: 750 g sera mielonego 1/2 szklanki masła/kremu pistacjowego 4 jajka
Bon appetit mon amiepomarańczowym. Co powiecie na taką opcję? Moim zdaniem jest naprawdę warta wypróbowania tym bardziej, że o tej porze roku pomarańcze smakują najlepiej. SERNIK POMARAŃCZOWY Składniki: spód: 2 opakowania czekoladowych herbatników 100 g masła masa serowa: 1 kg sera na sernik 5 jajek 1 szklanka cukru 1 cukier waniliowy 1/2 szklanki ś mietany 3 łyżk i mąki ziemniaczanej skórka
Bon appetit mon amiejego smaku od pierwszego ugryzienia nawet jeśli nie jesteście zwolennikami białej czekolady ;) Ja wpadłam po uszy.... Udanych Walentynek Wam życzę. SERNIK Z BIAŁĄ CZEKOLADĄ Składniki: spód : 300 g pokruszonych herbatników czekoladowych lub pierników (opcjonalnie może być np.stare ciasto przeznaczone na bajaderkę, u mnie to był piernik) 150 g masła masa serowa : 500 g twarogu (ale nie serka z wiaderka
Bon appetit mon amiemyślcie sobie, że skoro "Resztek", to nie wiadomo z czego... Wszystko było w terminie ważności :) Składniki: Na kwadratową blaszkę o boku ok 24cm Spód: 300g mieszanki ciastek: herbatników, kruchych, maślanych 100g margaryny zwykłej 50g gorzkiej czekolady Krem: 200ml słodkiej śmietanki 30% 1 małe opakowanie śmietan fix 1 opakowanie serka mascarpone (250g) 3 łyżki cukru pudru 4 duże łyżki
Kuchnia w czekoladzieśmietanka kremówka - na sztywną pianę. Masa jest stabilna dzięki białej czekoladzie. Spód to kruche wafelki śmietankowe i odrobiną roztopionej czekolady... zakochacie się :) Spód : 100 g wafelków śmietankowych 50 g herbatników w czekoladzie mlecznej 30 g miękkiego masła Ciasteczka umieszczamy w misie miksera i blendujemy do momentu, aż masa osiągnie konsystencję mokrego piasku. Dodajemy masło i ponownie miksujemy. Tortownicę
Chocolate Muffin Blogtortownicy docisnąć i wstawić do lodówki na ok 30 min. Wszystkie składniki na masę serową umieścić w misce i zmiksować na gładko masę wylać na herbatniki, piekarnik nagrzać do 180 stopni,tortownicę wstawić do większej blaszki (ja użyłam głębszej piekarnikowej) powoli nalewać wrzątek do połowy wysokości tortownicy(jak na zdjęciu poniżej),przykryć folią aluminiową wierzch,całość
Swojskie jedzonkodigotuje.blogspot.com Blok czekoladowy - to klasyka. Jest pyszny, ale ma dwie wady: cena mleka granulowanego i zbyt duża kaloryczność. A żeby tak mleko w proszku zamienić na granulowane, a herbatniki zastąpić czymś zdrowszym? Użyłam pszenicy prażonej , która jest źródłem błonnika, żelaza i magnezu. Co prawda nadal to bomba energetyczna, jednak poczucie winy - odrobinę mniejsze. Blok w smaku i konsystencji
Di gotujeMój pierwszy wpis na blogu i zaczynam od ciasta, które pewnie większość z Was już zna. Rafaello to ciasto bez pieczenia. Krakersy lub herbatniki przekładane pyszną masą budyniową z dodatkiem kokosu. Na wierzchu prażony kokos. Najlepsze po 2-3 dniach, kiedy krakersy zmiękną. Przepis na dużą formę z 4 warstwami krakersów zapożyczyłam z bloga www.domowe-wypieki.pl i trochę zmodyfikowałam. Składniki
Cukiernia Pychotkiwymiarach moja 24x24 wyłożyć folią aluminiową na to wyłożyć ciastka pettit brry. DO schłodzonej śmietany dodać z śmietan fixami i ubić pod koniec dodać łyżeczkę cukru pudru. Wyłożyć na herbatniki wyrównać. Na to wyłożyć krakersy i posmarować masą krówkową. Wierzch posypać startą czekoladą. Schłodzić w lodówce przez cała
Delicious TitbitsAnanas przełamuje słodycz ciasta i idealnie komponuje się ze smakiem kokosa. Całość znakomicie ze sobą współgra. Deser najlepiej smakuje schłodzony :) Spód: 160 g wafelków z nadzieniem śmietankowym 70 g herbatników maślanych 5 kostek mlecznej czekolady 60 g masła, roztopionego Składniki zmielić do uzyskania konsystencji mokrego piasku. Tortownicę o śr. 25 cm wyłożyć papierem do pieczenia.Wyłożyć masę i wyrównać
Chocolate Muffin Blogkruchy spód z ciastek? Czego chcieć więcej! Idealny deser na romantyczny wieczór we dwoje! Składniki (na 4 porcje, należy przygotować 4 obręcze cukiernicze): Spód: 150 gram ciastek owsianych lub herbatników 30 gram rozpuszczonego masła Mus mango: 1 dojrzałe mango 3 łyżeczki żelatyny w proszku + odrobina wrzątku 3-4 łyżki cukru 80 ml schłodzonej kremówki, 36% kilka kropel soku
Mango Papaja