Jeśli macie ochotę na coś słodkiego to proponuję czekoladowe trufle z płatkami owsianymi. Biszkopty możecie zastąpić pokruszonymi herbatnikami. Możecie posypać je dodatkowo cukrem pudrem. Zapewniam, że ręka sama wędruje po małą pyszną kulkę czekoladową. Polecam Wam również ciastka śniegowe kule , które również znajdziecie na moim blogu. Składniki 2 szklanki płatków owsianych 100 g biszkoptów 1 szklanka cukru
O kuchni z uczuciemTortownica o średnicy 18 cm 250 g serka ricotta 300 g jogurtu naturalnego typu greckiego 3 łyżki cukru pudru 4 łyżeczki żelatyny 4 łyżki zimnej wody kilka herbatników lub biszkoptów na spód 100g malin Frużelina malinowa : 300g malin pół szklanki cukru 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka żelatyny 1 łyżka soku z cytryny Dodatkowo ew maliny
Malinowa Kawiarenkapretekst, żeby je przygotować. Jeśli, tak jak ja, lubicie karmelowe smaki, ten wspaniały deser z pewnością przypadnie Wam do gustu. składniki: (na tortownicę o średnicy 24 cm) 250 g herbatników 200 g masła 1 puszka masy krówkowej (ok. 500 g) 250 g serka mascarpone 200 ml śmietany kremówki 30% 3 duże banany wykonanie: Ciastka rozkruszam i rozdrabniam
babka w formieprzestudzone. Wyrabiamy masę. Robimy kulki wielkości orzecha włoskiego. Kulki robi się bardzo łatwo, masa się nie klei. Trufle możemy posypać dowolną posypką (ja zrobiłam posypkę z herbatników i płatków kukurydzianych zmielonych razem), obtoczyć w kakao lub polać czekoladą. Czekoladki przechowujemy w lodówce. Robi się je łatwo i przyjemnie. Są pyszne i zdrowe :-) Polecam serdecznie
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokuCHUDEGO TWAROGU ✔ 300 g JOGURTU NATURALNEGO 0 % ✔ 90 g ODŻYWKI BIAŁKOWEJ ✔ 20 g KAKAO ✔ 150 g MASŁA ORZECHOWEGO ✔ 100 ml MLEKA ✔ 100 g HERBATNIKÓW ✔ SŁODZIK ✔ 10 g ŻELATYNY Wartości Odżywcze : 2238 kalorie 145 w 223 b 87 t ZDJĘCIA Z PLANU SMACZNEGO
Sylwetka Od Kuchniwprost z miseczki ;) To jest naprawdę dobre. Pyszna czekolada w połączeniu ze świeżą miętą idealnie do siebie pasują. Sosem możemy polewać lody, naleśniki, placki, maczać w nim owoce, herbatniki. Jeżeli wolicie bardziej aksamitną konsystencję, której bliżej do czekolady mlecznej, wodę zastąpcie słodką śmietanką. Bardzo kusiło mnie też połączenie czekolady z pomarańczami, ale to już byłoby za dużo szczęścia
zadanie-gotowanieponownie wstawiamy ciasto do lodówki. Mi z podanej porcji wyszło za dużo masy jogurtowej. Mam w domu malutką keksówkę, której dno i ścianki wyłożyłam papierem do pieczenia i herbatnikami, a następnie wlałam tam jogurt i upiekłam. Też wyszło W sumie wyszło mi około 12 porcji. Jedna to około 330 kcal. Maliny i czekolada – świetne połączenie smaków Trzy kolory
Relaxtimeopakowania kokosu zielony barwnik spożywczy w proszku 3 łyżki cukru pudru 150 g serka mascarpone 100 ml śmietany kremówki 30% lub 36% śmietan fix (opcjonalnie) do ozdoby: herbatniki, rodzynki, śliwki suszone, podłużne kawałki czekolady Do małego woreczka wsypać kokos i dodać zielony barwnik spożywczy (odrobinę na wykałaczce),do tego dodać malutką łyżeczkę wody. Woreczek dokładnie związać i wszystko
Aromatyczne PodróżeWszyscy znamy rafaello bez pieczenia . Można je przygotować z dodatkiem krakersów czy herbatników. Ja tym razem zrobiłam wersję na biszkopcie i dodałam do tego warstwę bitej śmietany. Miałam też trochę malin więc również dodałam do ciasta. Kwaskowe malinki fajnie zrównoważyły słodki smak kremu i ciasto wyszło przepyszne. składniki: biszkopt 4 jajka 3/4 szklanki cukru 1/2 szklanki mąki tortowej
Monia miesza i gotujeśmietan fixów po 9 g 1 cukier waniliowy 2 łyżki cappuccino orzechowego 3 łyżki powideł śliwkowych lub dżemu 200 g białej czekolady 2 łyżki słodkiej śmietanki około 25 kakaowych herbatników Wykonanie : Jajka ubijamy z cukrem na gęsty kogel mogel, następnie dodajemy budyń, mąkę z proszkiem i olej, wszystko delikatnie mieszamy. Spód blaszki wykładamy papierem do pieczenia , przekładamy
Sama słodycz i szczypta chiliwymaga pieczenia, bo przygotowałam je na krakersach. Sprawdzają się w słodkich deserach rewelacyjnie, pomimo tego, że są słone. Sól jest praktycznie niewyczuwalna, a krakersy są znacznie lżejsze od zwykłych herbatników. Przełożone masą kokosową i z leśnych jeżyn tworzą przepyszny kawałek ciasta :) 1 1/2 opakowania krakersów świeże jeżyny KREM JEŻYNOWY: 500 g jeżyn 1/4 szklanki cukru 2 łyżeczki żelatyny
https:KKuchniaMniamciasto niestety znika w zastraszającym tempie.. i trzeba piec kolejne ;-) Bardzo polecam! Składniki: Kruchy spód: 180 g kruchych ciastek typu Digestive (w wersji bezglutenowej świetnie sprawdzą się herbatniki bezglutenowe np. Schar lub inne) 65 g masła Ciastka bardzo drobno pokruszyć w malakserze lub po prostu wrzucić je do torebki i pokruszyć wałkiem. Dodać masło, zagnieść do połączenia
maniapieczeniaSkładniki na spód: 250 g ciastek typu digestive w gorzkiej lub mlecznej czekoladzie 70 g masła, roztopionego Ciastka kruszymy w malakserze na drobny pył. Masło roztapiamy, dodajemy do herbatników i mieszamy do połączenia. Tortownicę o średnicy 25 cm wykładamy papierem do pieczenia, samo dno. Na papier wysypujemy masę ciasteczkową. Wyrównujemy, dociskamy w dno formy, chłodzimy przez pół godziny
Made By Mom And Sonkartonie, mleko w proszku, - majonez , keczup, musztarda, - cukier,mąka,sól,kasze,ryze,makarony, - masło klarowane,margaryny do pieczenia,drożdże, - bakalie kostki bulionowe kawa , herbata , herbaty ziołowe,czekolady,herbatniki,cukier puder,bulka tarta ,śmietanka w proszku,kakao,proszek do pieczenia,cukier waniliowy , galaretki,kisiele,budynie, - miody,syr opy, - dżemy ,soki,napoje,alkohol,woda, - cukierki,ciasteczka, - zupy w proszku wrazie
Kocurkowe rozmyślania w kuchni AnielkiMocno jagodowa kostka Składniki: 150 g herbatników 75 g cukru pudru 1 łyżeczka cynamonu 100 g miękkiego masłą 500 g jagód 10- 15 g żelatyny ( w zależności jak mocno zbitą chcemy piankę ) 180 g serka waniliowego homogenizowanego 400 g kremówki 30 % 1 łyżka soku z cytryny Wykonanie: Ciasteczka kruszymy w blenderze na piasek, dodajemy masło z cynamonem i mieszamy
W Moim Magicznym Domu