na herbatnikach - 3423 przepisów (strona:165/229)

mini serniczki z frużeliną truskawkową i owocami 209

składniki na spód: 120 g ciasteczek np. herbatniki 50 masła wykonanie: Masło roztapiamy, wlewamy do pokruszonych ciasteczek i mieszamy do uzyskania konsystencji mokrego piasku. Foremkę na muffiny wykładamy papilotkami. Na dano każdej wsypujemy po trochę masy ciasteczkowej. składniki na masę serową: 800 g sera białego 120 g cukru pudru 1 łyżeczka cukru z prawdziwą wanilią 3 jajka dodatkowo: frużelina

Domowy Smak Jedzenia
TRUSKAWKOWY PUCH 234

wiaderku 6 galaretek truskawkowych 5 łyżek cukru pudru 800 ml gorącej wody 4 Śnieżki w proszku lub 500 ml śmietany kremówki 2 szklanki mleka- do śnieżek 15 dag herbatników pól kg truskawek Wykonanie: *Dużą blachę wykładamy ciastkami. *4 Galaretki rozpuszczamy w 800 ml gorącej wody. Studzimy. *Śnieżki łączymy z 2 szklankami zimnego mleka, ubijamy na sztywno. Możemy też

Z Majeczką w kuchni
Sernik z kiwi 109

Dziś kolejny sernik, tym razem z kiwi. Jest delikatny i puszysty. Ja często idę na łatwiznę i spody robię z biszkoptów lub herbatników. Ale jeśli chcecie możecie zrobić spód z ciasta według swojego pomysłu. Dodatek kiwi przełamuje jego słodycz. Do sernika dobrze jest aby kiwi było takie średnio dojrzałe Do sernika jak widać na zdjęciu wkradają się promienie słoneczne

Ewa w kuchni
Deser Charlotte Royale 113

Charlotte jest deserem pochodzącym z Francji, p rawdopodobnie z przełomu XIX i XX wieku. Jest to ciasto z zewnątrz otoczone biszkoptem, herbatnikami lub waflami, z kremowym wnętrzem, często owocowym. Obecnie ma wiele różnych odmian. I ja również postanowiłam zrobić swoja wersje. Wersje truskawkową. Jak widzicie deser był dawno przygotowany, bo w 2010r. , ale był pyszny i z chęcią wykonam

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Tarta z malinami i budyniem 187

miksujemy budyniu z masłem... Dobrze schłodzona tarta smakuje najlepiej właśnie w tej postaci. Przepis na małą tartę o średnicy 17cm . Składniki: 2 łyżki miękkiego masła 100g kruchych ciastek lub herbatników 1 opakowanie budyniu waniliowego  400ml mleka 100g malin 1 galaretka malinowa 400ml wody Galaretkę rozpuszczamy w 400ml gorącej wody, ostawiamy do stężenia. Ciastka rozdrabniamy, mieszamy z masłem

Gotowanie i blogowanie
Tarta z malinami i borówkami 117

sezon na maliny się skończył, ale wrzucam go dla tych, którzy smaki lata chcą odczuć na języku. Mhmmm..... Pychota! Tarta z malinami i borówkami www.kuchniasmakow.blogspot.com Spód 350 gram herbatników połączyć z 160 gram masła. Całość zagnieść, wyłożyć na okrągłą formę do tart.  Włożyć do piekarnika na ok. 30 minut. Piec w temperaturze 180 stopni. Krem budyniowy 2 budynie

Kuchnia smaków
TOP 3 - MAJ 2016 85

obserwujących       14 postów 41, 822 wyświetleń   najpopularniejsze posty : Grillowane zielone szparagi z boczkiem Zupa gulaszowa ze śmietanką Malinowa pianka na herbatnikach   Dziękuję, że ze mną jesteście. Oczywiście zaglądajcie na Instagram i do moich Babeczek ! Chcę Was też zaprosić do nowej grupy, która powstała na FB czyli błyskawiczne piątki

Magiczne Życie Marty
Krem czekoladowy (z bananów i awokado) 217

Możecie też krem zmiksować z płatkami owsianymi i jogurtem lub mlekiem kokosowym - powstanie fantastyczny koktajl na śniadanie :-) Jeszcze inna możliwość to zmieszanie kremu z bakaliami i granolą lub pokruszonymi herbatnikami - po schłodzeniu otrzymacie fantastyczny deser

Czary - gary w kuchni
Mini serniczki chałwowe z bitą śmietaną 203

dodatkiem chałwy, na orzechowo-ciasteczkowym spodzie. Przepyszne :) SKŁADNIKI: (ok 8 dużych lub 12 małych sernczków - w zależności od foremek) Spód: 100 g mieszanki ciastek i orzechów (ja użyłam herbatniki i pokruszone orzechy ziemne, można użyć też np ciasteczek owsianych lub samych orzechów) 2 łyżki masła Masa serowa: 200 g twarogu sernikowego (z wiaderka) 150 g mascarpone 75 g cukru

Kto ugości moich gości?
Sernik na zimno - Thermomix TM 5 173

Składniki na spód: 1 opakowanie hitów lub innych ciasteczek z kremem 1/2 opakowania herbatników 1 kostka masła 1 łyżka masła orzechowego (tudzież kremu) Sposób przygotowania: Ciasteczka ręcznie rozkruszyć i dodać do misy thermomixa. Nastawić czas 15 sekund i 10 obrotów. Pyłek ciasteczkowy przesypać do miski. Następnie do misy dodać masło i krem. Nastawić czas 1 minuta, temperatura 80 stopni

ClauditteMissCooking
Dieta CZTO, dzień siódmy 110

byłam nastawiona, na większą różnorodność. Sobota i niedziela były dobre, czułam się najedzona i przestało mi przeszkadzać, że posiłki powtarzają się. Jedyne co mnie naprawdę raziło w jadłospisie to herbatniki. Taka awersja do produktów mocno przetworzonych, ale nie dajmy się zwariować. Co się zmieniło? Do tej pory nie jadałam ani tyle miodu, ani chleba, ani twarogu. W diecie pojawiło

Kucharzyca
Ciasto Raffaello bez pieczenia 215

smaczniejsze :) Użyłam blaszki o wym. 28x26cm. Ciasto Raffaello bez pieczenia – Składniki: 1 opak. dużych krakersów (ok. 180g; najlepiej Lajkonik, ponieważ inne firmy lubią dawać za dużo soli ;)) 100g herbatników 1500ml mleka 4 budynie śmietankowe 43g cukru waniliowego […] The post Ciasto Raffaello bez pieczenia appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Jogurtowy "sernik" na zimno 251

łyżki masy jogurtowej i dokładnie mieszamy, aby nie było grudek. Do masy pozostałej w misce dodajemy żelatynę wymieszaną z jogurtem i dokładnie miksujemy.  Dno tortownicy wykładamy pojedyńczą warstwą herbatników, a na nie wylewamy całą mase jogurtową. Wygładzamy powierzchnię i wkładamy do lodówki. Galaretke rozrabiamy zgodnie z instrukcją na opakowaniu (polecam użyć mniej wody, np. 300 ml zamiast

Zawsze głodna!
CYTRYNOWY PUCH 680

wiaderku 4 galaretki cytrynowe 5 łyżek cukru pudru 800 ml gorącej wody 4 Śnieżki w proszku lub 500 ml śmietany kremówki 2 szklanki mleka- do śnieżek 15 dag kakaowych herbatników 20 dag wiórek kokosowych 2 łyżki masła 3 łyżki cukru Wykonanie: *Dużą blachę wykładamy ciastkami.  *Galaretki rozpuszczamy w 800 ml gorącej wody. Studzimy.  *Śnieżki łączymy

Z Majeczką w kuchni
SERNIK CAPPUCINO 193

łyżek cappucino czekoladowego, 400 g sera twarogowego z wiaderka, 1 cukier waniliowy, 6 łyżeczek żelatyny Pianka: 1 szkl. śmietany 30%, 1 op.cukru waniliowego, 1 śmietan-fix Dodatkowo: 2 opakowania herbatników biszkoptowych Cukry Nyskie , 1 szkl. wystudzonego cappucino, kakao do posypania jadalne motyle   WYKONANIE Żelatynę rozpuszczamy w 1/3 szkl. gorącej wody, studzimy. Śnieżkę ubijamy z mlekiem, dodajemy cappucino, następnie

słodki bratek