mus owocowy - 1101 przepisów (strona:2/74)

Galaretki z musu owocowego na agarze 117

u0107 jednolito\u015b\u0107 p\u0142ynu owocowego.","url":"https:\/\/prostepesto.pl\/galaretki-z-musu-owocowego-na-agarze\/#wpzoom-rcb-direction-step-5f50ac9687644","image":""},{"@type":"HowToStep","name":"Odlej 1\/3 cz\u0119\u015bci p\u0142ynu i rozpu\u015b\u0107 w niej agar, ca\u0142y czas mieszaj\u0105c by unikn\u0105\u0107 powstania grudek. Mieszank\u0119 przelej do reszty owocowego musu i ponownie zagotuj na mniejszym ogniu.","text(...)się wręcz rozpadać. Następnie zblenduj mikserem. Przecedź przez sito by pozbyć się pesteczek owoców i uzyskać jednolitość płynu owocowego. Odlej 1/3 części płynu i rozpuść w niej agar, cały czas mieszając by uniknąć powstania grudek. Mieszankę przelej do reszty owocowego musu i ponownie zagotuj na mniejszym ogniu. Galaretkę w garnku włóż do naczynia z zimną wodą i mieszając doprowadź

ProstePesto.pl
Zdrowy mus brzoskwiniowy ze szpinakiem 126

Zdrowy mus brzoskwiniowy ze szpinakiem to przekąska świetnie pasująca na drugie śniadanie albo podwieczorek. Jest zdrowa, dostarcza niezbędnych składników odżywczych. Możecie dodać do niej odrobinę więcej

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Owocowa Chatka Baby Jagi 771

masła extra 150g cukru pudru 1 łyżka aromatu waniliowego Mus owocowy: 350g mieszanki owocowej Hortex 100ml wody 1 galaretka truskawkowa Polewa: 100g białej czekolady 200g śmietany 30% 50g miodu 10g żelatyny namoczonej w 80ml wody 2 łyżka masła Dodatkowo: 42 sztuki twardych herbatników 100g mieszanki owocowej Hortex Wykonanie: 1. Mus owocowy: Owoce odmrozić, przełożyć do rondelka, dodać wodę i zagotować(...)drugiego. Następnie wylać tężejący mus owocowy (7 łyżek musu zostawić na środek ciasta) i przykryć kolejną warstwą herbatników (3 rzędy po 7 sztuk).  Wstawić do lodówki na około 30 minut. Po tym czasie na herbatniki wyłożyć masę serową, przez środek za pomocą łyżki zrobić rowek i wylać pozostałą część musu owocowego. Następnie pierwszy i trzeci rząd herbatników złożyć razem

Szalona Kuchnia Eweliny
Pana cotta z musem mocno owocowym 223

Pana cotta delikatnie dosłodzona, z musem owocowym połączona. Masa biała mleczna, kremowa, cukrem waniliowym lekko dosłodzona. Mus to "bomba owocowa", bardzo zdrowa. To nasze polskie owoce zmrożone, w soku z jabłek i czarnej porzeczki zatopione. Delikatnie gotowane, następnie przecierane, z żelatyną zmiksowane i do pana cotty dodane. Żeby całość nie wyglądała banalnie, sprawdziły się szklanki idealnie, po nich pustka została(...)cukier do smaku, żelatynę i całość energicznie mieszamy do ich rozpuszczenia. Dolewamy pozostałą część soku, mieszamy i pozostawiamy do przestygnięcia. Mus powinien być lekko kwaśny, nie słodzimy za dużo. Kiedy mus będzie gęstnieć, dokładnie miksujemy, żeby powstały bąbelki. Mus delikatnie przelewamy na zastygniętą pana cottę, najpierw wypełniamy pustą przestrzeń po szklankach, pozostałą część na wierzch. Całość pozostawiamy na kilka godzin

Moniki Smakołyki
Serniczki z nerkowców z musem owocowym – wege deser 179

Serniczki z nerkowców z musem owocowym to nie tylko doskonały wegański deser, ale zdrowa, pożywna przekąska lub drugie śniadanie dla każdego. I pomimo, że z technicznego punktu widzenia, te serniczki, serniczkami nie są, to ich smak łudząco przypomina klasyczną masę na bazie twarogu. Nawiasem mówiąc, „nie kupuję” również nazwy nernik czy bezsernik, dlatego też zostaną oszukane serniczki. Nosząc(...)/szklanek na słonecznikowo-daktylowy spód i odstawić do lodówki na conajmniej 4 godziny. Mus z owoców: W kielichu blendera umieścić szklankę ulubionych owoców, dodać łyżkę syropu klonowego i zmiksować na mus. Gotowe serniczki podawać z musem oraz świeżymi owocami. Artykuł Serniczki z nerkowców z musem owocowym – wege deser pochodzi z serwisu FitSweet

Fitsweet.me
Mus owocowy trójkolorowy - przepis na smaczny deser 188

proponuję trzywarstwowy mus owocowy. Do jego wykonania możecie użyć dokładnie takich owoców jak ja lub innych podobnych. Ważne tylko żeby owoce były mocno dojrzale, bo inaczej mus wyjdzie cierpki i kwaśny. Mus owocowy trójkolorowy Składniki brzoskwinie truskawki (o tej porze już tylko mrożone) jabłko gruszka miód Mus owocowy trójkolorowy Wykonanie I warstwa - brzoskwiniowa. Brzoskwinie miksujemy ze skórką(...)łyżeczkę miodu. Ostrożnie wlewamy lub przekładamy łyżką na brzoskwinie. III warstwa - jabłkowo-gruszkowa. Miksujemy razem pół jabłka i pół gruszki. Przekałdamy na warstwę truskawek. Gotowe. Proste szybkie i orzeźwiające. Mus owocowy trójkolorowy

Pyza i Surówka
Bezglutenowe i wegańskie placki z jabłkami 200

mojprzepisna.pl | Bezglutenowe i wegańskie placki z jabłkami Kolejna propozycja na śniadanie, nieco zdrowsze niż zwykle. Placuszki bez cukru, z musem owocowym, wegańskie i bezglutenowe. Inspiracja blog Olgi Smile . Składniki na 4 patelnie placków: 250 g musu owocowego lub rozgniecionych bananów 250 g mleka roślinnego (ewentualne 1 lub 2 łyżki wody) 4 jabłka (650 g) Szara Reneta 100 g mąki(...)ziemniaczanej (lub 400 g maki pszennej) 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka cynamonu olej do smażenia W misce wymieszać mąki, proszek do pieczenia, cynamon. W drugiej misce wymieszać mus owocowy i mleko. Do mokrych składników dodać suche, wymieszać. Jabłka umyć, wydrążyć gniazda. Pokroić na ósemki. Wymieszać z ciastem. Odstawić na 10 min, ciasto ma mieć konsystencję kwaśniej śmietany, jeżeli

moj przepis na
Ciasto z musem owocowym i kremem jogurtowym, bez glutenu, bez cukru 284

Dzisiaj na „ Zdrową Środę ” przygotowałam pyszne ciasto z musem owocowym i kremem jogurtowym, bez cukru, bez glutenu. Bardzo smaczne, z dużą ilością świeżych owoców. Do posłodzenia ciasta możemy użyć ulubionego słodzika. Ciasto jest szybkie, proste w przygotowaniu i pięknie wygląda, polecam… Ciasto z musem owocowym i kremem jogurtowym, bez glutenu, bez cukru Składniki: Spód: 1 szklanka migdałów 1 szklanka wiórków(...)kokosowych 1/2 szklanki mąki kokosowej 80g oleju – roztopić 2 łyżki ksylitolu Mus owocowy: 400g owoców jagodowych (użyłam mrożonej porzeczki i jagód; duże owoce proszę pokroić) 20g mąki ziemniaczanej + 1/3 szklanki wody 1 łyżka agar – agar 3-4 łyżki ksylitolu (proszę dosłodzić do smaku) Wierzch: 430g naturalnego jogurtu sok wyciśnięty z 1 pomarańczy 2-3 łyżki syropu z agawy (można zastąpić

Mała Cukierenka
Kokosowy pudding z tapioki i chia z mango 205

dieta niezbyt często pozwala się nam nimi cieszyć, dlatego szukamy zdrowszych rozwiązań, które umożliwiają jedzenie deserów bez wyrzutów sumienia. I tak właśnie powstał ten deser - treściwy, lekko słodki, owocowy - naprawdę pyszny. Polecam wszystkim łasuchom, zwłaszcza tym, które unikają glutenu i mają problemy z trawieniem - tapioka zrobi tu swoją robotę! ;) Pudding z tapioki i chia: 400 ml mleka kokosowego(...)musem owocowym. :)   Mus owocowy: 1 dojrzałe mango 1 banan sok z 1/3 cytryny W blenderze umieszczamy owoc mango, banana i sok z cytryny. Całość dokładnie blendujemy. Jeśli całość jest zbyt gęsto to można dodać nieco soku owocowego. Gotowe!  Dodatki: Drobno starta gorzka czekolada listki mięty Do pucharków z puddingiem wlewamy także po równo mus owocowy, górę dekorujemy startą

Cooking Monster
Tort z czekoladą, orzechową bezą i musem owocowym 120

nasączenia: 1 szklanka wody 4 łyżki soku z cytryny Teraz przygotowuję mus czekoladowy: 200 g czekolady (użyłam jednej mlecznej i jednej ciemnej) 330 ml śmietanki 30% Czekoladę rozpuszczam w kąpieli wodnej. Śmietankę ubijam i dodaję na 3 raty do przestudzonej czekolady. Dokładnie, ale delikatnie mieszam. Mus owocowy (owoce leśne): 1 galaretka o smaku owoców leśnych 200 ml wody(...)teraz składam tort w całość. Pierwszy blat kładę na paterze (lub talerzu) i nasączam, smaruję dżemem, wykładam 2/3 musu czekoladowego, a na mus czekoladowy blat z orzechowej bezy, który delikatnie nasączam i smaruję pozostałym musem czekoladowym. Na mus czekoladowy wykładam mus owocowy i przykrywam drugim blatem biszkoptowym, który także nasączam. Tort wstawiam do lodówki do schłodzenia na 2-3 godziny

Słodki sentyment
TRUSKAWKOWIEC Z RABARBAREM 138

musem truskawkowo-rabarbarowym i bitą śmietaną....Poezja! Przepis prosty i pyszny 😋 Składniki: Biszkopt: 3 duże jajka 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki pszennej 3 łyżeczki octu 2 łyżeczki proszku do pieczenia 4 łyżki oleju 1 op. kisielu truskawkowego bez cukru szczypta soli 1-2 łodygi rabarbaru Masa śmietanowa: 400 ml śmietany kremówki 36% 2 łyżki cukru pudru Mus owocowy(...)boki lekko odejdą od formy, sprawdzamy patyczkiem czy ciasto w środku jest suche. Upieczony biszkopt wyjmujemy z piekarnika i odstawiamy do wystygnięcia. Po ostygnięciu przecinamy go na 2 części. Mus owocowy: Truskawki i rabarbar myjemy, osuszamy. Truskawki pozbawiamy szypułek, a od rabarbaru odcinamy końce i ewentualne liście. Owoce kroimy w drobną kostkę, wrzucamy do garnka, dodajemy cukier i dusimy

Kuchnia MagdaLeny
Mus z mango. 428

Mus z mango to świetna opcja dla tych, którzy uwielbiają mocno owocowe desery. Uniwersalny smak tego musu sprawia, że smakuje on doskonale zarówno jako samodzielny deser jak i dodatek do ciast i tortów. Dlaczego mus z mango jest taki wyjątkowy? Mus z mango świetnie się komponuje z innymi smakami, jest bardzo uniwersalny , choć po pierwszym kęsie może wydawać się ciut(...)oryginalnym przepisie zawarty był również dodatek cukru. Jeśli chodzi o musy lub kremy, ja zawsze cukru dodaje do smaku. Tutaj cukier był nie potrzebny. Kompozycje smakowe z mango. Do musu z mango pasuje praktycznie każdy rodzaj biszkoptu , wszytko zależy od tego jaki efekt chcemy osiągnąć. Innymi owocami , musami owocowymi i kremami, szczególnie tymi kwaskowymi jak np.: malina i oczywiście marakuje

SmartBake.pl
Deser jaglany przekładany musami 256

kaszę jaglaną na słodko! Ciekawe, nigdy bym nie pomyślała, że taka kasza ma tylu amatorów:) Nawiązując do dzisiejszego przepisu: był czas, kiedy zajadałam się deserami z jogurtu greckiego przełożonego musami owocowymi. Teraz nie jadam już nabiału na co dzień, więc i takie desery poszły w odstawkę. I ostatnio wpadło mi do głowy czy zamiast jogurtu nie użyć właśnie kaszy jaglanej(...)lekkim przestudzeniu zmiksowałam i do połowy dodałam łyżeczkę kakao (można dosłodzić, jeśli ktoś chce, miodem lub słodem). Do przygotowanych pucharków nałożyłam najpierw część kakaową kaszy jaglanej, na to mus owocowy, część białą jaglaną, znów mus owocowy i na koniec resztę kaszy białej. Na wierzch odrobina musu malinowego i zmielone orzechy. Pierwszy pucharek pochłonęłam zaraz po zrobieniu. Był pyszny! Drugi włożyłam

Zdrowa Kuchnia Sowy
Sernik z musem ananasowo-mandarynkowym i pistacjami oraz limonkowym lukrem 142

łyżki kakao 2 łyżki stopionego masła 2 łyżki zmielonych pistacji masa serowa 800g twarogu półtłustego 4 łyżki śmietanki 36% 6 jajek 1 łyżeczka esencji waniliowej 1 szklanka cukru pudru mus owocowy 4 mandarynki pozbawione białych błonek 1/3 ananasa lukier sok z 1 limonki 2/3 szklanki cukru pudru dodatkowo pistacje do dekoracji Wykonanie : spód: W blenerze rozdrobnić razem herbatniki i pistacje(...)przełożyć do naczynia. Ciasteczkową masę połączyć z kakao i masłem. Wylepić nią dno tortownicy (26cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Podpiec 10 minut w 180C. mus owocowy: mandarynki obrać, podzielić na cząstki, pozbawiając białych błonek/skórek. Ananasa obrać i pokroić na kawałki. Owoce umieścić w blenderze i zmiksować. Mus odsączyć z soku na sicie. masa serowa: zmielony twaróg utrzeć

Raj dla Podniebienia
Sernik wiedeński z musem śliwkowym 207

Składniki: Spód: ok 20 sztuk herbatników 1/3 szklanki mleka Sernik: 1 kg mielonego twarogu 200g masła 8 dużych jajek 200g cukru 1 łyżka mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej Mus owocowy: 500g śliwek węgierek 2 łyżki cukru 100 ml wody 2 galaretki truskawkowe 500ml śmietanki kremówki 36%       ***Jajka oraz ser należy wyjąć wcześniej z lodówki, aby osiągnęły(...)całkowitego wystudzenia *** *** Przygotowujemy mus: śliwki pozbawiamy pestek, przekładamy do garnka i zasypujemy cukrem *** *** Dodajemy wodę i całość podgrzewamy do momentu aż cukier się rozpuści, a owoce puszczą sok *** *** Owoce blendujemy na gładki mus. Do gorącego musu dodajemy galaretki, dokładnie mieszamy i odkładamy do całkowitego wystudzenia *** *** Po tym czasie śmietankę ubijamy na sztywno *** *** Pół szklanki musu owocowego odlewamy, a resztę dodajemy

Blog z Apetytem