muffiny - 9030 przepisów (strona:359/602)

Konkurs z Beatą Pawlikowską - wyniki 136

książek Pani Beaty. Jeden zestaw to 3 książki.  Zwyciężyły następujące zdrowe przepisy : Justyny z kuchennych fascynacji - torcik kokosowy bez pieczenia (bezglutenowy, wegański, bez cukru) Klaudia Cebula - dietetyczne, szybkie muffiny z kaszy gryczanej Gratuluję :) Proszę o przesłanie adresów do wysyłki. Książki wyślę do końca tygodnia

kruche babeczki
Muffiny z kremem cytrynowym na Dzień Matki 191

Gdybyście chcieli na szybko zrobić coś słodkiego i do tego, żeby było efektowne na Dzień Matki polecam muffinki cytrynowe z pysznym kremem:) Czytaj więcej »

Ana Mari's world
Muffiny z kremem cytrynowym na Dzień Matki 191

Gdybyście chcieli na szybko zrobić coś słodkiego i do tego, żeby było efektowne na Dzień Matki polecam muffinki cytrynowe z pysznym kremem:) Czytaj więcej »

Ana Mari's world
Kruche babeczki z rabarbarem i kruszonką 315

wstawić do lodówki na około 30 minut. Rabarbar umyć, obrać i pokroić. Przełożyć do miski i zasypać dwoma łyżkami cukru. Odstawić. Ciasto wyciągnąć i wylepić nim foremki na muffinki (najlepsze do tego będą silikonowe). Nakłuć widelcem. Posypać wiórkami kokosowymi. Dodać odsączony rabarbar (po zasypaniu cukrem, owoc puścił wodę), a na sam koniec kruszonkę. Piec w 180*C przez około

Malinowo w kuchni
Kakaowe ciasto na mleku skondensowanym 106

Najbardziej smakowało oczywiście Malwince, największej miłośniczce klasycznych ciast ucieranych (ma to, jak wiele cech, po Babci Asi, mojej Mamie). Można upiec je również w foremkach babeczkowych, wtedy otrzymamy małe muffinki, idealne do dziecięcej rączki :) Składniki: (na standardową keksówkę) 500ml mleka skondensowanego niesłodzonego 300g mąki pszennej 150g cukru 3 jajka 1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 125g miękkiego masła 2 łyżki

Cakes By Kejt
Jajka zapiekane w szynce parmeńskiej 129

JAJKA ZAPIEKANE W SZYNCE PARMEŃSKIEJ Składniki: (na 1 porcję) 1-2 plastry szynki parmeńskiej lub boczku 1 jajko oliwa lub masło do posmarowania formy szparagi (opcjonalnie) Przygotowanie: Formę do muffinów lub kokilki smarujemy oliwą lub rozpuszczonym masłem. Do każdej foremki wkładamy po 1, 2 plastrach szynki parmeńskiej  (lub boczku) , a w środek wbijamy jajko. Formę/ kokilki wstawiamy do piekarnika

Bon appetit mon amie
Mus czekoladowy z truskawkami 110

cukru pudru Dodatkowo: 200 g czekolady gorzkiej kilka truskawek do dekoracji mięta do dekoracji Przygotowanie: Foremki z czekolady (12 sztuk): Czekoladę rozpuścić z kąpieli wodnej lub mikrofalówce. Foremki na muffinki posmarować od środka czekoladą i włożyć do lodówki. Po zastygnięciu czekolady, posmarować ponownie foremki od środka (jeśli posmarujemy tylko jedną warstwę, czekolada popęka przy zdejmowaniu foremek). Wstawić

Malinowo w kuchni
Gryczane babeczki z bananami i orzechami 176

Suche składniki wymieszać w misce, w innej wymieszać składniki mokre. Zawartość obydwu misek połączyć mieszając łyżką.   Powstałą masę przelać do 3/4 wysokości papilotek umieszczonych w formie na muffinki. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 st.C przez ok. 20-25 minut, aż babeczki wyrosną i ładnie się zarumienią.   Upieczone wyjąć i przenieść na kratkę do studzenia. Smacznego

Nastoletnie Wypiekanie
Moje wypieki i desery - Dorota Świątkowska 180

Książka Moje Wypieki i desery zawiera najpopularniejsze przepisy zebrane przez ponad sześć lat blogowania, ozdobione pięknymi autorskimi zdjęciami. Wielokrotnie przetestowane receptury na boskie serniki, najlepsze ciasta drożdżowe, muffinki i babeczki, lody i mrożone desery, ciasta czekoladowe i z owocami, kruche tarty i torty, a także tradycyjne makowce, szarlotki, mazurki i wiele innych. To mała wypiekowa biblia i niezbędnik każdego miłośnika

Tetiisheri
Czekoladowe muffiny z borówkami 208

Prosty, szybki i pyszny przepis na muffiny czekoladowe z borówkami. Do kawy lub herbaty idealne. SKŁADNIKI (10 sztuk) 250g mąki orkiszowej 2 jajka 150 ml mleka kokosowego 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżeczki cynamonu 2 łyżki czekoladowego dipu Waldenfarms (można pominąć) ksylitol Wszystkie składniki wymieszać. Wyłożyć masę do silikonowych foremek. Wstawić do rozgrzanego piekarnika na 25 minut, temperatura

Tetiisheri
Pizza z szynką 117

Dzień Kobiet były muffinki, na Dzień Mężczyzn będzie pizza. Składniki na ciasto: 450-500g mąki pszennej 1 szklanka ciepłej wody 1/2 kostki drożdży (50g) 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka cukru 2 łyżki oliwy Przyprawy do ciasta: szczypta bazylii, oregano lub ziół prowansalskich Z powyższych składników otrzymamy dwie pizze o średnicy około 40 cm, lub jedną na całą dużą blachę

Kocham Czekoladę
Babeczki na słono 142

smaenia Dododatkowo można podawać gotowe babeczki z sosem TU SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:   Przygotowujemy foremki ok 12 sztuk Ciasto dzielimy na kwadraty ok 12 sztuk. Następnie wklładamy do foremek na muffinki.   Między czasie  przygotowujemy mięso. Na rozgrzany olej wrzucam mięso, smażę,dodaję przyprawy,koncentrat,czosnek przeciśnięty przez praskę oraz pokrojoną drobno cebulę.Następnie wrzucam szpinak. Wszystko mieszam i zestawiam

Gotowanie Patki
Małe jagodowe serniczki 133

łyżki) rozmrażamy np. w mikrofali lub na gazie w garnuszku z grubszym dnem. Rozmrożone, ciepłe jagody przelewamy do naszej masy, całość mieszamy do uzyskania jednolitej fioletowej barwy. Formę na muffinki wykładamy papilotkami. Do każdej papilotki wkładamy po 1 małym biszkopcie na dno. Następnie wlewamy do około 3/4 wysokości naszą jagodową masę serową. Blachę wstawiamy do nagrzanego do 190 stopni piekarnika

Słodkie okruszki
Wytrawne muffiny z szynką i serem 116

Zawsze w niedzielę lubię zaskoczyć moje dzieci jakimś fajnym śniadankiem. Tym razem były to wytrawne muffiny z szynką i serem. Są smaczne na ciepło i na zimno, dlatego świetnie nadają się do zapakowania dziecku na drugie śniadanie do szkoły. Gorąco polecam! Składniki: 300g mąki pszennej 80g parmezanu 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody szczypta cukru szklanka kefiru

kuchnia doski
Muffiny pomarańczowe 125

Muffiny pomarańczowe :) z plasterkiem pomarańczy, sokiem pomarańczowym i miodem. Rozpływające się w ustach, niesamowite, najlepsze jakie jadłam.Proste i szybkie w przygotowaniu. Przepis pochodzi z kuchni żydowskiej. Koniecznie spróbujcie!!! Potrzebujemy: na 12 sztuk:- 2 jajka  1/2 szklanki soku wyciśniętego z pomarańczy  4 łyżki stopionego masła  1,5 szklanki maki  1/2 szklanki cukru  2 łyżeczki proszku

WYSPA SZCZĘSLIWA