muffiny - 9030 przepisów (strona:355/602)

Jogurtowe ciasto z czarnymi jagodami 184

śmietany) 100 ml oleju słonecznikowego (Julianna używa kokosowego) 1,5 szklanki jagód Kruszonka: 80 g masła 80 g cukru 2/3 szklanki mąki Ciasto przygotowujemy na takiej samej zasadzie jak muffiny. Mieszamy w jednej misce składniki suche a w drugiej te mokre. Po czym mieszamy je ze sobą tylko do połączenia - nie trzeba długo mieszać a o włączaniu miksera nawet

sierotka maRysia w kuchni
Cynamonowe bułeczki z lukrem 100

wymiarach 30×40 cm). Wierzch posmarować mlekiem. W miseczce wymieszać składniki na nadzienie i posypać nimi całą powierzchnię ciasta. Zrolować i pokroić je na 12 kawałków. Formę na muffiny wysmarować tłuszczem i przełożyć do niej pokrojone kawałki ciasta. Odstawić je do wyrośnięcia na ok. 1 godz. Piec w temp. 180 stopni przez ok. 20 min. (aż nabiorą złotego koloru

Pink Envelope
Miseczki z tortilli z pasztetem 104

sałaty 2-3 ogórki korniszone  koperek Z placków tortilli wykrawać okręgi. (Można użyć wykrawacza do ciastek. Z jednego wyszły mi 4 sztuki.)  Kółeczka włożyć do blaszki na muffiny i uformować z nich miseczki. Całość wstawić do rozgrzanego piekarnika i podpiec około 5-7 minut w 170 stopniach. (Miseczki powinny stwardnieć. Należy uważać, aby się nie przypaliły.) Miseczki wyjąc

Di gotuje
Muffiny z jagodami 89

gębie w szczycie owocowego sezonu! Uwielbiam jagody, moim hitem są jagodzianki ale niestety wymagają one sporo pracy i czasu. Jeżeli szukacie czegoś szybszego i równie efektownego wypróbujcie te muffiny - robi się je naprawdę szybko a efekt jest zniewalający

Milion Smaków
Muffinki z porzeczkami - "minecraftowe" 198

blaszce, brałam po 2 szt. na jedno ciastko. Z tego samego powodu większość z nich straciła swój kształt ...  i są kwadratowe..  Syn stwierdził bez zastanowienia: muffinki minecraftowe :) Z takiej porcji ciasta wychodzi ok. 30 ciastek. Lub blaszka ciasta z owocami o wym 23x38 W ramach ciekawostki dodam (jeśli ktoś jeszcze tego nie wie) że to samo ciasto

Lubię to gotuję
Muffiny z czerwoną porzeczką 124

Porzeczki są dostępne naprawdę krótko, więc warto po nie sięgnąć dopóki są :) Muffinki porzeczkowe to idealny przepis dla osób, którym tak jak mnie brakuje czasu na wszystko. Robi się je błyskawicznie, ale tak samo szybko znikają :) Naprawdę polecam! Składniki: 250g czerwonych porzeczek 2 jajka 100g masła 170g cukru 125 ml mleka 250g mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta

kuchnia doski
Błyskawiczne piątki - podsumowanie 22.07.2016r. 102

Kruche ciasteczka z kokosem i pistacjami Agnieszka Łosoś pieczony na pomidorach Marzena Kwiaty cukinii nadziewane ricottą  Bożena Bułeczki z serem i szynką - zapiekane    Aga Czekoladowe muffinki z wiśniami   Magdalena   Ciasteczkowy shake bananowy   Monika Placki z zielonej cukinii z pieczarkami    Justyna Tarta z czarną porzeczką i płatkami migda ł owymi

Magiczne Życie Marty
Muffinki z jagodami 155

mąki pszennej 50 g cukru pudru 1 opakowanie cukru waniliowego 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczka sody 1 jajko 1/3 szklanki oleju 1 … Czytaj dalej Muffinki z jagodami

czarrna od kuchni
Cotygodniowy przegląd promocji w gazetkach 103

wkładem na przekąski- Netto do 31 lipca 8. Sprzęt kuchenny w ciekawych kolorach - Netto do 31 lipca 9. Pojemniki na lody - Pepco do 28 lipca 10. Forma na muffiny --> Tesco do 27 lipca

Tradycyjna Kuchnia
Muffiny z czereśniami 173

Zrobione na szybko, pod wpływem impulsu. Kiedyś muffiny pojawiały się u nas bardzo często, ale ostatnio jakoś o nich zapomniałam. Tym razem jednak na szczęście mnie natchnęło i na podróż wybraliśmy się z zapasem pysznych muffinek. Składniki (na 12 sztuk): 250 g mąki orkiszowej jasnej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 80 - 100 g cukru trzcinowego 250 ml mleka 1 jajko

Sto kolorów kuchni
3 pomysły na śniadanie z boczkiem w roli głównej 197

samej patelni podsmażyć jajko „sadzone” Na tost nałożyć pastę z awokado, plasterek ciepłego, pachnącego boczku, jajko sadzone i listki roszponki. Przykryć drugą kromką. Podawać od razu. POMYSŁ NR 2: Muffinki z bekonem Składniki : 1 jajko 2-3 plastry boczku parzonego lub wędzonego Mała łyżeczka oleju Sól, pieprz do smaku Szczypiorek do dekoracji Przygotowanie : Piekarnik rozgrzać do 150°C (termoobieg

Tradycyjna Kuchnia
Muffiny z borówkami 103

znowu to samo – muffinki Musicie mi to wybaczyć, ale uważam, że to genialna, słodka przekąska, szczególnie by ładnie przywitać gości. Łatwo je podzielić, a na stole prezentują się ślicznie. Po raz pierwszy ich głównym składnikiem były u nas borówki amerykańskie, które wprost uwielbiam. Wyszły wilgotne i mocno owocowe. Sprawdźcie sami ok. 1 godziny 12 dużych + 10 malutkich (oczywiście jeżeli

Ania i Marcin gotują
Miniserniczki brzoskwiniowe z borówkami 193

przygotowania: 1. Spód: Masło roztapiamy i studzimy. Ciasteczka drobno siekamy w malakserze i mieszamy z masłem do uzyskania efektu mokrego piasku. powstałą masę nakładamy po łyżce do foremek na muffinki wyłożonych papilotkami. 2. Masa serowa: Brzoskwinie obieramy, usuwamy pestkę i blendujemy na mus (powinniśmy uzyskać ok 1/2 szklanki musu). Galaretki rozpuszczamy w 2/3 szklanki wrzątku i studzimy. Serek mascarpone miksujemy

Na Ciasteczkowych Papierach