żadne skarby świata nie potrafi przestać jej wyjadać ze słoika. Dlatego specjalnie z myślą o nim, ale też o dzieciach, które miały odwiedzić przygotowałam to ciasto. Ciasto smakuje jak muffiny, jest fajnie wilgotne, dość tłuste i słodkie. Dobrze się przechowuje i nie zsycha zbyt szybko. Dobra i szybka opcja na ciasto weekendowe, bądź po prostu ciacho, które po przyjściu
SMYKWKUCHNImuffinek wyłożyć papilotkami, oprócz silikonowych. Nakładać masę do około 2/3 wysokości foremki. Uderzyć formekami o stół i włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec około 30 minut, do suchego patyczka. Upieczone muffinki wyciągnąć z foremek i wystudzić na kratce lub kładąc je na deseczce do góry nogami. Śmietankę ubić , pod koniec dodając cukier dodać też kakao i delikatnie wymieszać do jednolitego koloru
Czerwony Gupikjednej kostce czekolady i przykryć resztą masy, tak do 2/3 wysokości foremki. Piec w nagrzanym piekarniku około 30 minut, aż będą złote z wierzchu, a patyczek suchy. Upieczone muffinki wyciągnąć z foremek i wystudzić na kratce lub odwracając je do góry nogami. Śmietankę ubić. Barwnik rozcieńczyć wodą. Dodać do śmietanki razem z cukrem i delikatnie wymieszać. Ozdobić babeczki. marcelina
Czerwony GupikŚniadaniowe muffinki jajeczne, zapiekane z odrobiną chleba i warzywami. Bardzo sycące! Proporcje dla 2-3 osób. 3 jajka 5 plastrów szynki 30 dag sera żółtego 1/2 papryki 1 pomidor 1/2 cebuli czerwonej 1/2 szklanki mleka 1 łyżka masła 1-2 kromki chleba Piekarnik rozgrzać do 180C. Masło rozpuścić w garnuszku, ostudzić. Jajka wbić do miseczki i rozbić. Dodać mleko
Czerwony GupikKlasyczne muffinki, o których pisałam już tutaj , z owocowymi dodatkami. Lekkiej kwasowości dodają porzeczki, a melon wzmaga słodycz. W ogólności zapieczony melon bardzo pozytywnie mnie zaskoczył swoją konsystencją i smakiem, nie mogliśmy się powstrzymać od zjedzenia kilku muffinek jeszcze przed wystudzeniem. Proporcje na 15 muffinek. 80 gram porzeczek 1/3 melona 1 szklanka mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/4 szklanki
Czerwony Gupikśmietany kilka plastrów sera żółtego sól, pieprz Ugotować makaron, odcedzić.Kiełbaski pokroić, ser zetrzeć na tarce.Jajka roztrzepać, dodać śmietanę, kiełbaski, ser i makaron.Doprawić i wymieszać.Do foremki na mufinki nakładać porcje makaronowe i piec około 20 -30 minut
Moje domowe kucharzenieprzepisy są bardzo praktyczne. Można nauczyć się z tej książki jak zrobić tort urodzinowy, który pozwoli dziecku zabłysnąć i podarować wyjątkowy prezent. Są tez proste przepisy np. na muffiny czy borówki z kremem. Autorami przepisów jest Natalia, zwyciężczyni poprzedniej polskiej edycji Masterchef Junior, ale po jednym przepisie prezentują też pozostali finaliści. Ich przepisy mają bardzo różny poziom. Od dań, które
Ugotowane pozamiatanewyrabiamy ciasto, po czym wstawiamy je do lodówki na 1/2 godziny. Po tym czasie wyjmujemy ciasto z lodówki i odrywając po kawałku wylepiamy nim posmarowaną olejem formę na muffiny. Babeczki pieczemy w piekarniku rozgrzanym do temp 180 st C. około 15 minut. Upieczone babeczki wyjmujemy z piekarnika i napełniamy pieczarkowym nadzieniem, wierzch babeczek posypujemy startym żółtym serem, zapiekamy je około
Smakowite DaniaJakiś czas temu upolowałam cukrowe wąsy i tak skończyły na muffinkach. Mój chrześniak po pierwszym gryzie już był bardzo zadowolony :) Składniki (na 12 szt. muffinek) suche
Pink Envelopewszystko razem dokładnie mieszamy, tak aby powstała jednolita masa. Przelewamy ją do ramekina i wstawiamy do mikrofalówki na ok 2-3 minuty (moc 750W). I tak oto otrzymujemy nasze muffiny. Aby powstały z niej tosty musimy je przekroić wzdłuż na 2 lub 3 plastry (w zależności jak wysokie nam urosły). Krążki opiekamy np. na grillu do sandwichów lub tosterze
PaleoLifeśmietany) 100 ml oleju słonecznikowego (Julianna używa kokosowego) 1,5 szklanki jagód Kruszonka: 80 g masła 80 g cukru 2/3 szklanki mąki Ciasto przygotowujemy na takiej samej zasadzie jak muffiny. Mieszamy w jednej misce składniki suche a w drugiej te mokre. Po czym mieszamy je ze sobą tylko do połączenia - nie trzeba długo mieszać a o włączaniu miksera nawet
sierotka maRysia w kuchniwymiarach 30×40 cm). Wierzch posmarować mlekiem. W miseczce wymieszać składniki na nadzienie i posypać nimi całą powierzchnię ciasta. Zrolować i pokroić je na 12 kawałków. Formę na muffiny wysmarować tłuszczem i przełożyć do niej pokrojone kawałki ciasta. Odstawić je do wyrośnięcia na ok. 1 godz. Piec w temp. 180 stopni przez ok. 20 min. (aż nabiorą złotego koloru
Pink Envelopesałaty 2-3 ogórki korniszone koperek Z placków tortilli wykrawać okręgi. (Można użyć wykrawacza do ciastek. Z jednego wyszły mi 4 sztuki.) Kółeczka włożyć do blaszki na muffiny i uformować z nich miseczki. Całość wstawić do rozgrzanego piekarnika i podpiec około 5-7 minut w 170 stopniach. (Miseczki powinny stwardnieć. Należy uważać, aby się nie przypaliły.) Miseczki wyjąc
Di gotujegębie w szczycie owocowego sezonu! Uwielbiam jagody, moim hitem są jagodzianki ale niestety wymagają one sporo pracy i czasu. Jeżeli szukacie czegoś szybszego i równie efektownego wypróbujcie te muffiny - robi się je naprawdę szybko a efekt jest zniewalający
Milion Smakówblaszce, brałam po 2 szt. na jedno ciastko. Z tego samego powodu większość z nich straciła swój kształt ... i są kwadratowe.. Syn stwierdził bez zastanowienia: muffinki minecraftowe :) Z takiej porcji ciasta wychodzi ok. 30 ciastek. Lub blaszka ciasta z owocami o wym 23x38 W ramach ciekawostki dodam (jeśli ktoś jeszcze tego nie wie) że to samo ciasto
Lubię to gotuję