Muffinki jagodowo-kokosowe - pyszne połączenie! Składniki: 2 szklanki mąki pszennej 3/4 szklanki cukru cukier waniliowy 2 łyżeczki proszku do pieczenia 50 g wiórek kokosowych 2 jajka 1/2 szklanki mleka 100 g masła 1 szklanka jagód Sposób przygotowania: 1. Masło ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym, dodajemy po jednym jajku i wlewamy mleko. Miksujemy do połączenia składników. Mąkę przesiewamy z proszkiem
Na Ciasteczkowych Papierachmascarpone - 200 ml śmietanki mocno kremowej - najlepsza tortowa 36% - 300g chałwy sezamowej o smaku waniliowym Śmietankę ubić z mascarpone. Dodajemy pokruszona chałwę. Łączymy mikserem na gładką masę (p.s. Ja lubię jak zostaje trochę większych kawałków chałwy ;) Schłodzić, po czym ozdobić dowolnie muffinki. Prawda, że pysznie? Smacznego łasuchy
Sajkofanka smakuMuffinki wyszły pyszne, nie za słodkie, wilgotne, z malinami, a do tego zdrowe i czekoladowe! Składniki: 3/4 szklanki płatków owsianych, żytnich, lub mieszanych 2 kopiaste łyżki
coolinarnysuche składniki: mąkę, proszek do pieczenia cukier biały i waniliowy oraz kakao. Do masy czekoladowej wlewamy mleko, wbijamy jajka i dokładnie mieszamy. Łączymy suche z mokrymi, mieszając tylko do połączenia się składników. Foremki do muffinek napełniamy do 3/4 objętości. Pieczemy przez 25-30 minut w 180 stopniach. Po upieczeni polewamy muffinki polewą czekoladową. Do muffinek idelanie pasuje herbatka
Aga w kuchnimasła 1 cukier waniliowy 10dag.masy marcepanowej 2 jajka 1.5 szkl.mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 4 łyżki mleka szczypta soli cukier puder do posypania ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Masło utrzeć z cukrem kryształem i cukrem waniliowym.Marcepan pokroić na maleńkie kawałki.Jajka,mleko i marcepan dodać do masła,utrzeć.Wsypać mąkę i proszek do pieczenia,wymieszać.Do papierowych foremek na muffinki nakładamy
Kocurkowe rozmyślania w kuchni AnielkiMuffinki z czekoladą Składniki: czekolada biała w wiórkach - 50 g czekolada gorzka w pastylkach - 50 g olej -1/3 szkl cukier puder -0,5 szkl soda -0,5 łyżeczki cukier waniliowy -0,5 opak jajko -1 szt proszek do pieczenia -1,5 łyżeczki mąka -2 szkl mleko -1 1/4 szkl Dodatkowo polewa czekoladowa Sposób przygotowania: Mąkę wymieszać z sodą(...)cukrem pudrem, proszkiem do pieczenia i cukrem waniliowym. Do wymieszanych składników z mąką dodać czekoladę. Jajko zmiksować z olejem i mlekiem, dodać do sypkich produktów, delikatnie wymieszać. Gotową masą wypełnić foremki do muffinek i piec ok.20 minut w 180 stop. Ostudzone muffinki polać polewą czekoladową. (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById
Kuchnia Danusigęstą masę. Bezpośrednio przez sitko dodaj mąkę, łyżkę proszku do pieczenia, następnie wlej masę czekoladową i dodaj łyżeczkę ekstraktu waniliowego. Wymieszaj wszystko na jednolitą i gęstą masę. Rozgrzej piekarnik do 180 stopni C i wyłóż formę na muffinki papilotkami. Gotową masę na proste babeczki czekoladowe wyłóż do papilotek, a w środek wciśnij kawałek gruszki. Na koniec wstaw do piekarnika
ale PysznieSpróbujecie...? To w końcu takie jeszcze letnie smaki... Muffiny kokosowe z malinami, jagodami i malinowym kremem maślanym Składniki: (na 24 muffinki) 500 g mąki pszennej 4 łyżeczki proszku do pieczenia 150 g cukru 1 łyżeczka cukru waniliowego 200 g serka kremowego 400 ml mleka kokosowego (z kartonu) 160 ml oleju 2 jajka 170 g malin 130 g borówek amerykańskich dodatkowo
Pożeraczka, czyli raz adobrzeMalujemy ciasto powidłami oraz posypujemy reszta ciasta. Posypujemy borówkami Lekko prószymy cukrem brązowym lub waniliowym. Wstawiamy do nagrzanego 180 C piekarnika. Pieczemy 25 min. Gotowe :) Starczyło ciasta jeszcze na dwie muffinki :) lekko zarumienione kruche borówkowe! Enjoy
Lajtkraft food intolerancetylko od Naszych kubków smakowych. Bardzo szybkie i proste do przygotowania, wspaniałe na leniwe popołudnie do kawy :) Podstawowy przepis na babeczki/ muffinki Składniki: 2 szklanki mąki 2/3 szklanki cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka cukru waniliowego 1 szklanka mleka ok. 1/3 szklanki oleju 2 jajka Przygotowanie: Wrzucam do miski suche składniki (cukier, mąka, proszek) które lekko mieszam
Tagebuch po polskujaki efekt... Muffinki znikają z talerza w takim tempie.. :) A amatorów orzechowych słodkości dookoła nie brakuje... Orzechowe muffinki Składniki: pół kostki masła szklanka mleka 1 jajko 1szklanka mąki pszennej 3/4 szklanki cukru cukier waniliowy 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 50 g orzechów włoskich 4 wafelki orzechowe 5 cukierków Michałków 3 łyżki syropu klonowego Przygotowanie: Masło
Lawendowe Niebokawy rozpuszczalnej Przygotowanie: Piekarnik nagrzewamy do 160 stopni. Białka ubijamy na sztywno, pod koniec ubijania dodajemy partiami cukier wymieszany z cukrem waniliowym, cały czas ubijając. Dodajemy do masy białkowej pozostałe składniki i delikatnie wszystko mieszamy. Formę na muffinki wykładamy papilotkami. Ja u żyłam foremek silikonowych, które w wypadku tych babeczek sprawdzają się doskonale. Przekładamy ciasto do foremek. Pieczemy około
Mania Gotowaniaserniki 1/2 opakowania budyniu waniliowego 3/4 szklanki cukru (można dodać mniej) 4 białka 4 żółtka aromat waniliowy lub ekstrakt waniliowy Przygotowanie: Masło roztapiamy. Ciasteczka mielimy w blenderze. Piekarnik nagrzewamy do 175 stopni. Przygotowujemy foremki na muffinki. Możemy użyć albo sztywnych foremek albo papilotki włożyć do formy na babeczki. Ciasteczka łączymy z masłem i wykładamy nimi dokładnie dno każdej
Mania Gotowaniasodę i przyprawy W drugiej misce wymieszać jajka z cukrem, następnie dodać olej, startą na grubych oczkach marchewkę i aromat waniliowy. Ww. składniki wymieszać za pomocą łyżki z mąką i przyprawami. Masę przełożyć do silikonowych foremek lub formy na muffinki i włożyć do nagrzanego piekarnika do 180 C. Piec przez 25 min. (patyczek włożony w środek babeczki musi być suchy
IMPRESJA SMAKU