Przepis powstał wczoraj na szybko, ponieważ na nie mal godzinę przed dowiedziałam się, że dzieciaki będą jednak świętowały Halloween. Nieco zaskoczona i wstyd się przyznać, ale
vaniliowoczekoladowadużej. Resztę truskawek miksujemy z płatkami z dodatkiem mleka i cukru. Następnie dodajemy wcześniej roztopione i wystudzone masło, jajka, proszek do pieczenia, sodę i cukier waniliowy. Całość należy dobrze wymieszać. Do formy na muffinki wkładamy papilotki, które uzupełniamy masą do 3/4 wysokości. Na sam koniec na każdej układamy truskawkę delikatnie wciskając ją w masę. Przydatne: Czas przygotowania
rozgotowanaZawsze marzyłam o pięknie wyrośniętych babeczkach. I co prawda rosły sobie, ale nigdy nie pękały an samej górze. Aż do dziś! Nie wiem, czy to przez
Kitchens AlphabetByłam pewna, że po ukrojeniu zobaczę niezłego zakalca. A ciasto udało się i to bardzo. Na pewno do powtórzenia. Na pewno do wykorzystania również jako muffinki. Takie proste, a takie dobre. Zamiast cukru waniliowego dodałam skórkę i sok z cytryny. Ciasto jest mokre, lekkie i rześkie. Idealne na gorące weekendy. Spróbujcie sami :) Czytaj więcej
bistro mamajajka 360 g mąki 40 ml oleju słonecznikowego 145 g białego cukru 120 g brązowego cukru 70 ml mleka cukier waniliowy 8 g proszku do pieczenia płaska łyżeczka mielonego cynamonu szczypta soli garstka pestek dyni do dekoracji Muffinki Dyniowe - Sposób przygotowania: Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową. Wydrylowaną i obraną dynię kroimy w grubą kostkę, a następnie wrzucamy(...)Gotujemy do miękkości (ok. 10 minut), odcedzamy i rozgniatamy widelcem na puree. Studzimy. Mąkę wraz z proszkiem do pieczenia i cynamonem przesiewamy. Następnie do nich dodajemy cukier biały, brązowy, waniliowy oraz szczyptę soli - dokładnie wszystko mieszamy. W drugiej miseczce roztrzepujemy jajka z purre z dyni, olejem oraz mlekiem. Do naczynia z suchymi składnikami przekładamy w trzech partiach wymieszane składniki mokre
Słodka StronaJako, że dziś mamy Walentynki zapraszam Was na prawdziwą czekoladową rozkosz :D Miękkie, wilgotne muffinki z kawałkami czekolady i czekoladową polewą… niebo w gębie w małym
MyCookBook.plpuszystość. Mąkę przesiewamy do osobnej miski i dodajemy proszek do pieczenia oraz cukier waniliowy. Dodajemy do masy czekoladowej i mieszamy dokładnie ręcznie. Na końcu delikatnie dodajemy maliny. Do formy od muffinek wkładamy papilotki i uzupełniamy powstałą masą ( do 2/3 wysokości foremki). Na wierzch każdej muffinki możemy dodatkowo ułożyć po malince. Pieczemy w 180 stopniach przez 20 minut*. Smacznego
Kolizje SmakówSkładniki: 250 g mąki pszennej 50 g płatków owsianych 150 g cukru duże jajko 1,25 szklanki mleka 85 g roztopionego masła cukier waniliowy łyżeczka proszku do pieczenia 100 g czekolady (mlecznej lub gorzkiej - według uznania) Muffinki z Kawałkami Czekolady - Sposób przygotowania: Wszystkie produkty powinny mieć temperaturę pokojową. Czekoladę posiekać na kawałki. Mąkę i cukier przesiać. Wszystkie suche
Słodka Stronawaniliowego 8 szt mini oreo 12 szt mini oreo na wierzch Przygotowanie: Ciasto: W jednym naczyniu wymieszać suche składniki. Mąka, cukier kokosowy, kakao, proszek do pieczenia. W drugim naczyniu wymieszać mokre składniki. Maślanka, olej, jajko. Do suchych składników dodać mokre i wymieszać (nie miksować) łopatką. Pod sam koniec dodać pokrojoną czekoladę i pokruszone ciasteczka oreo. Formę na muffinki(...)nagrzanego piekarnika na 180 stopni i piec około 25 minut do suchego patyczka. Krem: Do zimnej kremówki dodać mascarpone, ekstrakt waniliowy i zmiksować na krem. Wsypać cukier puder, rozkruszone ciasteczka i krótko zmiksować. Kremem za pomocą szprycy udekorować zimne muffinki. Na wierzchu położyć po ciasteczku oreo
Ala piecze i gotujezachwyceni. Muffinki z Jagodami i Cynamonową Kruszonką Marthy Stewart - Składniki: Muffinki: (ok. 24 nieduże muffinki) 85 g masła 3 szklanki mąki + 2 łyżki (520 g) 250 ml mleka 1 1/4 szklanki cukru 1 całe duże jajko 2 duże żółtka łyżeczka esencji waniliowej (można zastąpić cukrem waniliowym) łyżka proszku do pieczenia łyżeczka soli ok. 2 szklanki jagód (koniecznie, borówki(...)szklanki cukru trzcinowego 3/4 łyżeczki cynamonu 115 g stopionego i ostudzonego masła szczypta soli Muffinki z Jagodami i Cynamonową Kruszonką Marthy Stewart - Sposób przygotowania: Masło ubijamy na puszystą masę. Następnie stopniowo dodajemy cukier - ciągle ucierając. Kolejno wbijamy całe jajko i żółtka. Wlewamy esencje (ew. cukier waniliowy), wsypujemy proszek do pieczenia, sól, a następnie (ciągle nie przestając mieszać) na przemian dodajemy
Słodka StronaMuffinki z delicjami , bitą śmietaną i nutą wanilii – pychota! Składniki Ciasto muffinkowe Masło 125g, miękkiego Cukier 3/4 szklanki Ekstrakt z wanilii 2 łyżeczki Jajko 2 jajka Mąka 1 i 1/2 szklanki Proszek do pieczenia 1 łyżeczka Mleko 3/4 szklanki Delicje 20 delicji (ja użyłam z galaretką o smaku limonki) Do ozdoby Śmietana kremówka […] The post Muffiny waniliowe
Kulinarne Przebojeszklanki - mleko kokosowe – 100 ml - mąka ziemniaczana – 1 łyżeczka - mąka pszenna – 1 łyżeczka – cukier waniliowy – 1 łyżeczka - cukier – 2 łyżki - masło – ok. 30 g - wiórki kokosowe – 1 łyżka DODATKOWO: - czekolada SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: MUFFINKI: Jajka miksujemy z cukrem. Dodajemy powoli wodę, olej i mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i przyprawą do piernika(...)nakładamy ciasto ( mniej więcej do 3/4 wysokości ). Piekarnik rozgrzewamy do 190C i pieczemy muffinki ok. 25-30 minut ( do „suchego patyczka” ). Chwilę studzimy, ś cinamy górę. KREM: Mleko łączymy z mąką ziemniaczaną i pszenną. Mleko kokosowe wlewamy do garnka. Dodajemy cukier i cukier waniliowy. Gdy kokosowe będzie gorące, dodajemy mleko wymieszane z mąkami. Całość mieszamy bez przerwy, żeby
Ostra na Słodkołyżeczki proszku do pieczenia 2 jajka 50g roztopionego masła 3/4 szklanki mleka 1 łyżeczka esencji waniliowej lub pasty waniliowej otarta skórka z cytryny 1 szklanka jagód lub borówek amerykańskich Rozgrzewamy piekarnik do 200 stopni C i przygotowujemy forme na muffinki. W jednej misce mieszamy przesianą mąkę z cukrem i proszkiem do pieczenia. W drugiej misce roztrzepujemy jajka, dodajemy rozpuszczone masło
Smaki Przyprawy i Koloryłyżeczki proszku do pieczenia 2 jajka 50g roztopionego masła 3/4 szklanki mleka 1 łyżeczka esencji waniliowej lub pasty waniliowej otarta skórka z cytryny 1 szklanka jagód lub borówek amerykańskich Rozgrzewamy piekarnik do 200 stopni C i przygotowujemy forme na muffinki. W jednej misce mieszamy przesianą mąkę z cukrem i proszkiem do pieczenia. W drugiej misce roztrzepujemy jajka, dodajemy rozpuszczone masło
Kulinarna rozmowamasła 150 g brązowego cukru 120 g białego cukru 240 g jogurtu naturalnego cukier waniliowy 3 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli ok. 100 g orzechów włoskich ok. 100 g chipsów bananowych Muffinki Bananowo-Orzechowe - Sposób przygotowania: Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową. Obrane banany rozgniatamy widelcem. Mąkę wraz z proszkiem do pieczenia przesiewamy
Słodka Strona