Cudowne, miękkie w środku, z chrupiącymi orzechami włoskimi, oblane polewą czekoladową... czego chcieć więcej? :) Na 12 muffinek potrzebujemy: 225 g przesianej mąki pszennej 100 g cukru
Kolejny blog o gotowaniuBardzo długo nie mogłam zdecydować się, co upiec na Czekoladowy Weekend Atinki . I w końcu wymyśliłam... ciastka z czekoladowo-twarogowym nadzieniem. Tyle, że spóźniłam się z
Czerwień i błękitBabeczki z budyniem można dowolnie modyfikować. Można użyć ciasta półkruchego albo francuskiego, zamiast waniliowego budyniu użyć czekoladowego, śmietankowego czy też dżemu truskawkowego, wszystko zależy od Waszego
Słodkie PrzyjemnościJeszcze jedna propozycja na Halloweenową imprezę:) Aromatyczne babeczki korzenne z dekoracją z mascarpone i czekoladowych pająków, zrobionych z pralinek Ferrero Rocher. Nogi to zwykła gorzka czekolada roztopiona, a następnie zamrożona w postaci liter "V". Babeczki zrobiłam na bazie Obrzydliwe Pysznych Babeczek z Glistami, jednak dodałam do nich jogurt, by były bardziej wilgotne. Babeczki są pyszne i pięknie pachną przyprawą(...)misce. W osobnej misce ubij całe jajka na puszystą masę, dodając pod koniec ubijania, miękkie masło, jogurt lub śmietanę oraz ekstrakt. Wymieszaj suche składniki z mokrymi. Do formy na muffinki włóż papilotki. Każdą napełnij do połowy ciastem. Na środek nałóż po łyżeczce powideł i przykryj resztą ciasta. Piecz babeczki przez około 25 minut , do tzw. suchego patyczka . Gotowe wyjmij
Słodko-Słony Świat Ilonyśmietanki kremówki 15 0 g groszków z mlecznej czekolady (lub połamanej czekolady) 1 00 g groszków z gorzkiej czekolady (lub połamanej czekolady) fix do ubijania śmietany Czekoladowe Babeczki z Płatkami Śniadaniowymi Lubella - Sposób przygotowania: Ciasto: W niewielkim rondelku roztapiamy masło , studzimy. Mąkę przesiewamy wraz z kakao i proszkiem do pieczenia - mieszamy. Następnie dodajemy cukier , cukier waniliowy oraz(...)szpa tułki do połączenia składni ków. Formę na muffinki wykładamy papilotkami i napełniamy przygotowanym ciastem do ok. 2/3 wysokości. Pieczemy ok. 20 minut w 180 stopniach (nie dłużej, ponieważ babeczki staną się zbyt wysuszone ) d o tzw. suchego patyczka. Krem: Śmietankę podgrzewamy (nie gotujemy), zdejmujemy z ognia i wsypujemy czekoladowe groszki (lub połamaną czekoladę). Energicznie mieszamy do otrzymania gładkiej konsystencji
Słodka StronaNie wiem co takiego ma w sobie czekolada (bo, że ma to widzę), że ma tylu wielbicieli, zarówno wśród tych małych, starszych jak i
Smaczne Zdrowedelikatnie wymieszać- na najmniejszych obrotach miksera. Gotową masę rozłożyć pomiędzy papilotki do 3/4 ich wysokości. Gotowe muffinki włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec je przez około 25 minut bądź do tzw. suchego patyczka- uważać aby ich nie przesuszyć. Krem czekoladowy: 2 opakowania czekolady gorzkiej po 100 g 100 g kremówki 36 % Wykonanie: Śmietanę kremówkę przelać
Krakowskie smaki AniSłodkie wypieki z dodatkiem warzyw stały się bardzo popularne. Po cieście marchewkowym i buraczanym cieście czekoladowym , które cieszą się dużą popularnością na blogu
Smakowity Blog KulinarnyCiasto czekoladowe jak "mała czarna" nigdy nie wychodzi z mody. Amatorów na nie znajdziemy zawsze i wszędzie! Dziś - z okazji walentynek - proponuję ciasto, które przygotowuje się podobnie jak muffinki: składniki suche miesza osobno, osobno mokre; później miesza się razem - szybko i byle jak, bo zbyt długie i dokładne mieszanie powoduje, że ciasto jest ciężkie, zakalcowate i nie wyrasta. Niezwykłym jego
6niebomojprepisna.pl | Tarta bananowa z kremem czekoladowym Nietypowa tarta bananowa, smaczna, zdrowa, bezglutenowa i prawie wegańska. Prawie, bo w cieście kruchym jest jedno jajko. Dopełnieniem tarty jest
moj przepis naWraz z erą modnego zdrowego odżywiania na co dzień możemy spotkać rożnego preparowane produkty. Obecnie poza tradycyjnym ryżem (także w wersji czekoladowej), bez trudu kupimy
Humanistka w kuchniietetyczne, wilgotne muffinki marchewkowe. Przepis można wypróbować, gdy pokusa na słodkości jest duża a my akurat jesteśmy na diecie. :) Bazą muffinek jest fasola (podobnie jak w przepisie na ciasto czekoladowe z fasoli ). Tym razem w wersji marchewkowej. :) var pfHeaderImgUrl = '';var pfHeaderTagline = '';var pfdisableClickToDel = 0;var pfHideImages = 0;var pfDisablePDF = 0;var pfDisableEmail = 0;var pfDisablePrint = 0;var pfCustomCSS = '';var pfBtVersion
coolinarnastrefa.blogspot.comPrzyznam szczerze, że wszystkie muffinki, które do tej pory piekłam jakoś mnie szczególnie nie zaskoczyły. Owszem, były bardzo smaczne, ale nie było takiego wielkiego Mniam! te, jako pierwsze wywarły na mnie, zresztą na moich chłopakach też, taki właśnie efekt:) Wilgotne, mocno czekoladowe i orzechowe zarazem. Zdecydowanie najlepsze jakie jadłam:) Świadczy o tym również to, że jeszcze tego samego dnia musiałam(...)jednym jajku. Dodać nasiona wanilii. Mąkę przesiać wraz z proszkiem do pieczenia. Dodać tarte orzechy, kakao i mleko oraz posiekaną czekoladę. Wymieszać. Przełożyć do wyłożonych papilotkami foremek na muffinki, do 3/4 wysokości. Piec około 25 minut w temp. 175st
Z miłości do słodkościzrobić ? Kakaowe muffinki z niespodzianką Rafaello SKŁADNIKI: 1 i 3/4 szklanki mąki pszenne 2 łyżeczki proszku do pieczenia 0,5 łyżeczki sody oczyszczonej 2 łyżki kakao 12 kulek Rafaello 3/4 szklanki cukru 1 szklanka mleka 1/3 szklanki oleju rzepakowego 2 jajka pigwy w spirytusie kropla aromatu migdałowego i waniliowego wiórki kokosowe, polewa czekoladowa W misce wymieszać mąkę, proszek do pieczenia(...)ciasto do papierowych foremek wypełniając je do 1/2 wysokości. Umieścić po środku Rafaello, docisnąć. Niespodziankę przykryć koleją porcją ciasta. Piec 20-25 minut w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni. Muffinki udekorować czekoladą i wiórkami kokosowymi. Gdy są jeszcze gorące Rafaello się rozpływa :D Wyszło obłędnie
MarciochaKucharzybądź trzepaczką. Formę na muffinki wykładamy papilotkami (6 sztuk). Do każdej papilotki wkruszamy jedno ciasto. Ja wkładamy całe ciasto na tyle ile się da, a następnie brzegi przyciskam by się pokruszyło. Marmolada z ciasteczka ma zostać na środku (nasza słodka niespodzianka). Następnie na nasze ciasteczkowe spody wykładamy łyżką masę serową. Na wierzch każdego serniczka wykładamy czekoladowe kropelki. Piekarnik rozgrzewamy
Słodkie okruszki