To jest mój pierwszy przepis na muffiny. Wielokrotnie przez mnie modyfikowany, dodawałam drobno startą czekoladę, wiórka kokosowe i wiele innych - zawsze wychodzą! Jedyny minus jak dla
Blondynka Gotujemojprzepisna.pl | Pianka truskawkowo-cytrynowa na bloku czekoladowym Zweryfikowałam stan lodówki i stwierdziłam: Za dużo cytryn i kremówki, nikt nie lituje się nad greckim jogurtem! ;-). Pomyślałam: Muszę
moj przepis naekstraktem migdałowym. Dokładamy stopniowo masę czekoladową. Po dokładnym połączeniu składników, dodajemy na przemian suche, wymieszane składniki (mąka, cynamon, proszek do pieczenia, soda oczyszczona, przyprawa do piernika), śmietanę i olej. Natłuszczona formę do muffinek wykładamy papilotkami, następnie umieszczamy połowę ciasta w foremkach, równamy - kładziemy łyżeczkę powideł na środek i przykrywamy drugą częścią ciasta. Tak przygotowane muffinki wkładamy do piekarnika na około
Gotuj z NatkąDostałam słoiczek z wiśniami z nalewki, którą przygotował mój tato. Nalewkę też dostałam, ale o tymi cicho sza ;) schowałam na długie, zimowe wieczory. Nie za bardzo
Kuchnia w opałachbabeczki-kawowo-chalwowe Babeczki kawowo – chałwowe. Dalszy ciąg chałwowego szaleństwa. Tym razem miałam wielką ochotę na czekoladowe ciastko z kremem i mimo że, chałwowym skrytożercą
moj przepis namuffinki ,ale z płytszymi otworami. No ,ale skoro już jest to musiałam ją przetestować . Na początek powstały zwykłe delikatne ciasteczka biszkoptowe. Idealne do popołudniowej kawy . Ale ,żeby nie było tak całkiem nudno urozmaiciłam je różnymi dodatkami. I tak powstały - biszkopty bez dodatków - biszkopty z kawałkiem czekolady - biszkopty z wiórkami kokosowymi - biszkopty czekoladowe. Polecam
Malinowa Kawiarenkapowstało przepyszne ciasto czekoladowe. Jest miękkie, wilgotne, raczej w stylu brownie niż puszystego murzynka. Dajemy do niego to na co mamy ochotę - czyli ciasto idealne. Dopasowuje się do gustu jedzącego - a nie odwrotnie :) I jeszcze jedna jego zaleta - robiąc je nie używamy miksera! całość wystarczy zamieszać widelcem i gotowe. Z tego ciasta wyjdą też doskonałe muffinki - gdyż zasada jego wykonania
kawawszklanceMuffinki zna każdy i myślę, że większość z nas ma w domu ma formę do muffinek. :-) Ja piekę je w awaryjnych sytuacjach, kiedy dostaję telefon, że za chwilę ktoś mnie odwiedzi. Dlaczego? Bo są proste, niewymagające i zawsze się udają. ;-) Zazwyczaj możemy zrobić je ze składników dostępnych w domu. Dziś zapraszam na wersję czekoladową. Smaczne, delikatne i banalne w przygotowaniu
Szefowa kuchnicappuccino Ciasto czekoladowe Ciasto tortowe Ciasto balowe Tiramisu Jabłecznik Orzechowiec z pianką Fale Dunaju Fale Dunaju z jabłkami, makiem i masą serkową Sernik szachownica Sernik z pomarańczową pianką Sernik z mlekiem i kokosem Sernik z brzoskwiniami Sernik orzechow y z brzoskwiniami Marysieńka Ciasteczka orzechowe Torciki warszawskie Wafle kajmakowe Wafle mleczne Wafle kakaowe z aromatem rumowym Muffinki pomarańczowo-cytrynowe
Kuchnia domowa Aniblaszki na muffinki, do każdej wkładamy na dno łyżkę czekolady, nakładamy czekoladę na boki i dokładnie rozprowadzamy. Dobrze, żeby warstwa czekolady nie była zbyt cienka, bo może ukruszyć się podczas wyciągania. Foremki z czekoladą przekładamy do zamrażarki na około godzinę, przykrywamy jednorazową serwetką. Po godzinie wyciągamy z zamrażarki i delikatnie odklejamy papilotki od czekolady. Do czekoladowych miseczek wkładamy cukierki, żelki
Ciastkozercymuffinki) Pyszne kokosanki na białkach Szybki piernik z konfiturą z czarnej porzeczki Zapiekana cynamonowo-jabłkowa kasza jaglana na serowo-bananowej chmurce Mini pączki waniliowe Walentynkowy deser a la rafaello (z kaszy jaglanej) Chrupiące nugettsy z piersi kurczaka (w panierce na bazie mąki kukurydzianej). Puszyste pszenne bułeczki z ziarenkami Zdrowy i lekki pudding czekoladowy
Słodkie okruszkimuffinki i makaroniki – hym… oraz inne słodkości ) to postanowiłem że spróbuję swoich sił Składniki: Ciasto: - 125g mąki pszennej - 200g mleka - 80g masła - 1 łyżka cukru - 1/4 łyżeczki soli - 3 jaja Krem waniliowy: - 10g mąki pszennej - 30g mąki ziemniaczanej - 50g cukru - 150g śmietanki 36% - 150g mleka - 20g masła - 3 żółtka - 1 1/2 łyżeczki aromatu waniliowego Polewa czekoladowa
Kuchenne WariacjeJeszcze przed świętami upiekłam duże cytrynowe babeczki. Udekorowałam je kremem cytrynowym na bazie mascarpone i połówkami moreli. Babeczki ułożyłam na łące z żelków obsypanych cukrem i
Czerwień i błękitoryginale było 1,5 szklanki cukru (!) i zmniejszyłam ilość oleju na rzecz mleka. Zaczynamy od nagrzewania piekarnika (180-200 stopni), bo reszta robi się błyskawicznie. Jeśli chcemy zrobić muffinki, postępujemy wg zasady starej jak świat, czyli mieszamy porządnie osobno składniki suche i osobno mokre, a potem łączymy jedne z drugimi i mieszamy już niezbyt dokładnie, tylko do połączenia składników(...)będzie, aż do listopada ;) Dla zainteresowanych skład: cukier, orzechy laskowe 42,5%, tłuszcz kakaowy, miazga kakaowa. Na górę jeszcze obowiązkowo posiekane orzechy laskowe i mamy super muffiny czekoladowo-orzechowe do codziennej kawy albo okrągłe ciasto na 35 urodziny, SMACZNEGO
Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIE