muffinki czekoladowe - 922 przepisów (strona:30/62)

Zbiór przepisów z jagodami 217

Drożdżowe na maślance         Rabarbarowo-tuskawkowe    Muffinki z kremem    Babeczki na maślance      Crumble z owocami    Ciasto "Leśne smaki"    Naleśniki z serem i owocami      Shake czekoladowo-jagodowy   Nalewka z jagód    Konfitura z jagodami

Z miłości do słodkości
Bananowe babeczki z blond czekolą 201

piekarnika nagrzanego do temperatury 170-180 stopni i piec przez około 20-25 minut. Przed wyjęciem sprawdzić patyczkiem czy muffinki są upieczone w środku. Po upieczeniu wystudzić, najlepiej układając je na kratce. Udekorować według uznania - ja użyłam kremu czekoladowego Czeko'la Blond otrzymanego ze sklepu  Anielskie Przysmaki . Skład Czeko'li Blond jest bardzo podobny do składu Orzechowej Czeko

Codzienna kuchnia niecodzienna
Czekoladowa babka jogurtowa 407

łyżki śmietany 18 %  1,5 szklanki mąki pszennej 0,5 szkl. mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1,5 łyżeczki sody oczyszczonej pół szklanki kakao Polewa czekoladowa 2 łyżki kakao 3 łyżki cukru pudru 3 łyżki wrzącej wody ok. 1 łyżki margaryny 2-3 łyżki czubate śmietany 18% kilka kostek czekolady (opcjonalnie) Przygotowanie Ciasto. Masło utrzeć mikserem(...)zmianę z jogurtem i śmietaną, miksując na najniższych obrotach lub wymieszać widelcem jak ciasto na muffinki. Masa wyjdzie dość gęsta. Ciasto przelać do formy do babki wysmarowanej masłem. Piec w temperaturze 170°C przez ok. 60 min., do tzw. suchego patyczka. Polewa czekoladowa.  W rondelku wymieszać kakao, cukier puder i wodę. Postawić na ogniu i chwile podgrzać. Zdjąć

coolinarnastrefa.blogspot.com
Babeczki bałwanki 146

Wesołe, troche roztrzepane ale przede wszystkim pyszne bałwanki. Czekoladowa babeczka ze śmietankowym kremem stanowi smaczną podstawę dla naszych lukrowych, zimowych postaci. To ten rodzaj słodkości, który

Domowe Torty
Suflet czekoladowy 261

Jak osłodzić sobie dzień? Najlepiej czekoladą, ona pocieszy w każdej sytuacji... Dzisiaj zapraszam na suflet czekoladowy, drugi w moim życiu. W związku z tym, że to

Humanistka w kuchni
Batoniki-dopalacze (nie tylko dla dzieci!) 242

Czego chcieć więcej? Oczywiście, tylko pysznego śniadania...a za nim drugiego śniadania, obiadu, kolacji...mmm... już nie mogę doczekać się tych wspaniałości! (Właśnie "przegryza się" moje ciasto na kokosowo-czekoladowe pancakesy, a w lodówce kurczak pławi się w marynacie...) Nie wiem, jak Wy ale ja cieszę się jak dziecko, kiedy wiem, że coś jest jednocześnie przepyszne, zdrowe i gotowe(...)Odstaw do ostygnięcia (najlepiej na noc).  Krój na batoniki, wstaw do lodówki. Smacznego! Paulina Popularne posty : Przed śniadaniem Muffinki marchewkowe na troski Zupa krem marchewkowa-lova Super prosta pizza na miękkim spodzie - uzależniająca! Cuksy, cuksy i tarta czekoladowo-limonkowa Nigelli Podobał Ci się post? Coś Cię zainspirowało? Masz pytania?  Podziel się swoją opinią! Spraw, że mój dzień będzie

Gotowanie to kochanie
Czekoladowo-bananowe muffiny z jagodami goji i orzechami macadamia 144

Ba beczki te wykonałam na imprezę kulinarną w Opolu Żarłostacja 2  - wydanie jesienne. około 50 muffinek rozeszło się w 20 minut!  I zostały tylko

Bon Appetit Małgorzaty
Muffiny czekoladowo-bananowe 163

Bardzo pyszne, idealnie skomponowane muffinki, bo przecież czekolada i banany współgrają ze sobą doskonale. Za sprawą owoców babeczki są delikatne, mięciutkie i pięknie pachną. Czekoladowe kropelki są cudownym zwieńczeniem. Polecam :) Składniki na około 12 muffinek: 1,5 szklanki mąki pszennej 1 szklanka cukru 1/4 szklanki kakao 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 1/3 szklanki oleju

Domowa cukiernia Ewy
Najprościej: muffinki z nektarynkami 146

końcu zastał mnie wieczór i ciemności, a ja nadal nie potrafiłam się w sobie zebrać. Upiekłam więc ciasto - gruszkowe, czekoladowe, rozgrzewające. Pycha!  Ale o nim innym razem... Dzisiaj mam dla Was wspomnienie wakacji i pikników. Najzwyklejsze, najbanalniejsze pod słońcem: muffinki z owocami. Patrząc na zdjęcia uśmiecham się do siebie; zabraliśmy je do Legolandu, gdzie ratowały nas przy dziecięcych napadach

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Obłędnie czekoladowe muffiny 155

Nawiązując do mojego poprzedniego posta - przedstawiam obłędnie czekoladowe muffiny. Przepis znalazłam gdzieś kiedyś w necie, i ponoć ma swoje źródło w przepisie Nigelli. Mimo, że piekłam te muffinki w ubiegłym roku, do dzisiaj pamiętam, że w mojej kuchni pachniało jak w fabryce czekolady. Muffiny wyszły przepyszne, szczególnie smakowały jeszcze letnie, kiedy rozpuszczona czekolada rozpływała się po zębach. Tak, tak, wiem

Kuchenne zapiski Edyty
Muffinki Jogurtowe z płynną czekoladą 651

Składniki: na 12 sztuk 1 duży jogurt naturalny 2 jajka 0,5 kostki masła 0,5 kubka cukru 1 budyń waniliowy 2 łyżeczki proszku do pieczenia

Luźna Kuchnia
601. Zapieczone naleśniki i trochę wywodów. 161

było, ciasta też były, był sernik zebra, mazurek z sosem tofii i daktylami, było ciasto z kremem kajmakowym, były muffinki "kurczaczki", była babka marmurkowa i ciasta od cioci, tak na marginesie to pierwszy raz w swoim życiu jadłam blok czekoladowy i powiem, że się w nim zakochałam. Teraz pozostało tylko wyczyścić lodówkę ze wszystkiego co zostało i cieszyć się słońcem

More food, love and dreams
Czekoladowe muffiny 109

Muffiny to coś, co tygrysy lubią najbardziej. Pyszne w każdej wersji. Przepisów na muffiny jest mnóstwo, ale to najlepszy jaki wypróbowałam. Tym razem w czekoladowej – mojej ulubionej. Przepis pochodzi z książki „Czekolada”. 125 g margaryny 125 g cukru 150 g mąki pszennej 1 i ¼ łyżeczki proszku do pieczenia 2 duże jajka 3 łyżeczki kakao w proszku pół kostki gorzkiej czekolady(...)inki wkładamy równomiernie ciasto do ¾ wysokości. Pieczemy w nagrzanym piekarniku do temperatury 180 C  przez 15 minut lub do momentu, gdy ciasto będzie uginać się przy dotykaniu. Gdy muffinki jeszcze nie wystygły możemy rozpuścić pozostałą część czekolady i rozsmarować ją po wierzchu babeczek. Dowolnie ozdobić

Humanistka w kuchni
Babeczki makowo-marcepanowe 214

przepełnione makiem muffinki z marcepanową niespodzianką w środku. Składniki na ciasto: 200 g masy marcepanowej 25 g czekolady mlecznej 130 g zmielonych migdałów 100 g zmielonego maku 250 ml gęstego jogurtu naturalnego 70 g masła lub margaryny 50 g cukru 1 jajko 120 g mąki pszennej  1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli Krem serowo-czekoladowy: 120 g cukru(...)jogurtem. Przygotować formę na muffinki. Wyłożyć ją papilotkami. Każdą z nich wypełnić do połowy ciastem. Na środku ułożyć kulkę marcepanową (fot.2) i przykryć resztą ciasta (fot.3) (ciasto nie rośnie dużo podczas pieczenia).  Piec w temperaturze 180°C przez około 20 minut. Kolejno wyciągać na kratkę i pozostawić do całkowitego ostygnięcia. Przygotować krem serowo-czekoladowy. Ponieważ lubię babeczki z dużą

Świat Ciasta

Proponowane wyszukiwania