muffin - 5491 przepisów (strona:10/367)

Gryczane muffiny o smaku szarlotki czyli Slodki Czwartek odc.59 183

każdej postaci. W formie muffinkowej również. Tym ciastkom oprzeć się nie mogłam szczególnie, że łączą moje ulubione smaki i mąkę gryczana, tak lubiana przez nas ostatnio.Przepis znaleziony TU.Gryczane muffiny o smaku szarlotki ciasto: 150 g mąki gryczanej100 g mąki pszennej (myślę, że można zamienić ja na gryczaną i będą równie smaczne ciastka

Dzieje kuchennej Wiewióry
Muffiny z cukinią aromatyzowane tymiankiem i rozmarynem 170

czosnkiem solą i pieprzem wg uznania. Do ciasta dodajemy wyciśnięta z wody cukinię. Ciasto powinno być 2 razy bardziej gęste niż na naleśniki. Ciasto wlewamy do natłuszczonych silikonowych foremek. Muffiny pieczemy w nagrzanym piekarniku w 180 - 190 stopniach aż się zarumienią czyli ok. 25 - 30 minut. muffinki cukiniowe

Bon Appetit Małgorzaty
Brokułowe muffiny z salsą z liczi 176

solą i pieprzem wg uznania. Do ciasta dodajemy rozgniecione brokuły, boczek, cebulę, ser. Ciasto powinno być 2 razy bardziej gęste niż na naleśniki. Ciasto wlewamy do natłuszczonych silikonowych foremek. Muffiny pieczemy w nagrzanym piekarniku w 180 - 190 stopniach aż się zarumienią czyli ok. 30 minut.składniki na Salsę z liczi:4 liczikilka pomidorków koktajlowychpół czerwonej cebuliszczypiorekoliwa z oliwekpół żółtej paprykisól

Bon Appetit Małgorzaty
Muffiny marchewkowe 143

Dziś przepis na wilgotne muffiny marchewkowe o korzennym smaku. Są miniaturką ciasta marchewkowego, którego przepis na blogu na pewno umieszczę. Całości dopełni słodka polewa z serka mascarpone z cukrem pudrem.Składniki:2 jajka3/4 szklanki cukru3/4 szklanki oleju3 średniej wielkości marchewki (2 szklanki)1,5 szklanki mąki pszennejpo pół łyżeczki soli, sody, proszku do pieczenia, cynamon, imbiru i gałki muszkatołowejSposób przyrządzenia

upichcic
602. Angielska muffina. 135

muffina angielska z szynką, serem żółtym i jajkiem sadzonym ze szczypiorkiem, keczup, pomidor(inspiracja)Genialna była *.* Muszę częściej jadać takie śniadania, potem wstawię przepis. ;)Czasami dobrze jest chodzic do zespołu szkół, w związku tym mam cały wolny tydzień. Lepiej być nie mogło ^.^Czy u was też tak słońce cudownie świeci? :3Powodzenia dla wszystkich którzy dzisiaj piszą testy

More food, love and dreams
W orzechowym raju- wegańskie muffiny bananowe nadziewane masłem orzechowym 198

Były tu już ciasta, ciasteczka, więc pora na kolejną propozycję i słodki debiut: bananowo-orzechowe muffiny po raz pierwszy! Jednak aby tradycji stało się zadość nie będzie to klasyczna wersja, na przygotowanie której znajdziemy przepis w pierwszym lepszym czasopiśmie. Te są wegańskie, bezglutenowe, bez mąki i cukru, zdrowe i smaczne!  Banan i masło orzechowe- nie ma chyba nic bardziej

peanutbuttermonster
Muffiny dyniowe Jamiego Olivera 147

kocham dynie i uwielbiam jej kolor. Dzisiaj proponuję muffiny Jamego ...Składniki na 12 szt:- 400 dyni- 2 szklanki mąki pszennej- 1/2  szklanki brązowego cukru- 2 łyżeczki proszku do pieczenia- 1 łyżka cynamonu- 3 jaja- 1/2 szklanki oleju- szczypta soli- prażone nasiona dyni, dodatki - około 1/3 szklankiWykonanie;- dynię obieramy, kroimy w kawałki i rozdrabniamy blenderem na pulpę, dodajemy jajka, olej

Anioły w kuchni
Amerykańskie muffiny 165

suche składniki. Dodaj roztopione masło, mleko, płynny miód. Nałóż masę do foremek. Wbij do ciasta borówki. Wsadź do piekarnika na ok. 30 minut. Piecz w temperaturze 180 stopni. Amerykańskie muffiny

Czarnawisienka
Muffiny dyniowe z sosem waniliowo cytrynowym 178

przygotować sos. Dokładnie wymieszać śmietanę, 2 łyżki cukru pudru, sok z cytryny i miąższ z laski wanilii oraz skórkę otartą z cytryny. Sok z cytryny dodać na końcu. Wystudzone muffiny polać kleksem sosu a na wierzch zetrzeć jeszcze odrobinę skórki z cytryny i podawać

Monia miesza i gotuje
Muffiny serowe z salami, papryką i oliwkami 186

Muffiny upiekłam na wyjazd wakacyjny. W domu, ciepłe polecam jako dodatek do białego lub czerwonego barszczu.   Składniki na 12 muffinek: 2 jajka 100 ml oleju100 ml mleka 220 g sera Capri (serek typu włoskiego, sprzedawany w okrągłych opakowaniach, mało kwaśny) lub sera ricotta 2 szklanki mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki soli2 łyżeczki ziół do pizzyszczypta pieprzu

Czerwień i błękit
Muffiny z kremem mascarpone 369

śmietany 30 %              3 łyżki cukru pudru Piekarnik nastawić na 180 stopni C. Formę na muffiny wypełnić papilotkami. Mąkę przesiać do miski. Dodać cukier i proszek do pieczenia, wymieszać. Zrobić wgłębienie i wlać w nie maślankę, olej, ekstrakt waniliowy i jajko.  Całość wymieszać delikatnie łyżką, tylko do połączenia składników. Masę nałożyć do papilotek

wyzwania kuchenne
Muffiny dyniowo-bakaliowe - akcja "Lubelski kociołek" 182

Pierwsza edycja lubelskiego gotowania ruszyła ...Chętnie dołączyłam do innych dziewczyn i też przygotowałam dyniowy przysmak. Nasza akcja nosi nazwę " Lubelski kociołek" i biorą w niej

kolorowotorcikowo
Dietetyczne muffiny z dynią 143

przyprawami, olejem, płatkami owsianymi i siemieniem lnianym oraz proszkiem do pieczenia. Dokładnie mieszam ze sobą składniki, następnie stopniowo i powoli dodaję pianę z białek. Masę przekładamy do foremek na muffiny, pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 30 minut. Gotowe

Mango Papaja
Pełnoziarniste muffiny z borówką amerykańską 163

Mieszamy ze sobą wszystkie suche składniki. W osobnej misce mieszamy ze sobą mokre składniki. Mokre wlewamy do suchych i wszystko razem łączymy. Ciasto wykładamy do przygotowanych foremek na muffiny lub inne babeczki. Po wyłożeniu połowy masy przypadającej na jedną muffinkę wciskamy w ciasto kilka opłukanych borówek, które następnie pokrywamy resztą ciasta. Na wierzchu wciskamy w środek jeszcze jedną borówkę. Pieczemy

Weganizm infantylny
Angielskie muffiny 140

Muffiny angielskie nie są słodkimi babeczkami w papilotkach, tylko drożdżowymi bułeczkami spłaszczonymi z obu stron. Stanowią idealny dodatek do śniadań nie tylko na słodko.Składniki:450 g mąki pszennej250 ml ciepłego mleka50 g masła1 paczuszka (7g) suchych drożdżyłyżeczka cukrułyżeczka soliMasło roztopić. Drożdże i cukier wsypać do mleka, wymieszać i odstawić na około 10 minut, aby się ruszyły. Do miski przesiać

wyzwania kuchenne

Proponowane wyszukiwania