mleko w proszku - 9321 przepisów (strona:513/622)

Fit sernik na daktylowo-kokosowym cieście :) 114

białka w cieście. Więcej o nim znajdziecie pod przepisem. A tym czasem zapraszam Was na słodką mleczno-serową pokusę :) Spód: 120 g daktyli 100 g mąki kokosowej 100 ml mleka Masa serowa: 500 g twarogu sernikowego  4 jaja słodzidło (u mnie 2 łyżki ksylitolu, 2 łyżki syropu klonowego)  50 g białkofitu (Sorel) Przygotowanie: Składniki na spód przełóż(...)oraz białkofit. Następnie dodaj ubite białka i delikatnie zamiksuj.  Masę wylej na podpieczony spód i piecz 45 minut, nadal w 180*C. BIAŁKOFIT To koncentrat białek serwatkowych w proszku WPC 80 Instant, stworzony przez firmę Sorel. Skierowane jest do osób dbających o linię, o swoją sylwetkę, odchudzających się, uprawiających sport oraz pragnących zwiększyć podaż białka w diecie. Powstało

Zdrowie na języku :P
Orzechowa pokusa 370

książki "103 ciasta siostry Anastazji". Ciasto: 2 3/4 szkl. (350 g) mąki pszennej 1 kostka margaryny 1/2 szkl. (100 g) cukru 2 łyżki kwaśnej śmietany 2 jajka 2 łyżeczki proszku do pieczenia Z podanych składników zagniatamy ciasto i dzielimy je na trzy równe części, rozwałkowujemy i pieczemy  na złoty kolor, przez około 20 minut w temp(...)placku, przykrywamy kolejnym i rozsmarowujemy resztę. Przykrywamy trzecim. Masa orzechowa: 200 g orzechów włoskich, grubo posiekanych 1/2 szkl. (100 g) cukru 80 g masła 3 łyżki miodu 2 łyżki mleka Wszystkie składniki wkładamy do rondelka i mieszając zagotowujmy. Masę studzimy i wykładamy na wierzch ciasta. Odstawiamy najlepiej na całą noc. Smacznego

Cynamonowe szczęście
Słodka pomarańcza 308

pierwszego tłoczenia 1 łyżeczka proszku do pieczenia świeży sok wyciśnięty z połowy pomarańczy Wszystkie składniki na biszkopt powinny mieć taką samą temperaturę, więc 2 godziny przed pieczeniem warto wyjąć jaja z lodówki. 1. Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier i miksować prawie do całkowitego rozpuszczenia, dodać żółtka. Następnie przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia, zmiksować. Wlać olej(...)gotujemy do zgęstnienia składników. Powstałą gorącą masę przelewamy na wystudzony biszkopt, odstawiamy do zupełnego wystudzenia. Śmietankowa pianka: 1/2 litra śmietany kremówki 3 płaskie łyżeczki żelatyny 1/3 szk gorącego mleka 1. W gorącym mleku rozpuszczamy żelatynę. Dobrze schłodzoną śmietanę ubijamy na sztywno mikserem. Do śmietany dodajemy małymi porcjami zimne mleko z żelatyną i mieszamy łyżką lub trzepaczką ( nie mikserem!), gotową masę

Apetyczna babeczka
Szybki tort orzechowo - kajmakowy 180

pieczenia Białka oddzielić od żółtek i ubić dodając stopniowo cukier. Na koniec dodać żółtka i ubić razem przez kilka sekund, do połączenia. Mąkę pszenną, ziemniaczaną i proszek do pieczenia wymieszać razem. Stopniowo przesiewając przez sito dodawać do ubitych jaj. Połączyć wszystko dokładnie unikając jednak długiego mieszania, żeby ciasto nam nie "siadło". Tak przygotowane ciasto wylać na formę(...)nich przed przełożeniem kremem nasączyć ponczem . Ja zrobiłam go ze szklanki mocnej herbaty (zaparzonej z dwóch saszetek) i kieliszka wódki . Krem orzechowy: półtorej szklanki zmielonych orzechów 3/4 szklanki mleka kostka masła 3/4 szklanki cukru pudru alkohol według gustu - 2-3 łyżki wódki na przykład Mleko zagotować i zalać nim zmielone orzechy. Odstawić do wystudzenia. Nie przejmować się

Codzienna kuchnia niecodzienna
Jesienna Pani Walewska 132

Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Składniki: 4 szklanki mąki tortowej 350 g margaryny 3/4 szklanki cukru 6 żółtek 2 łyżeczki proszku do pieczenia Wszystkie składniki umieścić w misce, zagnieść, z ciasta uformować kulę, przykryć folią i wstawić do lodówki na 2 godziny. Dodatkowo: 6 białek 200 g cukru 410 g dżemu(...)rozsmarowujemy na dżemie, posypujemy 100 g orzechów. Pieczemy w temperaturze 170 stopni przez ok 45 minut. Wystudzić. W ten sam sposób upiec 2 cześć ciasta. Krem budyniowy: 500 ml mleka 2 żółtka 3 łyżki mąki tortowej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 3 łyżki cukru 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 150 g masła, w temperaturze pokojowej 100 ml wódki Szklankę mleka zagotować

kulinarnyswiatdomi
Sernik gotowany 177

kruche spody: 400 g mąki pszennej 2 duże żółtka lub 3 małe 150 g cukru pudru 150 g zimnego masła lub margaryny 1/2 szklanki kwaśnej śmietany 18% 1 łyżeczka proszku do pieczenia Sposób wykonania kruchych spodów: Ze wszystkich składników zagnieść szybko gładkie ciasto, zawinąć w folię i schłodzić minimum 30 minut w lodówce. Schłodzone ciasto podzielić na 3 równe części(...)małych (białka i żółtka oddzielnie) 200 g masła lub margaryny, w temperaturze pokojowej 300 g cukru 1 i 1/2 opakowania budyniu śmietankowego lub waniliowego bez cukru 1/3 szklanki mleka ekstrakt waniliowy Sposób wykonania: Masło utrzeć z cukrem na puszystą masę. Nie przerywając ucierać dodać stopniowo po jednym żółtku. Gdy masa będzie puszysta, dodać stopniowo ser dalej ucierając. W oddzielnym naczyniu

Na słodko lub wytrawnie
Jak zrobić tort w stylu drip cake 114

było pyszne:) Biszkopt (średnica 18 cm): 5 jaj 125g cukru 100g mąki 30g kakao 1 płaska łyżka skrobii ziemniaczanej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli Wykonanie: Żółtka oddziel od białek. Wymieszaj mąkę, kakao i proszek do pieczenia. Białka ubij ze szczyptą soli, gdy piana zacznie się robić sztywna, zacznij stopniowo dodawać cukier. Następną porcję cukru dodaj dopiero(...)mikrofali, odstaw do ostygnięcia. Żelatynę zalej niewielką ilością zimnej wody (tylko tyle żeby przykryła żelatynę), pozostaw do napęcznienia na ok. 5 min. Następnie do żelatyny wlej kilka łyżek mleka i rozpuść na małym ogniu lub w mikrofali. Pozwól aby trochę przestygła. Wlej żelatynę do czekolady i połącz do uzyskania jednolitej konsystencji. Jeśli całość zacznie się ważyć lub przypominać coś niezbyt

Słodki Blog
Ciasto kokosowe z wiśniami... Obłędnie pyszne 141

cukrem na puch i nie przerywając ucierania, dodawałam po jednym jajku. Kiedy już wszystkie jajka wmieszały się do masy maślanej, stała się ona puszysta. Mąkę przesiałam razem z proszkiem do pieczenia i wsypywałam do ucieranej masy łyżka po łyżce. Wszystko dobrze się utarło. Kolejnym składnikiem były wiórki kokosowe. Wsypałam do masy i dokładnie wymieszałam. Piekarnik włączyłam na 180 ° C. Foremkę(...)biały. Cukier puder wymieszałam z sokiem z wiśni i utarłam, żeby nie było grudek. Powstały lukier rozsmarowałam na cieście. Zrobiłam też biały lukier. Cukier puder wymieszałam z 1 łyżką mleka i utarłam. Biały lukier polałam cieniutką strużką na wiśniowym lukrze, a wierz obsypałam wiórkami kokosowymi. Gotowe ciasto odstawiłam, żeby lukier zastygł. Teraz już mogłam ciasto pokroić i spróbować, zanim podam

Kuchnia u Krysi
Sernik dyniowy 171

masła Składniki na nadzienie: 500 g dyni 1 szklanka białego cukru 1/4 szklanki brązowego cukru 2 łyżki mąki pszennej 2 duże jajka 650 g twarogu dwukrotnie mielonego 140 g mleka skondensowanego 1 łyżeczka cynamonu 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej Składniki na polewę: 400 g śmietany 18% 1/3 szklanki cukru pudru Składniki na sos toffi: 200 g śmietany 36% 1/4 szklanki brązowego(...)dynia będzie miękka. Wyciągamy i pozostawiamy do przestygnięcia, a następnie umieszczamy w misie blendera i miksujemy na gładkie puree. Odstawiamy na bok. 2. Ciasteczka na spód miksujemy na proszek, a następnie rozcieramy między palcami z masłem, aż do uzyskania konsystencji mokrego piasku. Ciasteczkową masą wyklejamy spód tortownicy o średnicy 24 cm . Wkładamy do zamrażarki na czas przygotowania masy serowej

My Culinary Art
Banalny herbaciany piernik 150

wszystkie herbaty w szklance i pozostawiamy, by esencja przestygła. Jajka, cukier, sztuczny miód i olej mieszamy razem trzepaczką lub łyżką. Następnie dodajemy do nich przyprawę do piernika, sodę, ocet, mleko, przestygniętą esencję herbacianą i dosypujemy stopniowo mąkę, cały czas mieszając. Ciasto jest gotowe, gdy nie ma w nim grudek. Wymieszane ciasto przelewamy do dwóch dużych lub trzech średnich foremek(...)czym wyjmujemy z formy i pozostawiamy do ostygnięcia. Wystudzony piernik można posypać cukrem pudrem, polać lukrem lub polewą, ale bez tego również smakuje wybornie. * Proszę nie zamieniać sody na proszek do pieczenia, gdyż wtedy zamiast piernika najprawdopodobniej wyjdzie zakalec. PS. Z innych bardzo łatwych ciast polecam Szybką babkę z kefirem. R E K L A M A (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Smakowy Raj
Ciasteczka Mikołaja i prezent od serca 196

Jak myślicie, czy Mikołaj jest łasuchem? Na pewno! Spójrzcie tylko na jego brzuch! Więc jeśli w tym roku nie byliście bardzo grzeczni, proponuję Wam małe, niewinne

Gotowanie to kochanie
Biszkopt kokosowy z lekkim kremem waniliowym i jagodami 165

pół. Do miski przełożyć oddzielone białka i ubić na sztywną pianę. Dodawać po łyżce ksylitol, ciągle ubijając. Stopniowo dodawać żółtka, nie przerywając mieszania na wysokich obrotach. Mąkę z proszkiem przesiać i wymieszać delikatnie łyżką. Ciasto przelać do wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy (średnica 24 cm). Piec około 25 minut w 180 stopniach, do suchego patyczka. W czasie pieczenia pierwszego blatu(...)ksylitolem, dodać serek Apetina i jogurt, nadal ucierając. Dodać inulinę i ziarenka wanilii, ucierać jeszcze przez kilka minut, aby krem był puszysty. Żelatynę namoczyć i rozpuścić z dodatkiem mleka w kąpieli wodnej. Nie przerywając ucierania, dodać do masy.  Przestudzony blat biszkoptowy nasączyć ekstraktem zmieszanym z wodą. Wyłożyć 2/3 kremu i przykryć drugim, nasączonym blatem. Na wierzchu rozsmarować cieńszą warstwę

FitKot
Jabłko, gruszka i cukinia, czyli słodki wegański chlebek. 117

drobnych, ot tak, dla zabawy ;-). Przełóż ją na sito, i niech spokojnie odcieka z nadmiaru wody, podczas, gdy Ty zajmiesz się resztą. Do dużej miski wsyp: mąki, cukier, proszek do pieczenia i sól. Dodaj olej i rozgniecionego banana. Wymieszaj wszystko razem, możesz użyć do tego miksera, ale ciasto przypomina konsystencją na tym etapie glinę, więc łatwiej Ci będzie za pomocą(...)formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz 60 minut w temp. około 170 C, sprawdź patyczkiem czy ciasto jest suche. Smacznego! ps. Moja wczorajsza kolacja wraz ze „złotym mlekiem” i dzisiejsze śniadanie

greenscarf
Chałwa w dwóch wariantach - dla pracowitych i leniwych :) 113

albo zmielonych  migdałów lub        -  1- 2 łyżki pokruszonych   albo zmielonych  orzechów Wysmarować bardzo cienko małą foremkę masłem. Zagotować cukier i mleko w rondlu na średnim ogniu, aż cukier całkowicie się rozpuści.  Zdjąć z ognia,   dodać  pastę sezamową  tahini oraz aromat i pozostawić na 2-3 minuty Wymieszać dokładnie(...)masłem Sezam uprażyć na suchej patelni, nie dopuszczając do zbrązowienia. Jak tylko zacznie zmieniać kolor i wydzielać aromat zdjąć z ognia i poczekać aż wystygnie. Uprażony sezam zmielić na proszek (najlepiej sprawdził się do tego młynek do kawy, ale można też w blenderze). Dodać miód, aromat waniliowy i wybrane dodatki. Masę przełożyć do wysmarowanych masłem foremek, uważając aby nie pozostawić

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
BISZKOPT IDEALNY 171

szklance dobrej woli i radości. Wymieszać uśmiechem, przełożyć do przygotowanego uprzednio serca i wstawić w klatkę piersiową. Kuchnia + miłość = związek idealny Są dni, kiedy nawet jajecznica nie chce wyjść, mleko się przypali, kawa nie zaparzy tak, jak zawsze, krem do tortu się zważy, a kremówka rozpłynie. Są też takie dni, które te wszystkie niepowodzenia zmieniają w prawdziwą radość. Swego czasu(...)mogłam ze spokojem popełnić tort. BISZKOPT IDEALNY /na tortownicę o średnicy 24 / 26 cm; / 6 jajek 6 łyżki mąki pszennej 6 łyżki mąki ziemniaczanej 12 łyżek cukru 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej! Piekarnik rozgrzewam do 170 stopni. Oba rodzaje mąki i proszek przesiewam do miski. W osobnym naczyniu ubijam  białka na sztywną

W kuchni Karmel-itki

Proponowane wyszukiwania