mleko w proszku - 9321 przepisów (strona:521/622)

Owsiankowe ciasteczka z czekoladą 117

Przedstawiam grube, pożywne ciasteczka a'la owsianka.Ciasteczka są pyszne, zrobione z samych zdrowych składników. Doskonale zaspokajają apetyt na słodycze, przez co stanowią świetną przekąskę na diecie

Healthy food explorer
CIASTO KOKOSOWE Z TRUSKAWKAMI (keto, LCHF, paleo, bez glutenu, cukru i laktozy) 374

Kolejny przepis dla tych, którzy lubią desery i nie chcą z nich rezygnować na LCHF. Ciasto kokosowe z truskawkami przypomina ciasto biszkoptowe z owocami, jakie gościło

Ola la LCHF
Styropian z żurawiną, czyli "sernik" na jogurtach greckich 171

Zdaniem moim, Męża, Mamy i jeszcze kilku innych osób obłędny w smaku wypiek! :) także Córci smakowało, a nawet jak zobaczyła rano ostatni zażyczyła sobie je dziś na śniadanie zamiast mleka z butelki :P jak większość moich wypieków nie jest za słodki (że aż ulepek niczym szczypka z odpustu...), dodatkowo przełamany kwaskową w smaku żurawiną... Wspaniały :) piekłam w nocy(...)promocji nie jest drogi :) Składniki: Ciasto: 3 szkl. mąki 1 kostka masła 82% tłuszczu 5 żółtek 1/2 szkl. cukru drobnego do wypieków (kryształu można dać odrobinę więcej) 2 łyżeczki proszku do pieczenia opcjonalnie 1 łyżka kwaśnej śmietany Masa jogurtowa: 1200g jogurtu naturalnego typu greckiego 5 białek 3/4 szkl. cukru drobnego do wypieków (kryształu jw. można więcej) 2 budynie o smaku

Kolorowy Przepisownik
Selkirk bannock - szkocki chlebek rodzynkowy 189

płaskiej blasze. W Szkocji, przed XIX wiekiem, pieczone były na 'bannock stane' - dużym, płaskim i okrągłym kawałku piaskowca, umieszczonym bezpośrednio na ogniu. Większość współczesnych bannoków pieczonych jest z wykorzystaniem proszkiem do pieczenia lub sody oczyszczonej jako środka spulchniającego, ale zdarzają się równiez pieczone na drożdżach. Jednym z bardziej znanych bannoków jest szkocki Selkirk Bannock, wywodzący swą nazwę od miasta(...)YeastSpotting . Składniki (na bochenek o średnicy ok.23 cm): 900 g mąki pszennej chlebowej 50 g cukru 40 g drożdży 150 g miękiego masła 1/4 łyżeczki soli 500 g letniego mleka i wody po połowie 450 g rodzynek sułtańskich odrobina mleka z cukrem do poglazurowania Przygotowanie chleba: W misce rozpuść w letnim mleku drożdże i na moment odstaw. W tym czasie

Grahamka, weka i kajzerka
sernik z ricotty z galaretką czereśniową 128

łyżeczek żelatyny składniki na galaretkę czereśniową: 1/2 kg czereśni 1/2 litra wody 2 galaretki cytrynowe wykonanie: Jajka ucieram z cukrem i olejem na puszystą masę. Dodaję przesianą mąkę, proszek do pieczenia i spirytus. Całość mieszam delikatnie szpatułką. Ciasto wykładam na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i wstawiam do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Piekę do suchego patyczka, około 15 minut(...)dnia :-)  * Domowy twarożek, bardzo delikatny, przypominający nieco ricottę, robię od niedawna ale całą rodziną bardzo go polubiliśmy. Przepis jest bardzo prosty i twarożek właściwie robi się sam: Litr mleka doprowadzam do wrzenia, zestawiam z ognia i wlewam litr kefiru. Przykrywam i odstawiam do wystygnięcia. Twarożek odcedzam na sitku wyłożonym pojedynczą warstwą gazy - tak długo, aż serwatka przestanie kapać. Gotowe

babka w formie
Sernik kajmakowy 185

ciasto do serników dostałam od mojej koleżanki z pracy i postanowiłam go upiec do tego sernika :-) Przepis na ciasto kruche: 1,5 szklanki mąki pszennej 2 żółtka 1 łyżeczka proszku do pieczenia ½ szklanki cukru ½ łyżki śmietany 95 g   stopionego masła lub margaryny Sposób wykonania spodu: Z podanych składników zagnieść ciasto, zawinąć w folię i wstawić na 1 godzinę(...)podpieczony spód i całość wstawić do nagrzanego piekarnika, piec 50 minut w temperaturze 170 stopni C.     Składniki na polewę kajmakową : 300 g masy kajmakowej 5 łyżek mleka 4 łyżeczki masła lub margaryny 2 czubate łyżki płatków migdałowych     Sposób wykonania polewy kajmakowej: Masę kajmakową włożyć do rondelka lub garnuszka, dodać mleko i podgrzewając na małym ogniu dokładnie

Na słodko lub wytrawnie
Placek na maślance z gruszkami, suszoną żurawiną i jagodami goji 155

słodki, soczysty i bardzo smaczny. Placek na maślance z gruszkami , suszoną żurawiną i jagodami goji. Składniki na blaszkę 39cm x 30cm x 6cm: - 5 szklanek mąki tortowej * - 4 łyżeczki proszku do pieczenia - 8 łyżek zmielonych płatków migdałowych - 1 i ½ szklanki drobnego cukru do wypieków * - suszona żurawina - suszone jagody goji - 6 jaj - 1 szklanka oleju (smak uniwersalny) * - 2 szklanki maślanki(...)gruszki obieramy, przekrajamy na połówki, wydrążamy gniazda nasienne i wrzucamy do miski z zimną wodą z dodatkiem soku wyciśniętego z cytryny. Do jednej miski wsypujemy składniki suche – przesianą mąkę, proszek do pieczenia, cukier i mielone migdały – mieszamy. Dodajemy żurawinę i jagody goji – ponownie mieszamy. Do drugiej miski wbijamy całe jajka, wlewamy olej, maślankę i aromaty, dodajemy startą skórkę z cytryny

mojewypiekiinietylko
Tarta / Zapiekanka z Ciasta Francuskiego z Kurczakiem, Szpinakiem i Trzema Serami 474

chrupiącym, złocistym cieście francuskim - prawdziwa uczta dla podniebienia. Tarta z Ciasta Francuskiego z Kurczakiem, Szpinakiem i Trzema Serami - Składniki: 2 piersi z kurczaka przyprawa do kurczaka  czosnek w proszku opakowanie ciasta francuskiego 400 g mrożonego szpinaku duża cebula 4 ząbki czosnku 200 g mozzarelli 3 rozbełtane jajka 100 g serka brie 100 g żółtego sera (np. Gouda, Edamski(...)żółtym serem i pokrojonym w drobną kostkę serkiem brie. Z pociętych z ciasta francuskiego pasków formujemy "kratkę". Całość można posmarować rozbełtanym jajkiem lub mlekiem, dzięki temu ciasto bardziej się zezłoci. Pieczemy ok. 25-30 minut w temperaturze 180 stopni do zrumienienia wierzchu tarty. Moje posty

Słodka Strona
Szynka pieczona w marynacie musztardowej 116

osuszyłam ręcznikiem papierowym. Mięso przyprawiłam równomiernie ze wszystkich stron solą i pieprzem. Przyprawione mięso włożyłam do rękawa foliowego do pieczenia. Do miseczki przełożyłam musztardę. Dolałam olej. Dodałam paprykę w proszku. Cebulę obrałam i drobno posiekałam, dodałam do miseczki. Czosnek obrałam i przecisnęłam przez praskę do miseczki z musztardą i pozostałymi składnikami marynaty. Wszystko dokładnie wymieszałam. Powstałą marynatą/papką obłożyłam(...)link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/12/karkowka-faszerowana-pieczarkami.html),  pieczeń z karkówki (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/12/pieczen-z-karkowki.html), szynka pieczona z masłem ziołowym (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/12/szynka-pieczona-z-masem-zioowym.html), karkówka gotowana w mleku (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/10/karkowka-gotowna-w-mleku.html), karkówka pieczona w rękawie (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/10/karkowka-pieczona-w-rekawie.html), karkówka gotowana w musztardzie i majonezie (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/09/karkowka-gotowana-w-musztardzie-i.html),

Waniliowe Improwizacje
Miodownik z wkładką serową 288

posypki Sposób przygotowania: 1. Biszkopt: Oddzielamy białka od żółtek, ubijamy na sztywną pianę ze szczyptą soli. Ubijając na wolnych obrotach dodajemy cukier oraz żółtka, a następnie przesiane mąki z proszkiem do pieczenia i posiekane lub zmielone orzechy włoskie. Mieszamy drewnianą łyżką i przelewamy na wyłożoną papierem blaszkę. Pieczemy ok 25 minut (do suchego patyczka) w temp. 180st(...)tackę i odrywamy papier.  (Zdjęcia mi się zawieruszyły ;)) 4. Krem kawowy: Żółtka, jajko oraz cukier puder ubijamy w kąpieli wodnej (ja użyłam garnka z podwójnym dnem do gotowania mleka). Kawę rozpuszczalną oraz zwykłą zalewamy 3 łyżkami wrzącej wody. Mieszamy do rozpuszczenia i wlewamy powolutku do ubijanych żółtek. Masę jajeczną wkładamy do garnka z zimną wodą i studzimy ubijając jeszcze

Kuchnia w czekoladzie
ZUPA SOCZEWICOWA Z BATATAMI I KALAFIOREM 89

Idealna na zimę, pyszna i rozgrzewająca zupka z batatami, kalafiorem i czerwoną soczewicą. Lekko słodkawa i pikantna jednocześnie. Doprawiona kminem rzymskim i mieloną kolendrą. Gotowa w

cool and minty
DAL Z SOCZEWICY 144

Dal to w języku hindi ogólne określenie na rośliny strączkowe - groch, fasolę, soczewicę, a także na potrawy z tych roślin przyrządzone.  Dal z soczewicy z

cool and minty
Klasyczne pancake’sy z syropem klonowym 254

Panecake’sy to klasyczne danie śniadaniowe kuchni amerykańskiej. Placuszki te są najczęściej podawane z syropem klonowym. Jednak doskonale również będą smakować z owocami i cukrem

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
MAGICZNE CIASTO CZEKOLADOWE 2421

Natknęłam się wczoraj na hiszpańską stronę z przepisami i pierwsze co to moim oczom ukazał się ten oto placek. Na pierwszy rzut oka wygląda jak kilka

Smaczne Zdrowe
Barszcz czerwony Knorr 182

przetestowania barszcz czerwony ekspresowy Knorr.  Nie wszyscy są zwolennikami takich produktów z torebki, ale myślę, że sporo osób chociaż raz na jakiś czas kupuje takie zupy itd .w proszku .. Przygotowanie takiej zupki nie wymaga zbyt wiele czasu ..wystarczy tylko gotowana gorąca woda..Torebka barszczu o wadze 53 gram wedle opisu na torebce powinno wystarczyć na 5 porcji.... 2 łyżeczki(...)hydrolizowane białko roślinne, fruktoza, ekstrakt drożdżowy, czosnek, ziele angielskie, pieprz, kwas: kwas cytrynowy, regulator kwasowości: octany sodu, liść laurowy, majeranek, laktoza, zagęszczony sok z buraka, aromaty (w tym mleko i seler). Może zawierać gluten i jaja

Moje domowe kucharzenie
Ciasto drożdżowe z rabarbarem i budyniową pianką 152

śmietankowego Kruszonka: 100 gramów miękkiego masła ewentualnie margaryny 1 szklanka mąki pszennej 0,5 szklanki cukru 1 cukier waniliowy Masło stapiamy, schładzamy do temperatury pokojowej. Drożdże dokładnie rozprowadzamy w mleku, dodajemy 1 łyżeczkę mąki i 1 łyżeczkę cukru, mieszamy, odstawiamy w ciepłe miejsce na około 15 minut "do ruszenia". Pozostałą mąkę przesiewamy z solą, pozostałym cukrem kryształem i cukrem waniliowym(...)odstawiamy do lodówki. Przygotowanie pianki Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywno, potem wsypujemy cukier i cukier waniliowy, miksujemy na najwyższych obrotach do rozpuszczenia cukru . Następnie do bezy dosypujemy proszek budyniowy i miksujemy na średnich obrotach do połączenia składników. Na końcu małym strumyczkiem wlewamy olej i znów miksujemy na średnich obrotach do uzyskania pianki o jednolitej konsystencji. Kiedy ciasto drożdżowe

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
Bezglutenowe babeczki z rabarbarem 143

Słodko-kwaśne babeczki z rabarbarem bez mąki pszennej i cukru. if (typeof CeneoAPOptions == "undefined" || CeneoAPOptions == null) { var CeneoAPOptions = new Array(); stamp = parseInt(new Date().getTime()/86400

Mrs. Endorfina

Proponowane wyszukiwania