mleko w proszku - 9321 przepisów (strona:419/622)

Biszkopt z masą serową i brzoskwiniami 492

mąki pszennej, użyłam pszennej typ 500 4 łyżki cukru 4 jajka 2 łyżki oleju 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia masa serowa 700 g sera z wiaderka 3 łyżki żelatyny 50 g miękkiego masła 1/2 szklanki drobnego cukru 1/2 szklanki soku z brzoskwiń ( lub mleka) oraz 2 galaretki brzoskwiniowe puszka brzoskwiń Składniki przygotować wcześniej aby były w temperaturze pokojowej. Obie galaretki

Monia miesza i gotuje
Jabłecznik z budyniem 244

wychodzić z domu jeśli nie ma takiej potrzeby.  A co można zrobić w taką pogodę w domu? Oczywiście upiec coś pysznego, wcisnąć się w kocyk z szklanką ciepłego mleka i dobrą książką:)  Zostało mi jeszcze trochę jabłek z zeszłego pieczenia szarlotki więc postanowiłam pomęczyć was jeszcze "jabłkowymi" wyrobami. Po tradycyjnej szarlotce przyszedł czas na jabłecznik z budyniem(...)prostu czystości na ulicach? Zdecydowanie jednak wolę norweską jesień od polskiej.  Składniki: ciasto: 600 g mąki łyżeczka proszku do pieczenia 200 g cukru 5 łyżek śmietany 200 g masła 3 jajka Masa: 2 budynie waniliowe 0,5 l mleka 180 g cukru 1,5 kg jabłek 200 g orzechów włoskich  Wykonanie: na stolnicy przesiewamy mąkę przez sitko. Dodajemy

ciastkarnia na kruchym spodzie
Ekspresowe Ciasto Makowe Z Bakaliami 204

masła roztopionego i ostudzonego 125 gr maku zmielonego (suchego) 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia 125 gr mąki pszennej 165 gr śmietany  18 % 80 gr rodzynek (może tez być żurawina) 40 gr orzechów 80 gr skórki kandyzowanej Polewa Czekoladowa : 6 łyżeczek cukru 3 łyżeczki kakao 3 łyżki mleka 1 nie pełna łyżka margaryny/masła Polewa Biała : 6 kostek białej czekolady

Gotowanie...to proste !
Biszkoptowy torcik z serem ricotta i galaretką z owocami . 204

Zapraszam :) Składniki na biszkopt : 3 jajka  1/2 szklanki cukru 1/2 szklanki mąki tortowej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżka cieplej wody 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 galaretki malinowe 1oo ml syropu z malin  Ogródek Dziadunia 700 ml przegotowanej wody  1 banan , 250 g borówki , 2 mandarynki, 2 gruszki z syropu , 1 brzoskwinia z syropu  Masa(...)łyżki   żelatyny 1/2 szklanki wody 300 ml mleka 1 krem śmietankowy  do tortów Dr. Oetkera  mała paczuszka biszkoptów okrągłych 1 paczuszka groszków kakaowych    kwiatki cukrowe   Wykonanie : Jajka ubić z cukrem na gęsty kogel mogel, następnie dodać ciepłą wodę i  mąkę z proszkiem .Wszystko delikatnie wymieszać łyżką . Tortownicę wysmarować margaryną , tylko spód , wyłożyć

Sama słodycz i szczypta chili
Jabłkowo-orzechowe s.Anastazji 527

cynamonu 1-2 łyżeczki bułki tartej szczypta soli Masa: 500 ml mleka 2 budynie śmietankowe 200 g masła cukier do smaku (u mnie 4 łyżki)   Białka ubijamy na sztywno ze szczyptą soli. Stopniowo dodajemy cukier i cukier wanilinowy. Następnie dodajemy po 1 żółtku. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia i wraz z orzechami dodajemy do masy jajecznej – delikatnie(...)arkuszami papieru do pieczenia, a następnie ostrożnie przełożyłam na jabłka). Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 35-40 minut (do zarumienienia). Budynie rozprowadzamy w 3/4 szkl. mleka. Pozostałe mleko razem z cukrem doprowadzamy do wrzenia. Wlewamy mieszankę budyniową i gotujemy, cały czas mieszając, aż do zgęstnienia. Studzimy. Miękkie masło ucieramy na puch. Dodajemy przestudzony budyń. Przekładamy

Smaki Na Talerzu
Marchewkowe misie z czekoladowym nadzieniem (Orsetti alle carote con cuore di cioccolato) 175

migdałowej 250 g startej marchewki 100 g cukru trzcinowego 16 g proszku do pieczenia 2 łyżeczki cukru waniliowego 90 g masła  3 jaja szczypta soli Krem czekoladowy 1 torebka budyniu czekoladowego 400 ml mleka 50 g masła **** INGREDIENTI Orsetti 100 g di farina   50 g di fecola di patate 50 g di farina di mandorle(...)grattugiatele finemente. W misce mieszamy przesian ą   m ą k ę  pszenn ą , m ą k ę   migdałową , m ą k ę  ziemniaczan ą, proszek do pieczenia oraz szczyptę soli. **** In una ciotola mescolate la farina setacciata con la farina di mandorle, poi aggiungete la fecola di patate, il lievito vanigliato e un pizzico

La grande e la piccola cuoca
Kokosowo – budyniowe ciasto z brzoskwiniami 128

szklanka cukru, 3 łyżki kakao, 3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia Masa kokosowa: 6 białek, 1 szklanka drobnego cukru, 1 budyń śmietankowy, 2 czubate łyżki mąki ziemniaczanej, 150 g wiórków kokosowych, 200 ml kremówki 36% Ponadto: 2 budynie śmietankowe lub waniliowe ( bez cukru), 2 łyżki cukru, 750 ml mleka, 1 puszka brzoskwiń   Sposób przygotowania: Wszystkie składniki na ciasto umieszczamy(...)osączamy z zalewy i kroimy w kostkę. Budynie zagotowujemy w 750 ml mleka z 2 łyżkami cukru i wylewamy na ciasto - budyń nie może być za gorący, ale nie może też całkiem wystygnąć. Na masę budyniową wykładamy pokrojone brzoskwinie. Przygotowujemy masę kokosową: wiórki kokosowe, budyń w proszku i mąkę ziemniaczaną mieszamy w miseczce, odstawiamy. W dużej misce ubijamy na sztywno

Nie tylko w kuchni
Szybkie ciasto ucierane z rodzynkami korynckimi Bio 205

naszej fantazji ! Składniki na ciasto 4 jaja szklanka cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia półtorej szklanki mąki pszennej typ 500  Młyn Kopytowa pół kostki margaryny 80 g rodzynek korynckich Bio FRESANO przyprawa do serników i mas serowych Skworcu mango kandyzowane Skworcu Polewa 1 łyżka wody lub mleka 2 łyżki margaryny 2 łyzki cukru 2 łyżki kakao Bio  FRESANO(...)ozdoba papaja kandyzowana jako ozdoba Najpierw roztawpiamy pół kostki margaryny w rondelku. Następnie do miski wbijamy jaja i dodajemy cukier, miksujemy na puszystą prawie białą masę. Dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia i delikatnie miksujemy. Wlewamy margarynę i łączymy wszystko w całość. Do ciasta wsypujemy rodzynki korynckie  FRESANO Ja osobiście nie przepadam za standardową rodzynką, ale KORYNTKI są rodzynką

Z Kuchni Do Kuchni
Sernik 209

Składniki: Masa  - 1 kg mielonego twarogu  ( w wiaderku) - 1/2 szklanki oleju - 2 szklanki mleka - 1 szklanka cukru - 2 jajka - 4 żółtka - olejek cytrynowy - 2 budynie waniliowe Spód - 1 jajko - 2 żółtka - 15 dag margaryny - 30 dag mąki - 2 łyżki smalcu - 2 łyżeczki proszku do pieczenia   Sposób przygotowania: Wszystkie składniki  do wykonania spodu ciasta bardzo dokładnie ręcznie

Pan i Pani Smith w kuchni
Bułeczki z gruszką i marcepanową kruszonką 170

marcepanowej 100 g masła 50 g cukru 200 g mąki pszennej szczypta soli szczypta proszku do pieczenia kilka kropli ekstraktu z wanilii opcjonalnie garść pokruszonych na mniejsze kawałki płatków migdałowych Wszystkie składniki zagnieść opuszkami palców na kruszonkę. Dodatkowo 6 dużych gruszek białko do posmarowania Z mleka, drożdży, cukru i łyżki mąki zrobić rozczyn, odstawić do wyrośnięcia. Dodać cukier z wanilią

Słodkie inspiracje
Budyniowa Szarlotka z dużą ilością jabłek 194

użyłam dwóch budyniów o smaku toffi i jednego o smaku waniliowym 1L mleka 6 łyżek jasnego, brązowego cukru trzcinowego nierafinowanego (można użyć białego) 1,5kg jabłek 1-2 łyżeczki cynamonu 3-4 łyżki bułki tartej Dodatkowo: cukier puder do posypania Spód: 1. Do mąki dodać proszek do pieczenia, cukier, cukier wanilinowy i wymieszać łyżką lub szpatułką. Dodać pokrojone masło(...)Piekłam na drugiej od dołu półce piekarnika. Po wyjęciu z piekarnika odstawić. Masa jabłkowa: 4. Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić na kawałeczki. 5. Do garnka wlać 700ml mleka, dodać cukier i zagotować. Do pozostałego mleka dodać trzy budynie i rozmieszać, aby nie było grudek. Gdy mleko się zagotuje dodać rozmieszane budynie i ugotować gęsty budyń. Jak budyń się

Mała Cukierenka
Torcik „Panczo” 199

Ciasto:   6 jajek, 2 szklanki cukru, 4 łyżki kakao, 2 szklanki mąki,1/2 łyżki proszku do pieczenia,1/2 łyżki soku z cytryny. Krem: 1 puszka ananasa(krążki), 800g śmietany 20% – 30%, 1,5 szklanki cukru, Polewa: 50 g ciemnej czekolady, 2 łyżki mleka, 1 łyżka masła Przygotowanie: Białka oddzielić od żółtek i ubić z nich sztywną pianę z paroma

kulinarnajamka.blogspot.com
Torcik Sachera 162

masła 150g cukru 5 jajek 150 g mąki  2 łyżeczki proszku do pieczenia   Nadzienie: 200g dżemu morelowego Polewa:   80 g gorzkiej czekolady 80 g masła Przygotowanie: Tort : czekoladę łamiemy, wkładamy do małego garnka i rozpuszczamy w kąpieli wodnej  ( można do czekolady dodać trochę mleka) . Wyjęte wcześniej z lodówki masło kroimy w kostkę i ucieramy z połową

Gorący kąsek
Sernik a'la pudding drezdeński 199

szkl żółtka jaj, 3 szt cukier, 3/4 szkl margaryna, 3/4 kostki proszek do pieczenia, 2 płaskie łyżeczki Składniki na masę serową twaróg sernikowy, 750g jajka, 2 szt cukier, 120g cukier waniliowy, 20g sól, 1/4 łyżeczki budyń śmietankowy, 1 opak skórka otarta z 1 cytryny Składniki na masę budyniową mleko, 375 ml budyń waniliowy, 1 opak jajka, 5 szt cukier, 150g(...)godziny. Przygotowujemy masę budyniową. Gotujemy budyń z podanej ilości mleka i cukru. Do gorącego wrzucamy margarynę, mieszamy, aż się rozpuści. Pozostawiamy do całkowitego wystudzenia. Przygotowujemy masę serową. Jajka, cukier, cukier waniliowy i sól miksujemy na puch. Powoli po łyżce wrzucamy twaróg. Gdy masa będzie dobrze zmiksowana dosypujemy proszek budyniowy. Chwilę miksujemy. Schłodzone kruche ciasto ścieramy na tarce bezpośrednio na blaszkę

Gotowanie moimi oczami
Owsianka z hibiskusem... ? 91

/przepis własny/ 70 g płatków owsianych (u mnie mocno chłonne) 450 ml mleka migdałowego (mniej, jeśli macie np. płatki górskie) szczypta soli 1,5 łyżki odżywki białkowej o smaku kokosa 2 łyżki syropu z kwiatu kokosa + świeże borówki awokado łyżeczka masła borówkowy sos z hibiskusem w proszku SOS: Garść borówek wraz z łyżką cukru umieścić w rondelku, podlać wodą

Poranek na słodko

Proponowane wyszukiwania