podwieczorek z dodatkiem ulubionej konfitury , owoców , śmietany lub masła. Koniecznie spróbujcie! SKŁADNIKI: * mąka pszenna – 1 szkl * mleko 3,2% – 0,5 szkl * duże jajko – 1 szt * roztopione masło – 1 łyżka * cukier – 1,5 łyżki * proszek do pieczenia – 1 łyżeczka SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Wszystkie składniki dokładnie ze sobą mieszamy za pomocą trzepaczki, odstawiamy na 15 minut
Ostra na SłodkoMiodownik Składniki: Ciasto: 0,5 kg mąki pszennej tortowej 3 jajka 200 g masła 150 g cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia (dałam płaskie ) 3 łyżki płynnego miodu Krem budyniowy: 2 waniliowe / śmietankowe budynie 0,5 L mleka 4 łyżki cukru 200 g masła Masa orzechowa: 350 g orzechów włoskich 100 g masła 3 łyżki miodu Wykonanie: Wyrabiamy
W Moim Magicznym DomuMłoda poprosiła i zjadł do końca :) znaczy się test smaku zaliczony. Składniki: 1 jajko 1 szkl mąki 1/2 szkl mleka 1/3 szkl wody mineralnej gazowej 1 nieduży cukier waniliowy lub też 2-3 łyżeczki cukru 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia (można ominąć) Przygotowanie: do miski wbić jajko dodać mokre składniki i dokładnie wymieszać dodać sypkie składniki i ponownie wymieszać odstawić
Gotowanie z pasjąsmaku kakaowym (Plantforce - Siła Roślin) 30 g mąki z lnu 1 czubata łyżka kakao 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia 50 g płynnego oleju kokosowego lub innego 50 g płynnej melasy z morwy 300 ml mleka sojowego 100 ml wody gazowanej szczypta soli Dodatki: 1 łyżka masła orzechowego 1 mały banan Przygotowanie
Zdrowie na języku :Pśliwkami Przepis na średniej wielkości keksówkę Potrzebujemy: Składniki suche: 2 szklanki mąki (przesianej przez sito) 1/2 szklanki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1 łyżeczka cukru z wanilią szczypta soli Składniki mokre: 1 szklanka mleka roślinnego (u nas ryżowe) 1/2 szklanki oleju rzepakowego (lub innego o neutralnym smaku) + ok. 8-10 śliwek do ciasta Przygotowanie: Wszystkie
Bananowe Polerównież na obiad. ZAPRASZAMY! Jabłka w cieście naleśnikowym Ciasto naleśnikowe: 1 szklanki mąki pszennej tortowej – ok. 150g 2/5 szklanki mleka – ok 100ml 1/5 szklanki wody – ok. 50ml 1 jajko 2 łyżki cukru szczypta soli 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Wykonanie: Wszystkie składniki na ciasto Gosia połączyła za pomocą miksera. Następnie wraz ze Sławkiem obrali jabłka, które zostały zaś pokrojone
Sprawni w smakuPotrzebujemy: 1 szklanka utartej na małych oczkach cukinii (odciśniętej z soku) 1 duża marchew 1 szklanka jogurtu greckiego 1/4 szklanki mleka 1 i 1/2 szklanki mąki pszennej 2 jaja 2 łyżki cukru 2 łyżki roztopionego masła 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki cynamonu szczypta soli Marchew podobnie jak cukinia powinna być starta na małych oczkach, dzięki czemu nasze ciasto
MamaOskarkaHej! Od pewnego czasu chciałam upiec ciasto, które nie tylko będzie smaczne, ale i będzie miało piękny wygląd. I tak wybór padł na Panią Walewska. Ciasto
Tylko pyszniepełna szklanka mąki pszennej np. typ. 480 - 200 g • 1/3 szklanki cukru • pół szklanki mleka • 2 duże jajka • 3 łyżki kaszy manny • 3 łyżki śmietany 18 % • 3 łyżki oleju • po płaskiej łyżeczce proszku do pieczenia i sody
AniaGotuje.plłyżka, jajko 1 szt, cukier drobny 0,5 szklanki, cukier waniliowy 1 łyżeczka, skorka z cytryny 1 łyżka, proszek do pieczenia pół łyżeczki, Nadzienie: jabłka 3 szt, cynamon 1,5 łyżki, Polewa: czekolada mleczna pół tabliczki, mleko 2 % 3 łyżki, Posypka: orzechy włoskie 0,5 szklanki, Sposób przygotowania: Ciasto: Wszystkie składniki łączymy ze sobą i siekamy nożem ciasto.Kiedy masło będzie
kulinarne odsłony patisłodkich kąsków) : Masa podstawowa do podziału na dwie części: - ugotowana ciecierzyca ok. 300g ( możecie użyć puszkowanej) - jeden duży banan - proszek do pieczenia - 2 łyżki mąki owsianej - łyżka stewi ( lub inny słodzik np. syrop klonowy) - 2-4 łyżki mleka - łyżka masła orzechowego Część czekoladowa: - 3 łyżeczki kakao - rządek utartej gorzkiej czekolady Część orzechowa: - dodatkowa łyżka masła orzechowego - naturalny ekstrakt waniliowy
Gawron w rosolenależy przygotować ciasto: całe jajka ubić z cukrem na gładką, jasną masę. Nie przestając miksować dodawać po łyżce wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao mąkę. Na koniec powoli wlać olej. Jeśli ciasto będzie bardzo gęsto dodać odrobinę mleka. Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia lub wysmarować tłuszczem, przelać do niego ciasto i piec przez ok. 30 minut w temperaturze
Simply FoodSkładniki 1 szklanka mleka 3/4 szklanki otrąb owsianych 3/4 szklanki mąki 1 jajko 3 łyżki cukru 1 cukier waniliowy 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyża octu winnego 2 jabłka … Czytaj dalej Racuszki z otrębami
czarrna od kuchniwersji na słodko. Mój pierwszy chleb zawierał 1/2 szklankę cukru (przez pomyłkę) i wyszedł rewelacyjny, wcale nie słodki. 1 szklanka mleka 2 jajka 2 łyżeczki roztopionego masła 1 szklanka mąki kukurydzianej 1 szklanka mąki pszennej 3,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżki cukru 1/2 łyżeczki soli Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. (Powinna powstać jednolita masa.) Ciasto przelać
Di gotujeoczkach 0,5 szklanki mąki pszennej 2,5 szklanki mąki żytniej 2 czubate łyżki kakao 1 szklanka cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka cynamonu 2 łyżeczki cukru waniliowego 2 jajka 1 szklanka oleju 0,5 szklanki mleka Przygotowanie: 1. Suche składniki wymieszać w osobnym naczyniu. 2. Białka jajek ubić z cukrem na puszystą pianę (piana nie musi
KreatywnePiny