mleko w proszku - 9321 przepisów (strona:188/622)

Pancake 95

jajka 2 szklanki mleka 4 łyżki oleju 100g masła syrop klonowy do polania Składniki wystarczają na przygotowanie około 14 placków. Mąkę przesiać do miski. Dodać proszek do pieczenia, cukier i sól. Jajko roztrzepać z mlekiem i olejem - a następnie wlać je do miski z mąką. Wszystko dokładnie wymieszać, tak aby nie było żadnych grudek. Przykryć ciasto ściereczką i odstawić

Świat Domowej Kuchni
Szybki piernik z powidłami 235

mleka1 szklanka powideł śliwkowych (300 g) Masło rozpuszczamy z miodem, cukrem, kakao, powidłami i przyprawą do piernika. Studzimy. Mąkę łączymy z sodą, proszkiem do pieczenia i szczyptą soli – mieszamy. Dodajemy przestudzoną masę piernikową. Śmietanę mieszamy z mlekiem oraz jajkami i także dodajemy do mąki. Łączymy wszystkie składniki za pomocą miksera. Masę przekładamy do długiej keksówki wyłożonej papierem do pieczenia.Wk

Poezja smaku
Owsiane pancake, bezglutenowe, z bananem 100

jeśli zamiast jajka użyjecie np. dodatkowego banana (więcej jajecznych zamienników - tutaj ). Składniki na 1 porcję: - 3/4 szklanki płatków owsianych - 1 jajko - 1 średni banan - 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia - cynamon - woda lub mleko (może być roślinne) Płatki owsiane zalać wodą lub mlekiem do wysokości płatków. Ostawić do napęcznienia (ok 10 min). Dodać jajko lub zamiennik , banana, proszek do pieczenia

CookYourself
Babka migdałowa 187

pokrojonych drobno migdałów łyżeczka ekstraktu waniliowego lub migdałowego 4 jajka (w temp. pokojowej) 150 g masła 150 g cukru łyżeczka cynamonu 250 g mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/4 szklanki letniego mleka 100 g białej czekolady garść płatków migdałowych Sposób przygotowania babki migdałowej: Masło ucieramy razem z cukrem, następnie dodajemy kolejno po jajku, gdy całość się połączy dolewamy mleko

Słodkie Przyjemności
Muffinki z jabłkami i kruszonką 155

muffinkach. Składniki na około 16 muffinek: 2 średniej wielkości jabłka    (najlepiej kwaśne) 2 szklanki mąki pszennej tortowej 3/4 szklanki zwykłego cukru 1 szklanka mleka 1/2 szklanki oleju 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżeczki cukru wanilinowego sok i skórka z połowy cytryny 1 łyżeczka cynamonu 2 duże jajka kruszonka 1 łyżka zimnego masła 2 łyżki mąki pszennej(...)łyżki zwykłego cukru Do miski wsypać mąkę, proszek do pieczenia, cukier i cukier wanilinowy. Suche składniki wymieszać ze sobą. Następnie dodać olej, mleko, sok i skórkę z cytryny oraz wbić jajka. Za pomocą miksera wszystko ze sobą połączyć. W międzyczasie jabłka obrać i pokroić w drobną kostkę. Do ciasta dodać jabłka i cynamon. Całość delikatnie ze sobą wymieszać. Przygotowaną masę

Ugotować
Kotlety mielone trochę inaczej 240

jajka, 2 – 3 łyżki kaszy manny, 2 czerstwe bułki, 2 szklanki mleka, 1 – 2 cebule, 3 ząbki czosnku, majeranek, posiekana, pietruszka, sól, vegeta, pieprz, papryka w proszku, olej. Przygotowanie: Bułki namoczyć w mleku. Cebulę pokroić w drobną kostkę i podsmażyć wraz z rozmiażdżonym czosnkiem na złoty kolor. Do mięsa dodać jajka, kaszę manną,podsmażoną cebulę, majeranek, pietruszkę i dobrze odciśnięte

kulinarnajamka.blogspot.com
3 BIT 123

łyżki cukru pudru 2 śmietan-fixy do śmietany 3-4 krople aromatu śmietankowego 100g gorzkiej czekolady lub kakao A jak to zrobić:  Proszek budyniowy wymieszać z 1/2 szklanki zimnego mleka tak, żeby nie było grudek. Resztę mleka zagotować w rondelku z grubym dnem (żeby budyń się nie przypalił) i wlać rozrobiony proszek.  Cały czas mieszać, aż budyń się

Kuchnia w opałach
Pancakes'owe markizy 120

Hoff, Tao Kubusia Puchatka Składniki: 1 szklanka mąki (użyłam pszennej tortowej oraz pełnoziarnistych: żytniej, z orkiszu oraz pszennej) 1 łyżeczka proszku do pieczenia 4 łyżki kakao 2 łyżki cukru trzcinowego nierafinowanego 4 łyżki oliwy z oliwek Pół szklanki mleka (użyłam migdałowego ) szczypta soli 1/4 szklanki wody 1/2 filiżanki papki migdałowej pozostałej po wyrobie(...)mleka krem orzechowo-czekoladowy (użyłam niezawierającego mleka, jajek i innych niewegańskich składników) Przygotowanie:      Mieszamy ze sobą wszystkie suche składniki, tj. mąkę, proszek do pieczenia, kakao oraz cukier. Dodajemy kolejno oliwę, mleko, wodę i ponownie mieszamy. Na końcu dorzucamy jeszcze migdałową papkę, ostatni raz łączymy wszystkie składniki i następnie nabieramy łyżką masę i wykładamy ją na rozgrzaną

Weganizm infantylny
Ciasto piernikowo-karpatkowe 360

przygotowywania ;) Blaszka : wymiary 28 x 24 cm Przygotowanie: Na piernik: 3 szkl. mąki słoik dżemu ( wzięłam powidła śliwkowe) 2 łyżki kakao pół kostki margaryny 1,5 szkl. mleka łyżka sody 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 jajka 2 łyżeczki cynamonu szkl. cukru tłuszcz do formy Na ciasto ptysiowe: pół kostki margaryny 5 jaj szkl. mąki Dodatkowo: op. kremu karpatkowego

Słodkości i nie tylko
Ciasto czekoladowo - kokosowe 314

tego mleko - coś nieziemskiego. Składniki: 120 g miękkiego masła 200 g cukru 2 duże jajka 225 g mąki uniwersalnej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 40 g kakao 80 g wiórków kokosowych niesłodzonych 250 ml mleka 3 duże łyżki dżemu truskawkowego Polewa: 180 g masła osolonego 50 ml mleka 3 łyżki kakao 200 g czekolady gorzkiej Przygotowanie: W misce(...)wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia, kakao i wiórki kokosowe. W osobnej większej misce ucieraj mikserem na średnich obrotach masło z cukrem, jak masa zrobi się kremowa dodaj jajka i dalej ucieraj. Stopniowo dodawaj mieszankę mączną i mleko tak aby wszystko połączyło się w gładką masę.  Gotowe ciasto przelej do wysmarowanej i oprószonej bułką tartą formy o średnicy

Niezły Młynek
Rabarbarowe muffiny z imbirową kruszonką 143

rabarbaru. Warte przetestowania w krótkim sezonie rabarbarowym- polecam!   RABARBAROWE MUFFINY Z IMBIROWĄ KRUSZONKĄ Na muffiny skórka otarta z jednej pomarańczy 300g rabarbaru 250ml mleka  1/2 cytryny    350g mąki tortowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki soli 225g brązowego cukru kawałek świeżego imbiru 1 jajko   Na kruszonkę 100g brązowego cukru kawałek świeżego imbiru łyżka miękkiego(...)połowy cytryny (uważając na pestki) i odstawiamy na chwilę. W dużej misce łączymy suche składniki na muffiny- mąkę, proszek do pieczenia, sól i cukier. W drugiej misce mieszamy jajko, posiekany kawałek imbiru, skórkę pomarańczową i rozpuszczone masło. Dodajemy mleko i mieszamy. Łączymy suche i mokre składniki, po czym dodajemy rabarbar. Masą wypełniamy formy na muffiny. Czas na kruszonkę. W miseczce

les mirabelles
Tradycyjny murzynek 132

jest do dzisiaj, bo któż nie lubi wilgotnego, czekoladowego ciasta?? Składniki: 2 szklanki mąki pszennej, 250g masła lub margaryny, 1 i 1/2 szklanki cukru, 1/2 szklanki mleka, 3 jajka, 4 łyżki kakao, łyżeczka proszku do pieczenia, 3 łyżki wiórków kokosowych (użyłam Kresto). Przygotowanie Masło pokroić na kawałki, wraz z cukrem, mlekiem i kakao przełożyć do garnka i mocno podgrzać, lecz

Z miłości do słodkości
Krokiety czosnkowe z szynką, pieczarkami i serkiem topionym 149

www.facebook.com/Di.gotuje     http://digotuje.blogspot.com Przepis autorski (mój). (7 sztuk) Naleśniki: 1 szklanka mąki pszennej 1/2 szklanki wody gazowanej 1/2 szklanki mleka 1 jajko 3/4 łyżeczki czosnku w proszku 1 szczypta pieprzu 1 szczypta soli 2 łyżki oliwy Farsz: 200g szynki 1 mała cebula 5-6 pieczarek 1/2 puszki marchewki z groszkiem 2-3 łyżki majonezu sól, pieprz Dodatkowo(...)serka topionego 1 jajko + szczypta soli bułka tarta do obtaczania olej do smażenia Usmażyć placki naleśnikowe. Ubić jajko, dodać wodę, mleko, sól i wszystko razem wymieszać (najlepiej mikserem). Następnie wsypać mąkę i czosnek w proszku. Po ponownym rozmieszaniu wlać oliwę i delikatnie rozprowadzić ją łyżką (placki nie będą przywierały do patelni). W międzyczasie przygotować farsz. Pokroić cebulę, pieczarki i szynkę

Di gotuje
Piernik dyniowy z powidłami śliwkowymi 131

szklanka maki pszennej, 1/2 szklanka żytniej mąki razowej typ 2000, 1/3 szklanki brązowego cukru lub  szklanki miodu, 1/3 szklanki oleju roślinnego, 1/3 szklanki mleka, 1 łyżeczka sody oczyszczonej, 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka cynamonu, 1/4 łyżeczki imbiru, 1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej, szczypta kardamonu, szczypta soli, 3 goździki, 20g migdałów w płatkach, 20g pestek dyni, słoiczek niesłodzonych powideł(...)śliwkowych (najlepiej domowej roboty) Przygotowanie: W małej misce dokładnie wymieszać puree z dyni z mlekiem i olejem. Goździki utrzeć w moździerzu W dużej  misce wymieszać razem mąki, cukier, sodę, proszek do pieczenia i przyprawy.  Obie masy połączyć i dobrze wymieszać, do uzyskania jednolitej masy. Połowę migdałów i pestek z dyni uprażyć i dodać do ciasta. Ciasto delikatnie wymieszać

Pełna Lodówka
Muffiny z borówkami i polewą z białej czekolady 142

będą szczęśliwi :)  (śmieje się, ale kto wie!). SKŁADNIKI: 250 g – 300 g jagód (świeże) 2 jajka 100 g roztopionego masła 125 ml mleka skórka starta z 1/2 pomarańczy 250 g mąki pszennej 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 170 g cukru POLEWA: 50 g białej czekolady  2 łyżki mleka 1 łyżka jogurtu + jagody do dekoracji WYKONANIE: Jagody opłukać(...)odstawić do wysuszenia. Piekarnik nagrzać do 180 stopni C. Formę na muffiny wyłożyć 12 papilotkami. Do miski wlać roztopione masło, dodać mleko, wymieszać. Następnie dodać jajka, skórkę z pomarańczy i ponownie wymieszać. Do drugiej miski przesiać mąkę, proszek do pieczenia, dodać cukier i dokładnie wymieszać drewnianą łyżką. Powoli i delikatnie połączyć składniki z dwóch misek, dodać jagody (5 łyżek odłożyć

Calzonella.com