migdałowe - 1000 przepisów (strona:35/67)

Szwajcarskie Ciasto Trzech Króli z jabłkiem i z rodzynkami 60

Pieczemy w dobrze nagrzanym piekarniku w temperaturze 190°C przez około 30 minut. Smarujemy syropem klonowym, gdy jest jeszcze gorący i szybko posypujemy grubymi kryształami cukru lub płatkami migdałowymi. Ciekawe kto zostanie „Królem”? The post Szwajcarskie Ciasto Trzech Króli z jabłkiem i z rodzynkami first appeared on Tajemnice smaku

Tajemnice Smaku
Ciasteczka czekoladowe z cynamonem 49

Gąska Apolonia – średnia 135,00  zł Dodaj do koszyka Zapraszam do innych słodkich przepisów na ciasteczka: –  ciasteczka brownie –  podstawowy przepis na pierniczki –  ciasteczka migdałowe –  ciasteczka z melasą –  wafle z kajmakiem –  kruche ciasteczka świąteczne – Miękkie pierniczki nadziewane – Ciastka owsiane z masłem orzechowym – Kandyzowane migdały – Ciasteczka cytrynowe – Lukier

nietylkopasta.pl
Pieczona owsianka na jogurcie greckim 74

talerza. Jest przepyszna Polecam małym i dużym zarówno jako śniadanie, kolację albo do zapakowania na wynos. Możemy potraktować ją jako słodycz albo pełnowartościowy posiłek. Fajnie smakuje z masłem migdałowym i orzechami. Poniżej zamieściłam przepis podstawowy, który można dowolnie modyfikować poprzez uwzględnienie różnych dodatków, czy innych owoców. Częstujcie się przepisem! Składniki (foremka o wymiarach 17 x 19 cm; 4 porcje): 400g

Natka Pietruszki
Keto donuty halloweenowe (Paleo, LowCarb) 74

będzie d-ryboza , która ponoć nasila nawet stan ketozy lub bezcukrowy syrop klonowy wymiennie ze stewią w płynie . Mąka kokosowa Standardowy rodzaj mąki w keto wypiekach, zaraz obok mąki migdałowej , której – w przeciwieństwie do mąki kokosowej – generalnie nie powinno się używać w daniach poddawanych obróbce termicznej. Mąka kokosowa charakteryzuje się wysokim stopniem wchłanialności płynów, dlatego należy stosować ją z umiarem

Modern Cave Girl
Pomarańczowe ciastka owsiane z żurawiną i białą czekoladą 59

żurawina Prep Time 25 minutes Cook Time 20 minutes Ingredients 150 g migdałów 150 g mąki ok 3/4 szklanki 200 g płatków migdałowych ok 1 szklanki 200 g masła miękkie ( nie prosto z lodówki) 70 g cukru ok 5-6 łyżek skórka

Cooking for Emily
EXTRA MOCNA BABKA KOKOSOWA 72

Składniki: 5 jajek 3/4 szklanki cukru kokosowego 2 szklanki mąki pszennej 1 łyża proszku do pieczenia 1,5 szklanki wiórków kokosowych 250 g margaryny 1 jogurt kokosowo - migdałowy (150g) 100 g czekolady gorzkiej Dodatkowo:  1 wafelek kokosowych (44g) 100 g gorzkiej czekolady Przygotowanie: 100 g czekolady gorzkiej posiekać lub rozdrobnić w elektrycznym rozdrabniaczu. Margarynę rozpuścić i odstawić do wystudzenia

Ciastka - domowe słodkości
Quiche z bobem i kulkami ziemniaczanymi 66

ziemniaczanych mrożonych koperek,natka pietruszki 20 dkg filetu z łososia papryczka chili     Ciasto: Migdały rozdrabniam na mąkę za pomocą kielicha blendującego. Do miski przesiewam mąkę, dodaję mąkę migdałową, zimne masło pokrojone,sól,pieprz,sezam,wodę zimną, żółtka i kroję nożem. Bardzo krótko zarabiam ciasto i wstawiam do zamrażalnika na godzinę, można dłużej. Szykuje formę wysoką o średnicy

wesoła kuchnia
Keto blondie z cukinii (Paleo, LowCarb, bez nabiału) 76

specyficznego posmaku białej czekolady . Myślę, że można zastąpić go którymkolwiek ze wspomnianych tłuszczy lub dać więcej białej czekolady. Mąka kokosowa Standardowy rodzaj mąki w keto wypiekach, zaraz obok mąki migdałowej, której – w przeciwieństwie do mąki kokosowej – generalnie nie powinno się używać w daniach poddawanych obróbce termicznej. Mąka kokosowa charakteryzuje się wysokim stopniem wchłanialności płynów, dlatego należy stosować ją z umiarem

Modern Cave Girl
Bajaderki biszkoptowe 114

okrągłych biszkoptów 50 g masła 150 g czekolady deserowej 150 g mascarpone 100 g posiekanych orzechów (u mnie włoskie i migdały) łyżka wiórków kokosowych + do obtoczenia kilka kropel aromatu migdałowego lub rumowego Biszkopt dokładnie rozkruszyć. Okrągłe biszkopty pokruszyć na większe kawałeczki. Masło i czekoladę rozpuścić. Wszystkie składniki przełożyć do miski i wymieszać. Formować kuleczki wielkości orzecha włoskiego i obtaczać

Smakołyki Asi
Sos musztardowy 84

przepis krok po kroku. Jeśli masz zimne masło, włącz w mikserze opcję wstępnego ogrzewania produktów. 1. Jajka sparz wrzątkiem. Oddziel białek od żółtek. Z białek możesz przygotować np. bezy migdałowe. 2. Żółtka zmiksuj z musztardą i miękkim masłem na jednolity krem. Dodaj ocet lub sok z cytryny i śmietankę i zmiksuj lub wymieszaj łyżką do połączenia składników. Na koniec dopraw

Cztery Fajery
babka górnicza + film krok po kroku 79

tartą formy. Pieczemy w ok. 170 st. C do tzw. suchego patyczka, przez ok. 40 -50 min. Wystudzoną babkę oprószamy cukrem pudrem lub polewamy polewą czekoladową i obsypujemy płatkami migdałowymi. składniki na polewę: 60 g masła 3 łyżki wody 2 łyżki cukru pudru 1 i 1/2 łyżki kakao wykonanie: Wszystkie składniki przekładamy do rondelka, zagotowujemy cały czas mieszając

Domowy Smak Jedzenia