migdałowe - 1000 przepisów (strona:32/67)

Sernik z figami 196

składniki:1 kg sera dwukrotnie zmielonego5 jajek125 g margaryny lub masła1 niepełna szklanka cukru4 łyżki cukru waniliowego1 budyń waniliowy8 fig2 garście płatków migdałowych Krestodo wyłożenia formy herbatniki kakaoweŻółtka oddzielić od białek. Margarynę utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym, cały czas ucierać i dodawać po jednym żółtku a potem porcjami zmielony ser i budyń w proszku. Wszystko dokładnie wymieszać. Na koniec(...)pianę z białek. Formę natłuścić i dno wyłożyć herbatnikami, uzyłam tortownicy o średnicy 24 cm. Masę serową przełożyć do formy. Na wierzchu ułożyć figi pokrojone w ćwiartki, posypać płatkami migdałowymi. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C i piec ok 50-60 minut

Monia miesza i gotuje
Makowiec 686

przestudzonego 6 żółtek  45 g świeżych drożdży lub 21 g drożdży suchych 6 łyżek cukru pół łyżeczki soli 1,5 łyżki spirytusu (lub wódki, rumu, likieru migdałowego) ziarenka z 1 laski wanilii lub 1 łyżeczka pasty waniliowej Drożdże suche mieszamy z mąką pszenną (z drożdży świeżych najpierw zrobić rozczyn ). Dodajemy pozostałe składniki i wyrabiamy ciasto, dodając pod koniec(...)maku 170 g jasnego brązowego cukru 100 g rodzynków lub sułtanków 50 g orzechów włoskich, posiekanych 3 łyżki miodu 2 łyżeczki ekstraktu z migdałów lub aromatu migdałowego 1 łyżeczka cynamonu  1 łyżka masła, w temperaturze pokojowej pół szklanki kandyzowanej skórki pomarańczowej 6 białek Mak zalewamy wrzącą wodą (do pokrycia), odstawiay do wystygnięcia, odsączamy z nadmiaru wody

Pudełko rozmaitości
Ciasto Migdałek 156

masła 2 łyżeczki proszku do pieczenia Dodatkowo: 1 szklanka cukru 3 łyżki cukru pudru 200 g masła 6 białek 1 puszka mleka skondensowanego słodzonego (530 g) 150 g płatków migdałowych * szklanka ma u mnie pojemność 250 ml Przygotowanie 1. Składniki na ciasto dobrze zagniatamy i dzielmy na trzy części. 2. Każdy kawałek ciasta rozprowadzamy na blaszce (24×36) wyłożonej

Alle Dobre!
Pierniczki Lebkuchen 124

cytrusowa nutą, od razu miękkie i gotowe do jedzenia, a gdy poleżą będą jeszcze smaczniejsze, o ile poleżą do świąt ;) Składniki: 150 g mąki pszennej 50 g mąki migdałowej 1 i 1/2 łyżeczki przyprawy do piernika 1/2 łyżeczki cynamonu 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/3 łyżeczki sody 100 ml miodu 50 g masła skórka otarta z połówki cytryny lub pomarańczy

Gotowanie...to proste !
Błyskawiczny koktajl borówkowy 126

macie to się tym nie przejmujcie. Zróbcie po prostu bez tego. Sprawdź przepis na zielony koktajl z jarmużu Składniki 50g białka 150g borówek 1 banan 200 ml mleka migdałowego Błyskawiczny koktajl borówkowy – przepis Do tego przepisu wykorzystam mrożone borówki, bo świeże, które możemy kupić aktualnie w sklepie są po prostu drogie, a większość owoców jest mrożona zaraz po zebraniu

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Makowa panienka 244

tężejącą galaretkę z dżemem malinowym. Gdy galaretka zastygnie rozprowadzamy na niej 2/3 kremu budyniowego i przykrywamy drugą częścią biszkoptu. Pozostały krem budyniowy rozsmarowujemy na wierzchu biszkoptu i posypujemy płatkami migdałowymi. Przechowujemy w lodówce

Cynamonowe szczęście
Wegański sernik bezglutenowy z nerkowców 185

garść do dekoracji 40g orzechów pekan 40g migdałów 40g wiórków kokosowych 130g rozpuszczonego oleju kokosowego+1 łyżka oleju kokosowego 230g daktyli bez pestek 125ml mleka roślinnego (ja używam zamiennie migdałowego lub kokosowego) 70g syropu klonowego 2 łyżki soku z cytryny 2 łyżki karobu (zamiennie kakao) 1 łyżeczka skrobi ziemniaczanej (można też użyć kukurydzianej lub z tapioki) kilka malin do dekoracji

Book of spells
Koktajl spalający kalorie wg Ewy Chodakowskiej 25499

10px;float:right;clear:right;} .ads-right .adsbygoogle {width:auto;width:380px;} } (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Koktajl spalający kalorie wg Ewy Chodakowskiej – Składniki: 125 ml wody 125 ml mleka migdałowego 1 łyżeczka miodu garść świeżego szpinaku (ok. 40g) 1 duży banan (ok. 200g) mała szczypta chili w proszku (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Koktajl spalający kalorie wg Ewy Chodakowskiej – Wykonanie: Szpinak

Kulinarne Przeboje
Ciasto z nektarynkami 167

miksujemy. Warto spróbować kremu i jak coś dodać więcej cukru pudru. Wszystko zależy od waszych upodobań smakowych. Tak przygotowany krem nakładamy równomiernie na upieczone wcześniej, wystudzone ciasto. Dekoracja: Płatki migdałowe delikatnie prażymy na patelni bez użycia tłuszczu. Nektarynki myjemy, obieramy ze skórki i kroimy w drobną kosteczkę. Posypujemy ciasto na przemian migdałami i nektarynkami. Ciasto odstawiamy na 2-3 godziny

Programista w kuchni
Bezglutenowa babka migdałowo-pomarańczowa 219

świątecznej babki. Ten przepis testowaliśmy kilka razy bo chcieliśmy aby to nie był tylko bezglutenowy zapychacz (niestety w przypadku bezglutenowych wypieków często się z tym spotykamy) ale pyszna babka migdałowo-pomarańczowa o puszystej i zwartej strukturze :) Mamy nadzieję, że i Wam posmakuje

Kuchenne Wariacje
Bezglutenowe babeczki czekoladowo-bananowe ze śliwkową nutą 113

rodzaje zawierają gluten. Są to mąki pszenne, żytnie, jęczmienne, owsiane, orkiszowe – generalnie mąki zbożowe. Nie można z nich zrobić ciasta bezglutenowego. Trzeba wybierać mąki ryżowe, kukurydziane, grochowe, ziemniaczane, gryczane, migdałowe, z prosa, z amarantusa, z fasoli, z soi. Aby się upewnić, czy dany produkt jest faktycznie bezglutenowy, należy odszukać na nim symbol przekreślonego kłosa. Warto jednak pamiętać, że nie każda

Krzywa Prosta
Sernik babci 1147

jeszcze ciepłego piekarnika i studzimy przy uchylonych drzwiczkach *** *** Po całkowitym wystudzeniu, sernik możemy z wierzchu posmarować polewą czekoladową, konfiturą malinową lub kajmakiem z puszki (u mnie kajmak i płatki migdałowe) *** *** SMACZNEGO ***       POLECAM TAKŻE: Top 10 najlepszych ciast na przyjęcie! KLIKNIJ TUTAJ CIASTA BEZ PIECZENIA – NAJLEPSZE PRZEPISY KLIKNIJ TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ

Blog z Apetytem
Drożdżówki z suszonymi owocami 127

słodką, zimową przekąskę:) Suszone owoce kojarzą mi się ze świętami, z kompotem z suszu, który uwielbiam:) Ale postanowiłam poeksperymentować i upiec bułeczki z suszonymi owocami. Dodatkowym atutem jest, migdałowa ,przepyszna kruszonka. Pomysł się sprawdził, bułeczki wyszły pyszne. Szczerze polecam i zapraszam do opisu:)) 500 g mąki pszennej 40g świeżych drożdży 120g masła lub margaryny, stopionej 2 żółtka+ 1 jajko

gotuj ze mną