nimi objadać bez ograniczeń. Zapewniam, że jednym batonikiem można się porządnie najeść i zaspokoić chęć na słodycze. Składniki (6 batoników): Warstwa karmelowa: ok. 20 namoczonych daktyli ¼ szklanki mleka migdałowego 1 łyżka masła orzechowego typu smooth ¾ szklanki pokrojonych orzeszków ziemnych Warstwa nugatowa: ½ szklanki masła orzechowego 3 łyżki mąki kokosowej Polewa: 150 g gorzkiej czekolady Wykonanie: Daktyle zalać gorącą wodą
Healthy food explorersmakuje w drugiej wersji. Ta owsianka sprawdzi się też jako deser, albo posiłek do pracy lub szkoły. Składniki: 5 łyżek płatków owsianych 1 szklanka mleka (najlepiej roślinne - u mnie migdałowe) 1 łyżka masła orzechowego 1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej 1 łyżka kakao 1 łyżka miodu, ksylitolu lub innego ulubionego słodzika na wierzch: śmietanka kokosowa*, gorzka czekolada Wykonanie: Wszystkie składniki umieścić
Healthy food explorerłyżeczki) Polewa czekoladowa: 100 g czekolady deserowej 100 g czekolady mlecznej 400 ml śmietany 30% 15 g żelatyny w proszku (3 łyżeczki) Dodatkowo: 300 g małych biszkoptów płatki migdałowe do dekoracji Do odmierzania używam: szklanka - 250 ml, łyżka - 15 ml, łyżeczka - 5 ml. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Jak zrobić ciasto z kremem budyniowym bez pieczenia? Masa budyniowa: 500 ml mleka zagotować
Kuchcik gotujeszklanki cukru 1 cukier wanilinowy 5 jajek 2 żółtka (białka zachować do bezy) 1 puszka 400 g mleka kokosowego (gęsta część) 3 łyżki likieru amaretto (lub łyżeczka aromatu migdałowego) Beza kokosowa: 2 białka 120 g cukru 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 100 g wiórków kokosowych Dodatkowo: 100 g śmietany 18% (gęstej z kubeczka) 2 łyżki cukru Wafelki na spód, pokruszyć, wymieszać
Świat Ciastadrożdżowe z wiśniami i to podwójną porcję :) Składniki: 300 g wiśni 200 g mąki pszennej 30 g świeżych drożdży 200 ml ciepłego mleka 3 łyżki cukru 1 łyżeczka ekstraktu migdałowego 50 g stopionego, wystudzonego masła 3 – 4 jajka (moje jajka były z dwoma żółtkami, więc użyłam 2 jajka) Ponadto: cukier puder do posypania olej do smażenia Wykonanie: Najpierw zrobiłam zaczyn
Kuchnia u Krysicukier i masło, ja postanowiłam ją zrobić jeszcze z dodatkiem zmielonych płatków owsianych i wyszło naprawdę super :) Przez dodanie do kruszonki jeszcze jakiejś innej mąki poza pszenną: kokosowej, owsianej, migdałowej możemy nadać jej dodatkowego aromatu. Podane składniki starczą na 6 żaroodpornych miseczek o średnicy ok. 8-9 cm, crumble można upiec też w jednym większym naczyniu żaroodpornym. Ja cały
Ciastkozercycałość, duś chwilę, dołóż makron i obtocz sosie, który jest na dnie rondla. Wyłóż na talerze. Podawaj makaron posypaną drobno posiekaną pietruszką. Smacznego! Sprawdź również przepis na bób z migdałowym pesto. Artykuł Linguini z bobem i krewetkami pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz
Niedzielny kucharzgofra): 60 g płatków owsianych 1 miarka roślinnej odżywki białkowej o smaku czekoladowym (Perform- Siła Roślin) 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 mały banan (70 g) 10 g mąki migdałowej lub migdałów 150 ml napoju roślinnego (u mnie kokosowo-ryżowe) Przygotowanie: Wszystkie składniki zblenduj na gładką konsystencję. Gofrownicę bardzo dobrze nagrzej. Wlej masę i piecz 10 minut
Zdrowie na języku :Pzmielonego 6 jajek 0,5 szklanki roztopionego oleju kokosowego 5 łyżek syropu z agawy lub miodu skórka otarta z 1 pomarańczy pół łyżeczki olejku waniliowego garść rodzynek, garść płatków migdałowych PRZYGOTOWANIE: miksuję żółtka z syropem, aż powstanie aksamitna masa, dodaję olejek i skórkę z pomarańczy dodaję ser i dalej miksuję, powoli dolewam olej kokosowy w drugim naczyniu ubijam
Upiecz sobie babeczkęnajlepsze pączki. Przepis gorąco polecam – na tłusty czwartek… i nie tylko. Smacznego. Poniżej moja kolekcja przepisów na Tłusty Czwartek: Faworki na piwie Chrusty na winie Churros z masą migdałową Oponki z twarogu Pączki jogurtowe – Fritule Pączki z budyniem Pączki hiszpańskie Pączki z serka mascarpone Lukrowane pączki z serka mascarpone nadziewane marmoladą Pączki z ziemniakami nadziewane marmoladą Lukrowane pączki z ziemniakami
mojewypiekiinietylkożółtko szklanka cukru szczypta soli 1 i 1/4 szklanki mąki wymieszana z łyżeczką proszku do pieczenia połowa kostki masła – roztopiona w kąpieli wodnej 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii Migdałowa kruszonka: połowa kostki masła – roztopiona w kąpieli wodnej (zostawić odrobinę do wysmarowania formy) ćwierć szklanki cukru 2 łyżki mąki 100 g migdałów w płatkach Pełny przepis tutaj. Artykuł Top 10 najlepszych
Ugotowane pozamiataneubijania. Łączę delikatnie z mascarpone, wciskam odrobinę soku z cytryny. W pucharkach / wysokich szklankach układam warstwami: pokruszone bezy, masa z mascarpone i sos malinowy. Do dekoracji używam płatków migdałowych i pozostałych bezików. SMACZNEGO
W kuchni Karmel-itkibloku czekoladowego: 400g pełnego mleka w proszku, 4 płaskie łyżki kakao, 1 szklanka cukru, 0,5 szklanki mleka, 200g masła, 200g herbatników, ulubione bakalie (u mnie żurawina i płatki migdałowe). Sposób przygotowania bliku czekoladowego: W garnuszku podgrzewam mleko, dodaję masło, mieszając dalej ogrzewam do czasu aż wszystko się rozpuści. Dodaje cukier oraz kakao i mieszam do połączenia składników, zdejmuję
Gotuj Się Kto Możecukru 1 op. serka maskarpone śmietana kremówka odrobina soku z cytryny szczypta cynamonu 1 gruszka szczypta cukru pudru 1 tabliczka czekolady karmelowej białe 150 ml śmietany kremówki garść pałek migdałowych CIASTO: cukier rozpuszczamy w gorącej wodzie. Mąkę mieszamy z kakao i dolewamy wodę z cukrem. Ugniatamy ciasto aż będzie elastyczne. Przykrywamy ściereczką i zostawiamy na pół godziny. Ciasto kroimy
Kuchnia w oparach