migdałowe - 1000 przepisów (strona:43/67)

Torcik bezowy z bitą śmietaną 200

przerywając ubijania stopniowo dodawać po jednej łyżce cukier, a następnie sok z cytryny i jeszcze chwilę ubijać. Na koniec dodać skrobię ziemniaczaną i delikatnie wymieszać. Jeśli chcecie przygotować torciki migdałowe, wystarczy po zakończeniu ubijania dodać zmielone migdały i delikatnie wymieszać do połączenia składników. Blachę do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia lub silikonową matą do pieczenia. Masę bezową przełożyć do rękawa

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Surówka z selera naciowego i marchewki. 129

Składniki : 1 seler naciowy 2 średnie marchewki 1 średnia cebula 2 winne jabłka kilka gałązek świeżej natki pietruszki 3 łyżki płatków migdałowych 10 dkg oliwy z oliwek sok z 1 cytryny sól pieprz czarny mielony Sposób wykonania :   W szystkie warzywa, jabłko dokładnie opłucz. Cebulę pokrój w małą kostkę. Marchewkę zetrzyj na tarce o małych oczkach. Jabłka zetrzyj na tarce

Przepisy i porady kulinarne
Zapiekany, waniliowy pudding ryżowy z wiśniami 172

pudełka na wynos. A tym, którzy lubią takie dania (mleczne, kojące, słodkie, ciepłe – kto nie lubi:) przypominam przepis na inny pudding ryżowy – pieczony ze śliwkami pod migdałową kruszonką. Myślę, że może się przydać bo jakoś znienacka przyszła do nas jesień… Zapiekany, waniliowy pudding ryżowy z wiśniami   Drukuj Prep time 10 min Cook time 1 godzina Total

Cooking for Emily
CIASTECZKA Z MASŁEM ORZECHOWYM 258

szczypta SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Masło,masło orzechowe i cukier miksujemy ok. 5 minut. Dodajemy jajko oraz wanilię. Wsypujemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i solą -miksujemy. Wrzucamy płatki migdałowe, mieszamy i wykładamy na blachę wyłożą papierem do pieczenia tworząc niewielkie, lekko spłaszczone kulki. Pieczemy ok 15 minut w 175 C. Smacznego!   Przepis powstał we współpracy z marką PRIMAVIKA

Ostra na Słodko
Fit serniczki z owocami 369

lubię lekko kwaśne owocowe smaki. Użyłam różnych owoców, również agrestu, którego jednak tu nie polecam ;) Składniki na około 9 mini serniczków: 5 -6 łyżek wiórków kokosowych 2 łyżki płatków migdałowych lub mielonych migdałów 3 łyżki otrębów pszennych 1 łyżka kakao 1 łyżka oleju kokosowego 250 gram twarogu chudego 1 Jajko 2-3 łyżki cukru pudru 2 łyżki mąki ziemniaczanej

CynamonemPoOczach
Kostka śliwkowo - czekoladowa 160

likieru amaretto ( pasować też będzie likier czekoladowy lub kawowy; w wersji bezalkoholowej - mocna herbata, osłodzona, z dodatkiem soku z cytryny ) 1/4 szklanki wody   Dodatkowo: 50 g płatków migdałowych, uprażonych na suchej patelni Wykonanie: Biszkopt: Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Mąkę pszenną i kakao przesiać i wymieszać. Białka oddzielić od żółtek. Do żółtek wsypać proszek do pieczenia

Opowieści z piekarnika
WEGAŃSKIE CIASTECZKA KAKAOWE Z POMARAŃCZĄ 181

owsianego) lub wody – użyłam soku z pomarańczy 16 daktyli bez pestek 90 ml kakao ciemnego lub karobu 90 ml zmielonych na mąkę płatków migdałowych (lub innych orzechów)  1 łyżeczka sody oczyszczonej skórka otarta z 1 pomarańczy szczypta soli WYKONANIE: Piekarnik nagrzej do temperatury 180 stopni C. Blachę z wyposażenia piekarnika wyłóż papierem

Słodko-Słony Świat Ilony
Karmelowa rozpusta, czyli ciasto z musem karmelowym i borówkami (bez pieczenia, wegańskie, bezglutenowe) 193

wcześniej namoczonych przez ok. godzinę) 2 łyżki oleju kokosowego szczypta soli Mus karmelowy: 1,5 szklanki daktyli + 1 szklanka wody 1 szklanka mleka kokosowego 1 szklanka mleka, np. sojowego, migdałowego lub owsianego 4 duże łyżki nasion chia (1/3 szklanki = 80 ml) szczypta soli Do dekoracji: garść borówek amerykańskich Przygotowanie: Dno tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia, a boki folią spożywczą

Domowa Cookierenka Agi
Gofry owsiane 124

Gofry owsiane 180 g płatków owsianych 10 dag cukru pudru 4 jajka 4 łyżki wody płaska łyżeczka proszku do pieczenia 10 dag rozpuszczonego masła lub margaryny kilka kropelek olejku migdałowego olej do posmarowania gofrownicy Do miski wsypujemy płatki, wbijamy żółtka, dodajemy masło, cukier, proszek oraz wodę i olejek. Składniki miksujemy przez 5 minut. Białka ubijamy na sztywno i delikatnie

Pieguskowa Kuchnia
Metrowiec 828

ciasta do kawki:) Metrowiec Ciasto 8 jajek 2 szkl cukru 3 szkl mąki 16 łyżek oleju 16 łyżek wody 3 łyżeczki proszku do pieczenia 2-3 łyżki kakao aromat migdałowy Masa budyniowa 3 szkl mleka 0,5 szkl cukru 250 g masła 3 łyżki mąki pszennej 3 łyżki mąki ziemniaczanej sok z połowy cytryny cukier waniliowy Polewa czekoladowa

Pieguskowa Kuchnia
Pyszne ciasto jagodowe z kruszonką 142

zagnieć. Przełóż na przygotowana blaszkę, dokładnie wylep ciastem jej spód. Na placek wysyp jagody. Przykryj ściereczką i odstaw na ok. 20 minut , aby ciasto znowu podrosło. Placek równomiernie posyp migdałową kruszonką. Blachę wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 185 C i piecz ok. 55 minut. Na mniej więcej 15 minut przed końcem pieczenia przykryj ciasto pergaminem , aby wierzch ciasta zbyt

Różne smaki w kuchni
DOMOWE LODY KOKOSOWO- MIGDAŁOWE Z PIERNIKIEM I MASŁEM ORZECHOWYM! 176

DOMOWE LODY KOKOSOWO- MIGDAŁOWE Z PIERNIKIEM I MASŁEM ORZECHOWYM! JAK ZROBIĆ LODY BEZ MASZYNY DO LODÓW! Jak zauważyliście, już ostatnio na blogu pomysłów na lody co raz więcej. Chyba wreszcie lody domowe wychodzą mi tak, jak chcę. Są zdecydowanie lepsze, od niejednych lodów na patyku, w rożku, czy sprzedawanych na mieście. Wszystko to kwestia doboru odpowiednich składników, które nadadzą kremowość

SMYKWKUCHNI
TARTA Z MIĘSEM MIELONYM (keto, LCHF, optymalna, paleo, bez glutenu i laktozy) 286

jest aktualnie sezon. Tym razem klasyczna tarta z mięsem mielonym z dodatkiem pomidorków koktajlowych i bazylii. Składniki na ciasto: 100 g mąki kokosowej 30 g mąki migdałowej 80 g oleju kokosowego (keto, LCHF, paleo, bez laktozy) lub masła (LCHF, optymalna) 3 jajka sól pieprz czosnek zioła prowansalskie oregano Składniki na farsz: 150 g łopatki wieprzowej 150 g karkówki wieprzowej

Ola la LCHF
Koktajl- pudding fit z chia, porzeczkami, malinami, brzoskwinią i borówkami 150

konsystencja jest mniej zawiesista, więc przy dodawaniu musu z owoców, część musu podtopi się, co mi osobiście nie przeszkadza, ale dla wizualnych wrażliwców może robić różnicę Ja użyłam mleka migdałowego, ale możecie użyć dowolnego, Waszego ulubionego mleka, z krowim mlekiem włącznie A dodatki do naszego puddingu, koktajlu, deserku…. pełna dowolność, czyli to, co akurat macie pod ręką

Mieszam w Garnku