mięso - 63110 przepisów (strona:687/4208)

Kotlet panierowany z żurawiną 161

Zwykły kotlet, który smakuje (nie) zwykle. Wystarczy odrobina żurawiny i mamy odmienioną wersję schabowego lub innego kotleta w panierce. Możecie użyć dowolnego mięsa wieprzowego lub piersi z kurczaka - takiego, które lubicie najbardziej. Przyprawy to również rzecz gustu. Polecam. 5 plastrów mięsa wieprzowego/pierś z kurczaka (u mnie polędwica wieprzowa) papryka słodka czosnek granulowany sól, pieprz olej do smażenia Panierka(...)jajko + 2 łyżki mleka mąka pszenna bułka tarta Dodatkowo:   żurawina w słoiczku (u mnie Proeco ) Mięso umyć, osuszyć i rozbić tłuczkiem do mięsa (nie za cienko).   Każdy kawałek natrzeć przyprawami, a następnie obtoczyć w mące, jajku (rozmieszanym z mlekiem) i bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron (nie żałować tłuszczu). (Czas smażenia zależy od grubości kotletów

Di gotuje
Zupa gulaszowa-GULYASLEVES 172

ViolaPassion Super sycąca zupa gulaszowa Polecam serdecznie do spróbowania , naprawdę pyszna . Pochodzi ona z Węgier w oryginale podstawowymi składnikami są: papryka, mięso cebula i smalec. GULYASLEVES taką nosi nazwę Ale wiadomo, im dalej od tradycji tym dalej do samego oryginału. Większość potraw nawet tych tradycyjnych przechodzi metamorfozy. Czasem na dobre tak jak i tu. Składniki: 1 kg łopatki może być(...)wołowa 6 ząbków czosnku ( może być w proszku) 4 łyżki słodkiej papryki w proszku 3 łyżki papryki wędzonej w proszku 1/2 łyżki papryki ostrej kminek do smaku pieprz Sposób: Mięso myjemy , oczyszczamy z błonek i kroimy w większą kostkę. Następnie marynujemy w :czosnku , majeranku , tymianku W między czasie kiedy mięso się marynuje kroimy warzywa tak jak na zdjęciu. Kawałki

Viola cooks with passion
Polędwica wieprzowa z grila 222

grilla 1,5 godziny składniki: 4 kawałki polędwicy wieprzowej sól, pieprz, tymianek 5 marchewek 2 łyżki oliwy z oliwek czerwona słodka papryka jarzębina firmy STOVIT 1 czosnek wykonanie: Mięso nacieramy solą, pieprzem, tymiankiem i drobno pokrojonym czosnkiem. Odstawiamy na 20 minut do lodówki. Marchewkę obieramy, gotujemy około 10 minut. Studzimy. Kroimy w paski imitujące frytki. Wrzucamy marchewkę do miski, wlewamy(...)dodajemy sól, czerwoną słodką paprykę oraz zioła prowansalskie, mieszamy. Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni, marchewkę rozkładamy na papierze do pieczenia i pieczemy 30 minut. Na rozgrzanym grillu kładziemy kawałki mięsa i przypiekamy z każdej strony po około 10 minut. Mięso podajemy z jarzębiną, która świetnie zastępuje sos do mięsa i nadaje mu wytrawny, unikatowy smak:) A wszystko zagryzamy zdrowymi frytkami

Ania i Marcin gotują
Cotygodniowy przegląd promocji w gazetkach 209

przydatnych akcesoriów kuchennych znalazłam. Zdecydowanym moimi faworytami są: maszynka do pieczenia chleba, deska do krojenia ryb, spiralna krajalnica do warzyw i magnes do usuwania tłuszczu :) Zelmer maszynka do mięsa Cena średnia. Zazwyczaj w sklepach stacjonarnych jest wyższa, ale w internecie można kupić od 144 zł. Maszynka znalazła się wśród promocji, ponieważ sama taką mam i polecam. Biedronka do 7 września(...)Maszynka wielofunkcyjna Ciekawa rozbudowana wersja tradycyjnej maszynki do mięsa. Możemy w niej wykonywać szereg innych czynności tj. przecieranie pomidorów, robienie kiełbasek, rozdrabnianie czosnku itp Lidl do 7 września Dzbanek filtrujący do wody Przydatny gadżet, który powinien znaleźć się w każdym domu. Carrefour do 5 września Toster Nie wiem sama jaki dać tu komentarz. Toster średniej jakości, średniej ceny, ale przydatny

Tradycyjna Kuchnia
Pieczony królik 192

Mięso królika jest niezwykle kruche i delikatne. Królik pieczony w całości jest daniem idealnym na Święta lub domowe uroczystości. Przyprawy sprawiają, że jest niezwykle aromatyczny. Tuszka królika (ok. 1,5-2 kg) 1 duża cebula 5 marchewek Natka selera 1 łyżeczka przyprawy do kurczaka 1 łyżeczka soli 0,5 łyżeczki pieprzu 1 łyżeczka słodkiej czerwonej papryki 0,5 łyżeczki czosnku(...)przyprawy – przyprawę do kurczaka, słodką czerwoną paprykę, czosnek granulowany, sól i pieprz mieszamy ze sobą. Tak przygotowaną mieszanką nacieramy dokładnie królika. Cebulę kroimy w piórka, marchewki obieramy, czosnek siekamy. Mięso układamy w dużym naczyniu żaroodpornym. Obkładamy je pokrojoną cebulą i marchewką, dodajemy ziele i liść laurowy. W naczyniu układamy również natkę selera i kawałki czosnku. Mięso przykrywamy folia aluminiową

VioletoweKucharzenie
Leczo 745

koniec gotowania. Do lecza użyłam kiełbaski z baraniny oraz resztki grillowanego antrykotu wołowego. Ty oczywiście możesz dodać swoją ulubioną kiełbasę oraz kawałki dowolnego, pieczonego, grillowanego lub gotowanego mięsa.  Leczo smakuje najlepiej następnego dnia, kiedy wszystkie składniki dobrze się przegryzą. Gotowanie lecza składa się z kilku etapów:  przygotowanie papryki - najbardziej czasochłonny etap, pieczenie, obieranie ze skórki i krojenie przygotowanie(...)kiełbasy (Twojej ulubionej), pokrój w plasterki - ja użyłam kiełbasek z baraniny 2 ugrillowane kotlety (ok. 200 g) z antrykotu wołowego, pokrój w kostkę - możesz użyć dowolnego innego mięsa pieczonego, które akurat masz w swojej lodówce lub zwiększyć ilość kiełbasy 1 łyżeczka czerwonej papryki 2 szczypty ostrej papryki lub wedle smaku 4 pomidory, przekrój każdy na pół w poprzek

Szybko Szybkowar
Kurczak z cukinią na szybko 209

porcje: około 0,5 wyluzowanych udek z kurczaka (bez skóry i kości)  1-2 młode cukinie (mniejszych rozmiarów) sól, pieprz papryka ostra kurkuma olej do smażenia Mięso (można już dzień wcześniej) umyć, osuszyć, pokroić na mniejsze części i przyprawić solą, pieprzem oraz ostrą papryką. Polać 1 łyżką oleju i wymieszać. Cukinię umyć, przekroić na pół (jeśli ma pestki(...)wydrążyć), a następnie na mniejsze kawałki. Na patelni rozgrzać odrobinę oleju. Dodać mięso. Przesmażyć z każdej strony. Gdy mięso będzie już podsmażone to dodać cukinię. Całość posypać kurkumą oraz posolić i popieprzyć. Smażyć tak długo, aż cukinia zmięknie (nie może się rozpadać!). Przygotowane danie podawać z ugotowanym ryżem

Ugotować
JAK ZASTĄPIĆ MIĘSO SEREM? 228

Czasami chcielibyśmy po prostu wymienić wieprzowinę czy kurczak w naszej potrawie na coś lżejszego. Oto, jak zastąpić mięso na kilka popularnych i smacznych gatunków sera. Artykuł JAK ZASTĄPIĆ MIĘSO SEREM? pochodzi z serwisu CookMagazine

COOKMAGAZINE
Bavette z grilla 148

Bavette  - część brzuszna ćwierci tuszy wołowej, odcięta od rostbefu. Pochodzi z części lędźwiowo-brzusznej. Stanowi część łaty wołowej o czerwonej barwie. Mięso jest sprężyste i zwarte, z delikatnym przerostem błon i charakterystycznym układem włókien mięśniowych. 1 kg łaty wołowej - bavette*, 100 g soli, 80 g masła, 3 – 4 gałązki tymianku, 2 ząbki czosnku, 6 jagód jałowca, sól, Przygotować solankę(...)rozpuścić sól w 1 litrze wody. Bavette oczyścić z błon i włożyć do solanki na 45 minut. Masło zagotować z pokrojonym czosnkiem, rozgniecionymi jagodami jałowca i tymiankiem. Wyjąć mięso, osuszyć. Ułożyć na rozgrzanym grillu. Grillować 4 minuty z jednej strony, następnie przewrócić na drugą stronę na kolejne 4 minuty. Ja grilluję pod przykryciem. Gorące mięso przełożyć do ciepłego masła, niech

królestwo garów
KRĄŻKI CUKINII NADZIEWANE MIĘSEM 259

Dzisiaj polecam przepis na krążki cukini nadziewane mięsem w wersji fit-odtluszczonej. Nadziane cukinie piekłam w piekarniku, wyszły smaczne i mniej kaloryczne niż te smażone na oleju. Mi bardzo smakowały a podałam je polane odrobiną ketchupu. Jeżeli lunicie cukinię tak jak ja to te danie jest(...)SKŁADNIKI : 2-3 średniej wielkości cukinie 300 g chudego mięsa mielonego 2 łyżki bułki tartej 1 cebula 2 ząbki czosnku sól, pieprz do smaku 1 jajko papryka słodka w proszku do smaku tarty ser do posypania ( według uznania ) 1 łyżka posiekanej natki 2 łyżki oleju

Kulinarne Fantazje Marioli
Piersi kacze w azjatyckiej glazurze / Asian style glazed duck breasts 345

Jestem absolutną fanką kaczego mięsa i uwielbiam je w każdej postaci. A ta wersja piersi kaczych w słodko-słonej azjatyckiej glazurze absolutnie podbiła moje serce:) Nie jest to typowa glazura teriyaki, jednak bardzo zbliżona w smaku. Samo danie jest bardzo łatwe w przygotowaniu, robi się je dosłownie w jednej patelni. Jedyne na co trzeba uważać to czas smażenia kaczki. Lubię(...)kiedy piersi kacze są delikatne i różowe w środku, dlatego zawsze posługuję się termometrem kuchennym, dzięki któremu zawsze wiadomo kiedy należy mięso zdjąć z patelni. Polecam! Scroll down for English Piersi kacze w azjatyckiej glazurze (2-3 porcje) Składniki: 2 piersi z kaczki 1 szklanka sake 4 łyżki brązowego cukru 1/4 szklanki jasnego sosu sojowego 1/3 szklanki soku pomarańczowego

karmelowy
Zupa Pieczarkowa 170

zupę Składniki: 300 dag.pieczarek + 200 dag. do zagęszczenia 700 g ziemniaków 1 marchew 3 łyżki śmietany 18 procentowej 3 kostki rosołowe pieprz,sól do smaku 300 dag mięsa np.wieprzowa karkówka,może byś wołowina,baranina ale wtedy gotujemy dłużej Troszkę pietruszki Sposób: 1,5 litra wody gotujemy z mięsem wcześniej pokrojonym w kostkę i gotujemy do miękkości. Obieramy ziemniaki(...)marchew , Kroimy w kostkę. Wyciągamy mięso ,2szklanki wywaru  i pozostawiamy do blendowania dodjąć 200g pieczarek wcześniej pokrojonych drobno. Nasza zupa zostanie zagęszczona i będzie miała bardziej intensywny smak Moja rodzina nie lubi rzadkich zup.Dlatego zawsze zagęszczam ale to wedle uznania. Wrzucamy do garnka ziemniaki marchew i dodajemy kostki rosołowe. Gotujemy aż ziemniaki będą pół miękkie . Kroimy bardzo

Viola cooks with passion
Kotlety mielone 155

Kotlety mielone to następna potrawa która wam chce przedstawić Składniki: 500 dag. Mięsa wieprzowego mielonego 4 ząbki czosnku 2 surowe jajka 1 łyżka majeranku Pieprz,sól Przyprawa do mięsa wieprzowego 2 łyżki 1 sucha bułka namoczona w wodzie Smalec Sposób: Przekładamy mięso do miski wbijamy dwa całe jajka, dodajemy czosnek posiekany drobno,majeranek ,dwie szczypty soli, trochę pieprzu ,przyprawę(...)mięsa i wyciśniętą bułkę Mieszamy tak by uzyskać jednolita masę Formujemy nasze kotlety pamiętajmy ze nie powinny być mocno grube . Rozgrzewamy patelnię ze smalcem i Smażymy aż uzyskamy taki kolor jak jest na  zdjęciu z obu stron. Żeby mieć pewność że nie są surowe w środku zmniejszamy gas i przewracamy kotlety bokiem Smacznego

Viola cooks with passion
Babka ziemniaczana faszerowana mięsem mielonym 229

Białorusi,ale znalazła się ona i na Polskim stole. Wschodnia część Polski zna tą potrawę tak jak i kiszki i kartacze SKŁADNIKI: 2.5 -3 kg ziemniaków  700 dag mięsa  mielonego może  być  wieprzowe albo drobiowe  4 surowe jajka 1 bułka sucha namoczona w wodzie 4 ząbki czosnku  2 cebule 1 łyżka oregano(...)będzie miała fajny kolor i inny smak * Ja czasem dodaje do ziemniaczanego ciasta pokrojony  boczek  wędzony podsmażony razem z cebulą  Sposób: Jak zwykle zabieramy sie za mięso  Do mięsa dodajemy : 2 jajka Sól,pieprz  Łyżka majeranku  1 starta cebula  2 ząbki  czosnku  1 łyżka  oregano  Wycisnieta bułka  *wszytko

Viola cooks with passion
Karkówka pieczona w kapuście kiszonej i piwie 412

przy mięsie Doradzam umyć,oczyścić i Zamarynowac na całą  noc w wodzie ,czosnku,majeranku i soli. Pozostawiając  w lodówce. Rozgrzewamy  piekatnik do 200C Wkładamy  nasze mięso  do naczynia żaroodpornego. Wczesniej posypujemy majerankiem ,pieprzem i tymiankiem. Pieczemy,  zmniejszając temperaturę do 180C około  45 minut .(pamiejatajmy  o przywróceniu mięsa w połowie  czasu(...)przykrywamy musimy zapiec nasze mięso . Następnie wyciągamy  mięso  i przykrywamy kapustą  kiszona z obu stron ,całość podlewamy piwem. Przykrywamy naczynie, i pieczemy następne  45 minut do godziny. Smacznego

Viola cooks with passion

Proponowane wyszukiwania