mięso - 63110 przepisów (strona:420/4208)

Mięsne leczo warzywo śmietanowe 119

się dobrze rozgrzać , więc dziś zapraszam na leczo w wieprzowinką , warzywami oraz odrobiną śmietany , smakuje rewelacyjnie po powrocie z pracy , zapraszam serdecznie do wypróbowania przepisu . Składniki  300 dag mięsa do  gulaszu wieprzowego  1 średnia cukinia  150 dag pieczarek  2 średnie papryki czerwone  1 łyżka warzywka  1 łyżka ziół prowansalskich  2 łyżki śmietany(...)gotowania  2 łyżki oleju kokosowego  pierz oraz sól do smaku  Wykonanie  Na wstępie nasze mięso opłukuję pod zimną wodą , następnie do średniej wielkości garnka rozgrzewam olej kokosowy i podsmażam mięso , od czasu do czasu mieszając , tak aby nam się nie przypaliło . Kiedy nasze mięso jest podsmażone , dodajemy nasze wszystkie warzywa pokrojone w kostkę i podsmażamy razem

Mój Smak
GOLONKI INDYCZE PO ALA-BAWARSKU + FILMIK 170

PRZYGOTOWANIE :   Peklówka - wszystkie składniki zalewy mieszamy w gorącej wodzie, mieszamy. Do dużego garnka wlewamy wodę i ostudzoną zalewę, wkładamy mięso i odkładamy na minimum 12 godzin.  Mięso wyjmujemy, dobrze odsączamy. Przyprawy mieszamy w 2-3 łyżkach oleju i rozcieramy, nacieramy nimi mięso.  Warzywa obieramy i kroimy w kostkę a cebulę w ćwiartki.  Na patelni na odrobinie(...)oleju podpiekamy golonki z każdej strony.  Do naczynia żaroodpornego ( najlepiej dwóch ) rozkładamy warzywa, układamy mięso i polewamy pozostałymi sokami z patelni, wlewamy piwo, na naczynie 1/3 szklanki. Przykrywamy naczynia i pieczemy w piekarniku około 1-2 godziny, w temperaturze 180 % C. Po 1,5 godzinie odkrywamy pokrywki i podpiekamy mięso pozwalając płyną odparować.  Golonki podajemy ciepłe z pieczonymi

Kulinarne Fantazje Marioli
Tagliatelle z ragu bolońskim 122

jest zaszczytem, kiedy jest pozytywna. Przepełniona tym dzisiejszym zachwytem nad obiadem, piszę dla Was przepis. Potrzebujemy: 1 cebula 2 ząbki czosnku 2 marchewki 1/3 czerwonej papryki 500 g mielonego mięsa z łopatki wieprzowej 1/2 szklanki wytrawnego białego wina 3 łyżki oliwy z oliwek LaSelva 1 słoiczek ragu di verdure a cubetti LaSelva 250 g makaronu tagliatelle LaSelva sól, pieprz Dużą(...)grubym dnem rozgrzewamy razem z oliwą i przesmażamy na niej warzywa: cebulę  i paprykę pokrojoną w kosteczkę, starty czosnek i marchewkę.  Do podsmażonych warzyw dodajemy zmielone mięso. Te podsmażamy tak długo, aż cały sok wyparuje, a mięso się lekko zarumieni. Do zarumienionego mięsa dodajemy wino i je również odparowujemy. Ma po nim pozostać sam smak. Do suchej podstawy

MamaOskarka
Roladki schabowe zapiekane w sosie serowym z pieczarkami 150

sosów 18% 10 dag serka topionego ziołowego 10 dag startego sera żółtego ostrego np. cheddar Natka pietruszki do posypania Pokrojony na plastry schab rozbić delikatnie tak aby nie uszkodzić mięsa, posypać solą i pieprzem do smaku, ułożyć na każdym płacie mięsa po plasterku szynki oraz sera żółtego i po dwa paski czerwonej papryki, zawinąć ciasno w roladki, ułożyć obok siebie(...)naczyniu żaroodpornym. Śmietankę wlać do wysokiego naczynia, dodać ziołowy serek topiony, zmiksować blenderem na gładko, zalać mięso w naczyniu, posypać ziołami prowansalskimi do smaku, ułożyć umyte i pokrojone na ćwiartki pieczarki, posypać startym serem żółtym,   przykryć naczynie pokrywą Piec w nagrzanym piekarniku ponad 1 godzinę (aż mięso będzie miękkie ) Podawać gorące po wyjęciu z pieca. Smacznego

Wanilia i Kardamon
140. Dynia w środku zimy czyli dyniowe chili con carne. 199

chili chon carne - z Panną Dynią w roli głównej! :) Opcja ta jest naprawdę przepyszna - koniecznie spróbujcie, bo warto! Składniki:  dla 4 osób 0,5 kg obranej dyni 400g mięsa wołowego, mielonego  1 puszka czerwonej fasoli 2 małe czerwone cebule  2-3 ząbki czosnku (według uznania :)) 1 duża papryka (kolor - opcja indywidualna:)) 1 dość duża obrana, starta marchew(...)dużych oczkach pół papryczki chili (bez pestek - z pestkami jeśli lubi ktoś tą mega ostrość) 2 łyżki mleka - do smażenia mięsa 400g przecieru pomidorowego (passaty/pomidorów krojonych/pomidorów całych w puszce) przyprawy: cynamon, świeżo zmielona sól i pieprz, odrobina cukru (do lekkiego skarmelizowania cebuli i papryczki chili), świeżo starta gałka muszkatołowa(lub suszona), szczypta kuminu rzymskiego (opcjonalnie) oliwa z oliwek/olej

Symfonia Smaków
Domowy kebab z piersi kurczaka 474

waszych domowników, czy też odwiedzających znajomych. Kebab to potrawa, która potrafi zaspokoić nawet największy głód. Wywodzi się ona z kuchni arabskiej i kojarzy się przede wszystkim z obracającym się mięsem na opiekaczu. Moja potrawa taka jednak nie jest. W domowych warunkach odtworzenie oryginalnego kebabu, który zjeść możemy na ulicy naszych miast, jest praktycznie niemożliwe. Nikogo przecież nie stać na potężny(...)opiekacz do mięsa. Owszem można spróbować kupić mały opiekacz do kebabu – taki jak tutaj. Gdyby ktoś to zrobił, proszę dać znać w komentarzu. Lepiej skorzystac z mojego przepisu, czyli przygotowania kebaba w piekarniku. Wymaga on nieco większych od nas umiejętności w kuchni i radzenia sobie z grawitacją. Dlaczego? O tym poniżej w przepisie. Domowy kebab z piersi kurczaka przypadnie

Kuchennyviral.pl
Gulasz z żeberek z piwem , miodem i kiszonym ogórkiem 128

Ostatnimi czasy w sklepie, w którym codziennie robię zakupy pojawiły się żeberka z taką dużą naroślą mięsa, które bardziej przypominają chudy boczek niż żeberka właśnie. Odcięłam ten kawał mięsa i z tego właśnie powstał pyszny gulasz. Podałam go z kaszą pęczak oraz pysznymi patisonami  Firmy    ORZECH . Składniki: 600 g mięsa z żeberek wieprzowych 1 średnia marchewka(...)smaku 1 szklanka jasnego piwa 1 szklanka wody 1 łyżeczka miodu 2 łyżki maki pszennej olej do smażenia Dodatkowo: ugotowana kasza pęczak patisony Firmy  ORZECH Sposób przygotowania: Mięso umyć i pokroić w duża kostkę, obtoczyć w mące. Na dużej patelni rozgrzać olej i poukładać kawałki mięsa. Smażyć z obu stron aż się zrumienią. Na patelnię wlać wodę i piwo

Gosia gotuje
Ananasowo – pomarańczowy kurczak 180

Lubisz połączenia owoców z mięsem? Jeśli tak, ten przepis powinien Ci się spodobać ( przepis autorski) Składniki ( 2 porcje): 1 pojedyncza pierś z kurczaka sól, pieprz, czosnek, chilli do przyprawienia mięsa pół świeżego ananasa, obranego i pokrojonego w kostkę sok z 1 pomarańczy 100 g makaronu noodle przygotowanego wg przepisu na opakowaniu olej do smażenia na sos: 1/4 szklanki sosu sojowego(...)szklanki wody 1 łyżeczka miodu Przygotowanie: mięso umyj, osusz, pokrój w kostkę, przełóż do miski, dodaj przyprawy, wymieszaj olej rozgrzej w woku, wrzuć mięso, podsmaż do ścięcia się białka, dodaj ananasa i sok z pomarańczy, wymieszaj i smaż jeszcze chwilę składniki sosu wymieszaj ze sobą i wlej do woka z mięsem, wymieszaj, duś pod przykryciem ok 5 minut, następnie dodaj

Oka w rosole czyli KaFka gotuje
Jak prawidłowo spreparować i przygotować węgorza do podania - węgorz na sposób chiński 161

mulisty posmak. Bardzo ważne jest aby wodę zmieniać 2 razy dziennie. Specjalnie nie jest też w tym czasie karmiony aby schudł czyli aby zredukować tłuszcz w rybie i aby mięso stało się bardziej kruche. Wolisz soczyste mięso węgorza (ja wolę), trzymając go przez trzy dni w wodzie dokarmiaj go resztkami jedzenia również mięsnymi. Węgorz je wszystko. Ten przepis jest(...)podciąć aby łatwiej było ją oczyścić a potem usunąć skrzela. Po usunięciu wnętrzności dokładnie opłukać. Zagrzać wodę tylko do ok. 48*C - nie więcej! Jeśli woda będzie bardziej gorąca mięso ryby zostanie poddane ścinaniu się w nim białka i zepsuje to mięso. W nagrzanej więc do 48*C zanurzyć wodę i moczyć ja tak ok. minuty. Śluz na powierzchni skóry

Sztuka gotowania w/g Samiry
Domowy burger z konfiturą z cebuli 205

przykrego zapachu z ust” :) Konfiturę z cebuli możecie również wykorzystać np. do kanapki z wołowiną albo kurczakiem. Z całą pewnością posłuży jako smaczny dodatek. Składniki na burgera 200g mięsa wołowego 1 żółtko 2 łyżki bułki tartej sól pieprz bułki do hamburgerów pomidor Składniki na konfiturę z cebuli 2 czerwone cebule 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka miodu olej do smażenia(...)następnie szklimy je na odrobinie oleju. Dodajemy cukier, miód i wino. Całość dusimy przez ok. 15 minut aż cebula będzie miękka. Domowy burger z konfiturą z cebuli – przepis Mięso wyrabiamy razem z żółtkiem, bułką tartą i przyprawami. Formujemy okrągłe burgery o grubości ok. 1-1,5 cm i smażymy z każdej strony przez ok. 2-3 minuty. W międzyczasie

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Dietetyczny indyk z kaszą i warzywami 181

Dietetyczny indyk z kaszą i warzywami. Polecam domowy obiad dla całej rodziny, z chudym mięsem, zdrową kaszą i kolorowymi warzywami. Obiad jest dietetyczny, smaczny, zdrowy i kolorowy. Do przygotowania dania można wykorzystać mrożone warzywa. Dietetyczny indyk z kaszą i warzywami, składniki na 3-4 porcje: ok. 400 g piersi indyka 1 cebula ok. 80-100 g kaszy pęczak mały brokuł(...)smażenia sól, pieprz, papryka ostra i majeranek, ilość do smaku Opcjonalnie – mrożone warzywa na patelnię Jak przygotować na obiad dietetyczny gulasz z indyka z warzywami i kaszą pęczak? Mięso myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym i kroimy w kostkę, doprawiamy do smaku przyprawami, (możemy mięso obtoczyć w mące). Cebulę kroimy w piórka i wraz z mięsem podsmażamy na patelni

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Pikantny gulasz pomidorowy z karczku 159

Pikantny gulasz pomidorowy z karczku to typowy zimowy posiłek. Już samo mięso, nie należy do dietetycznych, jest pożywne i syte, a przyprawy działają przyjemnie rozgrzewająco. Gulasz przygotowałam bez dodatku mąki i śmietany. Potrawę zagęszcza skoncentrowany sos pomidorowy przygotowany na zimowe zapasy jesienią. Składniki: około 800 g karczku 1 cebula 3-4 cm kawałek imbiru 2 ząbki czosnku 2 łyżki smalcu(...)warzywnego 400 ml domowego  sosu pomidorowego  lub puszka krojonych pomidorów 1 łyżka koncentratu pomidorowego - opcjonalnie 2 listki laurowe 6 kulek ziela angielskiego oregano Wykonanie: umyte i osuszone mięso pokroić w 2-3 cm kostkę. Obtoczyć w soli, pieprzu i papryce w proszku intensywnie obsmażyć na mocno rozgrzanej patelni na złoty kolor. Jeśli nie masz wystarczająco dużej patelni lepiej

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Ramen w 3 minuty – OYAKATA Kurczak po japońsku 239

pożywieniem, a taniej mąki na makaron nie mogło zabraknąć.   Każdy region Japonii ma swój sposób przyrządzania wywaru zależny od najczęściej występujących tam produktów – można spotkać wywar na samym mięsie, na wieprzowych kościach, z dodatkiem ryb czy owoców morza, a także wywary na kurczaku czy na wołowinie. Zaprawiany jest pastą miso, sosem sojowym, rybnym, ostrygowym.   Wariacjom regionalnym i sezonowym(...)jajka marynowanego w mirin i sosie sojowym przez szczypior, świeżą kolendrę, groszek cukrowy, kapustę pak choy, grzyby świeże i suszone, ziarna prażonego sezamu, tofu, młodą soję, gotowane krewetki lub mięso kraba, płaty wodorostów nori i algi kombu, smażony, gotowany bądź pieczony boczek, gotowane solone mięso wieprzowe, wołowe, drobiowe, prażone orzechy ziemne, masło orzechowe, pastę sezamową, pastę chili

Karo in the Kitchen
GULASZ WOŁOWY Z SOCZEWICĄ 108

Pyszny gulasz wołowy z czerwoną soczewicą , idealna propozycja na obiad dla każdego :) SKŁADNIKI DLA 4 Osób: 500 g mięsa wołowego gulaszowego 4 szklanki wody Olej do smażenia 2 łyżki papryki czerwonej słodkiej i ostrej 4 liście laurowe 2 ziarna ziela 2 kostki rosołowe 1 lyzeczka pieprzu 1 łyżeczka soli np. himalajskiej 1 lyzeczka czosnku granulowanego 1 łyżeczka chilli 2 ziarna(...)jałowca 300 g warzyw mieszanki chińskiej 1 szklanka tartej marchewki 500 ml przecieru pomidorowego 1 szklanka czerwonej soczewicy Dodatkowo 1 szklanka kaszy kuskus PRZYGOTOWANIE:  Mięso na gulasz bardzo drobno kroję, najlepiej z jak najmniejszą ilością tłuszczu. Do garnka o grubym dnie wlewam olej, dodaję przyprawy, mieszam i dodaję mięso. Smażę by pory mięsa się pozamykały. Następnie wlewam 4 szklanki

Gotowanie Patki
SMAŻONY MAKARON Z WIEPRZOWINĄ PO CHIŃSKU 377

wieprzowiną. Makaron przepysznie smakuje i łatwo się go przygotowuje, a cały sekret smaku tkwi w marynowanej wieprzowinie.  SKŁADNIKI : 200 g ugotowanego makarony Chow Men 300 g chudego mięsa wieprzowego 1 kapusta pak choi 1 mała marchew 1 łodyga selera naciowego 1 mała papryka kawałek pora 1 łyżki sosu sojowego 1 łyżka oleju sezamowego 4 łyżki oleju 3 ząbki(...)PRZYGOTOWANIE : Mięso myjemy i kroimy w paseczki. Składniki marynaty dokładnie mieszamy, wlewamy do mięsa i marynujemy około 2 godzin. Warzywa kroimy w słupki. Mięso wykładamy z marynaty ( marynatę zostawiamy ) Na wysokiej patelni, podpiekamy na oleju wieprzowinę, następnie po kilku minutach dodajemy warzywa. Wlewamy trochę wody i dusimy danie około 15 minut. Pokrywkę zdejmujemy, wlewamy pozostałą marynatę z mięsa, dodajemy

Kulinarne Fantazje Marioli

Proponowane wyszukiwania