mięso - 63110 przepisów (strona:335/4208)

Schab faszerowany polędwicą i suszoną śliwką 264

prawda nadziewałam go śliwkami i jednocześnie toczyłam bitwę z myślami, czy aby na pewno dobrze robię, bo faceci w moim domu to tacy raczej typowi są i owoców w mięsie nijak nie uznają i nie tolerują, ale uznałam, że jak im nie będzie odpowiadało to po prostu nie zjedzą. Będzie więcej dla mnie i dla Mamy, a oni zadowolą się(...)balsamicznego 1 płaska łyżka soli 1 płaska łyżeczka pieprzu 4 ząbki czosnku 1 łyżeczka suszonego tymianku 2 ziarenka Odrobina suszonego rozmarynu Jasny sos pieczeniowy: 1 szklanka wywaru z pieczenia mięsa 1 szklanka wody 2 łyżki mąki pszennej 50ml śmietany 30% Sposób przygotowania: Gdy mięso mamy świeże- myjemy i obieramy z tłuszczu. W polędwiczce robimy kieszonkę, nadziewamy śliwkami. Owijamy folią spożywczą

Kuchnia w czekoladzie
Placki ziemniaczane z gulaszem i kiszoną zasmażaną kapustą 228

kiszonej kapusty moja była z Lidla z puszki sól, pieprz do smaku 3 pełne łyżki masła 1 cebula 1 liść laurowy  kilka ziarenek ziela angielskiego Wykonanie :  Mięso myjemy osuszamy i kroimy w grubszą kostkę, wszystkie przyprawy mieszamy ze sobą i nacieramy mięso, odstawiamy na kilka minut. W głębokiej patelni rozgrzewamy olej, przekładamy mięso i na małym ogniu podsmażamy(...)następnie dodajemy pokrojoną w piórka cebulę, obrane umyte pieczarki pokrojone w pół plasterki. starte na tarce ogórki kiszone i umytą pokrojoną w paseczki czerwoną paprykę. Wszystko mieszamy z mięsem i podlewamy około 500/ 600 ml wody. Patelnię przykrywamy i dusimy na małym ogniu co jakiś czas mieszając, gdy woda za szybko odparuje można jej jeszcze dolać, wszystko zależy ile tego

Sama słodycz i szczypta chili
Sałatka meksykański Król Imprezy 2676

Sałatka meksykański Król Imprezy – to warstwowa sałatka z mięsem mielonym i nachosami, która efektownie wygląda i zrobi wrażenie na nie jednej osobie, więc jeśli szukacie jakiegoś hitu na imprezę, to polecam właśnie tę sałatkę. Więcej przepisów na sałatki znajdziecie tutaj: Sałatki i surówki @media (min-width:800px){ .ads-right .adsbygoogle, .ads-right {max-height:310px;} } @media(max-width:400px(...)media(min-width:1201px) { .ads-right {margin:10px;float:right;clear:right;} .ads-right .adsbygoogle {width:auto;width:380px;} } (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sałatka meksykański Król Imprezy – Składniki: 300g mięsa mielonego (u mnie mięso mielone z szynki wieprzowej) 1 duża czerwona cebula (ok. 150g) pół łyżeczki czosnku granulowanego 1 czubata łyżeczka oregano 1 czubata łyżeczka bazylii szczypta pieprzu chilli cayenne

Kulinarne Przeboje
Zapiekane nachos 235

kuchnię powinny Wam smakować także: – pikantne skrzydełka z kurczaka – chilli con carne – tacos ze stekiem Przygotowanie : 40 minut Ilość porcji: 2 Składniki: – 300 g wołowego mięsa mielonego – 3/4 szklanki ugotowanej czerwonej fasoli (może być z puszki) – pół szklanki passaty pomidorowej – 50 ml czerwonego wina – 1 ząbek czosnku – 1 papryczka chilli ostra(...)podania – śmietana do podania – folia aluminiowa Przygotowanie:   Czosnek i chilli drobno posiekaj. Na patelni rozgrzej oliwę i krótko przesmaż czosnek z chilli, a następnie dodaj mięso i usmaż je od czasu do czasu mieszając. Do usmażonego już mięsa dodaj passatę, wino i duś około 5 minut, po czym dodaj czerwoną fasolę i dopraw całość do smaku. Jeśli

nietylkopasta.pl
Zupa z pora z mięsem mielonym 207

Zupa z pora z dodatkiem mięsa mielonego jest bardzo prosta w przygotowaniu. Jest gęsta i bardzo pożywna więc doskonale sprawdzi się gdy nie mamy czasu na przygotowanie drugiego dania. Do zupy dodałam ser cheddar i zabieliłam ją śmietanką ale zamiast tych składników można dodać także serki topione. składniki: 2 l bulionu 2 duże cebule 700 g pora ( biała i jaznozielona(...)część ) 500 g mięsa mielonego, u mnie mielona karkówka 1 łyżka tymianku 2 listki laurowe sól 1 łyżka oleju 2 łyżki masła  100 g sera cheddar 100-150 ml smietanki 30 % Cebule pokroić w niedużą kostkę. Pora pokroić w plasterki lub jak jest duży to w pół plasterki. W garnku rozgrzać masło. Zeszklić pokrojoną cebulę a następnie dodać pora

Monia miesza i gotuje
Bitki wieprzowe z białym winem na patelni 231

winie to wykwintne a równocześnie  proste w wykonaniu danie. Ile razy zdarzyło się Wam przygotowanie obiadu lub kolacji w ostatniej chwili z różnych powodów?  Nie potrzeba rozklepywać mięsa jak to się robi do kotletów schabowych co daje nam spora przewagę czasową. Podczas duszenia mięsa można sobie przygotować surówkę lub jakiś duszone warzywka np paprykę, cukinię, dynię, ziemniaki(...)push({}); SKŁADNIKI plastry schabu bez kości ((około 0,5 cm ) średnia cebula lub por mąka 2 szklanki białego wytrawnego wina olej z oliwek łyżka masła sól pieprz SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Mięso opłukać natrzeć solą i pieprzem .  Pokroić cebulę, oprószyć schab mąką i podsmażyć po 1,5 minuty z każdej strony, następnie dodać drobno poszatkowaną  cebulę i smażyć około

zielonacukinka
KURCZAK PIECZONY W BIAŁYM WINIE 167

bulion, wrzucamy ząbek czosnku, zestawiamy z ognia. Krok 2. Kolendrę oraz ziarna pierzu rozgniatamy w moździerzu, chwilę ucieramy, aby powstały stosunkowo niewielkie drobiny (ale nie proszek). Powstałą mieszaniną nacieramy mięso, oprószamy je solą oraz mąką. Można odstawić w chłodne miejsce do zamarynowania. Krok 3. Rozgrzewamy oliwę na dużej żeliwnej patelni i smażymy mięso na dość dużym ogniu, żeby zbrązowiało. Jeśli(...)potrzeba, robimy to w kilku partiach - kurczak musi być dobrze obsmażony ze wszystkich stron. Krok 4. Układamy mięso w naczyniu do zapiekania, dodajemy marynowane cebulki i zalewamy gorącym winem z bulionem - naczynie wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni (180 stopni z termoobiegiem) i zapiekamy ok. 40 minut bez przykrycia. *przebijamy najgrubszy kawałek kurczaka, jeżeli wypływający sok jest przeźroczysty

Moja Książka Kucharska
Bogracz 229

pieczarek 1 czerwona papryka 1 żółta papryka 3-4 ziemniaki po 1 czubatej łyżce smalcu i margaryny sól, pieprz, papryka wędzona, papryka słodka, papryka ostra, kminek, majeranek, cukier Mięso pokroić w grubą kostkę i przyprawić solą, pieprzem i wędzoną papryką. Cebulę pokroić w cienkie piórka a czosnek drobno posiekać. W dużym garnku rozpuścić smalec i margarynę. Na gorący tłuszcz wrzucić(...)mięso i chwilę smażyć, starając się jak najrzadziej mieszać. Następnie dorzucić cebulę i czosnek i smażyć, aż z mięsa wytopi się trochę tłuszczu. Zmniejszyć ogień i smażyć pod przykryciem. Następnie do mięsa dodać liść laurowy, ziele angielskie i puszkę pomidorów. Używając puszki jako miarki dolać 3 puszki wody. Przykryć i gotować na małym ogniu, aż mięso zmięknie. Pieczarki obrać, pokroić

My simple kitchen
Zapiekane nachos 257

kuchnię powinny Wam smakować także: – pikantne skrzydełka z kurczaka – chilli con carne – tacos ze stekiem Przygotowanie : 40 minut Ilość porcji: 2 Składniki: – 300 g wołowego mięsa mielonego – 3/4 szklanki ugotowanej czerwonej fasoli (może być z puszki) – pół szklanki passaty pomidorowej – 50 ml czerwonego wina – 1 ząbek czosnku – 1 papryczka chilli ostra(...)podania – śmietana do podania – folia aluminiowa Przygotowanie:   Czosnek i chilli drobno posiekaj. Na patelni rozgrzej oliwę i krótko przesmaż czosnek z chilli, a następnie dodaj mięso i usmaż je od czasu do czasu mieszając. Do usmażonego już mięsa dodaj passatę, wino i duś około 5 minut, po czym dodaj czerwoną fasolę i dopraw całość do smaku. Jeśli

nietylkopasta.pl
Zupa gołąbkowa 217

wychodzi spory gar zupy. Dla mojej rodziny to obiad na dwa dni więc jeżeli macie zmniejszą rodzinę to polecam ugotować zupę z połowy porcji. Miseczka pełna treściwej zupy z mięsem mielonym, kapustą i ryżem zaspokoi wasz apetyt na dłuższy czas. Zupa gołąbkowa 500 g mięsa mielonego (szynka, łopatka) 2 cebule pół główki średniej kapusty białej 100 g ryżu 2 średnie(...)pomidorowego ( passaty ) só, pieprz czarny, ziele angielskie, liść laurowy, pieprz ziołowy, papryka słodka i ostra olej Na rozgrzanej patelni z odrobiną oleju poddusić pokrojoną w kostkę cebulę, dodać mielone mięso, doprawić solą, pieprzem czarnym i ziołowym. Gdy mięso się wysmaży, a woda odparuje przełożyć je do większego garnka i zalać 3 litrami wody. Dodać liść laurowy i 3-4 kulki

Pieguskowa Kuchnia
Kotlety mielone 249

jednak znam osoby, które obawiają się je smażyć z różnych przyczyn np. wychodzą im twarde. Ja dzisiaj podaję swój najłatwiejszy przepis na mielone i zaznaczam, że zawsze sama mielę mięso w domu lub ewentualnie proszę o to w sklepie, ale nigdy nie kupuję gotowego w paczkach, ponieważ nie wiadomo co tam się znajduje. Należy pamiętać, aby mięso nie było(...)chude, gdyż mielone wyjdą za suche. Najlepsza jest karkówka lub poprzerastana tłuszczem łopatka.  Składniki: 500 g mielonego mięsa wieprzowego  1 jajko 1 cebula 1 kajzerka mleko do namoczenia bułki sól, pieprz ewentualnie trochę słodkiej papryki smalec lub olej do smażenia Bułkę moczyć w mleku, aż będzie całkowicie miękka. Cebulę zetrzeć na drobnej tarce lub zmielić w maszynce razem

talerz przyjemności
Pasztet drobiowy z pistacjami i morelami 216

niepowtarzalny smak - to zdecydowanie mój faworyt - niestety dziś, kiedy to populacja zajęcy drastycznie zmalała, rzadko pojawia się na naszych stołach. Z reguły do przygotowania pasztetu wykorzystujemy różne rodzaje mięsa: drób, wołowinę, wieprzowinę i dziczyznę. Dodamy do nich także wątróbkę, suszone grzyby, czasem suszone śliwki i sporo przypraw. Ugotowane, upieczone lub uduszone wcześniej mięso dokładnie mielimy, a  następnie po wymieszaniu(...)pasztety, do czego i Was zachęcam, i przygotowałam delikatny pasztet drobiowy z dodatkiem suszonych moreli i pistacji. Jego wykonanie nie jest tak pracochłonne, jak w przypadku klasycznego pasztetu, ponieważ mięsa przed pieczeniem nie gotujemy, tylko mielimy, a następnie pieczemy w wyżej wymienionej kąpieli wodnej. Ostatnia sobota Karnawału to idealny czas na jego upieczenie. Pasztet drobiowy z pistacjami i morelami Proporcje

Kulinarne przygody Gatity
Zapiekanka makaronowa z mięsem mielonym . Przepis krok po kroku. 220

którego deficyt stwierdziłem na naszej stronie to zapiekanki makaronowe. Postanowiłem szybko zająć się tym niedopatrzeniem, dlatego dzisiaj na moim stole króluje zapiekanka makaronowa z mięsem mielonym. Postanowiłem zrobić ją w jak najprostszej wersji ale wzbogaciłem o pomidory krojone i paprykę, które z jednej strony dodadzą kwasowości oraz słodyczy(...)kukurydzę. To co mi się podoba w tym daniu to fakt, że według schematu przygotowania tej zapiekanki, możecie przygotować różne wariacje. Zamiast mięsa mielonego podsmażony kurczak, zamiast kokardek, świderki, zamiast ementalera gouda itd.   Przepisy na inne fajne zapiekanki znajdziesz tu:   Z podanych ilości przygotujesz solidne naczynie do zapiekania potrawy która

kuron.com.pl
ZAPIEKANKA Z BRUKSELKI I MIĘSA MIELONEGO POD SEROWO-ŚMIETANOWĄ PIERZYNKĄ (keto, LCHF, optymalna, bez glutenu) 231

odkąd jestem na LCHF i poznałam jej prozdrowotne właściwości bardzo ją polubiłam i przyrządzam na różne sposoby Tym razem dzielę się z Wami pomysłem na brukselkę w połączeniu z mięsem mielonym pod serowo-śmietanową pierzynką. Zapiekanka jest naprawdę wyśmienita, bardzo sycąca i jak zwykle u mnie robi się praktycznie sama Składniki: 500 g brukselki 350 g łopatki wieprzowej(...)pieprz gałka muszkatołowa opcjonalnie inne przyprawy Brukselkę umyć, zdjąć wierzchnie liście, odciąć twarde końcówki następnie ponacinać je. Przygotowana brukselkę gotować przez 15 minut w osolonej i osłodzonej lekko wodzie. Mięso podsmażyć na rozgrzanym tłuszczu, doprawiając solą i pieprzem. Można dodać także pokrojoną w kostkę cebulę, przecier pomidorowy. U mnie tutaj bez tych dodatków. Naczynie żaroodporne natłuścić a następnie na dnie

Ola la LCHF
Królik w śmietanie z porem 358

Delikatne mięso z królika duszone w łagodnym sosie śmietanowym z dodatkiem pora. Taki klasyczny sposób na mięso z królika, a jednocześnie przygotowywany od święta i większe okazje. Bardzo smaczne danie na rodzinny, niedzielny obiad :) 1 tuszka królika sól pieprz czarny mielony mąka pszenna 1 por olej rzepakowy do smażenia 1 liść laurowy 4 szklanki bulionu warzywnego 1 szklanka śmietanki kremówki(...)pieprz ziołowy Mięso z królika pokroić na części, natrzeć solą i pieprzem. Odstawić w chłodne miejsce na około godzinę. Królika obtoczyć w mące i obsmażyć z każdej strony na dobrze rozgrzanym oleju. Przełożyć do brytfanki lub innego garnka z szerokim dnem. Pora posiekać w piórka i wrzucić na patelnię, na której smażył się królik. Po obsmażeniu przełożyć do mięsa

https:KKuchniaMniam