mięso - 63110 przepisów (strona:336/4208)

Pieczeń rzymska w cieście francuskim 93

ciepło idealnie sprawdzi się jako danie obiadowe. Natomiast na zimno, polecam podawać na śniadanie zamiast kanapek lub jako ciekawą przekąskę na wszelkiego rodzaju przyjęcia i imprezy. Składniki: – 500g mięsa mielonego ( u mnie wołowo- wieprzowe) – 1 duża cebula – 2 łyżki jogurtu typu greckiego – 1 łyżka chrzanu – 1 łyżka musztardy miodowej – garść drobno posiekanej pietruszki(...)mnie sól, pieprz, kurkuma, czubryca żółta, papryka słodka) – 1 opakowanie ciasta francuskiego – 2 łyżeczki sezamu – 4 jajka ugotowane na twardo – 1 jajko do posmarowania ciasta Mięso włożyć do dużej miski ( najlepiej zmielić samemu razem z cebulą i czosnkiem), dodać cebulę startą na tarce na drobnych oczkach i czosnek przeciśnięty przez praskę, dodać jogurt, chrzan, musztardę, zioła

Smaki Armine
Kacze udka duszone w sosie własnym 225

podałam z kaszą gryczaną  i buraczkami z chrzanem . Składniki: 4 kacze udka 2 cebule 2 ząbki czosnku 1 łyżka mąki pszennej olej do smażenia majeranek sól, pieprz Wykonanie: Mięso umyć, osuszyć, natrzeć majerankiem, posolić i popieprzyć. Odstawić na 1-2 godziny do lodówki. Na patelni rozgrzać trochę tłuszczu, na dużym ogniu zrumienić mięso z dwóch stron. Mięso zdjąć, wrzucić(...)cebulę z czosnkiem, oprószyć majerankiem, zeszklić. Do cebuli dodać udka, podlać wodą. Dusić na małym ogniu do miękkości mięsa, wyrazie potrzeby dolewać wodą.  Mąkę wymieszać z odrobiną wody, wlać do mięsa, zagotować. W razie potrzeby doprawić do smaku solą i pieprzem. Smacznego

magiczna kuchnia Kasi
Eintopf - pyszne i sycące danie z jednego garnka 147

ilością papryki i fasoli. Pozostałe składniki wpływają głównie na smak potrawy. Mi najbardziej smakuje do niego pieczywo, ale można go również podawać z ziemniakami lub kaszą. SKŁADNIKI 1 kg mięsa wieprzowego z łopatki 4 średnie cebule oliwa mąka pszenna typ 500 4 liście laurowe 6 ziaren ziela angielskiego 1 średni korzeń pietruszki 2 gałązki selera naciowego 1 puszka krojonych pomidorów(...)czerwone papryki 1 żółta papryka 120 g pieczarek 2 puszki fasoli białej 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego sól, świeżo mielony pieprz kolorowy, słodka papryka, ostra papryka WYKONANIE Mięso umyć, pokroić w kostkę i przełożyć do dużej brytfanny. Dodać obrane i pokrojone w kostkę cebule, po czym polać całość oliwą. Następnie doprawić solą, pieprzem, dużą ilością słodkiej papryki i odrobiną ostrej. Mięso

Passions hobbies life
Schab gotowany w rękawie 297

drugiej niekoniecznie wierzyłam w jego powodzenie. W końcu (po 10 latach!) zdecydowałam się zaryzykować i przygotować go na niedzielny obiad. Miałam wątpliwości czy jest sens doprawiać wodę, w której mięso się gotuje (będzie przecież w worku), ale trzymałam się ściśle oryginalnego przepisu… Wyszło pysznie. Mięso wyszło delikatne i soczyste. Jak pieczone, a jednak gotowane. Do tego z jego przygotowaniem(...)schabu bez kości mielona papryka słodka majeranek czosnek granulowany 1 listek laurowy 2-3 ziarenka ziela angielskiego sól, pieprz   Umyte i osuszone ręcznikiem papierowym mięso pozbawiamy białych błonek. Nacieramy mieszanką przypraw (papryka, majeranek, czosnek, sól, pieprz), umieszczamy w foliowym rękawie do pieczenia, szczelnie zawiązujemy i odstawiamy na noc do lodówki. Następnego dnia mięso w foliowym rękawie wkładamy do garnka

Smaki Na Talerzu
Konfitowane kacze udka w azjatyckim sosie pomarańczowym 184

Konfitowane kacze udka w azjatyckim sosie pomarańczowym K olejna propozycja na pyszny i nieco odświętny obiad. Konfitowana kaczka jest świetnym rozwiązaniem na przyjęcia, gdyż mięso można przygotować nawet kilka dni wcześniej i jedynie podpiec je przez kilkanaście minut przed podaniem. Biorąc pod uwagę fakt, iż sos też nadaje się do przygotowania z wyprzedzeniem danie to jest więc idealne zawsze wtedy(...)lodówce na kilka godzin lub nawet całą noc. Po tym czasie zetrzeć z udek ewentualny nadmiar soli. Włożyć je go głębokiego garnka i zalać gęsim smalcem tak, aby mięso w całości było przykryte tłuszczem. Gotować pod przykryciem na niewielkim ogniu aż mięso będzie zupełnie miękkie. W zależności od wielkości udek zajmuje to 1-1,5h. Po tym czasie wyłowić udka

olalacooking
KARCZEK PIECZONY (keto, LCHF, paleo, optymalny, bez glutenu i laktozy) 226

aromatyczny. Składniki na karczek pieczony: 2 kg karczku wieprzowego sól himalajska lub kłodawska pieprz czarny świeżo mielony majeranek 3 ząbki czosnku Pomieszać sól z pieprzem i natrzeć mieszanką mięso z obu stron. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę a następnie natrzeć nim dokładnie mięso, które należy wstawić do lodówki na 3-10 godzin. Karczek należy piec pod przykryciem(...)naczyniu żaroodpornym albo na blaszce przykrywając szczelnie folią aluminiową (ostateczność bo niestety folia nie jest zdrowa). Mięso podlać 180 ml wody (ok 1/2 szklanki. Piekarnik rozgrzać do 200° C (termoobieg). Czas pieczenia zależy od wagi mięsa. Liczy się ok 60 minut na 1 kg karczku. Przy 2 kg kawałku mięsa jest to 120 minut, z czego 20 minut

Ola la LCHF
Golonki z indyka w pikantnym sosie żurawinowym 198

więc wystarczyło pół papryczki), anyż, goździki, ziele angielskie, pieprz i sos sojowy. Chwilę pogotować, aby składniki się połączyły. Ciepłym sosem zalać golonki. Sos powinien sięgać mniej więcej do połowy mięsa. Dodać szalotki, które rozłożyć po bokach mięsa. Naczynie przykryć pokrywką lub folią aluminiową. Golonki piec ok 1,5 godz. w połowie czasu pieczenia odwrócić je na drugą stronę(...)godz mięso powinno być miękkie i odchodzić swobodnie od kości. Wyjąć mięso z sosu i odłożyć na ogrzany półmisek. Trzymać w cieple. Do rondelka zlać część sosu. Dodać kulki żurawiny i chwilę pogotować, aż owoce lekko się rozpadną, puszczą sok, a sos lekko odparuje. Dodać 2-3 łyżki dżemu wiśniowego. Sos powinien być słodko-cierpki z pikantną nutą. Sprawdzić balans

olalacooking
PIECZEŃ Z KARKÓWKI Z PIECZARKAMI 161

własnego doświadczenia. Linki do produktów i sklepu poniżej: Zapraszam :)  A u Mnie dziś na Mikołajkowy Obiad ---Pieczeń z Karkówki z Pieczarkami , duszona i marynowana w przyprawie Cygańskiej   Mięso jest aromatyczne i soczyste. Moja rodzina była bardzo mile zaskoczona . Mięso zniknęło w kilka minut. Polecam.  SKŁADNIKI NA ok 10-12 porcji :  1.5 kg Karkówki(...)Marchewki obrane i pokrojone w kostkę  5 łyżek Przyprawy Cygańskiej  3 łyżeczki Przyprawy Naturalnej 1 łyżeczka Pieprzu Ziołowego Dziadunia i Babuni 4 łyżki wody  PRZYGOTOWANIE: Mięso myję, nakłuwam , nacieram przyprawami . Mięso przekładam do naczynia żaroodpornego . Pieczarki myję i kroję w plastry. Marchewkę obieram i kroję w kostkę. Przekładam na mięso . Mieszam. Dolewam wody.  Przykrywam . Piekę

Gotowanie Patki
Schab nadziewany brokułem, serem i pieczarkami 179

Mięso z pieczarkami nigdy mi się nie nudzi. Nie ważne czy pieczarki są w środku, czy na wierzchu, lubię po prostu to połączenie. Tym razem przygotowałam schab z farszem pieczarkowo-serowym. Jako dodatek podałam kapustę pekińską ze składnikami, jakie pozostały mi z innej sałatki. ok. 800 g – 1 kg schabu Marynata: 1 łyżka octu jabłkowego 1-2 łyżki oleju(...)około 2-2,5 cm plastry. W każdym z nich robimy nacięcie, tworząc tzw „kieszeń”. Ocet jabłkowy, olej, musztardę oraz przyprawy dokładnie mieszamy. Nacieramy powstałą marynatą mięso i umieszczamy np w woreczku z suwakiem. Wkładamy na noc do lodówki. Cebulę drobno siekamy. Pieczarki kroimy w kostkę. Na dużej patelni rozgrzewamy olej. Wrzucamy cebulę, a gdy się zeszkli, dodajemy

Smaki Na Talerzu
Pieczone gołąbki – na dużą ilość osób 2359

holub” (gołąb). Inne wytłumaczenie jest takie, że dawniej, aby pieczone gołębie nie wysychały, zawijano je w liście kapusty. Potem potrawa ewoluowała i w kapustę zaczęto zawijać też inne mięso czy kaszę. Niezależnie od pochodzenia nazwa jest wyjątkowo sympatyczna. A same gołąbki są idealne na rodzinny obiad i gdy chcemy nakarmić dużo osób. Jeśli chcielibyście podać obiad, który będzie wyjątkowy(...)jeśli macie do obsłużenia np. komunię – wystarczy zrobić podwójną porcję na dwie blachy. Pieczone gołąbki na pewno będą hitem. Pieczone gołąbki – farsz: 1,2 kg mięsa mielonego z łopatki wieprzowej 2 torebki ryżu 1 bułka kajzerka namoczona w wodzie 1 duża cebula 1 jajko 3 łyżki koperku 1 łyżka oleju do smażenia sól, pieprz Sos pomidorowy

Poezja smaku
BIGOS NA GOLONCE 239

plastry. Krok 2. Golonkę i karkówkę włożyć do garnka, dodać 2 cebule pokrojone w ćwiartki, namoczone wcześniej grzyby oraz liście laurowe i zalać wodą, w takiej ilości, aby mięso znalazło się ok. 2 cm pod jej powierzchnią. Gotować na wolnym ogniu ok. 2 godziny - wyjąć mięso, grzyby i cebulę z wywaru.  Po ostudzeniu oddzielić mięso z golonki od kości(...)karkówkę pokroić na mniejsze kawałki.  Grzyby pokroić w paseczki. Krok 3. Do wywaru z gotowania mięsa dodać kiszoną kapustę, jagody jałowca, ziele angielskie, pieprz ziarnisty i marchew - dusić na małym ogniu przez 1 godzinę. Krok 4. Na patelni wytopić pokrojoną słoninę oraz boczek, dodać posiekaną cebulę - podsmażyć na złoty kolor. Krok 5. Do kapusty dodać podsmażoną słoninę z boczkiem

Moja Książka Kucharska
Rolada serowa z mięsem i pieczarkami 1671

mięsko i pieczareczki,do tego pięknie się prezentuje ....kto się skusi???polecam gorąco Składniki: Pieczony ser: 600 g sera żółtego gouda 3 jajka 2 łyżki majonezu Nadzienie: 400 g mięsa mielonego 250 g pieczarek 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżka koncentratu pomidorowego 1 jajko 2 łyżki bułki tartej papryka słodka mielona pieprz czarny pieprz ziołowy sól Przygotowanie: Oczyszczone pieczarki(...)drobno pokroić i usmażyć na patelni z niewielką ilością masła. Po przestudzeniu dodać do zmielonego mięsa, a na patelnię wrzucić cebulę pokrojoną w kostkę i zeszklić. Wymieszać z mięsem i pozostałymi składnikami, dobrze doprawiając całość. Ser żółty zetrzeć na tarce jarzynowej i wymieszać z jajkami oraz majonezem. Wyłożyć na blachę o wymiarach 23 x 33 cm z papierem do pieczenia

Swojskie jedzonko
Sałatka „Król imprezy” 119

nawet dla najbardziej wymagających gości. Do tego sałatka jest bardzo podzielna. Jeśli nie dysponujecie duużą szklaną misą, polecam od razu rozbić sałatkę na dwie mniejsze. Polecam. 500 g mielonego mięsa (u mnie drobiowe) 3 łyżki koncentratu pomidorowego 500 g pieczarek 2 czerwone cebule 4 łyżki koncentratu pomidorowego pół główki sałaty lodowej 4 pomidory 1 puszka kukurydzy 1 puszka czerwonej fasoli(...)czasu aż cała woda odparuje. Pod koniec smażenia doprawiamy je do smaku solą oraz pieprzem. Jedną cebulę drobno siekamy i podsmażamy na niewielkiej ilości oleju. Dodajemy do niej mięso i często mieszając smażymy przez około 10 minut. Podsmażone mięso doprawiamy granulowanym czosnkiem, ziołami prowansalskimi, solą, pieprzem, papryką lub innymi ulubionymi przyprawami. Przed końcem smażenia dodajemy koncentrat pomidorowy i dokładnie mieszamy

Smaki Na Talerzu
Chili con carne 105

aromatyczne potrawki. Mimo tego, że mamy teraz bardzo ciepłą jesień to tego typu dania często goszczą na moim stole. Chili con carne to meksykańskie danie składające się z mięsa, fasoli, cebuli oraz wielu aromatycznych przypraw jak np. papryczki chili. Przygotowuje się je bardzo szybko i z powodzeniem może stanowić posiłek do pracy. Składniki: 50 dkg mielonego mięsa wołowo – wieprzowego(...)posiekane w drobną kostkę 3/4 szklanki bulionu wołowego puszka pomidorów pieprz cayenne, sól, mielone płatki chili, suszone płatki pomidorów oliwa do smażenia Przygotowanie: Na patelni rozgrzewamy oliwę i wrzucamy mięso, doprawiamy je solą oraz pieprzem i smażymy. Przekładamy je do garnka a na patelni szklimy cebulkę. Do garnka z mięsem dokładamy cebulę, fasolę, kukurydzę, papryczkę chili oraz pomidory z puszki

Życie ze smakiem
Karkówka w pikantnej marynacie z dodatkiem kawy 158

Lubicie karkówkę? A jak ją przyrządzacie? Ja dzisiaj zapiekłam karkóweczkę w rękawie, ale uprzednio zamarynowałam ją w całkiem ciekawy sposób Nie bójcie się kawy w marynacie, nadała mięsu bardzo ciekawy smak. Spróbujcie Składniki: – 1kg karkówki w kawałku – 5 ząbków czosnku – 2 łyżki sosu worcester – 2 łyżki kremu balsamicznego – 1 łyżka oliwy z oliwek(...)łyżki cukru trzcinowego – 1,5 łyżki drobno mielonej kawy – 1 łyżeczka papryki cayenne – 1/2 łyżeczki kurkumy – 1 łyżeczka estragonu – sól i pieprz wg smaku Mięso umyć, osuszyć, ponakłuwać. Czosnek przepuścić przez praskę, estragon rozetrzeć w dłoniach. Składniki na marynatę wymieszać w misce. Mięso włożyć do marynaty, natrzeć dokładnie, szczelnie zamknąć naczynie z mięsem i schować

Smaki Armine

Proponowane wyszukiwania