oraz pozostałe składniki. Gotujemy, aż kapusta będzie miękka. Nadmiar wody odcedzamy, doprawiamy do smaku pieprzem i solą . Baldachim kopru wyjmujemy i wyrzucamy. Podajemy do obiadu np. z ziemniakami i mięsem. Smacznego
Przepisy i porady kulinarnemożna też drobno posiekać nożem ), doprawić do smaku pieprzem i solą. Możemy też dodać 3-4 posiekane rzodkiewki. Wszystko dokładnie razem wymieszać , podawać na małych talerzykach do ziemniaków i mięsa. Smakuje wyśmienicie, zwłaszcza wiosną ze świeżo pokrojoną rzodkiewką ! Jest to sprawdzony przepis, często ją robię do obiadu. Polecam
Przepisy i porady kulinarneBruno - Fotolia.com Jeśli nie lubisz tłustych potraw lub musisz je ograniczyć ze względów zdrowotnych a lubisz smażone potrawy np. mięso, jajka itp. możesz smażyć je bez kropli tłuszczu ! Wsyp na gorącą patelnię gruboziarnistą sól, podgrzewaj ją na ogniu, a gdy sól zacznie "pryskać", wysyp ją z patelni i zacznij smażenie
Przepisy i porady kulinarneHarissa jest podstawową przyprawą w kuchni tunezyjskiej i jest niezwykle wszechstronna. Można jej używać do przyprawiania grillowanego mięsa lub ryby, dodawać do pieczonych warzyw, sosów lub zup i gulaszów. Ja dodałam harissę do hummusu, aby nadać mu odrobinę pikanterii. Można regulować ostrość pasty, dodając mniej lub więcej chili. Pamiętajmy tylko, że harissa ma być ostra! Składniki: Harissa * 1 czerwona papryka
Smakowity Blog Kulinarnymiędzyczasie przygotować grilla, rozgrzać go do średniej temperatury, oczyścić ruszt i dobrze go naoliwić. Jagnięcinę grillować do momentu aż osiągnie temperaturę wewnętrzną 79 stopni. Przed pocięciem i serwowaniem odstawić mięso na kilka minut. Walentynkowe grillowanie – z jagnięciną i granatem is a post from: naRuszcie.pl The post Walentynkowe grillowanie – z jagnięciną i granatem appeared first on naRuszcie.pl
naRuszciełyżeczka cukru 4 łyżki białego sezamu PRZYGOTOWANIE Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. W woku rozgrzewamy olej sezamowy. Dodajemy posiekaną dymkę i czosnek. Podsmażamy przez 2 minuty. Dodajemy mięso. Gdy się usmaży dodajemy pokrojoną w słupki paprykę, marchewkę pociętą w paseczki obieraczką do warzyw i odsączone z zalewy pędy bambusa. Doprawiamy pieprzem, dodajemy cukier i sos sojowy. Smażymy razem
Moje Kuchenne Rewelacjewrzuciłam makaron do zagotowanej wody w garnku, potrzymałam tam kilka minut aż był gotowy, a następnie odcedziłam - tak jest bezpieczniej :D Makaron dodajemy dopiero wtedy, gdy warzywa i mięso są już miękkie. Przed dodaniem warto skosztować dania i doprawić je po swojemu, pamiętając, że makaron sam w sobie nie ma smaku - ja dodałam jeszcze łyżkę teriyaki, tyle samo sosu sojowego
Kulinarne zapędy Kokosacebuli. Na drugiej patelni przesmażamy boczek. Gdy stanie się lekko rumiany przekładamy go do warzyw. Na patelnię ponownie dodajemy tłuszcz i na dużym ogniu obsmażamy obtoczone w mące kawałki mięsa. Kładziemy po kilka kawałków (tak by się nie dotykały). Smażymy tylko tyle by zrumienić brzegi z każdej strony. Obsmażone kawałki solimy i pieprzymy, a następnie wkładamy do naczynia z warzywami
Dzieje kuchennej WiewióryLekka surówka z selera, jabłek i rodzynek to zdrowy dodatek do dań mięsa lub rybki. Składniki: seler korzeniowy 2 jabłka garść rodzynek 2-3 łyżki jogurtu greckiego lub majonezu cukier, sól, pieprz sok z cytryny Seler i jabłko obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach i skropić sokiem z cytryny. Wymieszać z rodzynkami i jogurtem, przyprawić do smaku i schłodzić
wyzwania kuchennecebula łyżkę oleju 2 łyżki płatków owsianych do posypania formy Wykonanie: Bułkę moczymy w mleku, ziemniaka obieramy i trzemy na tarce jarzynowej o grubych oczkach. Do miski wkładamy mięso, namoczoną bułkę wbijamy jajko wsypujemy amarantusa dodajemy pokrojony drobniutko czosnek oraz cebulę pokrojoną w kosteczkę wraz z tartym ziemniakiem. Przyprawiamy pozostałymi przyprawami, dokładnie wyrabiamy aby wszystkie składniki połączyły się ze sobą
kgwjanczewoZupa krem z batatów w ostatnim czasie często gości w naszym domu. Moja Córka jest jej fanką ale nam tez bardzo smakuje Jest idealna na chłodne
UgotujmyTo.plnadzionko przygotowane według przepisu http://saloniksmakow.blogspot.com/2014/12/nadzionko.html#more sól pieprz Układamy kurczaka na desce piersiami do góry. Odcinamy szyję i skrzydełka. Zawsze przecinałam korpus na pół, dzisiaj skórę z mięsem delikatnie podcinałam nożem i zsuwałam ku górze. Nadcięłam udka i skrzydełka, aby wyjąć z nich kości. Na koniec sprawdziłam, czy nie zostały małe kostki. Całego kurczaka posypałam solą i pieprzem
Salonik smakówmiędzyczasie obrać i pokroić w kostkę wszystkie warzywa.15 minut przed końcem gotowania dorzucić do garnka pokrojone warzywa.Po tym czasie kasza zaczyna się ładnie rozklejać Wyłowić skrzydełka,wystudzić.Odzielić mięso od kości,pokroić drobno,dorzucić do krupniku.Na koniec dodać pieprz do smaku.Podając zupę można przyozdobić ją kleksem jogurtu greckiego,lub kwaśnej śmietany.Jeśli nie masz ziół z letnich zapasow
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!