mięso - 63110 przepisów (strona:2902/4208)

Żurek Wielkanocny 179

ogniu. W tym czasie możemy doprawić żurek majerankiem, białym pieprzem i solą. Boczek i białą kiełbasę smażymy na patelni, aż staną sie chrupiące, ale nie spalone. Usmażone mięso dodajemy do żurku wraz z 2 wyciśniętymi ząbkami czosnku. Dodajemy 1 łyżkę octu i gotujemy dalej na małym ogniu jeszcze z 5 minut. Dodatki: Ugotowane

ClauditteMissCooking
Drobiowe roladki ze szpinakiem i serem mozzarella 148

serem mozzarella i zawijamy w roladki. Każdą roladkę obtaczamy w majeranku. Na uprzednio rozgrzanej patelni wraz z 5 łyżkami oliwy smażymy piersi. Tak długo aż będziemy widzieć aż mięso w środku nie jest surowe. Smacznego

ClauditteMissCooking
Kuchnia Indyjska 153

zamówić podczas pierwszej wizyty w Indiach? Daniem ogólnoindyjskim jest thali - zestaw przekąsek składający się z ryżu lub roti (indyjski chlebek), warzyw w sosie, ostrych marynat oraz często mięsa. Drugim uniwersalnym daniem indyjskim jest dal, czyli rodzaj gęstej zupy z soczewicy. Cha­rak­te­ry­stycz­ną po­tra­wą jest dosa, czyli cien­kie, suche na­le­śni­ki wyra

ClauditteMissCooking
Chilli Con Carne - Zupka Meksykańska 167

kibla. Sam jakiś czas temu postanowiłem zapoczątkować inną tradycję u siebie w domu- Niedzielne Chilli con carne!! Mam nadzieję, że mój syn mi wybaczy :) - Mężuś Składniki:  1.5 kg miesa mielonego z indyka pół puszki kukurydzy pół puszki fasoli 3 łyżeczki przyprawy chilli con carne 2 łyżki oregano 3 łyżki papryki ostrej 3 łyżki papryki slodkiej 7 ząbków czosnku

ClauditteMissCooking
Grillowanie 141

karkówki(bez kości, plastry 400g) :) Przygotowanie marynaty i składniki: Oliwa z oliwek imbir - utarty na najmniejszych oczkach (kawałek imbiru o długości 4 cm na to całe mięso) pieprz odrobina soli ostra papryka mielona curry 8 ząbków czosnku (wyciśniętych przez praskę) oregano suszone bazylia suszona musztarda Ilość składników dobieramy wedle uznania. Wszystko razem mieszamy, nacieramy i zalewamy mięsko. Odkładamy

ClauditteMissCooking
Szaszłyki 136

marynacie z mielonej ostrej papryki, majeranku i oliwy z oliwek) Krewetki gotowane bądź surowe ( ewentualnie namaczamy w cytrynie) Papryka ok 3 sztuk ( ćwiartki) Cebula ok 3-4 sztuki ( ćwiartki) Mięso kroimy na kawałki w kształcie kwadratów. Kolejność nabijana i mieszania składników jest dowolna. Grillujemy według uznania ( ja lubię chrupiące mięsko :D ) Smacznego

ClauditteMissCooking
Zupa Krem Pomidorowa z Bazyliowymi Kopytkami 191

maggi 6 listków oregano 8 listków bazylii 2 łyżki oliwy Przygotowanie: Do garnka z woda wrzucamy piersi z kurczaka. Zaraz po nich liście laurowe, ziele angielskie i oregano. Gdy mięso będzie ugotowane to wyjmujemy je wraz z ziołami. Dodajemy pokrojoną i umytą włoszczyznę i listki maggi oraz 1 łyżeczkę pieprzu. Gotujemy do momentu aż warzywa nam zmiękną. Na patelni

ClauditteMissCooking
Pieczone Szaszłyki 167

Składniki: 3 piersi z kurczaka  natka pietruszki garść listków bazylii 1 zielona świeża papryczka chilli- Mięso myjemy, kroimy na kostkę i marynujemy w posiekanej pietruszcze, bazylii i chilli z dodatkiem 3 łyżek oliwy. 5 fig 3 papryki kolorowe mix 6 cebul czerwonych 1 cukinia 12 pieczarek Smacznego

ClauditteMissCooking
Zabielona zupa ogórkowa 130

tymianku i rozmarynu pieprz świeżo mielony 1 płaska łyżka przyprawy uniwersalnej po potraw 3 ząbki czosnku szklanka ryżu szklanka śmietany 12 % Przygotowanie. Włoszczyznę myjemy i jeśli jest potrzeba obieramy. Mięso również myjemy pod wodą. Do garnka wlewamy 2 litry wody. Dodajemy udka i włoszczyznę ( marchew obrana i pokrojona w kostkę, natka pietruszki posiekana, reszta warzyw obrana wrzucona), koperek posiekany, liście

ClauditteMissCooking
Szybkie Danie A'la Gulaszowe 132

Składniki: 600 g mięsa wieprzowego lub wołowego 2 duże cebule 4 papryki konserwowe 6 ogórków konserwowych 2 łyżki suszonej mielonej papryki (1 ostra i 1 słodka) 4 ząbki czosnku 1 szklanka wody doprawić: oregano, bazylią i majerankiem wegeta i pieprz do smaku Przygotowanie: Mięsko umyć i pokroić w kostkę. Obsypać lekko papryką mieloną i posiekanymi ząbkami czosnku. Razem wymieszać

ClauditteMissCooking
Salad with mustard sauce. Meatballs with turkey. Food inspired by @lonijane @aleven11 167

czerwona cebula ogórek gruntowy czerwona papryka mix sałat żółte i czerwone pomidorki koktajlowe Sos: musztarda miód wielokwiatowy oliwa z oliwek natka pietruszki ząbek czosnku pieprz 1/5 czerwonej cebuli Kotlety: mięso mielone z indyka i dowolne przyprawy wedle smaku

ClauditteMissCooking
Roladki z kurczaka, z sosem i pesto 137

ostra papryczka czerwona chilli oliwa z oliwek utarta skórka z 1/2 cytryny Przygotowanie: Piersi myjemy i oczyszczamy. Mi z 2 dużych piersi wyszło 5 kawałków jak na kotlety schabowe :) Mięso ubijamy pięściami. Smarujemy je marynatą (czosnek drobno posiekany, posiekana papryczka chilli, utarta skórka  z cytryny). Owijamy w folię i odkładamy na godzinkę. Obrane i umyte warzywa kroimy z paseczki

ClauditteMissCooking
Spaghetti jak z bajki "Zakochany Kundel" 156

pomysł wpadłam oglądając program na TVN Style "SZCZYPTA SMAKU"  KLIK Składniki na kotleciki: 500 g mięsa wołowego garść liści szpinaku- drobno posiekany 2 jajka 1/2 szklanki zmiksowanych płatków owsianych garść kaszki kukurydzianej drobno posiekana szalotka 1 ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę 1 łyżka musztardy sarepskiej 1 świeża papryczka chilli 1 łyżka wędzonej papryki utarty ser dojrzewający kolumb pieprz Przygotowanie

ClauditteMissCooking
Faszerowana zapiekana papryka 165

Składniki: 800 g mięsa mielonego z wieprzowiny 5 dużych ząbków czosnku polskiego 3 czubate łyżki płatków owsianych 2 jajka szczypta soli świeżo zmielony pieprz 2 łyżki czerwonego curry Przygotowanie: Umyte papryki przekrawamy na pół. Do środka upychamy farsz (wszystkie składniki razem wymieszane). Układamy na brytfance i wkładamy do wcześniej rozgrzanego piekarnika 220 stopni i opcja góra-dół. Pieczemy zakryte folią

ClauditteMissCooking
Burgery jak z Jamajki | Wielki test !!! Aż 7 obiadów za 100zł. "Moje Smaki Życia" 313

oliwek (gazetka proponuje olej rzepakowy) 1 czerwona cebula sól i pieprz ja dodatkowo do marynaty dodałam sok z 1/4 cytryny i skórkę z cytryny Ananasa lekko oprószyłam chilli Przygotowanie. Mięso myjemy. Przecinamy na pół i odrobinę tłuczemy pięścią. Maziamy w marynacie (cytryna tzn sok i skórka, papryka mielona, przyprawa do kurczaka i oliwa), odstawiamy an 30 minut. W tym czasie

ClauditteMissCooking