składniki: 0,5 kg ryżu 0,3 -0,5 kg mielonego miesa wołowego lub innego 2 cebule pokrojone w kostkę i podsmażone 2-3 ząbki czosnku natka pietruszki Przyprawy:sol,pieprz, kurkum ,,gerfa-cynamon ,rodzynki
w mojej kuchnibretońsku z szybkowaru Fasolę moczyć całą noc w wodzie.Następnego dnia dolać 1 L wody i gotować 30 min.od zagotowania. W tym czasie pokroić cebulę oraz kiełbasę-lub mięso- i usmażyć je na oleju uważając by nie przypalić cebuli,Pod koniec smażenia dodać posiekane ząbki czosnku. Odparować szybkowar , pozostawić na ogniu . Gdy szybkowar zostanie otworzony, dodać kiełbasę z cebulą, koncentrat
w mojej kuchnijego środku robimy dołek. Do niego dodajemy jajka, sól, olej , wodę i sok z pokrzywy-wyciśnięty ze świeżej pokrzywy przez wyciskarkę ,ale można zmielic też w maszynce do mięsa i odcisnąć. Zagnieć ciasto z podanych składników.Teraz zagniatamy je tak, jakbyś chciała je odepchnąć od siebie i wbić w stolnicę zarazem. Po każdym takim ruchu zbieramy ciasto j z powrotem
w mojej kuchniUmyc ,wysuszyc liście babki lancetowatej . Nastepnie liście pokroić, przekręcić przez maszynkę,lub wycisnąć sok w wyciskarce do soku.Powstałą papke -kręcona przez maszynke do mięsa, przecedzić przez pieluchę. Powstaly sok wymieszać z cukrem i miodem Dodać wyciśnięty sok z cytryny.Podgrzewac do rozpuszczenia skladnikow .Następnie doprowadzić do wrzenia. Dodac wó dkę,gorący syrop ,zlac do butelek -najlepiej ciemnych Zima
w mojej kuchniZioła oraz czosnek posiekać i połączyć z oliwą. Marynatą natrzeć mięso i umieścić w chłodnym miejscu na około godzinę . Przed ułożeniem na patelni grillowej należy oprószyć je z obu stron pieprzem. Piec do momentu zarumienienia się mięska ,ale aby pozostalo w środku soczyste
w mojej kuchniminut) .Dodać pokrojona marchewkę i pietruszkę ,seler. Dodać do grochu liście laurowe i ziele angielskie. W między czasie wędlinę i mięso pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju. Dodać do ugotowanej cieciorki. Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na złoty kolor. Dodać do ugotowanej cieciorki Pod koniec gotowania ,gdy wszystko
w mojej kuchniczosnek,imbir,pieprz cayenne,wegete.Dodajemy szczyptę bazylii.Pęczek zielonej pietruszki ,liście selera i kopru związujemy w pęczek i dodajemy do rosołu.Gotujemy około 1 godziny.Po tym czasie wyjmujemy mięso i warzywa .W razie potrzeby uzupelniamy rosół wrzątkiem.Doprawiamy szczyptą kminku ,pieprzem i sola do smaku.Smacznego
w mojej kuchnimielonego indyka 2-3 łyżki bułki tartej 1 jajko pęczek pietruszki estragon 1 cebula 3 ząbki czosnku sól,pieprz 30-40 dag fasolki maslowej olej, WYKONANIE Oczyszczone mieso ,myjemy i mielimy.Cebulę siekamy w kostkę i wraz z posiekanym, utartym z odrobiną soli czosnkiem podsmażamy na łyżce oleju.Dodajemy do zmielonego mięsa. Wbijamy jajko dodajemy estragon, sól, pieprz
w mojej kuchniwyglada gotowy ,po smarowaniu maslem===================== Mięso i marchewke przemielić (obroty 5,a w trakcie ustawić na 7 przez 30sekund Speedcook)Dodac przyprawy ,jajko ,wszystko razem wymieszać i przelożyc do foremki wysmarowanej masłem.Pieczemy 20-25 minut w 200stopniach C ps.może wydawac sie zagmatwane ,ale jest bardzo proste i smaczne
w mojej kuchniWykonanie Ugotować makaron al dente w osolonej wodzie. Pierś z kurczaka myjemy.Nacieramy oliwa i ulubionymi przyprawami -u mnie przyprawa gyros. Tak przygotowane mięso wsadzić w zamykany pojemnik i do lodowki na okolo 20 minut. Po tym czasie ,filety pokroić w kostke i upiec na patelni grillowej .Brokuł umyć, podzielić na różyczki i ugotować w osolonej wodzie.Broku
w mojej kuchniocet rozpuści .Gotową cebulke przekładamy do wyparzonego sloiczka i zakręcamy. Umieszczamy w lodówce , aż będą gotowe ,potrzebne do użycia. Najlepiej podawać w temperaturze pokojowej .ps.u mnie do mięsa,do kaszy....SMACZNEGO
w mojej kuchnitakże pokrojone pomidory. Całość wymieszać i dusić pod przykryciem na małym ogniu do momentu, aż wszystkie warzywa będą miękkie,około 6-10minut. Posypać estragonem (albo innymi ulubionymi ziołami) MIĘSO...MARYNATA 1 łyżka miodu 1 łyżka oliwy sól, pieprz, 2 ząbki czosnku (przeciśnięty przez praskę
w mojej kuchnizalać masą z jajek i sera,. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec przez około 25 minuty, aż masa serowa się zetnie i potrawa będzie lekko rumiana.--można dołozyć mięso ,wędline ---- .Podawać na ciepło Pomidor Danie główne...inspiracja FoodNetwork.com
w mojej kuchnigorzkiej lub deserowej czekolady , dalam amaretto do jednych słoiczków a do drugich syrop miętowy ,bo czekolada i mięta to sama rozkosz...mniam pycha!!! Wykonanie : Śliwki zmielić w maszynce do mięsa, i smażyc z cukrem. do uzyskania pożądanej konsystencji. Po uzyskaniu odpowiedniej gęstości dodać kakao 80g i czekoladę.-po dodaniu czekolady i kakao powidla gęstnieja i trzeba mieszac ...Powidła gotuj przez
w mojej kuchniczasie wkładamy przygotowane mięso,i i umieszczamy w zimnym piekarniku. Pieczemy w 190 °C w czasie 2 godzin. Po tym czasie wyjąc mięso, powinno być gotowe Po upieczeniu mieso przełożyc na talerz. Zimne wstawic do lodówki. Polecam pane di maiale ---- Ingredienti : 2 kg di collo di maiale once 1/2 cucchiaini di paprica dolce e pepe , e 1 cucchiaino di paprika
w mojej kuchni