mięso - 63110 przepisów (strona:2909/4208)

kubba 260

składniki: 0,5 kg ryżu 0,3 -0,5 kg mielonego miesa wołowego lub innego 2 cebule pokrojone w kostkę i podsmażone 2-3 ząbki czosnku natka pietruszki Przyprawy:sol,pieprz, kurkum ,,gerfa-cynamon ,rodzynki

w mojej kuchni
FASOLKA PO BRETOŃSKU 173

bretońsku z szybkowaru Fasolę moczyć całą noc w wodzie.Następnego dnia dolać 1 L wody i gotować 30 min.od zagotowania. W tym czasie pokroić cebulę oraz kiełbasę-lub mięso- i usmażyć je na oleju uważając by nie przypalić cebuli,Pod koniec smażenia dodać posiekane ząbki czosnku. Odparować szybkowar , pozostawić na ogniu . Gdy szybkowar zostanie otworzony, dodać kiełbasę z cebulą, koncentrat

w mojej kuchni
Pokrzywowe zielone makaronowe kluseczki 129

jego środku robimy dołek. Do niego dodajemy jajka, sól, olej , wodę i sok z pokrzywy-wyciśnięty ze świeżej pokrzywy przez wyciskarkę ,ale można zmielic też w maszynce do mięsa i odcisnąć. Zagnieć ciasto z podanych składników.Teraz zagniatamy je tak, jakbyś chciała je odepchnąć od siebie i wbić w stolnicę zarazem. Po każdym takim ruchu zbieramy ciasto j z powrotem

w mojej kuchni
Domowa apteczka--syrop z babki lancetowatej 152

Umyc ,wysuszyc liście babki lancetowatej . Nastepnie liście pokroić,  przekręcić przez maszynkę,lub wycisnąć sok w wyciskarce do soku.Powstałą papke -kręcona przez maszynke do mięsa, przecedzić przez pieluchę. Powstaly sok wymieszać z cukrem i miodem  Dodać wyciśnięty sok z cytryny.Podgrzewac do rozpuszczenia skladnikow .Następnie doprowadzić do wrzenia. Dodac wó dkę,gorący syrop ,zlac do butelek -najlepiej ciemnych Zima

w mojej kuchni
Placuszki ogórkowe z mąki z bobu 163

Zioła oraz czosnek posiekać i połączyć z oliwą. Marynatą natrzeć mięso i umieścić  w chłodnym miejscu na około godzinę . Przed ułożeniem  na  patelni grillowej należy oprószyć je z obu stron pieprzem. Piec do momentu zarumienienia się mięska ,ale aby pozostalo w środku soczyste

w mojej kuchni
Włoski groch -cieciorka 126

minut)       .Dodać pokrojona marchewkę i pietruszkę ,seler. Dodać do grochu  liście laurowe i ziele angielskie. W między czasie  wędlinę  i mięso  pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju. Dodać do ugotowanej cieciorki. Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na złoty kolor. Dodać do ugotowanej cieciorki Pod koniec gotowania ,gdy wszystko

w mojej kuchni
Plywający makaron--rosół inaczej 153

czosnek,imbir,pieprz cayenne,wegete.Dodajemy szczyptę bazylii.Pęczek zielonej pietruszki ,liście selera i kopru związujemy w pęczek i dodajemy do  rosołu.Gotujemy około 1 godziny.Po tym czasie wyjmujemy mięso i warzywa .W razie potrzeby uzupelniamy rosół wrzątkiem.Doprawiamy szczyptą kminku ,pieprzem i sola do smaku.Smacznego

w mojej kuchni
INDYK W KWIATACH 222

mielonego indyka 2-3 łyżki bułki tartej 1 jajko pęczek pietruszki estragon 1  cebula 3 ząbki czosnku sól,pieprz 30-40 dag fasolki maslowej olej, WYKONANIE Oczyszczone mieso ,myjemy i mielimy.Cebulę siekamy w kostkę i wraz z posiekanym, utartym z odrobiną soli czosnkiem podsmażamy na łyżce oleju.Dodajemy do zmielonego mięsa. Wbijamy jajko dodajemy estragon,  sól, pieprz

w mojej kuchni
OSETYJSKIE PLACUSZKI Z NADZIENIEM 182

wyglada gotowy ,po smarowaniu maslem=====================   Mięso i marchewke  przemielić (obroty 5,a w trakcie ustawić na 7 przez 30sekund Speedcook)Dodac przyprawy ,jajko ,wszystko razem wymieszać i przelożyc do foremki wysmarowanej masłem.Pieczemy 20-25 minut w 200stopniach C ps.może wydawac sie zagmatwane ,ale jest bardzo proste i smaczne

w mojej kuchni
Sałatka z brokułem 418

Wykonanie  Ugotować  makaron al dente w osolonej wodzie.  Pierś z kurczaka myjemy.Nacieramy oliwa i ulubionymi przyprawami -u mnie przyprawa gyros. Tak przygotowane mięso wsadzić w zamykany pojemnik i do lodowki na okolo  20 minut. Po tym czasie ,filety pokroić w kostke i upiec na patelni grillowej .Brokuł umyć, podzielić na różyczki i ugotować w osolonej wodzie.Broku

w mojej kuchni
marinated red onion----Marynowane Cebula czerwona 125

ocet rozpuści .Gotową cebulke przekładamy do wyparzonego sloiczka i zakręcamy. Umieszczamy  w lodówce , aż będą gotowe ,potrzebne do użycia. Najlepiej podawać w temperaturze pokojowej .ps.u mnie do mięsa,do kaszy....SMACZNEGO

w mojej kuchni
FILET W WARZYWACH I KASZA JAGLANA 193

także pokrojone pomidory. Całość wymieszać i dusić pod przykryciem na małym ogniu do momentu, aż wszystkie warzywa będą miękkie,około 6-10minut. Posypać estragonem (albo innymi ulubionymi ziołami) MIĘSO...MARYNATA     1 łyżka miodu     1 łyżka oliwy     sól, pieprz,     2 ząbki czosnku (przeciśnięty przez praskę

w mojej kuchni
Tomato Pie 169

zalać  masą z jajek i sera,. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec przez około 25 minuty, aż masa serowa się zetnie i potrawa będzie lekko rumiana.--można dołozyć mięso ,wędline ---- .Podawać na ciepło Pomidor Danie główne...inspiracja FoodNetwork.com

w mojej kuchni
Powidla sliwkowe z czekoladą --Confettura di prugne con cioccolato ... 157

gorzkiej lub deserowej czekolady , dalam amaretto do jednych słoiczków a do drugich syrop miętowy ,bo czekolada i mięta to sama rozkosz...mniam pycha!!! Wykonanie : Śliwki zmielić w maszynce do mięsa, i smażyc z cukrem. do uzyskania pożądanej konsystencji. Po uzyskaniu odpowiedniej gęstości dodać kakao 80g i czekoladę.-po dodaniu czekolady i kakao powidla gęstnieja i trzeba mieszac ...Powidła gotuj przez

w mojej kuchni
karkówka do chleba --pane di maiale 191

czasie wkładamy przygotowane mięso,i i umieszczamy w zimnym piekarniku. Pieczemy w 190 °C w czasie 2 godzin. Po tym czasie wyjąc mięso, powinno być gotowe Po upieczeniu mieso przełożyc na talerz. Zimne wstawic do lodówki. Polecam pane di maiale ---- Ingredienti : 2 kg di collo di maiale once 1/2 cucchiaini di paprica dolce e pepe , e 1 cucchiaino di paprika

w mojej kuchni