mięso - 63110 przepisów (strona:2897/4208)

Masło pietruszkowe 211

jednolitą masę Tak przygotowane masełko można przełożyć na folię, zwinąć w cukierek i włożyć do lodówki lub zamrażarki. Potem kroić w plasterki Masło może służyć jako nadzienie do mięsa, np. gdy robimy de volaille. Smacznego

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Kurczak miodowo-cytrynowy 255

łyżki płynnego miodu 1 łyżka ciemnego sosu sojowego (można spokojnie pominąć) 1 łyżka startej na drobnej tarce skórki cytryny 1 łyżka soku z cytryny sól  pieprz Z mięsa odkroić widoczny tłuszcz i osuszyć ręcznikiem papierowym. Jeśli obawiamy się, że piersi się nie usmażą, możemy je trochę utłuc tłuczkiem, ale niewiele! W miseczce rozmieszać miód, sos sojowy, startą skórkę

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Szaszłyki drobiowe w jogurtowej marynacie 250

kawałków kurczaka Pomidorki koktajlowe przekroić na pół Cebulę przekroić najpierw na pół, potem połówkę na trzy części, a następnie jeszcze raz na pół Kurczaka wyjąć z lodówki i przemieszać mięso  Składniki naprzemiennie nadziewać na patyczki do szaszłyków Rozgrzać patelnię grillową i wlać trochę oleju rzepakowego Na rozgrzany olej ułożyć szaszłyki i smażyć z każdej strony do momentu, aż kurczak

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Nadziewane zapiekane placki ziemniaczane 439

cebulkę i marchewkę startą na dużych oczkach podduszamy na łyżeczce masła i przyprawiamy Pierś z kurczaka myjemy i oczyszczamy z błonek, kroimy na kawałki i przekładamy do malaksera Do mięsa dodajemy podduszoną cebulkę z marchewką, czosnek, posiekany szczypiorek, jogurt naturalny i przyprawy Całość miksujemy - nie musi być dokładnie. Masę przekładamy na talerz, lub do miseczki Naczynie żaroodporne smarujemy tłuszczem

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Filety z kurczaka faszerowane ricottą z kurkami i pieczarkami. 244

ściągnięciu folii (możemy je złączyć dodatkowo wykałaczkami), dwie minuty z każdej strony, podlewamy winem i wkładamy do piekarnika na 35 minut w 200 stopniach góra - dół. Ja dziś mięso podałem tradycyjnie z mizerią i puree z ziemniakami

BaRepas
Roladki ze schabu z kaszą gryczaną i fasolką szparagową 352

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Pyszne i aromatyczne roladki schabowe nadziane żółtym serem, ogórkiem kiszonym i papryką. Środek wysmarowany dodatkowo ostrą musztardą dla wyostrzenia ich

Marta Gotuje
PIECZONE PODUDZIE Z INDYKA 257

Drób na moim stole gości najczęściej, ze względu na delikatne mięso i zdecydowanie mniej tłuste niż wieprzowina. Za drobiem moi synowie chętnie ,w przeciwieństwie do dań wieprzowych do których muszę ich zawsze troszkę ponamawiac.Dlatego też często kupuję różne rodzaju drobiu, żeby nie znudziły nam się te smaki.Dziś bedzie indyk, szybki do przyrządzenia, idealny na niedzielny obiad.   Składniki

Z Majeczką w kuchni
Rolady schabowe z serem bałkańskim według Karola Okrasy. 156

mąki 50 g masła 1 kg marchewki 50 ml oleju rzepakowego sól świeżo mielona pieprz biały mielony 2 łyżki cukru trzcinowego Przygotowujemy: folię spożywczą, patelnię grillową , tłuczek do mięsa , papier do pieczenia, naczynie żaroodporne z pokrywką i wykałaczki. Rozgrzewamy piekarnik do 180 C (termoobieg). Farsz do rolad: Ser bałkański kruszymy i wrzucamy do miski, rozgniatamy widelcem, doprawiamy mielonym białym pieprzem

noteskulinarnyfiga
Makaron 3 sery. 320

moje kochane urwisy do łóżek. Po pewnym czasie stanęłam twarzą w twarz z wyzwaniem - " kurcze a co na obiad?" Po wnikliwym przeanalizowaniu zawartości lodówki i okrzykami rodziny - aby nie mięso... wyjęłam 3 sery, które dumnie leżały na półce w lodówce, opakowanie makaronu... i przypomniałam sobie tamto obejrzane danie. To moja całkowita improwizacja, ale wyszło świetne! Kolejne danie na bazie produktów

Malinowe Pocałunki
Brownie z kremem chałwowym, karmelem i orzeszkami ziemnymi 373

drugiej strony zakochani ludzie powinni mieć Dzień Zakochanych codziennie, a nie jeden dzień w roku :-). Na tegoroczne Walentynki przygotowałam dla Was tylko dwa przepisy. Wczoraj przedstawiłam propozycję dla miłośników mięsa , dzisiaj przedstawiam propozycję dla miłośników słodkości. Bardzo rozpustne brownie mocno czekoladowe, ze słodkim kremem chałwowym, słonymi orzeszkami i uzależniającym, gęstym karmelem. Ciasto jest pyszne i sądzę, że nikt mu się

Pora coś zjeść
SURÓWKA Z PORA, MARCHEWKI I JABŁKA 7067

Jest nie co ostrzejsza niż np. surówki z białej kapusty czy z pekinki, ale połączenie soczystego jabłka i lekkiej śmietany wspaniale niweluję tę ostrość.  Fajnie komponuje się z mięsem, ale pasuje także i np. do smażonej ryby. Staram się ją przyrządzać jak najczęściej, szczególnie jesienią i zimą, aby dostarczyć organizmowi więcej witamin.  Składniki: białe czę ści

Walijskie Pichcenie
Sałatka z kurczakiem, rodzynkami i ananasem 251

rodzynek 1/2 ananasa świeżego sól olej do smażenia 1 łyżka jogurtu naturalnego Filet z kurczaka należy pokroić w drobną kostkę, delikatnie oprószyć solą i usmażyć na rozgrzanym oleju. Mięso zostawić do ostygnięcia. Rodzynki zalać wrzątkiem, a po 3 minutach odcedzić na sitku. Ananasa przekroić na pół, usunąć twardą część a następnie miąższ. Zostawić pustą połówkę z ananasa

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Restauracja Śląskie Ranczo - Zabrze 202

Danie prezentowało się na talerzu naprawdę pięknie, jednak jego smak już nas tak nie zachwycił. Kasza była odrobinę rozgotowana i przez to bez smaku, kapusta za to przesolona, a mięso nie miało wyrazistego smaku, co prawda zdawało się być delikatne aczkolwiek lekko gumiaste.  Żadna z nas się tym daniem nie zachwyciła, ale cieszymy się z tego, że miałyśmy okazję

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Sałatka makaronowa z wędzonym udkiem 269

opakowaniu, odcedzamy i odstawiamy do ostygnięcia. Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i kroimy w kostkę. Paprykę czerwoną kroimy w kostkę. Wędzone udko obieramy ze skóry i kości i mięso kroimy na drobne kawałki. Wszystkie przygotowane składniki mieszamy ze sobą. Dodajemy jogurt, majonez i musztardę, doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy i podajemy

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Sałatka z tortellini i świeżą czerwoną papryką 361

Znakomicie ukrywa w sobie rożne farsze, a tym samym można je dodawać i łączyć z różnymi składnikami. Sałatka z tortellini i świeżą czerwoną papryką SKŁADNIKI: 150 g tortellini z mięsem 200 g sera żółtego w kawałku 400 g szynki konserwowej w kawałku 1 papryka czerwona 5 korniszonów 2 łyżki majonezu sól pieprz  szczypior   PRZYGOTOWANIE: Makaron tortellini gotujemy

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki