mięso - 63110 przepisów (strona:2893/4208)

Sałatka z makaronem ryżowym 243

orzeszki, polewamy sosem. upieczone udka oddzielamy od kostek makaron przyrządzamy wg receptury z opakowania- czyli wrzucamy na 3 minuty do wrzątku na talerze nakładamy porcję sałatki, odrobinę makaronu i mięso z udek. Smacznego

Luźna Kuchnia
Indyk z brzoskwiniowo- pieprzowym sosem 182

ścieramy imbir. Nacieramy filet, wstawiamy do lodówki na min. 1 godzinę wsadzamy do rękawa razem z odsączonymi brzoskwiniami. Zapiekamy ok 40 minut. po upieczeniu brzoskwinie razem z sosem spod mięsa blendujemy na sos. podajemy z puree i sosem brzoskwiniowym

Luźna Kuchnia
Zielony krem 254

tartego żółtego sera  garść ziół prowansalskich  1 op makarony typu Chow Mein   Przygotowanie:  Porcję gotujemy ok 45 minut, dorzucamy kostki rosołowe, po czym wyjmujemy mięso. Brokuły myjemy dzielimy na mniejsze różyczki i wrzucamy do rosołu, gotujemy do miękkości.  Blendujemy.  Wrzucamy starty ser i doprawiamy solą, pieprzem i ziołami i papryką, Do śmietany dolewamy

Luźna Kuchnia
Makaron z twarogiem i prażonymi jabłkami- banalnie proste i obłędnie pyszne 350

wykonaniu, a mimo to bardzo smaczna, często gości na polskich stołach. Zazwyczaj można zetknąć się z nią w wersji wytrawnej z dodatkiem skwareczków o wątpliwych właściwościach zdrowotnych czy mięsa. Ja stawiam na coś zdecydowanie lżejszego i słodszego.  Jabłko z cynamonem, czyli absolutnie genialne połączenie znane między innymi z szarlotki ( KLIK ), doskonale sprawdza się i w tym przypadku

peanutbuttermonster
Kurczak pieczony z kaszottem jaglanym w pomidorach z zielonym groszkiem. 251

kurczaka i oklepujemy po całej powierzchni. Wkładamy do lodówki na 3h. Duży rondel nacieramy oliwą, wkładamy doń kurczaka i polewamy go marynatą, która ociekła na dno miski, w której mięso się marynowało. Wkładamy do piekarnika góra - dół w temperaturze 180 stopni. Przypominam, że pieczemy kurczaka tak długo ile waży. Mój ma 2,19kg, więc piekę go 2 godziny

BaRepas
ciasto na naleśniki 317

plaski talerz. Dzięki temu zrobi nam się male wgłębienie, dla naszego farszu.   Naleśniki możemy podawać na słodko np. z owocami, serem czy dżemem, oraz na ostro np z mięsem. SMACZNEGO

Kulinarnie z Polką na Kresach
Schab w sosie cytrynowo-miętowym 226

pieprz 1. W misce przygotowujemy marynatę. Dodajemy sok z cytryny, olej, sos sojowy, czosnek, kolendrę i miętę (w przypadku świeżej - posiekaną). Schab myjemy i kroimy w cienkie paseczki. Dodajemy mięso do marynaty, mieszamy i odstawiamy do lodówki na minimum 2 godziny a najlepiej na całą noc. 2. Na dobrze rozgrzaną patelnię przekładamy schab wraz z całą marynatą. Smażymy przez około

Szefowa kuchni
Schabowe z serem i pieczerkami 206

łyżki mleka     sól     pieprz    2 łyżki startego sera cheddar    2-3 łyżki mąki Przygotowanie:    Mięso rozbijamy na cienkie kotlety. Oprószamy solą i pieprzem z obu stron i każdy kotlet kroimy na pól. Bierzemy 3 talerze, do jednego dajemy mąkę, do drugiego, bułkę tartą wymieszaną z startym serem

Amatorka kuchenna
Pierogi ruskie smażone 269

pewnie dla Was żadna nowość, ale dla mnie tak. Dlaczego? bo w naszej rodzinie się ruskich nigdy nie jadło. Pierogi były tylko z mięsem i takie uwielbiamy do dzisiaj. Jednak jakiś czas temu siostra poprosiła mamę o zrobienie właśnie ruskich i mi przy okazji dostało się kilka sztuk. Okazało się o dziwo, że połączenie ziemniaków i sera w pierogu może

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Cheesburger z grillowaną cebulką 209

czerwonej cebuli, pokrojonej w krążki kilka listków sałaty rzymskiej (lub dowolnej sałaty) 5 plastrów pomidora 15 plasterków ogórka konserwowego majonez keczup 5 bułek (u mnie zwykłe kajzerki + jedna razowa) Mięso doprawiam solą i pieprzem i formuję 5 równych kulek, które spłaszczam delikatnie dłonią. Rozgrzewam patelnię grillową z dodatkiem oliwy z oliwek. Smażę kotlety po kilka minut z każdej strony, następnie

Mango Papaja
szybkowar-majerankowe kacze udka na kapuście kiszonej z pieczarkami... 219

pokrojoną drobniej kiszoną kapustę i wymieszać na wierzchu położyć udka, wlać wodę, zamknąć szybkowar po zasyczeniu pary, zmniejszyć ogień i gotować 35 minut, szybkowar otworzyć jak sam spuści ciśnienie mięso z kaczki jest soczyste, miękkie, nie rozwala się, a z majerankiem na kapuście kiszonej z pieczarkami to sam przysmak...............SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
MAŚLANO CZOSNKOWY GULASZ Z KURCZAKA 368

podsmażamy jeszcze moment mieszając, by się nie przypalił. Następnie partiami wrzucamy umyte, obrane z tłuszczu, pokrojone w dość dużą kostkę kawałki udźca i obsmażamy je na dużym palniku. Podsmażone mięso posypujemy solą ziołową, świeżo mielonym pieprzem i sporą ilością mielonego lub suszonego czosnku z młynka. Dolewamy gorącej wody i dusimy kilka minut, co jakiś czas mieszając. Pod koniec dodaję pozostałe

Smaczne Zdrowe
Grillowany kurczak w różowej marynacie 176

trochę. Z jogurtu, keczupu, musztardy i przypraw zrobić marynatę i zanurzyć w niej kawałki kurczaka, obtaczając je dokładnie. Wstawić na kilka godzin do lodówki. Przed położeniem na grilla otrzepać mięso z nadmiaru marynaty. Grillować po ok. 5 minut z każdej strony

Kuchnia Beaty
Kurczak w sosie serowym z brokułami 187

kostką rosołową knorra, ryż gotujemy również z kostką rosołową. Obgotowanego brokuła przekładamy do kurczaka i chwilę razem smażymy(zostawiamy kilka różyczek do dekoracji talerza).  Przygotowujemy sos, wlewamy do mięsa z brokułem i gotujemy chwilę na wolnym ogniu. Ryż polewamy sosem, kładziemy kilka cząstek brokuła, posypujemy serem. GOTOWE SMACZNEGO

Kuchnia Beaty
Podudzie w marynacie z miodu i musztardy 187

Kurczak w roli głównej, pora na PODUDZIE W MARYNACIE Z MIODU I MUSZTARDY.   Pyszne chrupiące  danie, niewymagające wielkich umiejętności. Danie dla smakoszy mięsa  ze słodkawym i pikantnym posmakiem. KURCZAK W MARYNACIE Z MIODU I MUSZTARDY SKŁADNIKI: • 8 kawałków podudzia kurczaka • natka pietruszki do posypania • 1 kg ziemniaków GLAZURA: • 125 ml płynnego miodu • 4 łyżki musztardy Dijon

Kuchnia Beaty