tłuszczu, nie jest też do końca tradycyjnie rozumianą sałatką. Jest jednak niedroga i prosta w przygotowaniu i stanowi świetny podkład pod spożycie alkoholu. Może być podawana samodzielnie lub z mięsem zamiast ryżu/ ziemniaków i z dodatkiem surówki. Podane składniki wystarczają na 3 porcje Koszt porcji
Tanie przepisy studenckiesmażymy na średnim ogniu 10-15 minut, aż kurczak nie będzie surowy. Dosypujemy curry i inne przyprawy i smażymy jeszcze chwile, uważamy by nie smażyć zbyt długo bo przesmażone mięso z kurczaka robi się twarde, suche i nieapetyczne. Zdejmujemy patelnię z ognia i wlewamy jogurt cały czas mieszając. Stawiamy z powrotem na ogniu i gotujemy jeszcze 3-4 minuty. Jeśli
Tanie przepisy studenckieprzed końcem smażenia dodajemy pokrojoną w piórka cebulę. Jeśli nie jesteśmy pewni czy kurczak w środku nie jest surowy, możemy go delikatnie naciąć nożem i po prostu sprawdzić czy mięso jest w środku białe. Jeśli jest ok to zdejmujemy go z patelni i odczekujemy kilka minut przed podaniem. Podajemy z gotowanymi ziemniakami, frytkami, ryżem lub jak u mnie (najzdrowiej
Tanie przepisy studenckieketchupem. Na zdjęciu kotlety w zbiorczym akcie bez akompaniamentu, przepraszam za jakość zdjęcia. Koszt całości: 18 zł (z kilograma uzyskujemy 5-10 porcji w zależności od zamiłowania do mięsa
Tanie przepisy studenckiePesto pachnące moim ukochanym koperkiem. Idealne do makaronu, białego mięsa, ryb albo po prostu do posmarowania nim świeżego pieczywa. Koperek lubię tak bardzo, że mogę sypać go garściami do wszystkich dań! Wiem, że prawdziwe pesto uciera się w moździerzu, ale przyznaję, że idę na łatwiznę. Miksuję składniki blenderem i proszę na mnie za to nie krzyczeć. Tak jest zdecydowanie łatwiej
Smaczna Pyzaświecie jest zbyt dużo głodnych ludzi, aby lekką ręką wyrzucać do śmietnika to, co jeszcze jest dobre. Przy odrobinie dobrej woli możemy wykorzystać każdy okruszek, każdy kawałek wędliny czy mięsa. Nie wyrzucajmy, zastanówmy się jak to przerobić na coś smacznego zanim się zepsuje. Moja dzisiejsza zapiekanka powstała z kilku ziemniaków, cebuli, jajek i szynki, która podsychała już i jakoś nikt
Codzienna kuchnia niecodziennamieszankę wykorzystałam w dzisiejszym przepisie 100g powinno się gotować w około 250 ml wody bądź bulionu przez 20 minut. Komosa ma w sobie tyle dobroci, że śmiało może zastąpić mięso w diecie wegetariańskiej. Również dobra dla alergików, gdyż nie zawiera ani krzty glutenu. PIECZARKI NADZIEWANE KASZĄ QUINOA /własny;/ 15 sporych pieczarek 2/3 szklanki kaszy quinoa (u mnie mieszanej
W kuchni Karmel-itkigarnka z udkami i ziemniakami dorzucamy podsmażone warzywa, posiekaną kapustę i odcedzoną fasolę. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Gotujemy jeszcze około 30 minut, do miękkości warzyw i mięsa. 5. Przed podaniem możemy posypać zupę majerankiem
Szefowa kuchnichyba ostatni potomek ryb przypominających potwory z epoki dinozaurów. Jesiotr. Ryba pyszna, ma delikatne białe mięso i poza grzbietem prawie nie ma ości, ale ma twardą skórę, której nie należy jeść. Do pieczenia najlepsze są sztuki powyżej 2 kilogramów. Niestety efekt wizualny jest marny, bo ryba była przeze mnie przygotowana na wigilie i to co zostało z niej zostało sfotografowane
Bernika - moj kulinarny pamietnikMakaron gotujemy w osolonym wrzątku na półtwardo. Na rozgrzanym oleju podsmażamy obrane i przeciśnięte przez praskę czosnek i imbir. Kurczaka kroimy w paski. Przesmażamy z czosnkiem i imbirem. Kiedy mięso zmieni kolor dodajemy sos sojowy, a następnie odsączone grzyby, pędy bambusa i makaron? Przesmażamy wszystko kilka minut. Serwujemy posypane kolendra lub natka pietruszki
Pyry na Gazmasło i wrzucić warzywa wymieszane z tymiankiem smażymy aż się zrumienią dodajemy do gotującego się wywaru gotujemy około 20 minut. Wyjmujemy ugotowaną kość z boczkiem obieramy mięso z kości i razem z boczkiem kroimy w kostkę dodajemy do zupy przelewamy połowę zupy do wysokiej miski rozdrabniamy blenderem łączymy z pozostałą zupą dodajemy imbir, przyprawiamy solą
kgwjanczewoRozetrzeć 1 ząbek oczyszczonego czosnku .Zmiksować z 1 cytryną obraną i 1 limonką ze skórką w maszynce do mięsa lub blenderze. Wymieszac mieszankę z miodem na gladką masę. .Następnie dodać olej i mieszać wszystko ponownie . Gotową mieszankę przechowywać w szczelnie zamkniętym szklanym słoiku w lodówce . Dawkowanie Spożywać 1 łyżka trzy razy dziennie, pół godziny przed posiłkiem . Olej lniany
w mojej kuchni