Delikatne, aromatyczne i kruche filety z piersi kurczaka...Mięso w całości przenikło smakiem i zapachem zup. 2 podwójne filety z piersi kurczaka 2 marchewki Ok. 10 dużych pieczarek 1 czerwonej papryki Przyprawa do kurczaka 1 opakowanie zupy cebulowej 1 opakowanie zupy borowikowej 50 ml śmietany 12% 200 ml wody Filet z piersi kurczaka myjemy i osuszamy. Kroimy poziomo
VioletoweKucharzenieMożna by powiedzieć, że zapiekanka postna - bez mięsa. Ale i takie danie smakowało nam bardzo. Bardzo prosta w wykonaniu, z kilkoma składnikami, które zawsze znajdą się w domu. 1 kg ziemniaków 3 jajka Sól Pieprz Tymianek 3 łyżki śmietany 18% 2 cebule 2 ząbki czosnku 150 g sera Ziemniaki obieramy i gotujemy w całości w delikatnie posolonej wodzie. Następnie kroimy
VioletoweKucharzeniedodajemy cebulę, miód, szczyptę soli i pieprzu. Wszystko dokładnie mieszamy. Na wierzchu układamy filet z piersi kurczaka i często mieszamy, gdyż cebula może łatwo się przypalić. Smażymy do miękkości mięsa (pod przykryciem). W osobnym garnku rozgrzewamy masło, dodajemy mrożony szpinak, przeciśnięty przez praskę czosnek. Na końcu kruszymy ser feta i doprawiamy pieprzem. Ryż gotujemy w delikatnie osolonej wodzie do miękkości
VioletoweKucharzenieminutach wlewamy bulion (woda z kostkami wołowymi), doprawiamy ostrą i słodką papryką oraz solą i pieprzem. Dusimy jeszcze 7 minut. W naczyniu żaroodpornym układamy połowę cebuli. Następnie obsmażone mięso i resztę cebuli. Przykrywamy naczynie i wstawiamy do nagrzanego do 200*C piekarnika na 60 minut
VioletoweKucharzeniemąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Dodatkowo: 1 białko ulubiony dżem (u mnie pomarańczowy) czekolada (mleczna lub biała) ewentualnie lukier 1. Ziemniaki zmielić w maszynce do mięsa lub przepuścić przez praskę. 2. Do ziemniaków dodać cukier puder, jajka i masło, utrzeć wszystko mikserem. 3. Dodać mąkę i proszek do pieczenia, ręką wyrobić ciasto. Przykryć ściereczką
Kto ugości moich gości?tajinach układamy najpierw pokrojone ziemniaki i zalewamy po 200 ml (do każdego tajina - u mnie 3 naczynia) wywaru brokułowego. Solimy Na ziemniaki układamy po 3-4 plastry polędwicy Na mięso posypujemy zioła i przykrywamy kominami Wkładamy tajiny do zimnego piekarnika, ustawiamy temperaturę na 160 stopni C i pieczemy ok. 1,5 h Teraz robimy purée brokułowe: ubitego ziemniaka z koperkiem
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comDanie, które bardzo fajnie prezentuje się kolorystycznie, ale przede wszystkim uwodzi smakiem- koniecznie daj się skusić :) A wszystko za sprawą delikatnego mięsa z indyka oraz wspaniałego, kremowego sosu owocowego. Palce lizać! ;) Składniki : pierś z indyka ( moja miała ok 900g) 2 jajka płatki migdałów imbir mielony sól, pieprz Sos : puszka brzoskwiń w syropie 3 pomarańcze 2 łyżeczki miodu 1,5 łyżki
Czerwona PorzeczkaNadal w naszym menu królują owoce morza. Powiem Wam szczerze że jeszcze kilka lat wstecz jakby ktoś mi powiedział że będę zajadać się mięsem ośmiornicy, mulami czy krewetkami to powiedziałabym że ma "nierówno pod sufitem", nie mogłam nawet na nie patrzeć. No i co? najpierw nieśmiało przygotowałam krewetki, nie za bardzo miałam odwagę ich skosztować ale skusiłam się
Moje Małe Czarowanieskrzydełko indycze -4 marchewki -3 pietruszki -pół dużego selera -dwa ząbki czosnku -por cały -kawałek kapusty włoskiej -cebula opalona -natka pietruszki -sól -ziele angielskie -liście laurowe -pieprz czarny ziarnisty Mięso umyte zalewamy zimną wodą, doprowadzamy do wrzenia. Ściągamy białko. Dodajemy warzywa i inne w/w przyprawy. Gotujemy na wolnym ogniu pod przykryciem około 2,5h. Pod koniec dorzucamy łyżkę soli
BaRepasmasłem. Posyp górę resztą sera i zapiecz przez 20 minut w temp. 170 ° termo-obieg. Możesz również zapiec później, wydłużając czas zapiekania o 10 minut. Podawaj z mięsem i sosem. SMACZNEGO> CMOK
Pasje Jolkidodatku tłuszczu). Jogurt naturalny wymieszać z wyciśniętym przez praskę czosnkiem, świeżą bazylią oraz pieprzem. Bułkę rozkroić, podgrzać w opiekaczu lub na patelni, a następnie posmarować sosem czosnkowym. Ułożyć warzywa, mięso oraz ser. Smacznego
Fit-aminasmaczna, ale i niesie szereg właściwości zdrowotnych: 1. Pobudza układ pokarmowy do pracy, zapobiega zaparciom, poprawia funkcjonowanie wątroby. 2. Przywraca właściwy poziom pH. Dzisiejsza dieta, często obfitująca w mięso, kawę, alkohol i wiele innych przyczynia się do zakwaszenia organizmu. Jesteśmy wtedy bardziej podatni na różnego rodzaju choroby, mamy złe samopoczucie, mniej energii, problemy z koncentracją, wahania nastroju itd. Cytryna
Powiedz dietom nieZwana też cieciorką pochodzi z Bliskiego Wschodu, a stamtąd dotarła do Europy. W Egipcie uważana za afrodyzjak. Idealny zamiennik mięsa, zawiera sporo białka. Z jej nasion najczęściej przygotowywany jest hummus (przepis niedługo!). Idealna jako przekąska, zamiennik chipsów. Świetna do sałatek. Tak jak i fasola czerwona (wykorzystana do zrobienia babeczek fasolowych ) idealnie nadaje się do słodkich wypieków. Jest bogatym
CzarnawisienkaRozwijamy z foli. Jajko roztrzepujemy, dodajemy do niego sezamu, tak by zrobiła się z tego papka. Roladki obtaczamy w bułce, następnie w sezamie z jajkiem i znów w bułce. Mięso podsmażamy z każdej strony kilka minut na patelni na maśle. Następnie przekładamy na suche naczynie żaroodporne i wkładamy na 20 minut do piekarnika w temperaturze 160 stopni. Pozbędziemy się
BaRepaspopieprzyć. Panierować najpierw w mące potem w roztrzepanych jajkach a na końcu z jednej strony w bułce tartej a z drugiej strony obsypać grzankami dobrze je przyciskając do mięsa. Smażyć na rozgrzanym oleju
Amatorka kuchenna