mięso - 63110 przepisów (strona:2882/4208)

Kapuśniak z kiszonej kapusty 285

smaczną odmianę, bo kiszona kapusta jest pyszna. Kapusty nie płuczę, po połączeniu z wywarem warzywnym jest idealnie kwaśna , a to cały urok i smak tej zupy. Kapuśniak zrobiłam bez mięsa, dodałam jedynie skwarki i na koniec podsmażoną kiełbasę. Jeśli pominiesz dwa ostatnie dodatki ugotujesz pyszny kapuśniak wegeteriański. Kapustę kiszonę zawsze należy gotować odzielnie i na koniec połączyć wywary. Opis wydaje

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Ośmiornica duszona z batatami i pomidorami 222

wrzącą wodą, ale nie jest to konieczne.  Głowę ośmiornicy odciąć i  pokroić w paski,  ramiona pociąć na mniejsze kawałki - dł ok 3 cm.  Odłożyć  mięso na bok. Cebulę pokroić w piórka, Paprykę w cienkie paski, czosnek posiekać.  W garnku z grubym dnem rozgrzać oliwę, wrzucić cebulę, czosnek i paprykę, smażyć przez

Stare Gary
zupa ogórkowa 252

obieramy ze sk ó rki i ścieramy na tarce jarzynowej, o dużych oczkach. Pora myjemy i kroimy, w kostkę. 2. Do garnka wlewamy zimna wodę i wkładamy do niej mięso, które wcześniej umyliśmy. Gotujemy na małym ogniu ok godziny, zbierając szumowiny.  W moim wypadku zupa jest gotowana na kawałku organicznej kury rosołowej

Kulinarnie z Polką na Kresach
Krem z batatów i serka topionego 176

sycąca, w słonecznym kolorze i kapitalnym smaku. Użyłam serka śmietankowego, ale zupa ta bardzo fajnie komponuje się również z serkiem topionym z dodatkiem szynki, gdyż zupa ziemniaczana lubi dodatek mięsa :) Możecie też zupę przygotować na  wywarze mięsnym- będzie miała jeszcze 'głębszy' smak- ja z reguły zup nie przygotowuję na mięsie, ale oczywiście są wyjątki, jak kapuśniak czy tradycyjna grochówka

Kraina Miodem Płynąca
Barszcz czerwony 271

kminku mielonego 1/2 łyżeczki kolendry 1 łyżeczka pieprzu ziołowego 1 łyżeczka soku z cytryny lub octu jabłkowego 1/2 łyżeczki imbiru mielonego sól śmietana  szczaw opcjonalnie wywar z dowolnego mięsa lub sos po pieczeniu np. udźca z indyka garnek 3 - 4 litrowy Buraki obrać, umyć, pokroić w małą kostkę lub słupki, posypać cukrem (utrwali kolor), dokładnie wymieszać i odstawić

Kuchcik gotuje
Zupa Solianka 229

kiszone, 200 ml zalewy z ogórków kiszonych, 2 liście laurowe, 3 ziarnka ziela angielskiego, 1 łyżka mąki, 1 łyżka masła, 3 łyżeczki koncentratu pomidorowego, oliwa, sól, pieprz. PRZYGOTOWANIE: 1. Mięso wołowe i wieprzowe kroję w grubszą kostkę. Przekładam do garnka. Dodaję grzyby suszone, liście laurowe i ziele angielskie. Wlewam 2 litry wody. Gotuję na małym ogniu 30 minut. 2. Marchewkę

Tradycyjna kuchnia Kasi
Bajgle z kurczakiem i sosem kaparowym 248

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Bajgle z grillowanym kurczakiem, sałatą i sosem kaparowym to pyszna i sycąca kanapka, która może stanowić nasz

Marta Gotuje
Spaghetti ze szpinakiem i kurczakiem 338

smażymy na niewielkiej ilości oleju. 2. Szpinak płuczemy. Cebulę drobno siekamy, lekko rumienimy na patelni, dodajemy szpinak i dusimy. Dodajemy zmiażdżone ząbki czosnku. 3. Do szpinaku dodajemy usmażone mięso i serek mascarpone. Chwilę dusimy. Na koniec doprawiamy według smaku solą, pieprzem, gałką muszkatołową i pieprzem cayenne. 4. Podajemy ze spaghetti lub dowolnym innym makaronem. Smacznego

Kuchnia domowa Ani
Ziemniaczane krokiety 398

smażenia  Farsz: 1 kg pieczarek 3 cebule 200 g sera żółtego typu gouda masło Wykonanie: Ziemniaki obrać, ugotować w osolonej wodzie, odcedzić i zmielić w maszynce do mięsa na najmniejszych oczkach. Do masy ziemniaczanej dodać jajko oraz mąkę, dokładnie wymieszać, masa ma być gładka i jednolita (jeżeli będzie się bardzo kleić, dodać mąki), odstawić. Pieczarki i cebule obrać, wymyć

Krakowskie smaki Ani
Pesto z jarmużu i orzechów nerkowca 223

białych części i dokładnego umycia liści. Pokrój je i odmierz 3 szklanki. Możesz utrzeć pesto w moździerzu, jednak ja polecam przecisnąć liście wraz z orzechami przez maszynkę do mielenia mięsa, a na koniec dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Dodaj oliwy czosnkowej tak, by otrzymać pożądaną konsystencję. Możesz dodać soli do smaku.  Smacznego! Paulina MOGĄ CI SIĘ SPODOBAĆ

Gotowanie to kochanie
Gulasz z serc indyka z kurkami 231

chybiony.  Serce to sam mięsień! A na tych, którzy mimo to odmawiają konsumpcji, sposób jest prosty - serca należy pokroić tak drobno, by nie było widać, co to za mięso ;) Składniki (na średniej wielkości garnek): ok. 1 kg indyczych serc 250 g kurek (świeżych lub mrożonych) 2 szklanki bulionu 3 niezbyt duże marchewki 4 liście laurowe 8 ziaren ziela angielskiego

W SMAK
Tortilla 390

roluje wszystko na bok. Dzięki temu składniki nie wypadają nam dołem. Co można dodać do tortilli? Sałatę, paprykę, cebulę, ogórka, smażonego kurczaka z przyprawami i polać sosem (ketchup, czosnkowy) Mięso mielone z sosem pomidorowym, fasolą, kukurydzą (ala burito

W kuchni bez szafek
Pstrąg z piekarnika 191

Każdą z ryb można zjeść na wiele sposobów. Tym razem pstrąg tęczowy z piekarnika. Mięso pstrąga jest bardzo smaczne, a jego dużą zaletą jest mała ilość ości. Dodatkowo ma mało kalorii i najwięcej kwasów omega-3 z ryb słodkowodnych. Porcja na 2 osoby. SKŁADNIKI 2 pstrągi (wypatroszone) 1 cytryna 1 łyżeczka posiekanej pietruszki przyprawy: sól, pieprz, przyprawa do ryb opcjonalnie

Passions hobbies life
Kurczak w Czerwonym Curry według ALEXA 287

bardzo dumna! <3 Składniki na 2 osoby: 1 woreczek ryżu 1/2 opakowania mieszanki warzyw chińskich 1 łyżeczka czerwonej pasty curry 1 łyżka masła do smażenia 1 pojedynczy filet Mięso pokroić w kostkę. Obsmażyć na maśle tak jak na sos i dodać 1 łyżeczkę czerwonej pasty curry. Rozmieszać. Co jakiś czas podlewać wodą. Dodać chińską mieszankę warzyw i dusić

Blondynka Gotuje
Zupa tajska z mleczkiem kokosowym 416

limonki Wykonanie: Do garnka wlewamy bulion. Pierś kroimy w paski. Chili, czosnek i imbir kroimy w kosteczkę, szalotkę w piórka, wszystko przesmażamy na patelni z odrobiną oleju, następnie dodajemy mięso i też smażymy. Zawartość patelni przekładamy do garna z bulionem, dodajemy fasolkę szparagową i pokrojoną w pół plasterki marchewkę i mleczko kokosowe. Dodajemy wszystkie przyprawy. Garnek przykrywamy i gotujemy zupę

Kulinarne przygody Gatity