mięso - 63110 przepisów (strona:2872/4208)

Wege hot dog 243

jest to typowy hot dog, jednak z pewnością zadowoli każdego roślinożercę i nie tylko. Kiełbaska jest sojowa. Naprawdę jestem zdania, że tego typu zastępniki mięsa są coraz lepszej jakości i mają coraz lepszy smak. Dlatego staram się apelować do wszystkich mięsożerców, aby przełamali swoje nawyki i próbowali chociaż częściowo zastępować mięsne, niezdrowe kiełbasy i wędliny zdrowszymi odpowiednikami. Mój

Roślinna - blog wegański
Pyszny roślinny pasztet z suszoną śliwką. Tradycyjny zestaw obiadowy 256

odrobiną słodyczy. To zabawne, ale zawsze piekę dwie formy roślinnego pasztetu: jeden dla nas, drugi dla naszego psa, który po prostu go uwielbia i najwyraźniej nie odróżnia go od mięsa. Składniki: ½ szkl. czerwonej fasoli ½ szkl. ciecierzycy 1 duża cebula 2 małe marchewki ½ średniego selera 4 ząbki czosnku 350 g pieczarek 4 suszone podgrzybki Kilka suszonych śliwek ½ -1 szkl. płatków owsianych

Roślinna - blog wegański
Kiełbasa zapiekana z batatami i serem pleśniowym / Sausage baked with sweet potatoes and blue cheese 241

Dziś proponuję niezwykle szybki i łatwy pomysł na obiad w zabieganym tygodniu. Najlepszej jakości kiełbasa zapiekana z batatami, cebulką i czosnkiem, z dodatkiem pomarańczy zadowolą wszystkich

karmelowy
Curry z kurczakiem i warzywami w sosie kokosowym 334

cukinii 100 ml oleju Kujawskiego z czosnkiem 1 pęczek kolendry 40 g miodu 1 papryczka chili pieprz i sól Dodatki: ryż bosmati 1 limonka 1 papryczka chili Przygotowanie: Mięso kroimy w kostkę. Drobno siekamy czosnek, cebulę, imbir i pozbawioną nasion papryczkę chili. Na patelni rozgrzewamy olej Kujawski z czosnkiem i smażymy posiekane warzywa. Dodajemy łyżkę pasty curry, zmniejszamy ogień

Smakowity Blog Kulinarny
Pierś drobiowa nadziewana serem i pieczarkami 336

kroimy w paski i smażymy na maśle, przyprawiamy solą, pieprzem i oregano. W piersi, długim nożem wydrążamy od góry dziurę o średnicy ok 2 cm. Następnie na przemian nadziewamy mięso serem pokrojonym w kostkę i pieczarkami.  Następnie obtaczamy je w mące, jajku i bułce tartej. Miejsce w którym nadziewaliśmy zabezpieczamy wykałaczkami, aby rozpuszczony ser nam nie wyciekł. Smażymy

Kolejny blog o gotowaniu
Gołąbki w sosie pomidorowym - duszone na patelni 273

SKŁADNIKI 1 kapusta 200 g ryżu 200 miesa mielonego 500 ml przecieru pomidorowego listek laurowy serki w plasterkach olej z oliwy czosnek papryczka chili sól,cebula SPOSÓB PRZYGOTOWANIA FARSZ Ugotować ryż trochę krócej niż w przepisie na opakowaniu, dodać do niego mięso mielone - usmażone z drobno pokrojoną cebulą i papryczką chili. Dokładnie wymieszać doprawić solą do smaku. Można dodać ulubione

zielonacukinka
Kluski śląskie 224

znacznie delikatniejsze od placków ziemniaczanych, mi smakują o wiele bardziej. Kopytka za to wolę odsmażane. Gdy robię kluski śląskie wystarczą do nich skwarki, albo sos, nawet nie musi być mięsa, by były smaczne. Jedyny minus przygotowania klusek, jest taki, że trzeba czekać, żeby ziemniaki wystygły, ale gdy nie wiemy, co zrobić z za dużą ilością ugotowanych ziemniaków, są idealnym rozwiązaniem

dom-agi.pl
Pierś z kurczaka w pestkach dyni 2128

dwie części  i rozbijamy dość cienko. Posypujemy solą i pieprzem. Jajko, mąkę i mleko mieszamy razem, aż powstanie jednolita masa, doprawiamy solą i pieprzem. Na patelni rozgrzewamy olej. Mięso obtaczamy w cieście naleśnikowym a następnie w pestkach dyni. Smażymy na rumiano. Rozliczenie: Kurczak- 5,50zł Pestki dyni- 4,50zł reszta składników- 2zł Ziemniaki 0,5kg - 0,50zł Suma

Czerwona Porzeczka
Pizza na ziemniaczanym spodzie 238

grillowej. Mniej więcej w połowie smażenia zlewamy tłuszcz i odstawiamy na bok. Usmażone kotlety przekładamy na talerz; gdy lekko przestygną, kroimy w cienkie plasterki. 2. Na patelnię ze smażenia mięsa wlewamy odłożony tłuszcz, wrzucamy cebulę i smażymy do miękkości. Dodajemy passatę pomidorową, doprawiamy oregano i bazylią, dusimy jeszcze 3-4 minuty. 3. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni razem z blaszką

My Culinary Art
Pieczeń z łopatki z morelami 206

wino i suszone morele nadają pieczeni cudownego smaku i aromatu. Wbrew pozorom nie jest trudna do przygotowania, a dużo zdrowsza niż mięsa smażone. Na pieczeń najlepiej wybrać dużą porcję miesa. Będzie wyśmienite  zarówno jako danie obiadowe, jak i domowa wędlina. Nie wymaga wiele pracy, a prezentuje się atrakcyjnie. By mięso było kruche i soczyste najlepiej je wcześniej zamarynować

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Chałwa z pistacjami 171

zalewamy je gorącą wodą i po 2 minutach zdejmujemy z nich skórkę i siekamy. Uprażony sezam przesypujemy do miski, dodajemy miód i bardzo dokładnie mieszamy. Mielimy w blenderze/maszynce do mięsa/malakserze aż uzyskamy jednolitą masę. masę formujemy w dowolny kształt, owijamy w folię aluminiową i chłodzimy przez kilka godzin w lodówce. Smacznego

Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!
3 razy burak cukrowy. Nr 1: Ciasto z buraków cukrowych 223

połączyć. Przelać do foremki. Piec około 50 minut w temperaturze 190 stopni. *mielenie czegokolwiek ciepłego sprawia, ze ostrza nożyków się bardzo tępią - dotyczy to blendera, robota kuchennego, maszynki do mięsa, etc. Smacznego :) Zapraszam po więcej na profil Ewa Kuchennie na facebooku: KLIK Jako, że dostałam parę pytań odnośnie wzoru na cieście - nie robiłam go sama, powstał dzięki foremce SOCKERKAKA

Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!
Międzynarodowy Dzień Pizzy! 208

Wiecie,  że dziś międzynarodowy dzień pizzy? Jaka jest wasza ulubiona pizza? Ja lubię taką z dużą ilością mięsa i pepperoni, a Wy? Już w przyszłą niedzielę moja pizza w ramach Lutowego Wyzwania blogerek - zapraszam :) i oczywiście zapraszam do polubienia profilu Ewa Kuchennie na facebook!   Zdjęcie znalezione na stronie: http://quattropizza.pl

Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!