mięso - 63110 przepisów (strona:261/4208)

Ketchup-owo pieczarkowe mięso 102

family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Ketchup-owo pieczarkowe mięso Ketchup każdy lubi a zanurzone w nim mięso jest pyszne, soczyste   z dodatkiem pieczarek wygląda kusząco.   Składniki: ·        2 szk. ketchupu pikantnego(...)Papryka   czerwona ·        2 łyżeczki mąki pszennej ·        chili S posób przygotowania: 1.    Mięso kroimy na mniejsze cienkie kawałki i lekko rozbijamy. 2.    Doprawiamy solą. 3.    Zalewamy 1 ½ szk. ketchupu i zostawiamy na co najmniej godzinę w lodówce

Kulinarna Chwila
Sznycel z jajkiem sadzonym – przepis krok po kroku 97

jajka mąka pszenna bułka tarta olej roślinny do smażenia sól, czarny pieprz   Przygotowanie:   Krok 1:   Kotlety dobrze jest wyjąć na godzinę przed przygotowaniem, mięso łatwiej się rozklepuje, a temperatura przy smażeniu szybciej dochodzi do środka sznycla. Jeżeli mięso ma jakieś przerosty lub błony usuń je za pomocą ostrego noża.   Cielęcinę(...)ułóż na desce i delikatnie rozklep przez folię spożywczą tłuczkiem do mięsa, uważając na kość aby jej nie potrzaskać.   Krok 2:   Rozklepane sznycle przełóż do miski. Dodaj pokrojoną w grube plastry cebule, rozgnieciony czosnek, liście laurowe, ziele angielskie, 1 kefir Robico , pieprz i 1 łyżeczkę soli. Odstaw

kuron.com.pl
Papryka faszerowana mięsem 91

Faszerowana papryka to smaczny pomysł na obiad lub ciepłą kolację. Aby danie było bardziej sycące można podać z pieczywem lub w towarzystwie ziemniaków, na przykład pieczonych. Mięso mielone oczywiście samodzielnie zmielone - może być wieprzowina, mięso mieszane wieprzowo-wołowe lub drobiowe, jakie lubicie. Polecam serdecznie :) Składniki: 100 g ryżu (pół szklanki) olej do smażenia cebula 350 g mięsa mielonego - wieprzowego, wołowo(...)ryż będzie miękki i wchłonie całą wodę. Ostudzić. Cebulę pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać odrobinę oleju i podsmażyć cebulkę na złoto. Do podsmażonej cebuli dodać mięso i podsmażyć około 2 min. Mięso z cebulą wymieszać z ryżem, doprawić do smaku solą i pieprzem, dodać posiekaną natkę pietruszki. Gdy ostygnie dodać jajko i wymieszać. Paprykę przekroić na pół, wyciąć gniazda

Kocham..lubię..gotuję..
Mini roladki z kurczaka w sosie musztardowo koperkowym 152

Takie obiady to ja uwielbiam. Mięso i sos na jednej patelni. A sos jest po prostu przepyszny. Posmak musztardy sarepskiej i świeżego koperku jest genialny. Do tego duże kawałki pieczarek i mini roladki z kurczaka z dodatkiem wędliny z indyka i sera. Mówię Wam mistrzostwo. Roladki: 500 g fileta z piersi kurczaka Przyprawa do mięsa 50 g wędliny żywieckiej(...)wody 1,5 łyżki mąki orkiszowej 1 łyżka musztardy sarepskiej 1,5 łyżki świeżego koperku Filet z piersi kurczaka kroimy na cienkie plastry. Rozbijamy każdy tłuczkiem, przyprawiamy przyprawą do mięsa. Na każdym kawałku układamy wędlinę żywiecką z indyka oraz plasterki sera. Mięso zwijamy w ciasną roladkę. Wierzch obsypujemy delikatnie słodką czerwoną papryką oraz solą. Roladki przesmażamy z każdej strony

VioletoweKucharzenie
Kurczak w kremowym sosie jogurtowym 121

filety z kurczaka 1 mała cukinia 1 niewielka marchewka 1 cebula 1 ząbek czosnku 200ml bulionu 100ml gęstego jogurtu naturalnego 2 łyżki posiekanego koperku 1/3 szklanki mąki (do obtoczenia mięsa) olej do smażenia przyprawy: sól, pieprz, 1 liść laurowy, 3 kulki ziela angielskiego, 1/2 łyżeczki kurkumy       *** Filety z kurczaka myjemy, osuszamy, kroimy w grube plastry i oprószamy(...)solą oraz pieprzem *** *** Następnie mięso delikatnie obtaczamy w mące *** *** Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju i podsmażamy na nim mięso, z każdej strony na złoty kolor *** *** Mięso zdejmujemy z patelni, a na tym samym tłuszczu podsmażamy pokrojoną w kosteczkę cebulę. Gdy cebulą się zeszkli dodajemy startą na dużych oczkach tarki cukinię i marchewkę oraz przeciśnięty czosnek. Całość podsmażamy przez chwilę

Blog z Apetytem
Grillowany kurczak z piekarnika 125

bardzo często stosują sos barbecue zarówno jako marynatę do grilowania jak i później w charakterze dodatki do już gotowych potraw. To naprawdę świetny dodatek do grila, który doskonale aromatyzuje mięso. Cały trick polega na tym, że mięso do grilowania wystarczy doprawić solą i pieprzem i tak upiec. Dopiero na sam koniec, gdy jest gotowe dokładnie obtaczamy je w sosie(...)dopięłam pod mocnym ogniem. Na powierzchni mięsa powstaje wtedy aromatyczna i smakowita skorupka, która zastępuje wszelkie marynaty, wymagające czasu i zachodu. Skoro o przyprawach mowa, w przepisie podajemy dwa zestawy marynat do wyboru, ale gorąco zachęcamy do przetestowania zaprawy z kawą, która nadaje grilowi niecodzienny, ziemisty posmak. Warto spróbować, bo grilowany kurczak, choć pieczony w piekarniku, dzięki tej marynacie smakuje

Niedzielny kucharz
Środa: Kurczak w sosie teriyaki 137

przepisie, upiec. Czas przygotowania: 30 minut Poziom trudności : Łatwe Liczba porcji: 2 Słowo teriyaki oznacza japońską przyprawę i sposób gotowania w jednym. Metoda polega na marynowaniu mięsa w sosie teriyaki lub/oraz smarowania co jakiś czas sosem grilującego się, smażącego, piekącego mięsa. Sam sos teriyaki w oryginalnej recepturze składa się z sosu sojowego, sake lub mirin (rodzaj japońskiego wina). W krajach(...)zachodnich mirin zastępowany bywa zwykłym winem, dodawany jest czosnek, czasem sok z ananasa, który nadaje sosowi słodyczy, a zawarte w nim enzymy dodatkowo zmiękczają mięso. W Japonii teriyaki częściej używa się do przyrządzania ryb, na Zachodzie raczej drobiu i wieprzowiny. My polecamy Wam kurczaka w sosie teryaki, danie banalnie proste do zrobienia. Piękne w nim jest to, że wystarczy mięso

Niedzielny kucharz
Wtorek: Kurczak huli huli 105

huli huli, który do dzisiaj chroniony jest tajemnicą. Wielu kucharzy odtworzyło recepturę zawiesistego sosu, w którym kurczak marynowany jest minimum 8 godzin, najlepiej całą noc. Podczas pieczenia mięso należy od czasu do czasu posmarować marynatą. Kurczak huli huli najlepiej smakuje z grilla, ale świetny jest też z piekarnika. Słowo huli oznacza po hawajsku obróć . Podczas grilowania mięsa na imprezach towarzystwo(...)zgromadzone przy grillu wołało głośno huli i kurcza był obracany na drugą stronę. Polecamy Wam ten niecodzienny przepis, stanowiący miłą odmianę od stosowanych w Polsce rozmaitych posypek do pieczonego/grilowanego mięsa. Przepis pochodzi z serwisu cooking.nytimes.com Składniki: 1 kg udek lub podudzi z kurczaka Marynata 1/2 szklanki keczupu 1/2 szklanki sosu sojowego 1/2 szklanki cukru 6 łyżek octu ryżowego lub jabłkowego

Niedzielny kucharz
Czwartek: Stir fry z mielongo indyka i boczniaków 71

stir fraju:) ciekawy jest sposób smażenia, a właściwie duszenia mięsa. Mielony indyk na sam koniec podlewamy jest sosem słodko-kwaśnym, który obtacza i aromatyzuje mięso. C zas: 30 minut Poziom trudności : Łatwe Liczba porcji: 2 duże Składniki: 500 g mielonego mięsa (indyk, wieprzowina) 2 łyżki startego czosnku (około 4 ząbków) 2 łyżki startego imbiru Mała papryczka chili (według uznania(...)minut, często mieszając. Zdejmij grzyby z patelni i odłóż na bok. Krok 4 Na tę samą patelnię wlej drugą łyżkę oleju, kiedy się rozgrzeje wyłóż na niego mielone mięso. Smaż na dość mocnym ogniu, rozdrabniając mielonkę drewnianą szpatułką na małe kawałki. Smaż około 4 minut. Dodaj czosnek, imbir i papryczkę chilli, smaż jeszcze minutę, dwie. Następnie wlej do mięsa przygotowany

Niedzielny kucharz
Plan posiłków na tydzień – 5 obiadów dla dwojga za 90 zł 79

pulpetami Pieczony kalafior to jedno z naszych ulubionych warzyw. Pieczenie kondensuje w nim słodycz i nie pozbawia chrupkości, z której odziera go gotowanie. Razem z pieczonymi pulpetami z mielonego mięsa i parmezanu, podlany niewielką ilością sosu marinara tworzy doskonałą bazę pysznego spaghetti. Zobacz przepis Wtorek: Burgery z boczniaków, kaszy i fasoli Jeśli ktoś Was krzywi się na hasło „wegetariańskie hamburgery(...)planie posiłków na tydzień dorzuciliśmy je do klasycznego dania: kurczaka w sosie buffalo. Jest to amerykańska, doskonała metoda pieczenia/smażenia, polegająca na tym, że w końcowej fazie mięso obtaczane jest w słodkim, zawiesistym sosie, który karmelizuje się podczas dalszej obróbki cieplnej, tworząc przyjemną skorupkę wokół mięsa. My dodaliśmy do kurczaka brzoskwinie, żeby całości nadać cytrusowej, owocowej nuty. Zobacz przepis Czwartek

Niedzielny kucharz
Aromatyczna zupa pomidorowo-bazyliowa bez soli, z chipsami z szynki serrano i indykiem 95

mojego organizmu. Nie ukrywam też, że do gotowania bez soli podchodzę lekko sceptycznie. Oczywiście wachlarz dostępych przypraw jest ogromny, a sól dodaję pod koniec gotowania w minimalnych ilościach, jednak mięso lub zupa bez soli nie brzmi jak dobry pomysł na obiad. Podjęłam próbę, chociaż dość bezpieczną, bo jako główne składniki dania bez soli wybrałam dojrzałe pomidory i indyka, czyli produkty(...)też ostrą papryczkę w niewielkiej ilości. Wszystko wymieszaj. Na koniec możesz (nie musisz) używając blendera zmiksować wszystko na gładki krem. Podawaj z dodatkiem chipsów z serrano lub pulpecikami z mięsa indyczego i ewentualnie pieczywem. Składniki ZUPA 2 kg dojrzałych pomidorów malinowych (ewentualnie 1,4 l passaty pomidorowej) 1 duża cebula 1 duża marchewka pęczek świeżej bazylii 1 łyżka suszonego oregano

Eat me! Fit me!
Chrupiące jogurtowe kąski z kurczaka 979

łyżeczka soli 1/4 łyżeczki pieprzu mielonego 1 łyżeczka słodkiej papryki mielonej szczypta chilli 1 łyżeczka ziół prowansalskich Dodatkowo: 1 szklanka mąki pszennej olej do smażenia       *** Mięso myjemy, osuszamy, kroimy w dużą kostkę *** *** W miseczce umieszczamy jogurt z jajkami, mąką i przyprawami *** *** Wszystko razem dokładnie mieszamy *** *** Kurczaka wkładamy do marynaty jogurtowej i delikatnie mieszamy, aby każdy kawałek mięsa(...)pokrył się ciastem. Całość wkładamy na minimum 1 godzinę do lodówki (można nawet na całą dobę zostawić w lodówce) *** *** Na 30 minut przed smażeniem mięso wyjmujemy z lodówki, aby nabrało temperatury pokojowej. Następnie kawałki mięsa wyjmujemy widelcem kolejno z marynaty i obtaczamy w mące *** *** Na głębokiej patelni rozgrzewamy olej i smażymy mięso z dwóch stron na rumiano *** *** Po wyjęciu

Blog z Apetytem
Z nachosami i mięsem mielonym 129

Witam Was🤗🤗🤗🤗 Dziś zapraszam na pyszną sałatkę Mojego autorstwa - Z Nachosami I mięsem mielonym ;) Jest znakomita ;) Będzie mi bardzo miło jeśli polubisz moją stronę na FB gotowaniepatki ❤❤ ❤https://m.facebook.com/gotowaniepatki/  Wszystkie przyprawy jakie użyłam w przepisie znajdziecie na stronie sklepu internetowego -- Skworcu;) https://www.skworcu.com.pl  Składniki:  Mięso : 300 g mięsa mielonego np.z indyka sól i pieprz do smaku(...)nachosow -tortilla 1 pęczek szczypiorku  Sos: 2 łyżki majonezu 3 łyżki jogurtu naturalnego  2 łyżki ketchupu pikantnego  Sól i pieprz do smaku  Przygotowanie :  Mięso doprawiam,smażę, dodaję przecier.Duszę mięso do zredukowania sosu. Studzę. Pieczarki myję, kroję w kostkę. Na patelni rozgrzewam odrobinę oleju ,dodaję pieczarki,doprawiam solą i pieprzem. Smażę studzę. Szpinak myję

Gotowanie Patki
Plan posiłków na tydzień – 5 obiadów dla dwojga za 90 zł 162

pulpetami Pieczony kalafior to jedno z naszych ulubionych warzyw. Pieczenie kondensuje w nim słodycz i nie pozbawia chrupkości, z której odziera go gotowanie. Razem z pieczonymi pulpetami z mielonego mięsa i parmezanu, podlany niewielką ilością sosu marinara tworzy doskonałą bazę pysznego spaghetti. Zobacz przepis Wtorek: Burgery z boczniaków, kaszy i fasoli Jeśli ktoś Was krzywi się na hasło „wegetariańskie hamburgery(...)planie posiłków na tydzień dorzuciliśmy je do klasycznego dania: kurczaka w sosie buffalo. Jest to amerykańska, doskonała metoda pieczenia/smażenia, polegająca na tym, że w końcowej fazie mięso obtaczane jest w słodkim, zawiesistym sosie, który karmelizuje się podczas dalszej obróbki cieplnej, tworząc przyjemną skorupkę wokół mięsa. My dodaliśmy do kurczaka brzoskwinie, żeby całości nadać cytrusowej, owocowej nuty. Zobacz przepis Czwartek

Niedzielny kucharz

Proponowane wyszukiwania