Szybka rolada z polędwicy z jajecznicą i szpinakiem. Polecam na wiosennym świątecznym stole i nie tylko. Mięso jest bardzo delikatne a nadzienie was zachwyci. Święta kojarzą się z jajkami i wędlinami dlatego polecam połączyć dwa w jednym. 1 polędwica wieprzowa 40 dkg 50 g liści szpinaku 7 jaj wielkość M 1 papryczka chili szczypiorek świeży, natka pietruszki 1 garść kiełków sól, pieprz papryka czerwona masło klarowane Od polędwicy odcinam błonę. Nacinam ją przez środek ale nie do końca, nacinam ją nożem delik... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...