mięso z kurczaka - 11609 przepisów (strona:278/774)

Makaron z kurczakiem i gorgonzolą. 249

cebula 1 łyżka klarowanego masła sól, pieprz Wykonanie: Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. Pierś z kurczaka umyć osuszyć i pokroić w kosteczkę 1,5x1,5 cm. Cebulę pokroić w piórka. Na patelni rozgrzać masło i lekko zeszklić cebulę, a następnie dodać mięso. Podsmażać ze wszystkich stron do momentu aż mięso będzie lekko przyrumienione. Podlać wodą i dodać śmietanę, pokruszony

O kuchni z uczuciem
Makaron z kurczakiem, pieczarkami i estragonem 274

Składniki: 1 podwójna pierś kurczaka 30 dag makaronu (ozdobne kolanka) 1 cebula 25 dag pieczarek 50 ml sos sojowego 3 ząbki czosnku 2 łyżki masła  3 łyżki suszonego estragonu 40 dag śmietany 18% oliwa z oliwek sól, pieprz natka pietruszki Sposób wykonania: Mięso myjemy i kroimy na małe(...)kawałki. Dodajemy sos sojowy i zmiażdżony czosnek. Odstawiamy na 30 minut. Po tym czasie rozgrzewamy na patelni oliwę. Smażymy na niej na złoty kolor mięso. Pieczarki kroimy w plastry a cebulę szatkujemy w drobną kostkę. Kurczaka zdejmujemy z patelni a na jego miejsce dodajemy masło, pieczarki i cebulę. Dodajemy estragon, sól i pieprz. Wszystko razem smażymy na złoty kolor. Następnie

Qchnia po prostu
Kurczak z kuskusem i rodzynkami 220

papryka szczypta ostrej papryki Piersi z kurczaka opłukać i pokroić w kostkę. Sól, pieprz i papryki wymieszać , a następnie wsypać do miski z mięsem i dokładnie wymieszać. Na patelnio rozgrzać masło , dodać posiekany drobno czosnek oraz kurczaka.  Smażyć na rumiano ze wszystkich stron. W tym czasie do miski wsypać kuskus , dodać rodzynki i zalać gorącym wywarem.. Wymieszać, przykryć

O kuchni z uczuciem
Szaszłyki na raz 255

Małe szaszłyki to smaczna przekąska. Prosty i szybki przepis, dobrze przyprawione mięso i słodycz ananasa to ich zalety. Składniki 250 g piersi z kurczaka 10 plastrów ananasa z puszki 20 sztuk oliwek w zalewie 3 łyżeczki tymianku 1 łyżeczka kurkumy 1 łyżka oliwy z oliwek szczypta cząbru sól pieprz szpilki do rolady lub małe patyczki do szaszłyków Pierś z kurczaka(...)łyżkę oliwy z oliwek. Mięso dokładnie nacieramy przyprawami i odstawiamy do lodówki na dwie godziny. Można użyć rękawiczek ochronnych, ponieważ kurkuma może zafarbować dłonie. Ananasy płuczemy ze słodkiej zalewy i osuszamy na ręczniku papierowym. Oliwki odcedzamy z zalewy, ananasy i suszone pomidory kroimy na mniejsze kawałki. Następnie nadziewamy na szpilki po kawałku ananasa, kurczaka, oliwkę i suszonego pomidora. Kolejność

My Chcemy Jeść
Kiełbasa drobiowa o smaku curry 330

książki "Domowy wyrób kiełbas" Susan Mahnke Peery i Charles G. Reavis. składniki 500 g filet  z piersi indyka lub mieszane jasne i ciemne mięso (można ze skórą) 500 g udo z kurczaka bez kości ( można ze skórą) 2 łyżeczki soli kuchennej 1 łyżeczka pieprzu kajeńskiego 1 łyżeczka mielonej kolendry 1 łyżeczka mielonego imbiru 1 łyżeczka mielonej kurkumy 1/2 łyżeczki

Stare Gary
Shoarma z szynki wieprzowej 197

Arabskiej kuchni u mnie jeszcze nie było. Shoarma z mięsa wieprzowego smakuje mi bardziej jak z kurczaka, ale obie wersje pojawią się na blogu. Polecam spróbować!   Składniki : * około 700g szynki wieprzowej, ładny kawałek bez tłuszczu  * 3 łyżki oleju rzepakowego  * sól, czarny pieprz mielony* czerwona mielona wędzona papryka* curry * szczypta imbiru, cynamony, gałki muszkatołowej  * łyżeczka mieszanki przypraw

Magiczne Życie Marty
Kieszonki drobiowe z pieczarkami i serem 2545

serem – Wykonanie: Filety z kurczaka umyć, oczyścić z błonek i ewentualnych kości. Włożyć do plastikowego pojemnika lub miseczki, dodać oliwę i przyprawę do kurczaka. Dokładnie otoczyć piersi w marynacie i odstawić, by mięso nieco przeszło przyprawami. Cebulę pokroić w piórka, a pieczarki w plasterki. Na patelni rozgrzać ok. 1-2 łyżeczki marynaty (odlać troszeczkę tej, w której marynuje się

Kulinarne Przeboje
Pieczone podudzia w remuladzie duńskiej 132

przygotować dzień wcześniej, nawet lepiej…fajnie przejdzie smakami tego wspaniałego sosu. Folwark rozpieści wasze podniebienia. Składniki 1 kg podudzi z kurczaka 3-4 łyżki remulady duńskiej od Folwark     Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Mięso myjemy, oczyszczamy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Przekładamy do miski, dodajemy sos, dokładnie mieszamy, przykrywamy i wkładamy

R'n'G Kitchen
Kurczak z patelni z warzywami 339

Dawno nie było już na blogu przepisu na "konkretny obiad", jakby to nazwał mój mąż, czyli po prostu z mięsem:) Dlatego mam dla Was szybką, prostą i smaczną propozycję na obiad "z patelni". Delikatny kurczak, kilka pieczarek oraz papryka i smaczny obiad gotowy w 20 minut. A dodatek maggie sprawia, że danie ma całkiem inny smak(...)cała rodzina;)  Składniki:1/2 kg filetu z piersi kurczaka, zielona papryka, 250 g pieczarek, 5 łyżek maggi, 1/2 łyżeczki mielonego imbiru, łyżeczka mąki pszennej, 2 łyżki koncentratu pomidorowego, łyżeczka ostrej musztardy, 2/3 szklanki domowego drobiowego bulionu, 4 łyżki śmietany 18%, sól, pieprz do smaku.  Przygotowanie Mięso umyć, osuszyć, pokroić w cienkie paski. Skropić maggi oraz oprószyć solą, pieprzem

Z miłości do słodkości
Kurczak w sosie curry z ananasem! Mniammm! 202

Najsmaczniejszy KURCZAK CURRY z ananasem i ryżem jaśminowym! Taki obiad poproszę codziennie! Mniamm! Kurczak na obiad! Kurczak to częsty wybór na obiad. Sięgamy po to mięso bo jest łatwe i szybkie w obróbce, można je przyrządzić na wiele sposobów. Dobrze łączy się z ostrymi, słodkimi, ziołowymi czy też bardziej klasycznymi połączeniami. Ja lubię kurczaka przygotowywać jednak troszkę bardziej nowocześnie

SMYKWKUCHNI
Pieczone udka z kurczaka (nogi) z papryką i pieczarkami 197

brytfanny wlewamy 1 łyżkę oliwy oraz 1 łyżkę wody. Na dnie układamy kawałki kurczaka, na nim pieczarki, a na końcu paprykę. Przykrywamy naczynie. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez ok. 75 minut bez dodatkowej ingerencji, upewniając się jedynie, że mięso jest już miękkie. W międzyczasie gotujemy makaron al dente w lekko osolonej wodzie. Po odcedzeniu ugotowanego makaronu dolewamy(...)gallery-58 img {border: 2px solid #cfcfcf;} #gallery-58 .gallery-caption {margin-left: 0;} Składniki wyjściowe Oporządzone mięso i pokrojone warzywa Jako pierwszą warstwę układamy mięso Druga warstwa - papryka i pieczarki Pieczone udka z kurczaka z papryką i pieczarkami Post Pieczone udka z kurczaka (nogi) z papryką i pieczarkami pojawił się poraz pierwszy w Kulinarna Pokusa

Kulinarna Pokusa
Kurczak z imbirem i limetką z pieczonymi ziemniaczkami 219

mniejsze piersi z kurczakasok z limetystarty na tarce imbir około 3-4 cm korzeniasól morskaziemniakiświeży rozmarynkilka ząbków czosnkumasło i oliwa z oliwek Wykonanie:Pierś z kurczaka rozkrawamy tak jak byście chcieli zrobić roladkę. Płat mięsa smarujemy masłem, układamy imbir, zalewamy sokiem z limety, składamy i spinamy igłą do roladek lub wykałaczką, oprószamy solą i pieprzem. Naczynie żaroodporne smarujemy oliwą układamy

SMYKWKUCHNI
Sosy FOLWARK - Kurczak pod serowo-gyrosową chmurką 192

łyżka oliwy z oliwek  * 4 łyżki sosu kebab-gyros Folwark * 20 dag sera z niebieską pleśnią * 2 łyżki słodkiej śmietanki Przygotowanie : Piersi z kurczaka przyprawić, obsmażyć z obu stron na złoto. Ściągnąć z patelni mięso, dodać sos, ser ( kilka plasterków zostawić o dekoracji dania ) i śmietankę, całość zagotować. Tak przygotowanym sosem polać kurczaka, dodać kilka cienkich plasterków sera

Magiczne Życie Marty
Kurczak z porem, papryką i suszonymi pomidorami 362

Nieco rozszerzona wersja kurczaka z porem, który już jest na blogu ( KLIK ). Szybko się robi i z pewnością będzie i Wam smakować. Składniki: 2 piersi z kurczaka 1 niepełna szklanka wody 1 duży por 1 cebula kilka suszonych pomidorów 1 czerwona papryka liść laurowy, ziele angielskie sól, pieprz 2-3 łyżki śmietany 18% 1-2 łyżki mąki pszennej olej(...)smażymy do miękkości. 2. W międzyczasie pora oczyszczamy, kroimy w półtalarki, cebulę i paprykę siekamy w kostkę, a suszone pomidory w paseczki. 3. Warzywa dodajemy do smażącego się mięsa, zalewamy niepełną szklanką wody, dodajemy liść laurowy i ziele angielskie i dusimy ok 10 minut. 4. Mąkę i śmietanę mieszamy z odrobiną zimnej wody, wlewamy do mięsa i gotujemy, aż zgęstnieje

Kuchnia domowa Ani