mięso z kurczaka - 11609 przepisów (strona:283/774)

Kurczak w kokosie 186

przynajmniej jedną godzinę. Z jajek, mąki, mleka i wiórków kokosowych miksujemy ciasto o konsystencji gęstego ciasta naleśnikowego. W razie potrzeby dodać mąki lub mleka. Dodajemy mięso do ciasta, mieszamy dokładnie by obkleiło kawałki kurczaka. Smażymy na złoty kolor na głębokim tłuszczu lub we frytkownicy. Podawać z ryżem i sałatką

Gotuj z Rumcajsem
Pierś kurczaka z camembertem gotowana w folii spożywczej 359

Dzięki temu, że kurczak był gotowany w szczelnie zamkniętej folii spożywczej  mięso było bardzo soczyste. Uważam, że jest to najlepszy sposób by podczas obróbki termicznej nie wysuszyć drób. Bo wiadomo, że smażąc na oleju łatwo można go przesuszyć. Składniki na 2 porcje:2 piersi z kurczakapół serka camembertsól, pieprznatka pietruszkifolia do owijania żywności lub rękaw(...)kilka gałązek natki pietruszki i zwijamy w roladę. Następnie owijamy w cienką, przezroczystą folię do żywności, bardzo szczelnie jak cukierek. Gotujemy około 10 minut we wrzątku. Kurczaka podałam z ziemniakami oraz z gotowana marchewką. Kurczaka oczywiście przed podaniem odwijamy z folii ;)Kurczak z camembertem gotowany w folii

Bon Appetit Małgorzaty
Bakłażany faszerowane mięsem 223

nazywanego również kawiorem biedaków. Można go smażyć, dusić, gotować, piec, zapiekać, grillować… Bakłażany faszerowane mięsem i zapiekane z mozarellą.   Składniki: - 2 średnie bakłażany- 600g mięsa mielonego z drobiu  (zmieliłam 2 piersi z kurczaka)- 1 cebula- kilka szt. dymki- 4 ząbki czosnku- kawałek czerwonej papryki- 2 pomidory- kilka pomidorków koktajlowych- 150 g startej mozarelli- sól, pieprz- oregano- olej rzepakowyUmyte bakłażany(...)odstawiamy na 15-20 minut. Czosnek i cebulę drobno kroimy, przesmażamy na patelni z rozgrzanym olejem rzepakowym. Bakłażany i miąższ płuczemy z soli i odsączamy z wody. Mielone mięso drobiowe dodajemy wraz z kawałkami odsączonego bakłażana, pokrojoną papryką i smażymy 15-20 minut. Połówki bakłażanów skrapiamy olejem i układamy w formie wyłożonej papierem do pieczenia. Wkładamy do piekarnika nagrzanego

mojewypiekiinietylko
Udka z kurczaka w marchewce 180

   W tym daniu bazę stanowią świeże udka z kurczaka, ale całego smaku nadaje marchewkaz cebulką.Składniki:-10 udek z kurczaka-4-5 sporych marchewek

Maminek kulinarny
KURCZAK W GALARECIE 143

BOGUCICE   Składniki: 5 podudzi z kurczaka 3 marchwie 2 pietruszki puszka zielonego groszku Jamar 2 łyżki żelatyny bulion warzywny Wykonanie: Podudzia z kurczaka myjemy, wrzucamy do bulionu razem z marchewkami i pietruszką. Gotujemy do miękkości mięsa. Kiedy przestydnie obieramy udka, skór nie bierzemy. Marchewkę i pietruszkę kroimy w plastry. Żelatynę zalewamy zimną wodą( tyle aby ją zakryż) kiedy napęcznieje(...)podgrzewamy aż się rozpuści. Odbieramy 2 szklanki bulionu w którym gotowalismy mięso. Mieszamy z żelatyną, mieszamy. Do foremki na galaretę wykładamy rozdrobnione kawałki ugotowanego kurczaka z marchwią, pietruszką oraz groszkiem. Zalewamy bulionem z żelatyną. Odstawiamy do lodówki do stężenia

Z Majeczką w kuchni
Kurczak kukurydziany faszerowany 151

piór, osuszyć. Ja kurczaka wyluzowałam – wyjęłam kości. Trochę zabawy przy luzowaniu jest ale o ile łatwiej jeść, gdy nie trzeba dłubać w kostkach. Kurczaka ułożyć na grzbiecie i mocno nacisnąć mostek. Ostrym nożem, przy szyi, odciąć mięso od szkieletu. Gdy dojdziemy do skrzydełek należy je wyłamać ze stawów i odciąć. Od strony kupra również, odcinać mięso od kości cały czas(...)Odciąć mięso od łopatek i tu uważać, aby nie przeciąć skóry. Wyciągnąć korpus przez kuper. Cały czas należy ostrożnie przecinać błony tak, aby mięso pozostawało przy skórze a nóż cały czas ocierał się o powierzchnię kości. Kurczaka oprószyć lekko solą i odstawić. Rodzynki zalać porto, gdy nasiąkną odcedzić a pozostałym porto zalać suchą bułkę. Dokładnie namoczyć. Białka ubić na sztywną

królestwo garów
Kurczak po grecku, kuskus z warzywami i tzatziki - przepis Jamie Oliver 246

miski wsyp kuskus, zalej wrzątkiem całość, posól i przykryj na 4 minuty.Na dużym arkuszu papieru do pieczenia obtocz kurczaka w soli, pieprzu, oregano, zielu angielskim i drobno startej skórce cytrynowej.Przykryj mięso papierem i rozbij wałkiem do ciasta na grubość 1,5 cm.Smaż kurczaka na złoto na patelni z 2 łyżkami oliwy z oliwek, aż będzie gotowy w środku

Kredowe Menu
Chicken Paprikash 161

dań węgierskich, bardzo tam popularne i ogromnie lubiane także w krajach anglojęzycznych, w Polsce natomiast niemal nieznane. Dosłownie tłumacząc, jest to paprykarz z kurczaka, a mówiąc inaczej - to odmiana gulaszu, gdzie danie zaczynamy od podsmażenia mięsa, następnie cebuli i papryki, by całość podduszać w aromatycznym sosie, zaciągniętym na końcu kwaśną śmietaną. Chicken paprikash (paprikas criske) podajemy z lanymi kluseczkami, szerokim(...)rosołu (lub wody) łyżka masła 100 ml kwaśnej śmietany. Węgrzy dodają także odrobinę mąki, by zagęścić sos. Wykonanie: Kurczaka umyć, odciąć kostki, posolić delikatnie i włożyć na rozgrzane  na głębokiej patelni masło. Zarumienić z obu stron i wyjąć mięso na talerz.  Na patelnię wrzucić posiekaną na piórka lub paseczki paprykę oraz cebulę. Podsmażać przez kilka minut, by warzywa

Poezja Smaków - blog kulinarny
Quesadillas z kurczakiem i warzywami 548

tradycyjny sposób wykonania z użyciem patelni. Do przygotowania 2 okrągłych placków (3-4 porcje) potrzebujemy: - 4 placki tortilli (u mnie wieloziarniste) - pierś z kurczaka - 400 g tartego sera mozzarella - kwaśną śmietaną 12% Do przygotowania marynaty do mięsa: - 2 łyżki pikantnego ketchupu - 2 łyżki oleju - szczyptę soli i pieprzu Do przygotowania salsy warzywnej: - 1 dużą czerwoną paprykę - garść pomidorków koktajlowych - kilka(...)łyżeczkę ziół prowansalskich i słodkiej papryki - po pół łyżeczki granulowanego czosnku i ostrej papryki - szczyptę chili 1. Mięso płuczemy, osuszamy, oczyszczamy z błon i kroimy w niewielką kosteczkę. 2. W misce łączymy wszystkie składniki marynaty, do której przekładamy pokrojonego kurczaka i odstawiamy na godzinę do lodówki. 3. Pomidorki i oliwki kroimy na pół, a paprykę w drobną kosteczkę. Warzywa przekładamy

Bez Cebuli
Orientalne risotto z kurczakiem i chrupiącą czerwoną kapustą 143

robi dla ulubionego dania 😃.  Na jednej dużej patelni pyszności z ryżu 🍚 powstają, tylko dodatki się zmieniają.  Dzisiaj polecam risotto 🍚🍴 na orientalnych mrożonych warzywach przygotowane, do którego mięso w marynacie sojowej zostało dodane. Kapusta czerwona trochę w daniu smakowo "namieszała"  i fajnej chrupkości dodała. Soli mało co użyłam bo innymi produktami zastąpiłam, ale za to, całość dobrze pieprzem(...)tylko tyle, żeby ryż został przykryty. Całość podgrzewamy, często  mieszając, stopniowo (nie wszystko na raz) dolewamy gorący wywar. Kiedy ryż będzie al dente dodajemy mięso z marynatą, podgrzewamy do momentu, aż ryż i kurczak będą idealne. Nie zapominamy o mieszaniu. Na samym końcu dodajemy kapustę czerwoną, masło, doprawiamy na ostro pieprzem, do smaku przyprawą orientalną i solą (z solą

Moniki Smakołyki
Pieczone pierożki z mięsem „z rosołu” 315

Muszę przyznać, że nie przepadam za gotowanym mięsem z rosołu. Czasem, ale bardzo rzadko skuszę się na obgryzienie nóżki z kurczaka. Po prostu muszę mieć na to wyjątkową ochotę. Ale też z drugiej strony zdarza się, że potrzebuję w celach różnorakich mieć zrobiony porządny bulion, z gotowania którego zostaje mnóstwo „śmieci” w postaci warzyw no i oczywiście gotowanego mięsa. Zwykle(...)kurczaka zagrodowego 250g szpondra wołowego 2 nieduże marchewki 1 pietruszka Mały por Dodatkowo: 1 łyżka klarowanego masła 1 średnia cebula Sól/pieprz/gałka muszkatołowa wg uznania i smaku 1 jajko Ciasto: 300 g mąki 60 g oliwy 160g mleka 1 jajko szczypta soli łyżeczka soku z cytryny Do posypania: sól gruboziarnista/czarnuszka/kminek dodatkowo 1 roztrzepane jajko do posmarowania pierożków Przygotowanie: Mięso

Kate's Kitchen
Sałatka z kurczakiem, czerwoną fasolką i ogórkiem 176

pokrojone ogórki kiszone, cebulę i fasolkę, wymieszać wszystko z kapustą pekińską i polać ulubionym sosem :) Przepis jest sprawdzony i polecany przez moją rodzinę :)   Składniki : 400 g piersi z kurczaka lub indyka główka kapusty pekińskiej 3 łyżki oliwy 100 g chudego boczku  puszka czerwonej fasoli 6 ogórków kiszonych (lub więcej w zależności od wielkości) 1 średnia czerwona cebula sól(...)chili (do smaku) Sosy najlepiej przygotować kilka godzin wcześniej, aby smaki się "przegryzły". Składniki na wybrany sos umieszczamy w kubku i dokładnie mieszamy.    Mięso umyć i osuszyć. Na patelni rozgrzać oliwę.  Kurczaka pokroić na kawałki o długości 3-4 cm, doprawić solą i pieprzem.  Wrzucić na patelnię i usmażyć. Gotowego kurczaka przełożyć do miski wyłożonej ręcznikiem

Chocolate Muffin Blog
Kurczak w przyprawie Jamaican Jerk z marchewką (pieczony w rękawie) 112

kuchni. Tu jednak prezentuję jego bardzo uproszczoną wersję, gdyż zamiast łączenia wielu przypraw - została użyta gotowa mieszanka, która dodała delikatnemu mięsu odrobinę pikantności i zarazem słodyczy. I oczywiście marchewka oraz pieczenie w rękawie to moja inicjatywa. Dodam jeszcze, że kurczaka upiekł mój mąż - ja tylko dałam mu kilka wskazówek... Polecam! około 1,5 kg dowolnych części z kurczaka (u mnie(...)Stella ) Przygotować marynatę. Mieszankę Jamaican Jerk wymieszać z olejem i doprawić za pomocą soli. Kurczaka umyć, osuszyć i natrzeć marynatą. Całość odstawić do lodówki minimum na 1 h. Po tym czasie obraną marchewkę należy przekroić na 3-4 części, ew. pokroić w grubsze plasterki. Następnie mięso razem z marchewką umieścić w rękawie do pieczenia. Piec (w rozgrzanym piekarniku) przez

Di gotuje
Filet z kurczaka w sosie śmietanowo-koperkowym 300

To jeden z moich najstarszych pomysłów na mięso w sosie. Do tego robi się dość szybko.Składniki:4 pojedyncze piersi z kurczaka1 cebulaliść laurowyziele angielskiewodamały pęczek

Kuchnia domowa Ani
Rolada faszerowana kaszą 110

wyraźne, a to dlatego, że robiłam je telefonem. Niestety, aparat wyładował mi się w trakcie robienia zdjęć krok po kroku :/ Rolada faszerowana kaszą 3 ćwiartki z kurczaka 1 torebka kaszy jęczmiennej 30 dag mięsa mielonego z łopatki 1 duża cebula łyżka margaryny przyprawa typu kucharek; ziarenka smaku pieprz Z udka wyciąć kość, rozłożyć na desce. Kasze ugotować. Mięso zmielić. Cebulkę

Gotuję Testuję
Kurczak słodko-kwaśny 157

powszechnie dostępnych składników. Uwielbiam połączenie mięsa z owocowymi dodatkami. Dla mnie danie jest zachwycające. Polecam użycie świeżego ananasa! Ulepek z puszki raczej nie wchodzi w rachubę. Pyszne, proste, zdrowe i bardzo egzotyczne danie, na pewno do powtórzenia. Bardzo polecam! Przepis znalazłam  tutaj . Składniki na 2 porcje: 350 g filetów z kurczaka 1 czerwona papryka 1 marchewka 1/4 ananasa(...)słupki piersi z kurczaka pokroić w kostkę, posolić, obtoczyć w mące ziemniaczanej. Odstawić w woku lub na dużej patelni z nieprzywierającą powłoką rozgrzać olej. Obsmażyć kurczaka ze wszystkich stron często mieszając. Pod koniec obsmażania mięsa dodać starty imbir, czosnek i pieprz na patelnię dodać paprykę i smażyć kolejne kilka minut, następnie dodać ananasa. Wlać wodę wymieszaną z octem ryżowym

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

Proponowane wyszukiwania