atrakcyjności danej potrawy. Ten sos świetnie sprawdzi się do wszystkich sałatek we włoskim stylu – lekkich, opartych na mieszankach sałat, do jarzyn na zimno, do ryb i do jasnych mięs. Podstawą tego sosu jest sos winegret –zimny francuski sos kręcony z octu i oliwy w odpowiednich proporcjach. Można go zrobić na kilka sposobów, za każdym razem skończycie finalnie z innym efektem(...)jesteście masochistami i sprawia Wam taki sos ogromną przyjemność. Ja tego sosu używam w jeszcze jednym celu poza sałatkami – świetnie się sprawdza jako marynata do piersi kurczaka. Mocny i agresywny, szybko penetruje mięso. Piersi wystarczy marynować w sosie około 1,5 godziny, a po marynowaniu wystarczy wrzucić je na rozgrzaną patelnię – zwykłą lub grillową – już bez dodatkowego tłuszczu. SKŁADNIKI
Karo in the KitchenSałatka warstwowa ” Gyros „ Sałatka ” Gyros ” , to już prawie klasyka , wiele osób ją zna , ale każdy ma na nią swój własny patent " class
Ogrodnik w podróżyMETODA~~ W garnku gotujemy wodę z solą i cukrem. Brokuła dzielimy na małe różyczki. Wrzucamy do gotującej się wody na 5-7 minut. Odcedzamy. Z kurczaka ściągamy skórę i obieramy z mięsa. Kroimy w kostkę lub mniejsze części. Cebulę drobno siekamy. Jaja obieramy i kroimy w kostkę. Majonez i jogurt ze sobą mieszamy. Wszystkie składniki umieszczamy
Kuchnia PaulettesDo tego przepisu użyłam domowego, orkiszowego makaronu, którego przepis możecie znaleźć kilka postów wcześniej. Tak jak widać na zdjęciu, ma ostry żółty kolor i jest przeepyszny
Jaglusiaświetnie smakują także przyprawione bezpośrednio przez obróbką. I ułóż na wierzch warzyw. W szklance wody wymieszaj bulion i rozlej go po całej powierzchni patelni, omijając kurczaka, aby przyprawy nadal trzymały się mięsa. Zagotuj. A od momentu zagotowania duś na małym ogniu pod przykryciem przez 30 minut
Zdrowie na języku :Pktórzy oprócz wędliny i sera lubią urozmaicać sobie poranne śniadanie. Taka pasta również dobrze sprawdzi się jako przekąska na imprezie. Oczywiście można użyć dowolnego pieczonego mięsa. Dobrze sprawdzi się wieprzowina czy kurczak. Składniki: 250 g pieczonej wołowiny (użyłam resztek z obiadu wołowiny pulled pork) 50 g pomidorów suszonych z oleju 3-4 jogurtu naturalnego 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
Delicious TitbitsMielone ,serowe , kotlety z piersi kurczaka Kurczak , często kości na naszym stole i czasami już wymęcza , więc ciągle , trzeba szukać nowych sposobów na jego podanie . Dobrym
Ogrodnik w podróżywędliny wcale nie jest takie trudne. Przede wszystkim musimy zdecydować, z czego chcemy zrobić naszą wędlinę, najczęściej kupujemy schab wieprzowy, choć może być to również pierś kurczaka, indyka, czy karczek. Ważne, aby mięso było dobrej jakości, pozbawione chemii i dodatkowych substancji. Pamiętajmy, że do zrobienia domowej wędliny niepotrzebne są nam ulepszacze, wystarczy kawałek mięsa, sól oraz przyprawy. Wędliny możemy podzielić
Kuchcik gotujewędliny wcale nie jest takie trudne. Przede wszystkim musimy zdecydować, z czego chcemy zrobić naszą wędlinę, najczęściej kupujemy schab wieprzowy, choć może być to również pierś kurczaka, indyka, czy karczek. Ważne, aby mięso było dobrej jakości, pozbawione chemii i dodatkowych substancji. Pamiętajmy, że do zrobienia domowej wędliny niepotrzebne są nam ulepszacze, wystarczy kawałek mięsa, sól oraz przyprawy. Wędliny możemy podzielić
Kuchcik gotujeTagine-mięsny raugot,są to pocięte na kawałki części mięsa z dodatkiem cebuli i przypraw.Delikatny kurczak ,migdały i cudowna oliwa w której zanurza się świeżo upieczony chleb,niebotyczna rozkosz podniebienia i rozpusta w biały dzień. 1 kurczak 2 łyżki oliwy z oliwek 1/4 łyżeczki kurkumy 2 łyżeczki imbiru tartego(świeży) 2 łyżeczki cynamonu 5-6 cebul 200ml.wody pieprz
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkisłoikach na zimę 3. Warstwowa sałatka z ryżem 4. Szarlotka z połówkami jabłek 5. Buraczki w zalewie octowej. 6. Naleśniki z mięsem mielonym. 7. Rolada z piersi kurczaka 8. Rogaliki trzyskładnikowe
W kuchni u Monikiszybko, a efekt rewelacyjny. Naprawdę zachęcam do spróbowania :) Składniki: 1,2-1,5 kg udźca z indyka 1 szklanka wody 1/2 kostki grzybowej przyprawa do kurczaka słodka papryka wegeta czosnek granulowany Mięso umyć i osuszyć. Przyprawy połączyć, wymieszać i obficie natrzeć mięso. Odstawić na kilka godzin. Następnie przełożyć do naczynia żaroodpornego. W szklance wody rozpuścić 1/2 kostki grzybowej
kuchnia doskiJedliście kiedykolwiek sos z nerkowców? Jeśli nie, to musicie to zrobić! Jest delikatny, kremowy, o lekkiej nucie kokosa. W przepisie użyłam makaron zrobiony z mąki ryżowej
Jaglusiadodatkowi przyprawy curry i kurkumy – bardzo aromatyczne! Jest świetnym pomysłem na obiad albo np.imprezowe danie. Wielbiciele mięs śmiało mogą pokusić się o dodatnie np. kawałków kurczaka, indyka czy też innego delikatnego mięsa. Mi smakuje ta wersja wegetariańska. Mam nadzieję, że i Wy będziecie oblizywać się ze smakiem. Koniecznie spróbujcie! SKŁADNIKI: ( 2 porcje ) * bakłażan – 1 szt * kuskus
Ostra na Słodkoryżem, ziemniakami,frytkami. Do tego polecam sałatkę z pomidorów i mamy szybki i smaczny obiad. Na moim blogu znajdziecie również inne przepisy na mięsa. Polecam Składniki 6 udek z kurczaka 3 łyżki majonezu 3 łyżki ketchupu sól pieprz Udka oprószyć solą i pieprzem. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym i posmarować każdy kawałek majonezem. Całość polać ketchupem
O kuchni z uczuciem