Pieczona pierś kurczaka z rabarbarem
Pieczona pierś kurczaka z rabarbarem
Składniki – porcja dla 2 osób: 2 filety z kurczaka, 2 łodygi rabarbaru, 200 ml śmietanki 30%, 3 łyżki miodu, olej do smażenia, sól, pieprz. Krok 1 Pierś z kurczaka kroimy w kostkę. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem, następnie podsmażamy na patelni. Krok 2 Rabarbar siekamy w kostkę i przekładamy wraz z kurczakiem do żaroodpornego naczynia. Krok 3 Zalewamy kurczaka miodem wymieszanym ze śmietanką i przykrywamy naczynie. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni (termoobieg) przez 15 minut. Smaczne... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Coś bym zjadła
Autor
Jilian Prażynka
Kocham życie i wszystko to, co mnie otacza – ludzi, miejsca, muzykę,podróże. Wieczna optymistka szukająca wyzwań, Już zastanawiam się „Ciekawe, co fajnego się dziś wydarzy?” :)
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
kurczak, piersi, pierś, kurczak w miodzie, pierś kurczaka, pierś z kurczaka, filet z kurczaka, mięso, kurczak słodko kwaśny, dania z kurczakiem, kurczak pieczony, dania z piersi kurczaka, mięsa pieczone
Inne przepisy z Coś bym zjadła
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję