Pieczona pierś kurczaka z rabarbarem

Pieczona pierś kurczaka z rabarbarem

Pieczona pierś kurczaka z rabarbarem

Składniki – porcja dla 2 osób: 2 filety z kurczaka, 2 łodygi rabarbaru, 200 ml śmietanki 30%, 3 łyżki miodu, olej do smażenia, sól, pieprz. Krok 1 Pierś z kurczaka kroimy w kostkę. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem, następnie podsmażamy na patelni. Krok 2 Rabarbar siekamy w kostkę i przekładamy wraz z kurczakiem do żaroodpornego naczynia. Krok 3 Zalewamy kurczaka miodem wymieszanym ze śmietanką i przykrywamy naczynie. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni (termoobieg) przez 15 minut. Smaczne... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Coś bym zjadła

Autor

Jilian PrażynkaJilian Prażynka

Kocham życie i wszystko to, co mnie otacza – ludzi, miejsca, muzykę,podróże. Wieczna optymistka szukająca wyzwań, Już zastanawiam się „Ciekawe, co fajnego się dziś wydarzy?” :)

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kurczak, piersi, pierś, kurczak w miodzie, pierś kurczaka, pierś z kurczaka, filet z kurczaka, mięso, kurczak słodko kwaśny, dania z kurczakiem, kurczak pieczony, dania z piersi kurczaka, mięsa pieczone

Inne przepisy z Coś bym zjadła

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.