mięso z kurczaka - 11609 przepisów (strona:266/774)

Kotlety mielone drobiowo - rybne 177

jest rybą wybitnego smaku, i ości dużo ma stwierdziłam że świetnie nadaje się na kotlety mielone. Po dokładnym oczyszczeniu i odfiletowaniu ryby uzyskałam 800g. czystego mięsa. 800g.  świeżej ryby (nie mrożonej) 500g. piersi kurczaka      2 średnie cebule      2 jajka      2 łyżki bułki tartej  + bułka do panierowania

Lubię to gotuję
Kurczak w sezamie 201

Kurczak to bardzo popularne i łatwe do przyrządzenia mięso. Poszukiwałam inspiracji i natknęłam się na panierkę w sezamie co od razu musiałam wykorzystać ;) poniżej przedstawiam efekty ^^ Składniki: 2 ćwiartki z kurczaka 1 jajko "warzywa na patelnię" sezam bułka tarta przyprawy: do kurczaka, słodka papryka, bazylia suszona, oregano Myjemy kurczaka. Do głębokiego talerza wbijamy jajko i rozkłócamy widelcem. Doprawiamy przyprawą

Pudełko rozmaitości
Piersi z kurczaka faszerowane suszonymi pomidorami i mozzarellą . 143

używam morskiej albo himalajskiej), pieprz świeżo zmielony  posiekana natka pietruszki, około 3 łyżki. Przygotowanie: Piersi z kurczaka wymyć, osuszyć i płasko rozłożone naciąć poziomo, tworząc kieszeń. Należy to robić uważnie, aby nie przeciąć powstających płatów. Posypać solą i pieprzem całe kawałki mięsa (w środku również). Wypełnić(...)kieszonki farszem zrobionym z pokrojonych pomidorów, rozdrobnionej mozzarelli, startego żółtego sera, pietruszki, soli i pieprzu. Farsz nie powinien wychodzić poza kieszeń, dlatego należy złączyć mięso w miejscu rozcięcia lekko dociskając do siebie. Zawinąć kawałki kurczaka w plastry szynki lub boczku tak, żeby całe nacięcie było przykryte. Rozgrzać piekarnik do 200 stopni. Na blaszkę lub inne naczynie żaroodporne wlać 2 łyżki

Moja Mama Gotuje
Pomarańczowo-tymiankowy kurczak i miodowe pieczone ziemniaczki 116

miodowe ziemniaczki. Dziś w końcu znalazł czas, żeby marzenie urzeczywistnić. Miodowe ziemniaczki powstały jako dodatek do pomarańczowo-tymiankowego kurczaka. Pierwotna wersja kurczaka była w gazetce "Palce lizać". Danie to jest dość proste, bardzo aromatyczne i efektowne. Mięso i ziemniaki nabierają ładnego złotego koloru, w smaku są lekko słodkawe- polecam dla tych, którzy lubią owocowo-mięsne kombinacje. Jednocześnie to bardzo dobre(...)całą marynatą wkładamy do żaroodpornego naczynia i pieczemy ok. 1h w 180*C z termoobiegiem. Co jakiś czas obracamy mięso i polewamy marynatą. Ziemniaczki kroimy na ząbki, solimy i luźno rozkładamy w żaroodpornym naczyniu. Wkładamy do piekarnika razem z kurczakiem na 15-20min. Po tym czasie ziemniaczki wyjmujemy w piekarnika, polewamy miodem i wkładamy, żeby się dalej piekły

les mirabelles
Zbójcy w Pałacu i Tydzień Restauracji Groupon 143

kiełbasa , skrzydełka , kurczak , bigos  , żeberka na ostro , smażone ziemniaki , ogórki kiszone i 3 rodzaje sałatek – jedno wielkie WOW za ilość , ale to znów porcja nie dla 2 ale przynajmniej 4 osób!Spróbowaliśmy wszystkiego ( tak , wiedzieliśmy , że potem pękniemy :p )Na początek żeberka w chrupiące panierce , gdyż jak wiecie jestem ogromną fanką żeberek.Panierka rewelacyjna … mięso soczyste , bez problemu(...)było w środku :p )Biała kiełbasa – jak dla mnie świetna!Fajnie doprawiona , niesamowicie miękka , delikatna …T.  nie zachwyciła – zdecydowanie woli te niemieckie.Pozostałe mięsa , takie jak schabowy , żeberka na ostro , kurczak – ok, ale bez rewelacji.Za to surówki przepyszne – domowe , świeże , fajnie doprawione!Nie mieliśmy już siły na deser , a wiedzieliśmy , że to nas nie ominie.Szalotka

Ostra na Słodko
Kluski z mięsem 170

około 12-14 klusek 1 kg ugotowany i przeciśniętych przez praskę ziemniaków 1 mała sparzona cebula 1 całe jajko 200-300 gr maki ziemniaczanej mięso z rosołu ( wystarczyła mi jedna duża ćwiartka z kurczaka ) sól, pieprz 1. Sparzona cebulkę kroimy w kostkę i dusimy na patelce. Następnie mielimy razem z mięsem. doprawiamy solą i pieprzem. 2. Ziemniaki formujemy w taki

Gotowanie...to proste !
Kurczak w sosie brokułowo-serowo-śmietanowym 136

śmietany 30% sól do smaku pieprz do smaku olej do smażenia Sposób przygotowania: Pierś z kurczaka myjemy i oczyszczamy z błon, następnie kroimy w drobne kawałki i oprószamy solą i pieprzem. Wrzucamy kawałki na niewielką ilość rozgrzanego tłuszczu, obsmażamy i przykrywamy, aby mięso dobrze się udusiło. W czasie, gdy mięso się dusi, wstawiamy wodę w garnku. Brokuł dzielimy na małe(...)bieżącą wodą i wrzucamy na osolony wrzątek. Gotujemy na półmiękko (tak, aby nie był jedynie sparzony, ani też rozgotowany). Gdy mięso się udusi i puści dość dużo soku dodajemy serek topiony i mieszamy aż do rozpuszczenia. Do kurczaka z serkiem dodajemy odcedzone z wody różyczki brokuła, mieszamy. Dolewamy śmietanę i zagotowujemy. Można dodatkowo doprawić do smaku solą i pieprzem

Kolorowy Przepisownik
Jesienny gulasz pełen aromatu i koloru. 149

pieczenia cudny aromat, który unosił się po domu. Mięso do tego wykorzystałam wieprzowe ale jeśli ktoś nie lubi też świetnie będzie do tego pierś z kurczaka. SKŁADNIKI : porcja na 3-4 osoby (przepis autorski)mięso wieprzowe (wykorzystałam łopatkę bez kości ) ok 800 gram papryka czerwona 1 szt czosnek 3 ząbkicebulka 3 szt małe dynia (połowa z mniejszej

Basia w kuchni
Pilaf z quinoa i kurczaka 145

sałatek , stir fry czy warzywnych burgerów . Quinoa świetnie pasuje z innymi warzywami ale również z mięsem i drobiem. Pilaf z quinoa Składniki: 2 porcje 150 g quinoa 1 mała cebula 2 ząbki czosnku 1 czerwona papryka 1 łyżka oleju 300 g piersi z kurczaka 1 łyżka posiekanej natki pietruszki po ½ łyżeczce mielonego kminu rzymskiego, kajeńskiego pieprzu i kurkumy sól(...)goryczki. Zalej wodą, lekko posól i gotuj przez 20 minut. Odparuj. Cebulę, czosnek i paprykę pokrój w kostkę i zeszklij na patelni. Pokrój mięso w kostkę i dodaj do warzyw. Posyp przyprawami i smaż aż kurczak się lekko zrumieni. Na koniec dodaj quinoa i pietruszkę, dopraw solą do smaku i wymieszaj. Podawaj na ciepło ze świeżym ogórkiem. The post Pilaf

codojedzenia
PASZTET DROBIOWY Z PISTACJAMI 269

Delikatność drobiowego mięsa i delikatna słoność pistacji w tym przypadku to połączenie idealne. W moim domu sprawdza się w 100 procentach. Polecam więc i dla Was taki pasztet, nie tylko na świąteczny stół   Składniki: 1,5 kg udek z kurczaka 50 dag piersi z kurczaka 20 dag pistacji 3 marchwie(...)pietruszki 3 litry bulionu warzywnego 1 czerstwa bułka sól,pieprz Wykonanie: Do bulionu warzywnego dodajemy obrane marchewki i pietruszki, wkładamy też udka i pierś z kurczaka. Gotujemy ok 60 minut.Po tym czasie mięso wyjmujemy z rosołu, po ostudzeniu obieramy udka od kości.. Bułkę moczymy w rosole, odciskamy. Przez maszynkę do mięsa trzykrotnie przepuszczamy mięso, bułkę i warzywa oraz połowę

Z Majeczką w kuchni
kurczak pieczony w marchewce 137

łyżki majonezu 2 łyżki oleju 1 łyżka miodu 2 łyżeczki słodkiej papryki ostra papryka (według uznania) sól pieprz 3 ząbki czosnku Składniki marynaty wymieszać i natrzeć kurczaka. Odstawić do lodówki na na godzinę. Mięso ułożyć w naczyniu żaroodpornym i wstawić do piekarnika. Piec w 200*C około godziny, podlewając wytapiającym się tłuszczem.. Marchewkę, seler i pietruszkę zetrzeć na tarce

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Pieczarkowo-serowe kotleciki z piersi kurczaka. Smaczne i delikatne. 374

kostce ok.10 dkg - pieczarki 6 większych szt. - 2 jajka - 4 łyżki mąki pszennej - 1 łyżka mąki ziemniaczanej - czosnek granulowany - domowa wegeta Wykonanie Piersi z kurczaka myję, osuszam, wycinam zbędne chrząstki i żyłki. Mięso kroję w bardzo drobną kosteczkę, przekładam do miski .Do miski z mięsem ucieram na tarce z dużymi oczkami ser żółty i surowe pieczarki, wbijam dwa jajka, dodaję

Kuchnia z widokiem na ogród
Kanapki z kurczakiem w tortilli 296

rzodkiewki 3 łyżki oliwy 1/2 płaskiej łyżeczki soli 1/2 łyżeczki czarnego pieprzu świeżo mielonego Instrukcje Z fileta z kurczaka usuwamy ewentualny nadmiar tłuszczu, błonki oraz pozostałości chrząstek i kości. Oddzielamy polędwiczkę, a pozostałą część rozcinamy na dwa plastry (patrz zdjęcia). Mięso lekko rozbijamy tłuczkiem, posypujemy solą i częścią pieprzu. Odstawiamy na kilka(naście) minut. Z pomidora odcinamy kilka dość cienkich(...)kurczaka i intensywnie smażymy po ok. 1,5 minuty na stronę. Zdejmujemy z patelni i odstawiamy na ok. 5 minut, aby mięso częściowo przestygło. Tortillę kładziemy na płaskiej powierzchni. Jedną połówkę placka wykładamy sałatą i kładziemy na niej kurczaka. Jako następne warstwy umieszczamy szynkę konserwową oraz plastry pomidora, który posypujemy rzodkiewką i odrobiną pieprzu. Na koniec kładziemy ser oraz jeszcze

Kulinarna Pokusa
Pierogi z mięsem 241

Jakiś czas temu ugotowałam pierogi ruskie ( tutaj ) a tym razem były pierogi z mięsem. Są to ulubione pierogi moich dzieci. Mogą je jeść na śniadanie, obiad i kolacje (nie żebym nie miała nic innego w lodówce ;) ) Składniki:      Ciasto:        ok. 0,5kg mąki        1 szklanka(...)pieprz        1 mała chochelka wywaru z ugotowanego kurczaka        1 jajko Przygotowanie:     Kurczaka ugotować z włoszczyzną (tak jak gotuje się rosół). Mięso wyjąć, ostudzić, wyjąć kości i zmielić razem z 1 większą lub 2 małymi marchewkami. Do farszu dodać jajko, sól, pieprz oraz 1 chochelkę wywaru

Amatorka kuchenna
Udka kurczaka w sosie własnym 108

Prosty i smaczny kurczak idealny do obiadu. Bez dodatków, więc każdemu powinien smakować. Polecam wcześniej natrzeć przyprawami jeśli mamy taką możliwość, ponieważ mięso jest wtedy jeszcze smaczniejsze. Składniki: 3-4 udka lub ćwiartki kurczaka 3/4 łyżeczki soli 3/4 łyżeczki papryki słodkiej lub ostrej 3/4 łyżeczki curry 1-2 łyżka masła 1-2  łyżki mąki 1 duża cebula 1 szklanka

talerz przyjemności

Proponowane wyszukiwania