S k ł a d n i k i: (dla 2-3 osób) - 2/3 szklanki kuskusu (nieugotowanego) - 3 upieczone pałeczki z kurczaka (u mnie z tego przepisu http://gochagotuje.blogspot.com/2014/06/pieczony-kurczak-z-cytrynowym-tymiankiem.html ) - kilkanaście daktyli - 150 g śmietany 30% - 50 g płatków migdałowych - 1 łyżeczka kurkumy - 0,5 cytryny - kilka gałązek cytrynowego tymianku (opcjonalnie) S p o s ó b p r z y g o t o w a n i a: Kuskus zalewamy wrzątkiem. mięso z pieczonych pałeczek rozgrzewamy na patelni, dol... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...Gocha gotuje to połączenie moich największych pasji - gotowania i fotografii. Zapraszam w kulinarną podróż po moim świecie :)