mięso z kurczaka - 11609 przepisów (strona:225/774)

Tagliatelle ze szpinakiem i piersią z kurczaka 273

Mięso pokroić na podłużne paski. W miseczce przygotować 2 łyżki jogurtu naturalnego, z pieprzem oraz słodką papryką, całość dokładnie wymieszać. W marynacie obtoczyć pierś z kurczaka, pozostawić na 20 min, a następnie mięso ugrillować na patelni (bez dodatku tłuszczu). Pozostałą część jogurtu podgrzać w rondelku wraz z gałką muszkatołową, wyciśniętym przez praskę czosnkiem, posiekaną bazylią oraz pieprzem, a następnie dodać

Fit-amina
Kurczak curry w mleczku kokosowym 386

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Dziś zapraszam was na danie z kuchni azjatyckiej – ostrego kurczaka curry w mleczku kokosowym. Kurczak z dodatkiem

Marta Gotuje
Soczysty kurczak a'la Michael 134

miseczce. Pierś pokroić na kilka kawałków (wedle uznania). Obsypać dokładnie kawałki piersi wymieszanymi przyprawami oraz natrzeć czosnkiem. Odstawić na ok. godzinę, żeby mięso mogło nasiąknąć przyprawami. Na blaszkę rozwinąć  folię aluminiową, na nią ułożyć kawałki kurczaka i przykryć je szczelnie. Następnie piec w temp. ok 180 C przez 35 minut. (temperatura i czas zależy od piekarnika) Można podać

The Sweet Damsel
Ziołowy kurczak na parze z sałatką szparagową 184

zdrowych ” przepisów!Co nie znaczy , że wcześniej nie odżywiałam się zdrowo … no ale jak miałam do wyboru mięso albo pyszne ciacho , zawsze wybierałam to drugie!Teraz to się odmieniło ;)Mam dla Was przepis na pysznego , soczystego kurczaka w ziołach ugotowanego na parze i smaczną sałatkę z fasolki szparagowej i suszonych pomidorów. SKŁADNIKI :* filet z kurczaka(...)sól* pieprz* wędzona papryka mielona* estragon* oregano* fasolka szparagowa zielona – 100 g* suszone pomidory w oleju – 50 g* czosnek – 1 ząbek SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA :Filet z kurczaka oczyszczamy , delikatnie rozbijamy ręką.Nacieramy go solą , pieprzem , papryką , oregano i estragonem.Zawijamy w folię i odstawiamy na ok. 30 minut do lodówki.Po tym czasie gotujemy go na parze

Ostra na Słodko
Udka z kurczaka w sosie oliwkowym 189

oliwki i raz jeszcze wszystko dokładnie ze sobą mieszamy. Kawałki kurczaka obtaczamy dokładnie w masie oliwkowej i układamy na dużej patelni. Ewentualny nadmiar masy również wkładamy na patelnię. Dusimy powoli na niezbyt dużym ogniu, pod przykryciem przez ok. 75 minut, co pewien czas poruszając zawartością naczynia i odwracając mięso na drugą stronę. Finalnie powinniśmy otrzymać gęsty sos oliwkowo-ziołowy(...)gallery-59 img {border: 2px solid #cfcfcf;} #gallery-59 .gallery-caption {margin-left: 0;} Składniki wyjściowe Pocięte oliwki Udka z masą oliwkową na początku duszenia Uduszone mięso z sosem oliwkowym Udka z kurczaka w sosie oliwkowym Post Udka z kurczaka w sosie oliwkowym pojawił się poraz pierwszy w Kulinarna Pokusa

Kulinarna Pokusa
Shoarma drobiowa 121

shoarmy ? Dzisiaj u mnie ta z kurczaka, choć z szynki wieprzowej smakuje mi najbardziej. Ale skoro idzie wiosna i czas trochę odchudzić swoje dania to zaproponuję mięso drobiowe. Składniki :* 2 podwójne filety z kurczaka * słodka papryka* kolendra* pieprz czarny* ostra papryka * kurkuma lub curry* sól* szczypta imbiru, gałki muszkatołowej i cynamonu* 3 łyżki oliwy z oliwek lub oleju

Magiczne Życie Marty
Kurczak pieczony z kurkumą i tymiankiem 142

natrzeć go solą i pieprzem. Pozostałe przyprawy dokładnie wymieszać z sokiem z cytryny, przeciśniętymi ząbkami czosnku i oliwą. Przygotowaną marynatą dokładnie natrzeć nimi całego kurczaka. Przygotować blaszkę lub naczynie do zapiekania i ułożyć w nim mięso (piersiami do góry). Piec przez 30 minut w temp. 180ºC a następnie zmniejszyć temperaturę do 160ºC. Formę przykryć folią aluminiową i piec dalej przez(...)można włączyć termoobieg (lub zwiększyć temperaturę do 180-190ºC), żeby skórka była bardziej chrupiąca. Bardzo ważne jest, żeby w trakcie pieczenia bez folii podlewać kurczaka sosem, który wypłynął w trakcie pieczenia z mięsa. Źródło:  filozofiasmaku linkwithin_text='Zobacz również inne przepisy:' var linkwithin_site

Świat Domowej Kuchni
PIERSI KURCZAKA W GALARECIE 156

zdrowe jedzenie.Świetna na biesiadne stoły i od święta. 2 duże piersi z kurczaka 2 marchewki 1 pietruszka kawałek korzenia selera 1 mały por 5 ziarenek pieprzu Sól Biały pieprz  Vegeta 1 po.żelatyny ma 2.5 litra bulionu z kury ********************************************* Do ok.3 litra wody włożyć mięso i zagotować.Zebrać szumowiny i dodać pokrojone warzywa , pieprz , sól. Gotować na małym(...)będzie klarowny.Doprawić solą,vegetą,, pieprzem do smaku.Następnie rosół odcedzić i wymieszač z żelatyną ( żeby się rozpuściła można lekko podgotować,ale nie dopuścić do wrzenia).Mięso i warzywa pokroić,piersi kurczaka pokroić w grubsze plastry, wyłożyć nimi formę lub foremki.Zalać rosołem i odstawić do ostygnięcia.Gdy rosół wystygnie można wstawić foremki do lodówki.Podawać na zimno.Smacznego

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Indian Chicken Curry 216

SKŁADNIKI NA MARYNATĘ DO MIĘSA: 600 g piersi z kurczaka (obmyć, oczyścić i pokroić w kostkę) 2 ząbki czosnku (przecisnąć przez praskę) 1 łyżka garam masala szczypta soli himalajskiej świeżo zmielone ziarenka pieprzu i kardamony (1 łyżeczka) 3 łyżki oleju  rzepakowego Mięso wymieszać z w/w składnikami. odstawić na godzinę do lodówki POZOSTAŁE SKŁADNIKI: 1 szklanka wody 1/2 puszki czerwonej

ClauditteMissCooking
Kotlety szarpane z kurczaka 306

zwane są również szarpanymi.Delikatne , soczyste , niesamowicie szybkie do zrobienia i smaczne.Są świetnym pomysłem zarówno jako danie obiadowe, jak i wkładka do bułki.Gorąco polecam!SKŁADNIKI:- filet z kurczaka – 300 g- kukurydza – 150 g- por – 1 szt- cebula – 2 szt- mąka – 100 g- majonez – 100 g- jajko – 2 szt- mleko(...)smaku- olej do smażeniaSPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:Pierś oczyszczamy , kroimy w drobną kosteczkę.Cebulę i pora drobno siekamy.Kukurydzę odsączamy z zalewy.Do miski wsypujemy mąkę.Dodajemy rozbełtane jajka , mleko i majonez.Dorzucamy mięso , cebulkę i kukurydzę .Wszystko razem dokładnie mieszamy.Doprawiamy solą , pieprzem i papryką.Smażymy okrągłe i nie bardzo grube placuszki na mocno rozgrzanym oleju.Odsączamy na papierowym ręczniku.Podajemy z sosem czosnkowym

Ostra na Słodko
Tarta z kurczakiem i buraczanym makaronem 197

Tarta z mięsem i warzywami to dobry pomysł na uniwersalne, prawie jednogarnkowe danie obiadowe. W przypadku tarty wystarczy tylko tortownica i patelnia do obsmażenia mięsa. Ciasto na spód, zamarynowanie mięsa to czynności, które można wykonać kilka godzin a nawet dzień wcześniej. Potem, po powrocie z pracy, wymieszajcie tylko składniki farszu i do pieca! Za mniej więcej godzinę wyciągacie z pieca(...)tart to ja gorąco namawiam Was do ich przyrządzania. Dają duże pole do popisu i można w nich wykorzystać prawie wszystko co macie w lodówce. Spróbujcie też zapiekanki z kurczakiem i warzywami - to także dobry pomysł na pyszny obiad dla całej rodziny! ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Smaczna Pyza
Tajska zupa z kurczakiem 193

papryki słodkiej -1 łyżka kurkumy -100 ml mleka kokosowego -200 ml wody -200g makaronu soba lub innego typu vermicelli Wykonanie: Pierś z kurczaka kurczaka kroimy w kostkę i przekładamy do głębokiego naczynia. Do mięsa dodajemy starty imbir, chilli, sos sojowy, paprykę, chilli i sok z połowy limonki. Dokładnie obtaczamy mięso i odstawiamy na 30 minut, by się zamarynowało. Obraną(...)Smażymy przez 5 minut i dodajemy groszek i trawę cytrynową. Smażymy przez kolejne kilka minut. Do naczynia, w którym marynowało się mięso wlewamy wodę, mleko kokosowe i wsypujemy kurkumę. Dokładnie ze sobą łączymy i wlewamy całość do kurczaka. Dodajemy kukurydzę i gotujemy przez 20 minut, na średnim ogniu. Jeśli będzie trzeba doprawiamy sosem sojowym i chilli. Kolendrę siekamy i dodajemy

Smakuj życie!
Kurczak faszerowany dynią 162

całkowitego wystygnięcia. Następnie do dyni dodać starty ser żółty oraz posiekaną natkę pietruszki (można również dodać posiekane orzechy). Wymieszać. W filetach z kurczaka ponacinać kieszenie na farsz. Mięso nafaszerować i spiąć wykałaczkami lub patyczkami do szaszłyków. Przyprawić solą i pieprzem. Mini roladki smażyć na oleju po kilka minut(...)naciąć kieszonki 7. Nafaszerować mięso 8. Fileta spiąć wykałaczkami 9. Mięso smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron Poprzedni krok 1 z 9 Następny krok   Jak Wam się podoba taka propozycja na jesienny obiad? Piszcie w komentarzach Wasze ulubione przepisy z dynią. Artykuł Kurczak faszerowany dynią pochodzi z serwisu KuchniaWeDwoje.pl

KuchniaWeDwoje.pl
Sałatka z dzikim ryżem, selerem i kurczakiem 222

oliwa, sól, pieprz. PRZYGOTOWANIE: 1. Ryż przesypuję do garnka. Zalewam wodą. Wodę solę. Gotuję na małym ogniu około 30 minut, cały czas mieszając. 2. Filet z piersi kurczaka kroję w kostkę. Kawałki mięsa smażę około 10 minut na oliwie. Oprószam solą i pieprzem. 3. Kukurydzę i selera odsączam z zalewy. Jajka gotuję na twardo, obieram i kroję w kostkę

Tradycyjna kuchnia Kasi
Grillowana Pierś z Kurczaka w Rewelacyjnej Marynacie z Pieczonymi Marynowanymi Ziemniaczkami i Spaghetti z Cukinii z Pesto alla 269

cukinii z pesto alla genovese. W liście składników nazwę marynaty podlinkowałam, po kliknięciu w nią przeniesiecie się na przepis opisujący jej wykonanie.Czy nam to smakowało? Oj, bardzo! MIĘSO: 2 małe piersi z kurczaka Rewelacyjna marynata do mięs i warzyw Piersi z kurczaka umyłam pod bieżącą zimną wodą, osuszyłam ręcznikiem papierowym. Odcięłam małe polędwiczki. Każdy kawałek z każdej strony osmarowałam marynatą

Blondynka Gotuje