mięso z kurczaka - 11609 przepisów (strona:226/774)

Curry z kurczakiem, soczewicą, pomidorami i chipsami z marchewki 167

Pyszne, aromatyczne i lekko słodkie curry z kurczakiem, czerwoną soczewicą, pomidorami, melonem i chipsami z marchewki. Gotowe curry podałam w wydrążonym melonie, którego część użyłam do

Oryginalny smak
Sałatka z kurczakiem i ananasem 123

bazylia, curry, czosnek granulowany masło klarowane Wykonanie: Ryż ugotuj według przepisu na opakowaniu dodając łyżkę kurkumy. Będzie dzięki temu ładnie żółty. Na patelni rozgrzej masło, wrzuć kurczaka pokrojonego w kostkę, smaż aż mięso uzyska biały kolor, dodaj pokrojoną w kosteczkę cebulę, dobrze przypraw. W misce wymieszaj ryż z kurczakiem, dodaj paprykę pokrojoną w kostkę, przypraw majonezem, solą i pieprzem

Zasmakuj Kuchni
Pierś kurczaka w sosie z sałaty lodowej 160

przepisu Jerzego Pasikowskiego z książki „Księga szefów kuchni”. Przygotowując pierś kurczaka do doprawienia wykorzystałam oliwę wymieszaną z suszonym rozmarynem, solą i młotkowanym pieprzem, a następnie usmażyłam mięso na patelni grillowej. Do piersi kurczaka został przygotowany pyszny, zielony sos na bazie śmietanki i sałaty, coś wspaniałego! Polecam też mój przepis na pierś kurczaka faszerowaną rukolą. składniki: 1 łyżeczka oliwy sól

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Kurczak duszony na pieczarkach 133

Kolejny sprawdzony "babciny" przepis. Mięso rozpływa się w ustach ,sos jest wyborny. Czegóż więcej oczekiwać? Składniki 1 kg podudzi z kurczaka 400 g pieczarek 1 cebula 60 g masła 250 g śmietany 18% 20 g mąki natka pietruszki mielona papryka sól Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4(...)rondlu rozpuszczamy masło ,dodajemy posiekaną cebulę ,smażymy ,cały czas mieszając (ma być lekko szklista). Na cebulę wrzucamy pokrojone na plasterki pieczarki ,zalewamy bulionem ,kładziemy kawałki kurczaka ,oprószamy solą i papryką. Rondel przykrywamy i dusimy mięso na wolnym ogniu 45-50 min na wolnym ogniu. W razie potrzeby uzupełniamy dolewamy bulion. Po przygotowaniu ,kurczaka wyjmujemy na talerze ,posypujemy posiekaną natką pietruszki

R'n'G Kitchen
TAJINE ( Tadżin) 116

gotuje się  to danie około 3 godzin na wolnym ogniu. MY POTRZEBUJEMY NATOMIAST DUŻEGO GARNKA Z PRZYKRYWKA. SPOSÓB; Do kurczaka: Zioła (pietruszka i kolendra) siekamy drobno Kroimy drobno czosnek i mieszamy wszytko razem, Do czerwonego mięsa : NIE DODAJEMY TYLKO CZOSNKU W misce mieszamy wszytko; mięso,oliwe,wszystkie przyprawy,zioła Kroimy cebulę w Kostkę drobniutko i mieszamy nasza marynatę(...)ogień dodając masło przewracając smażymy około 10 minut dolewając Wodę okolo 500ml. Często mieszając bo nie chcemy by nam przyległo mięsko do dna. Czerwone mięso tuszymy okolo 30-40 min dłużej niż kurczaka  z wiadomych przyczyn dodając pokrojone drobno pomidory i łyżkę a nawet dwie słodkiej papryki.  Obieramy ziemniaki i kroimy wzdłuż jak frytki tylko 3 razy

Viola cooks with passion
KRUPNIK Z RYŻEM 230

porcji ćwiartka kurczaka 2 l zimnej wody 1 duża marchewka 1 pietruszka gruby plaster selera 1 cebula kawałek pora 2 ziemniaki 3 łyżki drobnej kaszy jęczmiennej 3 łyżki ryżu 2 listki laurowe 2 kulki ziela angielskiego 1/2 łyżeczki suszonego lubczyku sól morska świeżo zmielony czarny pieprz 2 łyżki sosu sojowego 1 łyżka posiekanego koperku WYKONANIE Mięso myjemy, wkładamy do garnka(...)sosem sojowym do smaku. Gotujemy na małym ogniu przez kolejne 30 minut (powinien lekko pyrkać), aż warzywa będą miękkie, a ryż lekko rozgotuje się. Z zupy wyjmujemy kurczaka oraz por i cebulę. Mięso obieramy ze skóry oraz kości i ponownie wkładamy do garnka. Dodajemy posiekany koperek. Próbujemy i ewentualnie doprawiamy do smaku sosem sojowym

cool and minty
Fasolka Szparagowa z Kurczakiem a la Gulasz 224

lekko osolonej wody przekładam pokrojoną fasolkę szparagową i od momentu ponownego zagotowania gotuję 3 minuty. Następnie fasolkę odcedzam. W tym czasie na patelnię przekładam pierś z kurczaka i smażę do miękkości mięsa około 20 minut. Gdy smaży się pierś w garnku rozgrzewam olej i duszę pod przykryciem na niewielkim ogniu paprykę, cebulę, papryczkę chili i podgotowaną fasolkę szparagową około

Uwaga Babcia Gotuje
Stek z udka drobiowego 198

Stek z udka drobiowego to nie to samo co grillowane udko czy pierś kurczaka, to coś co przypomina poniekąd karkówkę wieprzową ale to mięso drobiowe.  A co najlepsze to wygląda na to że znów wymyśliłem coś nowego, coś czego na grillu nie robił nikt wcześniej :) Składniki ( na 2 osoby ) : 2 udka drobiowe (większe) przyprawa do kurczaka (ja użyłem własnej

Mechanik grilluje
Niebanalne kotlety mielone vol. 3 + słodko-kwaśna surówka 2883

szybko nie znudziły, robię je w kilku wersjach oraz z różnorodnymi dodatkami. Na kolejną zapraszam w dzisiejszym poście. Kotlety mielone z marchewką Będziemy potrzebować: 0,5 kg mięsa mielonego (u mnie z kurczaka) sporą bułkę namoczoną wcześniej w wodzie 1 cebulę pokrojoną w małą kostkę i zrumienioną na patelni 1 bardzo dużą lub 2 małe marchewki starte na tarce(...)grubych oczkach 1 jajko przyprawy: pieprz, sól, granulowany czosnek, majeranek bułkę tartą olej do smażenia Mięso mielone, bułkę tartą, cebulkę, marchewkę i jajko mieszamy na dość gładką masę. Jeśli całość jest zbyt kleista, dodajemy bułkę tartą. Tyle, by z łatwością móc formować kotlety (ok. 3 łyżki). Wszystko przyprawiamy do smaku solą, pieprzem, granulowanym czosnkiem i majerankiem. Następnie formujemy niezbyt duże

Ratunku obiad
Pyszne placuszki z kurczakiem i warzywami 151

Wspaniały pomysł na obiad, mięso i warzywa razem. Polecam Pierś kurzą pokroić w drobną kostkę, pieczarki umyć i pokroić bardzo drobno, pora umyć i pociąć w

Kuchnia Pokoleń
Kurczak z ryżem curry z czerwoną fasolą 388

łyżek currysól, pieprzoliwa do smażenia  PRZYGOTOWANIERyż gotujemy w/g wskazówek na opakowaniu.Na oliwie w dużym rondlu podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę. Dodajemy pokrojoną pierś z kurczaka. Solimy i  pieprzymy. Gdy mięso się podsmaży dodajemy pokrojone w kostkę papryki i odsączoną fasolę. Zalewamy bulionem i dusimy pod przykryciem około 15-20 minut, aż warzywa zmiękną. Ugotowany ryż wsypujemy

Moje Kuchenne Rewelacje
Kurczak z pomidorami i estragonem w białym winie. 198

zagotować. Drewnianą łyżką zeskrobać z dna patelni wszelkie resztki ze smażenia kurczaka i połączyć z winem. Wlać płyn do brytfanki, jednak nie bezpośrednio na kawałki mięsa. Dodać sok z cytryny i dodatkowo oprószyć kurczaka solą i pieprzem. Przykryć naczynie folią aluminiową i wstawić na 25 minut do piekarnika rozgrzanego do temperatury 190 stopni. Wyjąć brytfankę z piekarnika i dodać pomidory

zadanie-gotowanie
Piersi kurczaka w jogurtowej marynacie z curry (lekko pikantne) 424

Suchym piersią z kurczaka mówię dość. Dzięki jogurtowi, mięso jest delikatne i soczyste. Najlepiej smażyć je na patelni grillowej lub upiec na grillu. Piersi mają bardzo małą zawartość tłuszczu, a przy tak sporządzonej marynacie wiele smaku... idealne dla osób na diecie. Doskonałym dodatkiem do tak przyrządzonych piersi będzie pęczak i domowej roboty marynaty (marynowana cukinia, papryka, kalafior lub ogórki). Składniki(...)pojedynczych piersi kurczaka 400 g jogurtu naturalnego 1 cebula 2 ząbki czosnku suszony imbir przyprawa curry chili sól, pieprz Wykonanie: Piersi kroimy wzdłuż na pół. Cebulę kroimy w kostkę. Do jogurtu dodajemy do smaku curry, sól, pieprz, imbir i chili. Wszystkie przyprawy dodajemy według gustu i smaku, musimy uzyskać lekko pikantny lub pikantny smak. Następnie dodajemy pokrojoną cebulę, przeciśnięty przez

IMPRESJA SMAKU
Spaghetti z kurczakiem, szparagami i cukinią w sosie orientalnym 274

pokroić w kostkę, przełożyć do głębokiego talerza lub miski, polać oliwą i przyprawić solą, pieprzem, curry i dodatkowo kurkumą. Rozgrzać patelnię i przełożyć na nią przyprawione mięso. Smażyć mieszając, do momentu, aż kurczak nie będzie surowy. Szparagi umyć, odciąć stwardniałe końcówki, obrać, pokroić na mniejsze kawałki i wrzucić do gotującej się wody z łyżeczką cukru. Gotować do momentu, aż nieco

Passions hobbies life
Grillowany kurczak z karmelizowanymi śliwkami i kaszą bulgur 260

przez około minutę, wlałam alkohol i chwilę odparowałam. Śliwki przemieszałam i polałam mieszanka octu balsamicznego z syropem klonowym i podgrzewałam chwilę, aby zredukowac płyn. W tym czasie mięso zsunełam na brzeg patelni. Kurczaka wyłożyłam na kaszę bulgur, wyłożyłam na niego śliwki, a obok ułożyłam słupki ogórka opruszonego solą. Było Pysznie! SMACZNEGO życzy BLONDYNKA :) /*post zawiera lokowanie produktu - patelnia grillowa linii

Blondynka Gotuje

Proponowane wyszukiwania