mięso z kurczaka - 11609 przepisów (strona:221/774)

CHRUPIĄCE STRIPSY Z KURCZAKA JAK KFC, z sosem curry + FILMIK 934

Stripsy z kurczaka jak z KFC. Dużo przepisów wypróbowałam zanim udało mi się dotrzeć do jednego, rewelacyjnego i mega pysznego przepisu. Kawałki kurczaka maczamy w cieście a później obtaczamy w mące. Mięso pieczemy na bardzo mocno rozgrzanym oleju i uzyskujemy w ten sposób stripsy z kurczak. Podałam je z pysznym sosem curry. Polecam przepis(...)mieszamy ciasto. Będzie konsystencji ciasta naleśnikowego tylko troszkę gęstsze.  Do miski wsypujemy mąkę do panierowania. Kawałki mięsa maczamy dokładnie w cieście a później w mące. Układamy je na desce i rozgrzewamy ojej. Kiedy olej jest bardzo gorący wkładamy kolejno kawałki kurczaka i pieczemy około 2-3 minuty z jednej i drugiej strony, ( piekłam je we frytkownicy bo tam jest

Kulinarne Fantazje Marioli
kurczak faszerowany 149

Składniki: 1 szt kurczak świeży  1 szt papryka czerwona 200 g pieczarek 500 g mięsa mielonego 1 średnia cebula 1 jajko bułka tarta ( odrobina do miesa mielonego ) sól pieprz olej przyprawa do kurczaka pikantna Prymat Sposób wykonania: Kurczaka umyć, osuszyć , a następnie wytrybować. Natrzeć przyprawą do kurczaka z wierzchu i w środku. Pozostawić na całą noc w lodówce. Farsz(...)przesmażyć na oleju. Paprykę pokroić w grubszą kostkę. Pieczarki umyć w całości przełożyć do cebuli, udusić, doprawić wegetą, solą i pieprzem, ostudzić. Mięso mielone wymieszać z pieczarkami, cebulą, papryką, jajkiem, solą i pieprzem. Tak przygotowanym farszem nadziewać kurczaka a następnie zszyć wykałaczkami. Piec w temperaturze 180 stopni przez 1,5 h. Można podawać na ciepło jak i na zimno

Darcia w kuchni
Kotlety siekane z pieczarkami i papryką 135

Kotlety z mięsa drobiowego, papryki oraz podsmażonych pieczarek. Z podanych składników wychodzi 10 średniej wielkości kotletów. Kurczaka pokroić w kostkę średniej wielkości. W misce wymieszać kurczaka z solą, pieprzem, chilli

Bullio
Kurczak pieczony z warzywami 156

pieczony  z warzywami to pomysł na obiad, który przygotujecie w piekarniku. Soczysty, idealnie doprawiony i bardzo smaczny. Warzywa polecam zapiekać w tym samym naczyniu co kurczak, ponieważ smaki warzyw jak i mięsa świetnie się ze sobą połączą. Poniższe danie dodatkowo podałam z upieczonymi ziemniakami. Taki kurczak będzie idealnym daniem na niedzielny jak i uroczysty obiad.  Składniki: 1 cały

Ugotować
Zapiekanka ziemniaczana z brokułem 1709

Gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Brokuł dzielimy na różyczki. Myjemy. Wrzucamy na gotującą się osoloną wodę gotujemy do miękkości. Pierś z kurczaka myjemy, kroimy w kostkę, doprawiamy przyprawą gyros. Wrzucamy na rozgrzaną patelnię smażymy dopóki mięso nie będzie surowe. Czosnek i cebulę obieramy, kroimy drobno. Dodajemy do mięsa, szklimy na złoty kolor.  Paprykę myjemy i kroimy dodajemy

Kuchnia Pełna Pasji
Mozaika drobiowa 334

planach miała być galareta z kurczaka, a zrobiłam wędlinę ;). To też ma pyszną galaretkę i o ile mniej roboty.  Składniki: 3 -4 ćwiartki z kurczaka (ok 800-900 g samego mięsa) Natura Smak Sułtańska sól 2 łyżeczki żelatyny spożywczej Wykonanie:Wypruwamy kości  z ćwiartek kurczaka i kroimy na kawałki. Obsypujemy opcjonalnie solą (do smaku) i sporą ilością przyprawy

Malinowe Pocałunki
Udka faszerowane pieczarkami, porem i marchewką 420

Jeżeli lubicie mięso drobiowe to zachęcam Was do przygotowania faszerowanych udek z kurczaka. Wystarczy udka wyluzować i nafaszerować przesmażonymi warzywami. Jeśli macie ochotę na inne danie z wykorzystaniem mięsa drobiowego to zachęcam do przygotowania udek w cytrynach lub duszonych w pysznym, lekko słodkim sosie .  Składniki na porcję dla 4 osób*: 1 kg udek z kurczaka (8 sztuk

Ugotować
Udka na żółtym ryżu z warzywami 305

słodkawej marynacie z dodatkiem sosu sojowego upieczone na żółtym ryżu. Smaczny, syty obiad z mięsem i dużą ilością warzyw. Ryż swój kolor zawdzięcza kurkumie. Niedoceniana, a ma wiele właściwości prozdrowotnych, więc warto po nią sięgać. Szczególnie, że jest to naturalny, żółty barwnik :) 4 udka z kurczaka 4 szklanki bulionu drobiowego (rosołu) 300 g ryżu białego długoziarnistego 1 łyżeczka kurkumy pieprz(...)upieczeniu, zanim podamy mięso należy odczekać 10 min, aby mięso zatrzymało w sobie wszystkie soki. Smacznego :) Kategoria: A-Z WYTRAWNIE , Dania bez glutenu , Dania jednogarnkowe , Mięsa , Obiad , Obiad Świąteczny , Zapiekanki Tagged: brokuł , bulion , kurczak , marchewka , marynata , ryż

https:KKuchniaMniam
Sałatka z Kurczakiem i Ananasem 893

połączenie smaków, które początkowo może odrobinę zaskakiwać. Jednak na pozór słodki ananas idealnie komponuję się z soczystymi kawałkami mięsa, a w połączeniu z resztą popularnych, sałatkowych warzyw tworzy niezwykle smaczną sałatkę, którą z pewnością warto przygotować w naszych domach. Sałatka z Kurczakiem i Ananasem - Składniki: 2 podwójne, nieduże piersi z kurczaka przyprawy: słodka papryka, czosnek w proszku, kolendra, majeranek(...)dodajemy po ok. 1/3 łyżeczki każdej z przypraw oraz ok. 2 łyżki oleju. Dokładnie mieszamy, aby pokryć przyprawami każdy kawałek mięsa. Przykrywamy folią i umieszczamy w lodówce na minimum 30 minut, a najlepiej całą noc. Następnie kurczaka smażymy do zrumienienia na niewielkiej ilości oleju (przez ok. 5-7 minut w zależności od wielkości kawałków - mięso zbyt długo smażone będzie suche

Słodka Strona
BUTTER CHICKEN – MURGH MAKHANI ( KURCZAK W MAŚLE ) 235

hinduskiej części Pundżabu.Będziemy zajadać się fantastycznym daniem znanym na całym świecie , a mianowicie Butter chicken czyli murgh makhani ( a po polsku kurczak na maśle ).Potrawa niesamowicie aromatyczna ( jak zresztą większość hinduskich przysmaków).Delikatne soczyste mięso , zatopione w przepysznym maślanym sosie jest fantastycznym pomysłem na rodzinny obiad, albo np. danie na imprezę!Gwarantuję , że każdy z przyjemnością sięgnie po dokładkę

Ostra na Słodko
Zapiekanka pieczarkowa z kurczakiem i makaronem 605

żółtego sera 1 duża biała cebula Sos: 2 łyżki masła 2 łyżki mąki 1,5 szklanki mleka 3,2% Sól Pieprz Gałka muszkatołowa Filet z piersi kurczaka kroimy w kosteczkę, doprawiamy przyprawą do mięsa i słodką czerwoną papryką. Cebulę kroimy w kosteczkę, pieczarki w plasterki. Na patelni szklimy cebulę. Gdy zmięknie dodajemy kurczaka i pieczarki. Smażymy do miękkości. Makaron gotujemy

VioletoweKucharzenie
Złocisty kurczak 152

smaczne. Przed przygotowaniem drób należy myć krótko w zimnej wodzie. Pamiętajmy, aby przed przyrządzeniem mięso osuszyć, łatwiej będzie się przyrumieniać. Przed pieczeniem odcinamy skrzydła, szyję,  nacieramy przyprawami i napełniamy nadzieniem. Końce nóżek przytwierdzamy do kuperka. W czasie pieczenia tradycyjnego, pamiętać trzeba o częstym polewaniu kurczaka wytworzonym sosem. A teraz przechodzę do przepisu 😊 Składniki: -jeden zgrabny kurczak(...)strony kupra. Otwór spinamy wykałaczką lub zszywamy. Nacieramy kurczaka przyrządzoną marynatą. Na dno żaroodpornego garnka wylewamy trochę gorącej wody i wkładamy przyrządzonego kurczaka. Możemy po wierzchu posypać tartą bułką, marynata będzie lepiej trzymać się mięsa. Wstawiamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika. Przez pół godziny pieczemy pod przykryciem. Później odkrywamy i pamiętamy o częstym polewaniu wytworzonym sosem. Jeżeli sos zbytnio

Kulinarne przemyslenia
ROLADA Z MIĘSA MIELONEGO Z KIEŁBASĄ 231

mięsa z dodatkiem wiejskiej kiełbaski.....mniam. To coś co z pewnością zachwyci. Składniki:   ok 1 kg mięsa mielonego ( wieprzowego bądź wołowo wieprzowego) ok 40-50 dag mięsa mielonego z indyka bądź kurczaka 3 łyżki mielonego szpinaku 2 jajka 2 bułki 2 średnie cebule 5 ząbków czosnku laska wiejskiej kiełbasy sól,pieprz oliwa Bułki namoczyć w letniej wodzie. Zmielić mięso

Niespełnione zdolności kulinarne
Sałatka makaronowa z kurczakiem 386

sól i pieprz majonez - 4 łyżki tłuszcz Sposób przygotowania: Makaron ugotować al-dente w osolonej wodzie, ostudzić.  Filety umyć, osuszyć recznikiem papierowym, pokroić w kostkę.  Mięso wymieszać z przyprawą do kurczaka, usmażyć na tłuszczu, ostudzić.  Pora umyć, osączyć, pokroić w piórka.  Paprykę opłukać, osączyć, usunąć gniazda nasienne, pokroić w kostkę.  Kukurydzę odlać z zalewy, odsączyć

Kuchnia Danusi
Kurczak w boczku ( ze szpinakiem i groszkiem ) 158

ząbki* olej do smażenia – ok. 3-4 łyżkiSPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:Na papierze pergaminowym układamy filety z kurczaka , posypujemy solą , pieprzem i rozmarynem.Przykrywamy drugim papierem i rozbijamy  na ok. 1,5 plastry.Rozgrzewamy olej , dodajemy pokrojony w paseczki boczek , przesmażamy , a następnie dodajemy mięso.Na wolnym ogniu smażymy do miękkości.W tym czasie gotujemy groszek ( al dente )  , a na patelni podsmażamy szpinak

Ostra na Słodko

Proponowane wyszukiwania